Някои факти за БП

Дискусията в/ъв "Разговори за това - онова (хоремаг)" е започната от .TAINNA. на 14.8.23.

Скъпи форум потребители,

Ако вие искате да се включите активно във форума и да участвате в дискусиите, или искате да започнете своя собствена тема, първо ще трябва да влезете в играта. Моля, регистрирайте се, ако нямате собствен акаунт. Ние очакваме с нетърпение следващото ви посещение във форума! Играйте тук
 1. .TAINNA.

  .TAINNA. Жива легенда

  Понеже в момента БП е изцяло недостъпен, реших да потърся информация за компанията. Уикипедия ми даде каквото ми трябваше:
  Бигпойнт Уикипедия (wikipedia.org)

  Bigpoint е немска софтуерна компания, основана през 2002 г. от Heiko Hubertz, специализирана в разработването и разпространението на браузъри и онлайн игри. С около 150 служители, компанията е един от десетте най-големи германски производители на компютърни игри и има офиси в Хамбург, Берлин и Малта.
  От 2016 г. Bigpoint е част от китайския производител на софтуер Youzu Interactive.

  Основаване и ранно развитие

  Bigpoint е основана през 2002 г. от Хайко Хуберц като m.wire. През април 2003 г. първата собствена браузър игра, мениджърът по хокей на лед Icefighter, влезе онлайн. До края на 2004 г. са разработени и пуснати още две игри, F1Manager и Football Manager. През 2005 г. компанията е преименувана на e-sport. През 2006 г. тя достигна един милион регистрирани потребители.
  През декември 2006 г. United Internet AG става инвеститор в Bigpoint.

  Промяна на името и растеж

  До 2007 г. броят на собствените игри е нараснал до 22. Компанията официално е преименувана на Bigpoint. През същата година Bigpoint печели и OnlineStar.
  През декември 2009 г. Bigpoint придобива базирания в Берлин разработчик на игри eLofd, което поставя основите на Bigpoint Berlin. Bigpoint вече притежаваше 4% дял в eLofd от 2005 г. насам. С покупката Bigpoint пое и игрите "Земя на унищожението" и "XBlaster".
  През юни 2008 г. фондът за частни капиталови инвестиции Peacock[5], който от своя страна принадлежи на американския телевизионен канал NBC Universal[6], и британският финансов инвеститор GMT Communications Partners придобиват по 35% от Bigpoint. [7][8] Останалите 30% остават при основателите. През 2009 г. Bigpoint достигна 100 милиона регистрирани играчи и нае над 240 души. През същата година Bigpoint е първата компания за софтуер за игри, която печели Европейската бизнес награда. [9] През 2009 г. продажбите се увеличиха до над 51 милиона евро и беше генерирана оперативна печалба от почти 12 милиона евро. [10] През 2008 г. тя все още беше на 26 милиона евро.
  През 2010 г. Bigpoint пое неплатежоспособния немски разработчик на игри Radon Labs, който наскоро привлече вниманието по-специално чрез компютърните игри The Dark Eye: Drakensang и Drakensang: On the River of Time. [11] Radon Labs е напълно интегрирана в съществуващото студио "Bigpoint Berlin". През същата година е основан офис в Силициевата долина близо до Сан Франциско и друг клон в Сао Пауло, Бразилия, който съществува до 2014 г. До края на 2010 г. броят на служителите е нараснал до над 600. На German Developer Award 2010, играта на Bigpoint Farmerama спечели първо място като "Най-добра браузър игра", Bigpoint.com бе избрана за "Най-добър портал за игри". [12] Bigpoint също спечели награда Lara през 2010 г. с "Farmerama". [13] В сравнение с 2009 г. продажбите през 2010 г. са се увеличили до 91 милиона евро.[14]
  През януари 2011 г. Bigpoint придобива базираната в Сан Франциско Planet Moon Studios. [15] В края на февруари беше обявено, че компанията е сключила стратегическо партньорство с Electronic Arts в маркетинга на онлайн игри. [16] В края на април 2011 г. двете американски инвестиционни компании TA Associates и Summit Partners придобиха мажоритарен дял от 350% от компанията за 67 милиона долара, според DPA. Бившите мажоритарни акционери Peacock Equity Fund и GMT Communications ще запазят дял от 2,5%. Главният изпълнителен директор на Bigpoint Хайко Хуберц продължава да държи дял от 30,5%. Към май 17 г. Bigpoint заявява, че е наела около 18 души по целия свят, но е съкратила повече от 2011 служители година по-късно. [800]

  Икономическо предизвикателство и китайско поглъщане

  В началото на 2012 г. икономическата среда за браузър игри се влоши, тъй като свръхпредлагането на игри сви маржовете, а големите компании в индустрията на конвенционалните игри взеха пазарен дял от производителите на чисти браузър игри. [21] Основният конкурент на Bigpoint, пазарният лидер Zynga, издава предупреждение за печалбата и обявява съкращения на работни места.[22] Bigpoint също изпада в низходяща тенденция: През октомври 2012 г. компанията съкращава 80 служители в централата си в Хамбург и затваря студиото в Сан Франциско с 40 служители. Шефът на компанията Хайко Хуберц първоначално се премества на върха на надзорния съвет[23][24] и напуска компанията през април 2013 г.
  През март 2016 г. Bigpoint беше придобита от китайската софтуерна компания Youzu Interactive Co. Ltd., базирана в Шанхай, за около 80 милиона евро. [25][26] На 1 април 2017 г. Халед Хелиуи, който беше главен изпълнителен директор от април 2013 г., напусна компанията. Той е наследен като управляващ директор от Брайън Морисроу. [27] Китайските игри за мобилни телефони трябва да бъдат адаптирани към европейския пазар. Вътрешните разработки не са в ход.

  Фирми

  Bigpoint е част от Youzu Interactive, листвана на китайската фондова борса, базирана в Шанхай, след поглъщането през 2016 г. Компанията се управлява от Ванкин Лиу, управляващ директор на YOUSU GmbH, от 4 април 2020 г.

  Използвана технология

  Игрите на Bigpoint са разработени с помощта на уеб технологии като PHP, Adobe Flash, Java и Unity. Тъй като игрите не трябва да бъдат инсталирани на компютрите на играчите, те се управляват в съответствие с принципите на Софтуера като услуга.
   
  Последна редакция: 14.8.23
  milena7004 и ka-linka харесват това.
 2. Благодаря за информацията, но си се предоверила на https://de.wikipedia.org/wiki/Bigpoint с copy-paste:

  o_Oo_Oo_O

  Може би англичаните са по-точни в статията си:
  ...На 26 април 2011 г. TA Associates и Summit Partners инвестират $350 милиона в Bigpoint, за да станат мажоритарни акционери....

  Но за съжаление, нито информацията ти, нито моето доуточнение ще ни помогне с проблемите в играта. :(
   
  DILQNADELI и .TAINNA. харесват това.
 3. .TAINNA.

  .TAINNA. Жива легенда

  Не се доверявам мила, само споделям прочетеното. Както казва поговорката аз знам, че нищо не знам. Наистина обаче много неща не знам за БП и игрите. Нищо че съм играч от самото начало с малко прекъсване във времето. Благодаря ти за информацията.
  Мислиш ли, че днешното спиране на официалния сайт на БП и всички игри ще даде резултат? Сега сайтът пак не работи. Исках да проверя как зарежда и дава Bigpoint - Service Unavailable

  This Bigpoint service is currently unplayable.
  We are working on it. Please try again later.

  Струва ми се, че са се заели сериозно
   
  Последна редакция: 14.8.23
 4. Нищо не проверявам, стига ми да мога да вляза в играта, когато пожелая и да играя безпроблемно. Мнението си го написах
  тук.

  Факт е, че БП вече повече от месец не може да се справи с тези DDoS атаки. Ясно, че не им е по силите. За такива случаи има достатъчно фирми, на които дейността е кибер сигурност. Една от тях е ***, която получи адмирации дори от Kilnet. Но съдейки от дългосрочно продължаващите проблеми, причинени според БП от DDoS атаки, БП не търсят такава помощ. Защо ли?!;)
   
  Последно редактирано от модератора: 14.8.23
  DILQNADELI, dedoto и .TAINNA. харесват това.