Разговори за какво ли не (не по темата или на място за небъбрене)

Дискусията в/ъв "Разговори за това - онова (хоремаг)" е започната от tanyamery на 28.11.21.

Скъпи форум потребители,

Ако вие искате да се включите активно във форума и да участвате в дискусиите, или искате да започнете своя собствена тема, първо ще трябва да влезете в играта. Моля, регистрирайте се, ако нямате собствен акаунт. Ние очакваме с нетърпение следващото ви посещение във форума! Играйте тук
 1. ka-linka

  ka-linka Пазител

  Защо трябва да се срамувам от дискусията? По тази логика трябва да се срамувам и когато пресмятам бройките растения, необходими за изпълнението на дадено събитие. Усмихнат ден!
   
  tanyamery, -niksan- и .TAINNA. харесват това.
 2. Отново успя да ме разсмееш реално с дълбоките си разсъждения и умозаключения, благодаря! xD
  Усмихнат ден!
   
 3. fenomenalem

  fenomenalem Подрастващ автор

  Какво да ти кажа за срама и аз не съм читав ама да публикуваш снимка с 15 000 супер храна и да молиш във форума някой да ти пусне златно животно за жълти стинки да си завършиш куеста в читалището е на това му казвам срамота..
   
  .TAINNA. харесва това.
 4. Ми.. не ме е срам. :) Продадоха ми това, което търсех тогава, на максимална пазарна цена, която към момента беше ниска. И аз се реванширах към играча със златно животно, което му продадох за жълти стотинки, а той продаде за над 150 млн. МП. ;) Това за мен е голяма услуга, за която аз съм се отблагодарила адекватно и съответно няма за какво да се срамувам. :D
   
  Последна редакция: 10.11.22
 5. Кобрелия

  Кобрелия Board Administrator Team Farmerama BG

  Здравейте, всички!
  Мисля, че е време да се замислите не само какво говорите, а тук и какво пишете. От много постове тук лъха на завист, критика, сочене с пръст и подобни. Засрамете се малко и се наслаждавайте на играта, споделяйте, поправяйте грешките без да наранявате и сочите с пръст или да натяквате грешката на друг, било то играч или мод/админ. Ако пък ви е трудно да го сторите по добре не пишете. Както зайчето казва в едно детско анимационно филмче "Ако не можеш да кажеш нещо добро, по-добре не казвай нищо!".
  Това ви държание говори много за вашия характер и е добре да го проумеете!
  Бъдете позитивни /само не от ковид/:)
  [​IMG]
   
  Zlobara, ka-linka, milena7004 и 9 други харесват това.
 6. .TAINNA.

  .TAINNA. Жива легенда

  Едно търся, друго намирам, така попаднах на интересен пост в унгарския форум: новият начин за въртене на колелото

  https://board-hu.farmerama.com/threads/beko-topikja-volt.14672/page-402#post-1163999

  Здравейте!
  Тъй като не е постигнат напредък по отношение на клавишите, аз нося новия начин за въртене на колелото. Има видео в края и описанието изглежда дълго, но моля всички да го прочетат поне веднъж. Също така бих искал да Ви помоля да не цитирате публикацията в нейната цялост.
  Както много от вас знаят, когато извършваме някакво действие в играта, той (клиентът) уведомява сървъра за това, което запазва промените в базата данни. Когато натиснем зеления бутон на волана, изпращаме заявка до сървъра, която искаме да завъртим сега. След това сървърът изтегля какви от възможните награди сме спечелили, а след това клиентът го получава в отговор, което му казва къде да спре анимацията. Този процес на искане и отговор всъщност се случва за нула време, не трае по време на цялата анимация (това вече е ясно от версията на Flash). Целта ни е да направим тези заявки, които досега успявахме да задействаме с натискане на зеления бутон, по някакъв друг начин (поне ако не искаме да чакаме анимацията).
  Следващите стъпки вероятно могат да бъдат направени под някаква форма от повечето браузъри, но в момента препоръчвам Firefox за това, например по време на писането, опцията не се появи в Chrome (въпреки че го направи преди).
  Гореспоменатите отговори на заявките могат да се видят и дори да се възмущават с помощта на лентата с инструменти за разработчици на браузъри. Ще се възползваме от тази възможност. Спокойствие, от факта, че името му е разработчик, не се изискват предварителни познания за него.
  Стъпките са следните: Стъпка 1:
  Влезте във фермата, където искате да се въртите, и отворете колелото.
  Стъпка 2: натиснете клавиша F12 на клавиатурата (обикновено най-горния ред, от F1 до F12 има такива клавиши). Това ще отвори лентата с инструменти за разработчици. Чувствайте се свободни да превъртите надолу секцията на играта достатъчно, за да видите бутона, който започва завъртането отново.

  (Можете също така да кликнете върху изображението, за да го видите в по-голям размер.)
  Стъпка 3: в лентата с инструменти изберете раздела Мрежа. Тук можете да видите исканията, изпратени до сървъра (и отговорите към него).

  (Ако по някаква причина не се получи по този начин, ctrl + shift + e също ще работи.)
  Стъпка 4: имаме нужда от тези, които се въртят колелото, така че в полето за URL адреси на филтъра въведете farmwheel.sW (тази команда покрива старта на колелото).

  [IMG]
  Стъпка 5: завъртете едно (в желания режим, повече за това по-късно). Сега трябва да видите нов ред в исканията си.
  [IMG]
  (Можете също така да кликнете върху изображението, за да го видите в по-голям размер.)
  Стъпка 6: на този ред натиснете щракване с десния бутон и щракнете върху Повторно подаване.
  [IMG]
  (Можете също така да кликнете върху изображението, за да го видите в по-голям размер.)
  С последната стъпка го изпратихме обратно на сървъра, който искахме да завъртим, и с това въртенето беше направено. Друг ред се появи отново и можем да изпратим отново. В този случай няма значение върху кой кликвате с десен клик, тъй като те съдържат едно и също нещо. След известно време се натрупва чифт, така че всичко, което трябва да направите, е да кликнете в средата му и можем да натиснем повторно подаване.
  [IMG]
  При големи завъртания може да успеете да натиснете бутона Редактиране и повторно изпращане. Няма проблем, в панела, който се появява вдясно, щракнете върху бутона Подаване и можете да продължите.
  Споменах по-горе, че трябва да стартирате завъртането в желания режим. Ставаше въпрос за това дали искаме да направим нормално или партийно завъртане. Бъдете внимателни тук, и в двата случая завъртането ще започне да използва горната команда, на други места режимът е посочен като параметър. Така че, ако искате да превключвате между двете, използвайте иконата на кошчето от лявата страна на полето Филтър URL адреси, за да изтриете всички заявки, за да избегнете стартирането на грешната.
  [IMG]
  Има два недостатъка на метода. Не знам колко сте склонни да обръщате внимание на това, което сте завъртели, но те няма да се появят в движение в списъка, освен ако не презаредите играта (и дори тогава, само последните 30).
  Другото нещо е, че броят на завъртанията също не се актуализира, но има решение за това. В долния ляв ъгъл на лентата с инструменти можете да видите колко заявки вече са изпратени общо, което означава същия брой завъртания. Така например, ако имаме 99 нормални завъртания, след старта на зеления бутон и 98 препредавания, броят на заявките по-долу ще бъде 99, можем да отворим щайга. След като отворите щайгата, ако се върнете на колелото, отново ще видите колко завъртания имате (това е така, защото отварянето на щайгата беше в рамките на играта и така беше актуализирана и стойността). В този случай е добра идея да направите изтриване с иконата на кошчето, за да нулирате брояча, а след завъртане на зеления бутон повторните изпращания могат да отидат отново.
  [IMG]
  Важно е текстът farmwheel.sW винаги да е посочен във филтрирането, в противен случай могат да се появят други неща, а след това можем да повторим заявки, които всъщност не искаме. Всеки го прави на свой риск!
  И накрая, видео, в което показвам нещата в реалния живот.

  https://www.youtube.com/watch?v=TC3ZPGDVhUI&feature=emb_logo

  (За парти завъртания разбрах след това, че имам допълнително завъртане, можех да спечеля на обикновените завъртания, но едва след началото на завъртанията дисплеят беше актуализиран, което остана същото.)
  Ферма Шаман,11.1.21#8039
   
 7. koz108

  koz108 Стажант

  Ама хайде оправете я тази ферма най-накрая де. Изобщо не може да се играе по този начин постоянно цикли и това подозирам е заради бот програмите, които фермерите ползват, защото не могат да обират на ръка. Ама извинявам се много обаче след като не може да обирате ръчно изобщо не я играйте тази игра намерете си друга, но заради вас да не могат да играят всички останали това вече е безумие. 1 час - 1 профил не може да се оправи пълен абсурд!!!!

  Ама хайде оправете я тази ферма най-накрая де. Изобщо не може да се играе по този начин постоянно цикли и това подозирам е заради бот програмите, които фермерите ползват, защото не могат да обират на ръка. Ама извинявам се много обаче след като не може да обирате ръчно изобщо не я играйте тази игра намерете си друга, но заради вас да не могат да играят всички останали това вече е безумие. 1 час - 1 профил не може да се оправи пълен абсурд!!!!
   
  Последно редактирано от модератора: 19.11.22
 8. cais

  cais Прохождащ

  къде се намира фабриката за балони
   
 9. DILQNADELI

  DILQNADELI Обсебен

  При любимците на някое поле ако си я сложил(а) там или в инвентарът ти
   
 10. mushnu4ka

  mushnu4ka S-Moderator Team Farmerama BG

  Здравей,
  Твоята се намира в инвентара ти.
  А в "Събитията днес" излиза и "Фабрика за балони" поради възможността да се закупят подобрения за нея.
  Приятен ден!
   
 11. *ПчеличкатаМая*

  *ПчеличкатаМая* Подрастващ автор

  Здравейте, нямаше ме в играта доста време. Но се върнах преди година и още попълвам липсите. Видях, че нямам копринена ферма. Има ли начин да я получа на ПИТ? Предлага лисе това производство по някакъв начин - магазина на джак или в града, където строим другите производства? не намирам, но да попитам. Искам да я имам.
   
  .TAINNA. харесва това.
 12. DILQNADELI

  DILQNADELI Обсебен

  Ако може имаш я от мен само на ПИТ ми драсни!!!
   
  .TAINNA. и *ПчеличкатаМая* харесват това.
 13. *ПчеличкатаМая*

  *ПчеличкатаМая* Подрастващ автор

  благодаря, ще ти се обадя :)
   
  .TAINNA. и DILQNADELI харесват това.
 14. Кобрелия

  Кобрелия Board Administrator Team Farmerama BG

  може да се продава, разменя и подарява.
   
  *ПчеличкатаМая* и .TAINNA. харесват това.
 15. .TAINNA.

  .TAINNA. Жива легенда

  Скъпи мои приятели, благодаря ви, че се отзовахте на молбата ми да помогнете на Жанчето с място за съсед. Някои от вас ми писаха, че вече няма места при нея, но я чакам да ми пише дали има всички съседи. При нужда, пак ще ви пиша. Благодаря ви, приятели, за желанието да помагате и за помощта ви. Благодаря на Бога, че ви има и че сме едно голямо задружно семейство. Обичам ви :inlove::inlove::inlove:
   
  milena7004, ka-linka, jasi781970 и още 1 човек харесват това.
 16. jasi781970

  jasi781970 Активен автор

  На освободения за Жанчето парцел, пчеличката Мая ми е добре дошъл съсед :)
   
  .TAINNA. харесва това.
 17. p_janeta

  p_janeta Изключителен талант

  Ами ... сега се прибрах и се оказа, че всички места вече са заети. Огромна благодарност на теб и на всички изпратили покана (приети и неприети)! :)
   
  .TAINNA., ka-linka и milena7004 харесват това.
 18. ka-linka

  ka-linka Пазител

  Чакам да докарат вода с цистерни за бедствието БП и гледкам в календара за декември - уикенд куест за Коледа и още един - за Нова година. Кеф на кутийки! Никакви сарми, тиквеници и мръвки - копане с голямата мотика за всички празници xDxDxD
   
  .water., .TAINNA., Кобрелия и 2 други харесват това.
 19. DILQNADELI

  DILQNADELI Обсебен

  :D:D:DПриключваш го като мен, още преди да го започна.
   
  tanyamery, kakata13, .TAINNA. и 2 други харесват това.
 20. bomberabg

  bomberabg Стажант

  От игрището за любимци къде се начисляват точките - към основната ферма или към бахамарама?