Обмяна на опит

Дискусията в/ъв "Разговори за това - онова (хоремаг)" е започната от tanyamery на 5.5.18.

Скъпи форум потребители,

Ако вие искате да се включите активно във форума и да участвате в дискусиите, или искате да започнете своя собствена тема, първо ще трябва да влезете в играта. Моля, регистрирайте се, ако нямате собствен акаунт. Ние очакваме с нетърпение следващото ви посещение във форума! Играйте тук
 1. tanyamery

  tanyamery Адмирал

  Благодаря, но при него шанса не е ли 750 % ?
   
 2. Каспаретка

  Каспаретка Board Administrator Team Farmerama BG

  Screenshot 2019-04-20 at 12.17.39.png
  Плодородни полета отстрани слагам харита. Да ти кажа не съм и разглеждала други растения. :)
  На аспержите е 750%. Тъй не се бях заглеждала и не съм правила опити, но сега като гледам ще си направя опити да култивирам различни с 1000% да ги наредя и да видя на малки полета колко ще дървени чука ще паднат. От чисто любопитство ще пробвам xD
   
  Последна редакция: 20.4.19
  .TAINNA. и tanyamery харесват това.
 3. .TAINNA.

  .TAINNA. Жива легенда

  и аз ползвам карфиола
   
 4. jasi781970

  jasi781970 Активен автор

  Някой да е забелязал доматеният сос от какво най- много изскача ? За сега съотношението 2/1 в полза на казана :(
   
 5. .TAINNA.

  .TAINNA. Жива легенда

  питай в дискусията Чудовищен глад https://board-bg.farmerama.com/index.php?threads/Чудовищен-глад.18103/page-2

  Тук споделяме опит извън евентите, защото за тях си има отделни теми
   
 6. jasi781970

  jasi781970 Активен автор

  .TAINNA. харесва това.
 7. tanyamery

  tanyamery Адмирал

  Декорации ТО х нивото - Кога е най-добре да се берат декорациите от този тип ? Преди всички други или когато вече са активирани редове, любимци и другите декорации? Как е най-добре да се постъпи?
   
  Последна редакция: 12.5.19
 8. sm0uk3r71

  sm0uk3r71 Обсебен

  :eek:o_O
   
 9. tanyamery

  tanyamery Адмирал

  На мен ми се струва, че е най-добре да се берат последни, но аз да се консултирам с по-наблюдателните. От питане глава не боли. :oops:
   
 10. tanyamery

  tanyamery Адмирал

  Ох, много моля някой да ми отговори на въпроса за декорациите.
   
 11. –divane-

  –divane- Team Leader Team Farmerama BG

  Когато е активирано всичко друго.
   
  kakata13 и tanyamery харесват това.
 12. xari_myri

  xari_myri Ветеран

  за тухли не си заслужава да облагородяваш
   
 13. xari_myri

  xari_myri Ветеран

  лека полека ще ги събереш
   
  krassimira и kakata13 харесват това.
 14. .TAINNA.

  .TAINNA. Жива легенда

  Да вдигна малко темата :)
  Попаднах на интересен пост в унгарския форум
  https://board-hu.farmerama.com/threads/fejlődési-taktika.11014/page-105#post-486524
  В превод се казва:
  Време е да публикувам моите вековни дъски. Бих искал това, тъй като написах тук по-рано за точното изчисление на времето за зреене (аз не го свържете, защото тя вече е малко остаряла). Аз използвам тези от доста време, и сега съм го плеснала, аз съм написал много уроци (това не е същото, когато правя нещо за себе си, както ако беше за други).
  Rylee, масите на тома и другите са много добри, те могат бързо да намерят всичко, печатаеми, т. е. тя може да бъде пред мен през цялото време. Но те имат недостиг-което, разбира се, те не могат да направят-че ако искаме да включим всички комбинации от всеки бонус, имаме нужда от стотици колони, а след това дори не сме говорили за размножаване. Аз съм перфекционистка, така че започнах друг път. Руни, продукти, облаци, ускорители на зреене могат да бъдат настроени с помощта на квадратчета за отметки.
  Таблицата съдържа бонус зреене за всички растения и е в състояние да ги вземе предвид при изчисляване на времето на зреене. В нея има страница, която позволява на всеки да въведете това, което вече има, и ще се появи в таблицата под формата на отметка.
  Таблиците също така включват обратна таблица, която използвам много: можете да зададете време, когато искате да реколтата и да даде на масата най-дългите възможни растения зреене време (Катинари), отново с всяка комбинация от бонуси.
  Дъските вече съдържат растенията, дърветата и животните от развитието на bahás, които започнаха днес.
  Ще го актуализирам веднага щом се промени (например, когато в играта се добави ново тайно животно). и таблетката ще бъде намерена по всяко време в моя подпис.
  Като щракнете върху връзката, работната книга ще бъде изтеглена веднага. Той има контроли (квадратчета, списъци, бутони за избор), но няма МАКРОС в него, така че не съдържа вирус.
  Използвайте го със здраве, Надявам се, че можете да използвате толкова,
  колкото мога.
  2016-04-22: Бордът е претърпял незначителни бъг корекция и нови неонови батерии са
  включени.
  2016-05-07: добавени са данни от новата тайна ситуина и е възможно да се филтрират растенията само в категорията цветя или зеленчуци; Това ви помага да се възползвате от цъфтежа и плашило облаци.
  2016-05-27: две нови пълни лунни растения
  са узрели в 2016-06-18: данни от цветни жаби, въздействието на кораб пиратски папагал, и
  някои бъгове са били коригирани в данните за развъждане (напр. праз) 2016-06-22: Аз подобрена времето на зреене на дърветата, когато имах възможност да се тества въздействието на кораба пират папагал.
  2016-08-02: цвят орел подложки и подробности за сцената на лосове, които са били случайно пропуснати досега са били добавени; И аз го разширихме с 7-часови растения за събития.
  2016-11-02: добавен е филтър за ниво и ефектът от смути може да се очаква.
  2016-11-22: като се вземат предвид съществуващите разплодни животни, когато се търси оптимален период на зреене. Това приключва таблицата.
  2016-12-09: добавени са нови инсталации над ниво 133.
  2017-03-16: Добавих новите характеристики на актуализацията bahás, както и подробности за растения, къщи и дървета, които играят от декември.
  2017-04-27: данни от нови инсталации между 175-190 нива
  2017-10-18: бакла и пълнолунни новости (включително нови продукти против стареене), всички
  дъски са филтрирани, за да се улесни избора от списъците 2018-03-08: всички новости и въздействието на линията Карнавал Queen са добавени. Версията на LibreOffice на таблицата е създадена, въпреки че засега само с растенията.
  2018-04-13: всички селскостопански растения са некървени.
  2018-05-20: руна "дърво бум", неонови гланц батерии 7 облак линии и ефектът на неонови декор са добавени. Този път не се актуализира версията "Либре".
  2018-12-04: нова таблица е създадена, включително всичко, което е било включено в играта до момента по отношение на времето за зреене. Все още няма версия на това!
  2019-04-28: при животни е възможно да се филтрира по тип олово; броят на бонусните отделения може да бъде уточнен в списъка с резултатите от стопанството; е добавен цветът дъжд декор; и, разбира се, всички растения, дървета или навеси, които са били в играта, тъй като предишната версия. Аз фиксирана цифра проблем с комбинирания ефект на някои облаци и продукти. В фондация "Либре" е добавен животното.
  2019-08-02: много нови бонуси; нови животни, растения и дървета; някои поправки на грешки.
  2020-01-08: размножаването на растенията над ниво 200 е добавено. Добавени са нови линии за бонус облаци във времето. Бордът вече се занимава с турбо Терминолого. И, разбира се, той съдържа всички нови животни, растения и дървета.
  Изтегляне за тези, които използват Excel 2003 или по-стари, тук е преобразувана версия.
  Това е по-голямо, но може да се отвори и в стария Excel. Въпреки това, не мога да гарантирам, че всичко работи перфектно в него. Очевидно е добре, но не е извън въпроса.
  Изтегляне XLS формат

  LibreOffice версия:
  създадох тази версия, защото хората, които не разполагат с версия на MS Office не може да се възползва от тази таблица напразно. Това е така, защото съвместимостта между двете програми (семейство) е доста лошо. Това също е важно, защото не съм успял да прехвърля оригиналната таблица по никакъв начин в LibreOffice, или да се експортира от Excel, или да се импортира в Calc; така че това е напълно пренаписана маса! Тъй като аз основно използвам Excel, така че направих тази версия на масата за вас, не мога да го тествампо време на ежедневна употреба. Оправих много малки грешки в таблицата на Excel, като ме накара да го забележа, но няма да мога да направя това на тази маса.
  За всичко това, аз ви моля да ми даде всички коментари, грешки, предложения, които може да имате, когато използвате дъската, така че аз мога да го подобри. Работната книга е достатъчно голяма, за да не прави грешки, въпреки всичките ми добри намерения и усилия. Благодаря ви предварително за съдействието.
  Изтегляне в LibreOffice Calc Format
  (този файл е създаден в текущата стабилна версия 6,1 на "Либре" офис. Тъй като аз не съм преживял дори малък проблем със съвместимостта с по-старата версия, аз препоръчвам да използвате този нов за масата).
  Последно редактиран Сряда в 1:47 ч.
  изтегляне. Кратко описание тук.
  -Бомбадилом- 18.4.16
  #2087


  Таблиците са на унгарски, но ще търсим начин да се преведат. Дали ще са ни от полза? Може би да :)
  Апропо, изтеглих ги, но не знам как да ги кача тук :)
   
  kakata13 и dedoto харесват това.
 15. -igrata99-

  -igrata99- Подрастващ автор

  аз имам едно може би глупаво питане, ама как най-бързо да се събират МП какво да продавам, че нещо все не ми стигат xD
   
 16. Кратунка

  Кратунка Подрастващ автор

  Най-бързо събирам пенита от сено, моркови,пшеница и просо от животните зайци,но то си зависи и от пазара предполагам на моя това върви най-много.Морковите и пшеницата стават бързо стига да имаш време и нерви да цъкаш през 10 минути.Успех.
   
  nasko9898 и .TAINNA. харесват това.
 17. krisi026

  krisi026 Младши експерт

  Не знам как да създам нова тема, за да си опиша проблема с липсваща цъкалка. Може ли някой да ме насочи:)
   
 18. fermer4etoo1970

  fermer4etoo1970 Адмирал

  krisi026 харесва това.
 19. dedoto

  dedoto Адмирал

  има тема за цъкалките в раздел ПОМОЩ-ОБЩИ ПРОБЛЕМИ;)
   
  krisi026 харесва това.
 20. tanyamery

  tanyamery Адмирал

  КУЛТИВИРАНЕ - Ползването на вода намалява растежа с 20% , но ако добавиш бонус "увеличава ефективността на водата с 50%" , сметката е 20% + 50% = 70% ?........или 20% се губят и ползваш само 50% ?
   
  Последна редакция: 12.2.20