Обмяна на опит

Дискусията в/ъв "Разговори за това - онова (хоремаг)" е започната от tanyamery на 5.5.18.

Скъпи форум потребители,

Ако вие искате да се включите активно във форума и да участвате в дискусиите, или искате да започнете своя собствена тема, първо ще трябва да влезете в играта. Моля, регистрирайте се, ако нямате собствен акаунт. Ние очакваме с нетърпение следващото ви посещение във форума! Играйте тук
  1. Кобрелия

Кобрелия Board Administrator Team Farmerama BG

Здравей, един от вариантите е да облагородиш карамфила в парника. Получавайки всичките бонуси, които съкращават времето за разтеж, ги качваш на слотовете. При добавени други бонуси от различни редове, супер тор, тор, вода и т.н. времето на разтеж на карамфила се намаля до минимум и той пониква веднага. Така се събират доста бързо изкачащите.
    тема за култивиране и облагородяване - https://board-bg.farmerama.com/threads/Култивиране-на-растения.2364/

kazmin_tamara, Bamze и .TAINNA. харесват това.
  2. colovavili1

colovavili1 Прохождащ

Здравейте=как се използват токените?

3. Кобрелия

Здравей, токените се използват в албума на стикерите. В момента това събитие не е активно, но съвсем скоро ще бъде. В тази тема има подробности, разгледай я - https://board-bg.farmerama.com/threads/Албум-със-стикери-обща-информация.25528/

colovavili1 харесва това.
  4. daniva76

daniva76 Кандидат за признание

Здравейте, имам въпрос. Тъй като за мен в момента приоритет в играта е да трупам ТО за качване на нива, от няколко дни съм разбутала всички цъкалки от игрището, фара, цветната градина и т.н., опитвайки се да ги подредя така, че да ми носят възможно най-много точки и да получавам максимум ТО и бонуси преди обирането на дървета, растения и обори. Та - има цъкалки, даващи + % ТО от спец. предмети (тия цъкалки са ясни) и цъкалки, даващи + % ТО от всички предмети в полетата от фермата - ей за тия цъкалета ми е въпроса: какво се включва под "всичко", "всички предмети"? Значи ли това, че тия цъкалки дават + ТО от обори, дървета, растения И специални предмети? Ако е така, мога да ги наредя по възходящ ред сред тези, които си дават + ТО конкретно от спец. предмети, а не отделно от тях.
    П.П: Бонусът, който се визуализира при някои цъкалки, е "+ % ТО/ТрТО", а при други "+ % ТО/ТрТО от всички предмети" - каква е разликата между двата бонуса?
    И още един въпрос, че вече тотално се изгубвам в джунглата от цъкалки, че вече са безбожно много: всяка една от тях ли се води "специален предмет"? С търсачката откривам само спец. предмети с надграждане, ама те са ясни, не питам за тях, а какво точно се разбира под "специален предмет"?

Последна редакция: 27.11.25
    .TAINNA. и koteto9 харесват това.
  5. Кобрелия

Здравей, под предмети и цъкалки разбирай едно и също, т.е. предмети даващи точки. Бонусите са разделени на - ТО/ТрТО от посеви /растения/, обори, дървета, производства и цъкалки. Оттам нататък бонусите могат да бъдат - точки по нивото, процент от основните точки, които дава самия предмет - растение, обор, цъкалка, производство, или брой ресурс, тоест +1 или +2 ...
    - цъкалки, обори, дървета, производства и растения на всички полета .
    - само цъкалки
    Съвет - на полетата за любимци можеш да сложиш предметите, даващи %, защото на това поле не могат да се слагат останалите цъкалки, освен това там могат да се слагат повече от един брой любимци от един и същ вид.

.TAINNA. и daniva76 харесват това.
  6. daniva76

Златна си, супер много благодаря за изчерпателната информация! Всъщност ей туй "процент от основните точки, които дава самия предмет" ми се губеше и ме объркваше!
    Точно игрището запълвам първо (там съм турила трите си броя Дворец от сирене и двата си летящи северни елена). Значи спокойно си нареждам по възходящ ред цъкалетата, даващи % от спец. предмети и % от всички предмети. След тях ще чучна тия с бонуси за % ТО или бройки от дървета, обори и растения.
    Малко кофти е, че от някои имам по много (Том в чизми, Екстремен спортист и тем подобни) и игрището няма да стигне доникъде, но ще ползвам и фара, а след него и цветната градина. Пък дано остане място и за цъкалетата, даващи ТО х нивото, че от тях правех по 3-4 милиарда ТО дневно, преди да ги махна от полетата за пренареждане.

.TAINNA. харесва това.
  7. Кобрелия

Ако не наблягаш на тропическите точки бих ти предложила да сложиш северните елени /ако са тези дето дават 1 звезда на 168 чАса/ на полето за любимци на острова. Много декорации от колелото също дават малко точки опит за основната ферма, и тях съм сложила на острова. Така имам повече място за силни цъкалки които дават ТО. Но ти си преценяш естествено, къде и какво ти е изгодно да поставиш.

daniva76 харесва това.
  8. daniva76

Значи... имам да те черпя! Ама много да те черпя! Аз цели 2 месеца съм проспала инфото за новото поле за дом. любимци и едва вчера след отговора ти се юрнах да чета какво и къде е туй чудо. А всеки ден влизам в играта - сраааам...
    Та, сега тотално променям стратегията и всичко що дава бонуси и х нивото отива на острова. Мислех, че 584 ниво там и 1199 банана е добре, ама сега ще пооставя малко основната ферма, за да качвам островни нива за отваряне на другите полета от курорта.

Кобрелия харесва това.
  9. -wwall-

-wwall- Подрастващ автор

Някои отделни цъкалки от последните редове, дават повече ТО поставени самостоятелно, отколкото самия ред и ако той не дава % от ТО,то същия може да се разкомплектова.

koteto9 харесва това.
  10. daniva76

Абсолютно си прав/а.
    Лошото е, че добрите цъкалки са много, а мястото за тях - малко (освен ако човек не се занимава със сеене и обори, а кара само на цъкалета, ама едва ли има такива играчи, така няма как човек да се развива във фермата). Така че човек наистина трябва да си направи добра преценка дали си струва да си запълва реда, ако от цъкалетата от него ще вземе повече бонуси. Аз откакто засилих всички силни цъкалки на Бахата, съм доволна, така скоро ще разширявам полето за любимци. Стигнах дотам, че да се моля от парти врътките да не ми се падат цъкалки, от които имам вече над 20 броя (не че не им се радвам, ама - място нЕма).

11. denislav4o216

denislav4o216 Редовен

Здравейте, да питам при занаята на пекаря дали има нещо, което дава повече точки за вдигане на ниво като го изпечеш или няма точно такова и зависи колко често забъркваш разни неща там. На 4-то ниво съм. Благодаря.

koteto9 харесва това.
  12. Кобрелия

Здравей, при този занаят няма такъв продукт, трябва да печеш, за да вдигаш ниво.

denislav4o216 харесва това.
  13. denislav4o216

denislav4o216 Редовен

Здравей. Това ми е ясно, но има продукти, които дават повече от други, точки при предаването на по 5 бр. от тях на ден за усъвършенстване на уменията или пък при самото им произвеждане и все някой ще е забелязал кой от тях дава най-много точки. Благодаря за отговора все пак.

14. Malena

Malena Прохождащ

https://board-bg.farmerama.com/threads/Пекарна-и-майстор-пекар.2115/

denislav4o216 и mushnu4ka харесват това.
  15. Кобрелия

Според стари и добри играчи най-добре да се предава кроасан.

.TAINNA. и dedoto харесват това.