Обмяна на опит

Discussion in 'Разговори за това - онова (хоремаг)' started by tanyamery, May 5, 2018.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
  1. mushnu4ka

mushnu4ka S-Moderator Team Farmerama BG

Не, няма такъв ред. Сандъчетата с бонуси ги дават често като награда, а също могат да се паднат от някои други сандъчета.

П.П. Но примерно редът "Сжена мишка" дава 1 Бонус TO/TTO за реколта L. Да не би него да имаш предвид? И от платените редчето "Пролетно почистване" дава този бонус.

Doremi likes this.
  2. ka-linka

ka-linka Посланик

Редчето Градинска коза дава сандък с бонуси на 180 часа.

3. Doremi

Doremi Старши болярин

• Ред Пролетно почистване е... , мерси.
    Дава:
    1 Предмет с бонус ТО/ТТО [​IMG] (+ 200% ТО/ТрТО за 24 ч. при обирането на декорации)
    Повторно активиране: след 90 ч.

https://board-bg.farmerama.com/threads/Пакет-небесна-градина-„Пролетно-почистване“.21084/

Да запиша и другите, някой ако търси като мен:
    • Ред Снежна мишка
    Дава:
    4 500 х нивото ТрТО
    3 Сандък с ТО
    10 Изобилие за Септемврийско събитие I
    1 Бонус TO/TTO за реколта L [​IMG] (+ 200% ТО/ТрТО за 24 ч. при обирането на всичко)
    Повторно активиране: след 162 ч.

https://board-bg.farmerama.com/threads/Снежна-мишка.20750/#post-188778

• Ред Градинска коза
    Дава:
    1 Сандък с бонуси
    1 Сандък с ТО
    1 Изобилие за Септемврийско събитие I
    1 Изобилие от тор
    Повторно активиране: след 180 ч.

https://board-bg.farmerama.com/threads/Градинска-коза.21182/#post-192896
    Някой ако се сети за подобни награди откъде се получават, може да пише, да ги съберем в един пост, за да ползваме търсачка в един пост.

• Ред Мразовита работа във фермата 101
    Дава:
    1 Бонус TO за реколта S [​IMG] (+ 100% ТО за 24 ч. при обирането на всичко в основната ферма)
    Повторно активиране: след 90 ч.

https://board-bg.farmerama.com/threads/Мразовита-работа-във-фермата-101.19208/#post-172502

• Ред Магията на океана (добавено от Bamze)
    Дава:
    800 х нивото ТО
    1 Бонус TO/TTO за реколта L [​IMG]
    (+ 200% ТО/ТрТО за 24 ч. при обирането на всичко)
    Повторно активиране: след 45 ч.
    https://board-bg.farmerama.com/threads/Магията-на-океана.20134/#post-181661

От mushnu4ka :
    Добавям това (от колелото предмет е):
    • Водна пързалка [​IMG]
    Дава:
    3 400 ТО/ТрТО
    1 Изобилие от тор III , след 20:00 ч. 1x2 [​IMG] (1 бр. на случаен принцип от изброените:
    10 / 15 / 20 / 25 / 50 / 100 тор, 1 Бонус TO/TTO за реколта L)
    А от споменатото сандъче се пада достатъчно количество от това:
    1 Бонус ТО/ТТО за реколта L [​IMG]
    https://board-bg.farmerama.com/threads/Кутии-с-Изобилие-от-награди.14577/

Last edited: Aug 13, 2021
  4. Bamze

Bamze Главен болярин

Може да добавим и реда Магията на океана
    Дава
    :
    точки по нивото и
    Повторно активиране : след 45 ч.

Last edited: Aug 13, 2021
  5. mushnu4ka

Добавям това (от колелото предмет е):
    [​IMG]Водна пързалка3 400 ТО/ТрТО 1 Изобилие от тор III20:00 ч.1x2

А от споменатото сандъче се пада достатъчно количество от това:

Bamze, Doremi, .TAINNA. and 1 other person like this.
  6. Самардапа

Самардапа Главен болярин

Новото производство на скорпиона произвежда нещо, което не бях чувала дори като дума. Стана ми интересно и малко се порових да разбера какво е това флабелиум. Горе долу нещата се получиха като при куоку :)
    И резултатът е следния:
    https://www.liturgicalartsjournal.com/2018/07/a-brief-history-of-flabellum.html

Преведено от английски-Дълбоко, в християнската богослужебна употреба, е ветрило, изработено от метал, кожа, коприна, пергамент или пера, предназначено да предпази насекомите от посветеното Тяло и Кръв Христови и от свещеника, както и да покаже чест.

7. .TAINNA.

.TAINNA. Жива легенда

Много интересно и много непознато поне за мен. Ето превода с гугъл:
    Flabella (множествено число) или flabellum (единствено число) са литургични или церемониални вентилатори, които могат да бъдат направени от различни материали, от пера до метал. Повечето католици ще бъдат запознати с тях поне с поглед, ако не с име, благодарение на емблематичните исторически образи на папите, които често се виждат придружени от чифт флабела, по една от всяка страна, направени от щраусови перушини и върховете от паунови пера.
    Произходът на флабелата отива дълбоко в историята и далеч извън християнския свят, като се появява в церемониите на древността. Докато мнозина са наясно с традиционното им използване като почетни символи по отношение на папата, това, което може да не знаете, е тяхната литургична употреба извън това. Литургически казано, произходът на флабелата, както и много други неща, е с практичен характер - по същество инструмент, използван в свещената литургия, за да държи насекомите далеч от свещеника и свещените видове. За ранното им използване в християнското литургично поклонение за тази цел свидетелства „Апостолските конституции“ от четвърти век, които съответно инструктират: „Нека двама от дяконите, от всяка страна на олтара, да държат ветрило, съставено от тънки мембрани, или от перата на пауна или от тънка материя, и нека мълчаливо прогонват малките животни, лети, за да не се доближат до чашите. " Виждаме ехото на тази първоначална функция, запазена най -добре днес във византийската литургия, когато при ръкоположение на дякон той взема „хагион рипидион“ (флабелум) и го размахва над даровете в подходящия момент от божествената литургия. Това може да се види тук: Връщайки се на запад, през Средновековието той е бил най -често използван от Тайната до края на Канона на литургията, но тази употреба е спаднала в латинския обред към края на Средновековието. Както вече бе отбелязано по -рано, той не изчезна напълно. Разбира се, имаше горепосочената папска употреба и подобен вид почетна употреба и от Лисабонския патриарх. Освен това тяхното използване продължава (поне на теория) в доминиканските и кармелитските обреди, чиито рубрики все още ги отчитат. Ето пример за тяхното използване в контекста на доминиканския обред: Извън тези обреди те могат да бъдат забелязани от време на време и другаде, например в шествието на мощите на св. Либорий в Падерборн: Също в Малта: В съществуващите средновековни описи на различни европейски катедрали, флабелите рутинно се появяват в тях и няколко древни примера са успели да преживеят гибелта на времето.

Благодаря Самардапа, благодаря комши :)

tanyamery and Самардапа like this.
  8. tanyamery

tanyamery Адмирал

Каква е най-добрата комбинация от занаятчийски продукти за максимални ТТО, ако нямаш от бонусите с проценти ? Ябълково-тиквичков пай плюс зелено мате или друга комбинация ?

.TAINNA. likes this.
  9. staneli

staneli Старши болярин

Зависи какво имаш засято на полетата. Зеленото мате е с 50% и можеш да го замениш с друго. Ако са цветя - цветна корона, ако са други посеви - Ванилов изгрев, ако са зеленчуци - Евкалиптово желе, ако са зърнени храни - Карамелена тортичка. Всички са със 75%, златен слот. Но, ако си с дървета - зеленото мате с пая.

10. tanyamery

tanyamery Адмирал

И за растение на събитието явно пай и зелено мате.

.TAINNA. likes this.
  11. .TAINNA.

.TAINNA. Жива легенда

Пъпешова магия - от 20.06.2017 г.
    Това е нещото, което искам БП да пусне някак да може да се намира. С подаръци, с колелото, сандъци, а защо не срещу ЛГ реда, който произвежда Пъпешовата магия и цъкалките?
    FAQ - "Пъпешова лудост" | Farmerama BG
    https://board-bg.farmerama.com/threads/Пъпешова-лудост.15077/#post-107609

Last edited: Nov 21, 2021
  12. Bamze

Bamze Главен болярин

Искам да попитам какво трябва да направя, за да мога да ползвам намаленията?
    Те минаха, но питам, за да знам за следващия път. Интересувам се най-вече от развъждането с една СХ.
    За тези намаления става въпрос:
    https://board-bg.farmerama.com/threads/Ден-на-намаленията.22003/

13. ka-linka

ka-linka Посланик

Просто селектираш по време на събитието. Вчера го имаше. Аз си поселектирах за изскачащи, че бях назад със заровете, после си заредих целия развъдник с акули и хамстери за днес.

14. Bamze

Bamze Главен болярин

Много ти благодаря! :inlove:

15. kazmin_tamara

kazmin_tamara Активен автор

Имам въпрос: как да си получа коледен подарък. Указанието "кликнете на бутона в новините" не ми е достатъчно, защото не знам къде са новините. Може ли някой да ме ориентира какво да правя?

Last edited by moderator: Dec 27, 2021
  16. mushnu4ka

Новините са този прозорец:
    А достъп то тях имаш и от този бутон:

П.П. Също така проверката показва, че коледният подарък е взет.

17. kazmin_tamara

kazmin_tamara Активен автор

Благодаря! Весела Коледа!

Last edited by moderator: Dec 27, 2021
    mushnu4ka likes this.
  18. bibka7676

bibka7676 Стажант

Здравейте, на 36 ниво съм, много искам да участвам в развъждането на костенурки. Видях, че се отварят на 41 ниво. Искам да попитам , има ли трик за по-бързо минаване на нивата

.TAINNA. likes this.
  19. Кобрелия

Кобрелия Board Administrator Team Farmerama BG

здравей, цялата тема съдържа много информация за това, как можеш бързо да вдигаш нивата, разгледай я отначало. Един от тях е чрез куестове - има такива, дето дават добри ТО и се качват нивата по-бързо....

.TAINNA. likes this.
  20. DILQNADELI

DILQNADELI Господар

ЗДР пиши ми на лични никът ми е DILQNADELI

bibka7676 and .TAINNA. like this.