Обмяна на опит

Discussion in 'Разговори за това - онова (хоремаг)' started by tanyamery, May 5, 2018.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
  1. .TAINNA.

.TAINNA. Жива легенда

не бой се, копай първо избирателно. Аз и сега съм зарината с недовършени задачи, но съм си набелязала със зелен флаг каквото искам да довърша, изваждам в сеялката в горната лента това, което ми трябва, или това, което ми е малко от скъпите растения и копам :) Поетапно оглеждам всичко. Като посъбера бройки гледам къде в кой куест да дам и какво мога да взема от него. Така си набавям техника, СТ, СХ, инструменти, звезди и банани, МП, ЛГ, каквото ми трябва. Всеки ден купувам семена от червената кошница в лява лента. Така компенсирам исканите количества в сезона. Но бройката за покупки ми е на мах - 300 (от дървото)

п.п. от известно време първо гледам да събера много бройки растения примерно над 10000 и тогава се пускам в читалището. Това е моят начин. Всеки си има тактика за игра :) Дано съм ти полезна :)

Last edited: Aug 18, 2020
    daniva76, ..koni.. and gigi_421 like this.
  2. gigi_421

gigi_421 Експерт

Всичко, казано, е от полза. Аз си мислех, че дългогодишните играчи са видели сметката:)на нещата от читалището или най-малкото имат по няколко недовършени. Но ти ме успокои, че не съм толкова зле, колкото си мислех.А и до преди една година играех като имах време,сега е друга бира........ Благодаря за куража, който лъха от думите ти!:)

.TAINNA. likes this.
  3. kakata13

kakata13 Старши болярин

А за къде си се разбързалаxD

.TAINNA. and gigi_421 like this.
  4. gigi_421

gigi_421 Експерт

Ами за никъде,но все ми се иска да свършвам работата си бързо. Ще взема да се сопра, та белким посвърша нещичко:p.

.TAINNA. and kakata13 like this.
  5. .TAINNA.

.TAINNA. Жива легенда

xD ако свършиш всичката работа после? ще ти е скучно и ще мрънкаш, че нямаш работа xD
    Ходи с нас в индийска нишка. Спешна работа нямаме :p;)

gigi_421 and kakata13 like this.
  6. gigi_421

gigi_421 Експерт

Ще взема да те послушам:):p

.TAINNA. likes this.
  7. staneli

staneli Старши болярин

gigi, можеш леееекинко да увелиш продукцията като използваш занаятчийски продукти при брането на посевите.
    Знаеш, всички посеви са в отделна категория /цветя, други посеви, зеленчуци и зърнени храни/, а за всяка категория си има продукт, който дава +3 бр. реколта при ползването му и заема диамантен слот, с действие 18 часа, т.e. ще получаваш от едно малко поленце 5 бр. Докато с чатни се получават 4 бр. посев. Може да се удължи времето за ползване с Пинки пай.
    За цветя - Райски гирлянд, за други посеви - Тропическа колада, за зеленчуци - Мармалад от хибискус, за зърнени храни - Шоколадов кроасан.
    Ама пък, както са казали по-горе - бърза работа нямаме xD.

Last edited: Aug 19, 2020
  8. .TAINNA.

.TAINNA. Жива легенда

Ето, който е чел, знае. Който не чете (като мен) и чака да му подскажат наготово, мига на парцали и се ослушва xD

9. Imon

Imon Активен автор

Здравейте, покрай ПиТ се сетих, че леля ми и майка ми имаха преди години ферми и се поразрових. Понеже те вече не играят, мислех да си прехвърля всичко и да използвам полетата, но разбрах за пазарите и се оказа, че са различни.. И оттук, въпроса ми е има ли някакъв друг начин, да си прехвърля, поне селекциите и продуктите?

.TAINNA. likes this.
  10. ka-linka

ka-linka Посланик

продуктите от занаятите можеш да си ги самоподариш, без бонусите за реколта и точки, които са на същото място в килера
    продуктите от производствата може да продадеш в удобен момент на висока цена и с пенитата да купиш продукт от занаятите, който е на прилична цена на твоя пазар, за да си набавиш поне парички, с тях ще купуваш от твоя пазар
    селекциите няма как, но пък може да си построиш с последна селекция розов обор или производство и да си ги прехвърлиш на ПИТ, така ще имаш полза и от тях

11. Imon

Imon Активен автор

Благодаря за съветите.

.TAINNA. and ka-linka like this.
  12. -niksan-

-niksan- Обсебен

Според мен по добре ,да продължиш ,да играеш с тяхните ферми,защото може би, са по развити от твоята:)

Imon, .TAINNA. and kakata13 like this.
  13. Imon

Imon Активен автор

Обмислям и този вариант, защото в едно отношение са, а в друго, не чак толкова. Но това с времето може да се промени. Благодаря за предложението.

.TAINNA. and ka-linka like this.
  14. Imon

Imon Активен автор

Здравейте, отново съм аз. Как се подаряват супер тор, супер храна и спец. тор на Мими?

15. ka-linka

ka-linka Посланик

не могат да се подаряват, за съжаление

Imon likes this.
  16. mushnu4ka

mushnu4ka S-Moderator Team Farmerama BG

Единични бройки би могъл да получиш от съсед, ако е закупил пакет, който съдържа такава опция.

Imon likes this.
  17. Imon

Imon Активен автор

Благодаря.

18. mushnu4ka

mushnu4ka S-Moderator Team Farmerama BG

Моля, за нищо. Приятна игра!

Imon likes this.
  19. .TAINNA.

.TAINNA. Жива легенда

Редички за моментно поникване:

Поредица реколта 2014 или така наречения Кестенов ред
    Печели се от Празник на реколтата 21.11.2014
    Дава 50 ТО * нивото, 45 ТрТО * нивото и 5 % по-ефективна супер тор за 6 ч.
    https://board-bg.farmerama.com/threads/Празник-на-реколтата-2014.10907/ - Тогава е имало и ТОП 1000

Ред с облачета "Рожден ден - Желание"
    Дава +30% ТО/ТрТО от обиране на всичко, за 6 ч. и 5% по-голяма ефективност от супер тор, за 6 ч.
    Беше пуснат за покупка на 25.01.2020 Юбилейни празни пакети с поредици от облачета 3,79 евро
    https://board-bg.farmerama.com/threads/Юбилейни-празни-пакети-с-поредици-от-облачета.19322/#post-173884

Ред с облачета "Билките на фараона"
    Дава 5% по-голяма ефективност от супер тор, за 6 ч. и 5% по-голяма ефективност от дървесна тор, за 6 ч.
    Евентът е от 30.09.2020
    https://board-bg.farmerama.com/threads/Билките-на-фараона.20345/

Как се прави моментното поникване? Описала съм го на 9-та стр., но пак да повторя:
    Култивира се растение в парника, което има опцията СТ+часовник (нарича се Любов към специалната тор) - примерно карамфил или лук. Тази опция съкращава времето на растене и усилва действието на СТ. Нататък, когато трябват много изскачащи, активират се щолен и самата невинност, ямч, пуска се реда и се сее култивираното растение. Мисля, че дори не му трябва вода и тор, но нека някой да потвърди или отрече, ако бъркам някъде. Растението става готово моментално и дава много изскачащи. Редичките имат действие 6 часа. Достатъчно е, но изисква доста СТ.
    :)

п.п.

Last edited: Oct 27, 2020
    -niksan- likes this.
  20. georgi785

georgi785 Младши експерт

А тази година ще има ли празник на реколтата?