Обмяна на опит

Дискусията в/ъв "Разговори за това - онова (хоремаг)" е започната от tanyamery на 5.5.18.

Скъпи форум потребители,

Ако вие искате да се включите активно във форума и да участвате в дискусиите, или искате да започнете своя собствена тема, първо ще трябва да влезете в играта. Моля, регистрирайте се, ако нямате собствен акаунт. Ние очакваме с нетърпение следващото ви посещение във форума! Играйте тук
 1. tanyamery

  tanyamery Адмирал

  Отдавна искам да отворя тази тема. Нека в нея да споделяме всякакви стратегии, които сме разработили или открили за комбинирането и максимален ефект от небесните редове, култивиране, цъкалки, занаятчииски продукти и друго, ако не се сещам. Мисля че ползата за всички ще бъде взаимна !
   
  Последна редакция: 5.5.18
  Marcheto73, -silvieva-, Doremi и 3 други харесват това.
 2. kalinamalina1983

  kalinamalina1983 Напреднал

  Хубава тема.От доста време играя ,но много неща незная.
   
  gigi_421 харесва това.
 3. tanyamery

  tanyamery Адмирал

  Ето нещо от мен: по-бързо вдигане на БАХАМА. нивата се постига като честичко си хапваш "червено боле"," нектар от манго и портокал","лангош" и "палачинки с шоколад".Елементарно е и макар всеки да го е прочел, не всеки е съобразил, особенно като си нов фермер! Аз прочетох тази хватка тук във форума много,много отдавна, но я прилагам и до днес.:)
   
  koteto9 и .TAINNA. харесват това.
 4. xari_myri

  xari_myri Ветеран

  Със цъкалки се вдигат по лесно и бързо нивата.
   
  tanyamery харесва това.
 5. tanyamery

  tanyamery Адмирал

  И още ?
   
 6. kalinamalina1983

  kalinamalina1983 Напреднал

  На мен пък си ми харесват коалите правя храна развъждам и продавам ако реша нещо да купя от пазара например овес или слънчоглед и тн. Не ми се занимава с постоянно цъкане. Нещо на далаверка ако има на пазара и съм там грабвам го и при некое събитие го продавам . По този начин си издържам и развивам фермичката.Забавлявам се. Нпример торта си я купувам без да гледам ценатакогато има задача и да правя сметка после кога ще вляза та да де изпусна момента.Продавам и компенсирам.
   
  Последна редакция: 6.5.18
 7. tanyamery

  tanyamery Адмирал

  Явно се търсят на пазара, а форсираш ли ги по някакъв начин ?
   
  kalinamalina1983 харесва това.
 8. xari_myri

  xari_myri Ветеран

  Домашни те любимци, пролетен венец великденски мармалад и тн
   
 9. kalinamalina1983

  kalinamalina1983 Напреднал

  Да купувам жълта кощара и слагам валентинска саксия и жасминов чаи дава плюс 1 така я свалям на 6;29 само с вода имаат над 1100 точки при предаване за задача а при менажериии и тн.да не говоррим там е замайване. така за 24 часа можещ да си направиш и над 500 бр. а и храната се мели бързо.три тор дава при обиране.аз ги ползвам и да ми пускат предмети за събитието
   
  -silvieva- и tanyamery харесват това.
 10. .TAINNA.

  .TAINNA. Жива легенда

  Раглеждах неизпълнените куести в читалището и се сблъсках с проблем. Има дървета, чиито плодове не носят тяхното име. Може би ще е полезно за всички да знаят за тях. Ако има и други, ще допълваме :)

  Надгробен кактус - плод надгробна свещ
  Призрачно дърво Маршмелоу - плод маршмелоу призрак
  Дърво саркофаг - плод Саркофагна круша
  Араукария - плод Маймунската опашка
  Бахама дърво - плод Тотем от Бахама дърво (Студена нощ - 5 зад.)
  Тис - плод Арилус
  Дъб - плод Жълъди
  Колоколоба - плод Морско грозде
  Японски клен - плод Многосеменен плод
  Дърво Анона - плод Анона Ябълка
  Анона - плод Ябълка Анона
  Питанга - плод Суринамска вишна
  Корков дъб - плод Корк
  Хинап - плод Китайска фурма
  Аврамово дърво - плод Върбово зърно
  Албиция - плод Мъхест цвят
   
  Marcheto73, kalina_malina, kremaya и 13 други харесват това.
 11. tanyamery

  tanyamery Адмирал

  Страхотна справка.
   
  Bamze, chichobiri и .TAINNA. харесват това.
 12. tanyamery

  tanyamery Адмирал

  Не зная дали админите искат и могат да прехвърлят тук постове по темата от други теми, но аз Ви моля за разрешение да попрепиша оттук и там ! За да може темата наистина да добие вид и да изпълнява предназначението си.
   
  .TAINNA. харесва това.
 13. .TAINNA.

  .TAINNA. Жива легенда

  Би било добре, но едва ли е възможно да стане. Това е много ровене, а с търсачката всеки може да намери каквото му трябва. С търсене и четене събрах инфото за дърветата.
  Моята молба е към опитните играчи да споделят опит за някои особени моменти и тънкости в играта :)
   
  tanyamery харесва това.
 14. –divane-

  –divane- Team Leader Team Farmerama BG

  Могат да се прехвърлят, но няма как да ги търси някои от нас. Но нищо не пречи да слагате линкове, ако се сещатае или намерите такъв пост.
   
 15. tanyamery

  tanyamery Адмирал

  Споделете, какво е най-ефективното начално разсяване на растението на събитието.
   
 16. daniva76

  daniva76 Напреднал

  Точно заради този проблем (разминаване в наименованието на дървото и плода) преди време си закупих една луксозна тетрадка с дебели корици и вкарах вътре систематизирана и разграфена цялата по-важна информация за дървета,обори, производства и други. Даже си поиграх за всяка категория да подредя нещата според стойността на плодовете - от най-високата към най-ниската. Пример за дърветата, имам следните графи: дърво - името на плода от дървото - цена на плода, следват графи за обикновени, XL и XXL със съответните бройки за наличността ми от всяко (с молив, щото се сдобивам постоянно с нови дървета). По подобен начин съм направила и с растенията за фермата и бахата, там съм вкарала и графа за категорията срещу всяко растение - дали е зърнени, цветя или други... При различните обори съм вмъкнала и графа какви продукти дават, че и там няма как да ги знаеш всички наизуст - не са едно и две... Та мисълта ми е, че цялата основна информация съм си я подредила и при нужда си я преглеждам - отнема ми по-малко време, отколкото ако се рова да чета във форума всеки път. Отне ми няколко дни без да бързам, за да си я направя тази тетрадка.
   
  gadost, petaar1, -niksan- и 3 други харесват това.
 17. tanyamery

  tanyamery Адмирал

  Р А З С Я В А Н Е : Заветните 10 бр. от растение на събитието, първо засаждам на големи полета, като първо активирам в небесната градина ред"Поредица реколта 2014", активирам " Щолен" и "Самата невинност".Поливам,торя,слагам супер тор и тор на Мими. Като станат готови активирам и ябълково-морковено чатни , готово ! От поле прибираш 9 бр. растение.Тези 90 бр. разсявам по същия начин на големи полета и повтарям процедурата.За третото разсяване вече минавам на малки поленца и поливка плюс обикновена тор и задължително ЯМЧ . Успех, на начинаещите !
   
  Последна редакция: 7.5.18
  Marcheto73, nasko9898, gigi_421 и 2 други харесват това.
 18. tanyamery

  tanyamery Адмирал

  Супер, като имаш време сподели с нас нещо от тази ценна тетрадка. Точно това е целта на темата, да намериш инфо лесно.
   
  .TAINNA. харесва това.
 19. daniva76

  daniva76 Напреднал

  Ами аз горе-долу го обясних, ще дам само някои примери за по-голяма яснота. Ще напиша някои графи, до тях в скоби давам конкретния пример от моята ферма. Отварям тетрадката и виждам следното: Обор (кокошарник) - Категория (птици) - Цена на животно (25) - Дава продукт (яйца) - Цена на продукт (300) - обикновени (14) - жълт х 1 (2) - оранжев х 2 (3) - червен х 2 (1) - розов х 3 (1) - неон х 4 (-).
  Ще дам и един пример за дърветата: Дърво (японски клен) - Плод (многосеменен плод) - Цена на плод (125) - обикн. (4) - XL (1) - XXL (4).
  Това е, дано да е станало ясно. Първо съм си описала оборите за фермата, после оборите за бахата. После дърветата за фермата, след тях дърветата за бахата. Та така... Играчка си е, но пък ми беше приятно, като го правих, а и сега ми спестява време за търсене из форума.
   
  .TAINNA. харесва това.
 20. –divane-

  –divane- Team Leader Team Farmerama BG

  Едно предложение, няма ли да ти е по-лесно в ексел, така вместо всеки път да триеш и преписваш, просто ще добавиш ред на нужното място. А и може да ти смята колко реално стока имаш, за да си прецениш възможностите за топ-а да речем.
   
  Marcheto73, daniva76, Bamze и 3 други харесват това.