Мигновено поникване - кой крив, кой прав и т.н.

Дискусията в/ъв "Разговори за това - онова (хоремаг)" е започната от -niksan- на 29.6.21.

Скъпи форум потребители,

Ако вие искате да се включите активно във форума и да участвате в дискусиите, или искате да започнете своя собствена тема, първо ще трябва да влезете в играта. Моля, регистрирайте се, ако нямате собствен акаунт. Ние очакваме с нетърпение следващото ви посещение във форума! Играйте тук
 1. червената_шапчица

  червената_шапчица Главен болярин

  Бонусите важат както за плодородното поле, така и за обик. голямо поле. Реколтата и от двете полета е еднаква. Единствената разлика, както написах и в предишния си пост, е във вложената СТ за получаване на тази реколта. При използването на обик. полета е 3 пъти повече.
   
  лудакрава1 харесва това.
 2. -niksan-

  -niksan- Обсебен

  Когато уцеля много плевни например две по сто ,една 200 ще сложа едно поле обикновено и плодородно и ще видя разликата.
  Само да добавя че когато бяха най много плевните с 2000 супер тор изкарах над 240 000 амарант.отгледай толкова растение амарант с обикновени полета.
   
 3. червената_шапчица

  червената_шапчица Главен болярин

  Само че бройката, която дава обик. голямо поле я умножи по 3, и тогава я сравни с плодородното поле.;)

  Ще го отгледам, но с 6000 СТ. :)
   
  лудакрава1 харесва това.
 4. gradinar4eto

  gradinar4eto Стажант

  240 000 с 2000 СТ прави по 120 от поле. Къде са 185, къде са 120?! Послъгваш май повече и от Бойко xD И то за втори път в една тема :p
   
 5. -helixme4o-

  -helixme4o- Редовен

  Извинявам се за тъпия въпрос,но ще ми обясниш ли къде е слота,където се качва култивираното растение.От години се мъча да го разгадая това моментно поникване и все още не успявам.Чела съм всякаква информация,но явно съм от хората,на които трябва освен с думи и със схема тип картинка-от точка А до точка Я.
   
  Последно редактирано от модератора: 1.7.21
  лудакрава1 харесва това.
 6. gradinar4eto

  gradinar4eto Стажант

  Прочети това за култивирането
  Култивиране на растения | Farmerama BG

  а конкретно на въпроса ти за слотовете
  Култивиране на растения | Farmerama BG

  От фермерската къща влизаш в парника, а от там избираш менюто "Облагородяване на растения", там са слотовете

  16ab209807faf2fe.jpg (297×396) (picbg.net)

  2e1cbaaded05a9eb.jpg (752×564) (picbg.net)
   
  Последна редакция: 1.7.21
  лудакрава1, kakata13 и troi333 харесват това.
 7. -niksan-

  -niksan- Обсебен

  Говоря за тези бройки приблизително,да не съм си записвал точно какво съм отгледал
  Когато уцеля плевните ще кача бройките,но за сега не ми се вижда толкова много да въртя,защото гонитбата няма да е играя .Утре ще повъртя и зависи как ще се появят защото това колело не го оправиха да се върти нормално в една посока.
  Половин година мина ,още 5 месеца има до топа.само с амарант влиам в топ 1000 без да се напъвам:p
   
 8. gradinar4eto

  gradinar4eto Стажант

  Точно това казвам, лъжеш като Бойко, който числата ги няма за нищо точно като теб. Като не помниш не говори в точни числа :)
   
  Последна редакция: 1.7.21
 9. troi333

  troi333 Активен автор

  Но това не ти попречи да твърдиш категорично

  -niksan- каза:
  Ккогато сееш на големи не стават на секундата, плодородни стават на секундата.​

  Не мислиш ли, че е подвеждащо?
   
 10. -niksan-

  -niksan- Обсебен

  Не съм подвеждал никой,след като ще сееш на мигновено поникване кое също е важно?
  Така и така ще харчиш супер тор,да имаш по голяма полза ,а каква е тя?повече растение да отгледаш;)
   
 11. червената_шапчица

  червената_шапчица Главен болярин

  Мисля, единствено мое мнение, че от вчера пишеш абсолютни неистини без да се съобразявш, че има играчи, които използват форума за да се информират и приемат всичко за достоверна информация, и ги подвеждаш, което е минимум некоректно.


  Днес си е днес, независимо кой ден от седмицата е -петък, вторник, сряда. И да те питам - ти днес направи ли си с мигновено поникване чадърчетата /изскачащи/, които ще бъдат въведени утре след 15ч. в играта???
  Човек трябва първо да мисли преди да направи нещо, в случая - да пише. Но ти тези дни се оля.
   
  Последна редакция: 1.7.21
  лудакрава1 харесва това.
 12. -niksan-

  -niksan- Обсебен

  Дали днеска ще отгледам чадърчета с пускане на задачата или в неделя преди да завърши няколко часа летни дни.На теб отчет няма да давам.
  Оглеждай си карамфила на обикновени полета.Аз ще си отглеждам амарант на плодородни .Ела ме стигай на точки тогава,на бройките който правя от амарант.Друго ще ти кажа виж колко точки дава амарант при обиране,сутрин когато ми са активирани всички редове за проценти и любимци.Сметни колко точки ми дава едно поле от амарант.Когато сея,повечето пъти за изкачащите.
  А за теб и тука сега лъжа за точките,който правя.За да ти е по лесно смятането ,имам къща на хвърчаш заек която дава 300 точки без ниакакви бонуси,когато е обирам стига до 24 000 точки ,не е всяка сутрин толкова.Под 22.500 не падам при обиране сутрин.
  Защо продължаваш да спориш че на обикновени полета е по добре за изкачащи?
  Винаги гледай къде ми е най изгодно от към продукция и по малко ресурс да изхарча.
  Два месеца и половина чаках да ми пуснат селектирането на 50 процента намаление,да си направя дъждовниците,като изхарчих 2900 супер храна за два часа бяха готови.М игновено селектиране ,икономисана храна поне 3000.

  Сутрешна проба плодородни полета обикновени
  Плодородно поле с амарант 239 000 точки
  Обикновено амарант 119 500
  Плодородно поле карамфил 147 500
  Обокновено поле карамфил73 500
  Къде се правят повече точки,тука ми пускат разни загубени редове,където човек не знае кой за какво действа и кога да го активира.
  Хайде приятна почивка,заминавам да почивам,за това ми се загубиха дните от седмицата,защото някой хора ще работят други ще почиваме днеска.
  На играещите голямата гонитба приятно копане.
   
  Последна редакция: 2.7.21
 13. troi333

  troi333 Активен автор

  (тук ще си позволя отново да цитирам себе си)


  А каква е разликата между големи и плодородни полета в случая? Не падат ли пак 44 падащи?​
  Разликата е единствено в по-големия добив за реколта от плодородните полета (така и така се изразходва СТ, поне да се получат и повече бройки от растението) :)

  (и следва твоето обяснение, поднесено със снизхождение)

  xDxDxD отказвам се! Явно за теб е невъзможно да признаеш, че си допуснал грешка (посочена дори в прав текст, многократно "Ккогато сееш на големи не стават на секундата, плодородни стават на секундата.") 8) Вместо това, докарваш от девет дерета вода, опитвайки се да ни убедиш в правотата си, пропускайки фактите покрай ушите си :sleepy:
   
  лудакрава1 и .TAINNA. харесват това.
 14. .TAINNA.

  .TAINNA. Жива легенда

  лелееее голяма олелия се надигна o_O Ник си говори за точки, друг говори за брой изскачащи, трети за брой реколта нищо не разбрах, но Ник, повечето играчи нямат твоя богат склад. За теб са важни само точките. За доста играчи са важни повече изскачащи и повече реколта от облагородените растения. Трои е права. Помисли върху нейните думи френд ;)
  Примерно аз ползвам мигновено само за фъркатите и не на плодородни, а на малки поленца. Без вода и тор. Само със СТ. След много тестове, това правя. Точки, мочки, реколта не представляват интерес за мен. С никого не се състезавам и играя за удоволствие не за напрежение в галоп :)
   
  лудакрава1, pepa551 и ka-linka харесват това.
 15. mimi123123456

  mimi123123456 Главен болярин

  Това означава ли, че излизат по 202 фъркати?
   
  лудакрава1 и .TAINNA. харесват това.
 16. червената_шапчица

  червената_шапчица Главен болярин

  1. Не правя мигновено с карамфил на обикновени големи полета, а с амрант на плодородни, но ти като си по-светнат какво правя...;)

  2. Никой не е оспорвал ТО и въобще не е ставало дума за тях, както и разход на СТ. Оспорваха ти се неверните твърдения, че мигновено става само на плодородни полета и че добива на растения е по-голям от плодородни полета. И понеже мигновеното поникване е измислено /не от теб/ основно за изскачащи, броя им е еднакъв и за обикновени големи полета, и за плодородни полета.8)

  3. За мен играта не е сметки за % и ТО и за това не чакам само уикенда за почивка. Но като гледам не си в топ 10 в класацията за ТО в играта, така че не си много над мен в нивата. И не че ме интересува нивото, което съм в играта. Вълнуват ме далеч по-реални неща.;)

  4. А относно куеста със селекцията на дъждовниците, завърших го далеч преди теб /разбрах го от хвалбата ти във форума/ и далеч с по-малко СХ. И то без да чакам намаление, защото в момента имам 16000 СХ, която не мога да си сложа на масата вкъщи, при завършени всички куести със селекции и резерва от всички "златни" селекции, които не са използвани в куести от сорта на "Супени преживявания" до сега. Това, че не всички парадират с постижениятя си, не значи че са по-назад от теб. :music:

  Остани си със здраве и успешни сметки за % и ТО във виртуалността! xDxDxD
   
  Последна редакция: 4.7.21
  лудакрава1, DILQNADELI и .TAINNA. харесват това.
 17. .TAINNA.

  .TAINNA. Жива легенда

  В петък пуснах кестеновия ред. Изядох щолен и невинност, извадих 42 хари, насях лук, че ми трябваше, ръсих само СТ без вода, без тор, веднага узря лука. Обрах го и даде 160 чадърчета. Иначе при 202 лук даде 195. Реших, че няма смисъл да вадя харитата. с 2-3 пъти лук събрах нужните чадърчета. Растенията бяха направени миналата седмица :)
   
  лудакрава1, mimi123123456 и Bamze харесват това.
 18. mushnu4ka

  mushnu4ka S-Moderator Team Farmerama BG

  Смисълът да се използват плодородни полета е точно в по-дългото време на растеж. С плодородни винаги дава 100% изскачащи без Харита. Т.е. от 44 плодородни - 44 изскачащи гарантирано. Е, да, 44-45 СТ са необходими за това "упражнение". (Бройката 45 я споменавам, тъй като някои растения имат и неблагоприятния бонус за използване на повече СТ заедно с благоприятния за по-ефентивна СТ.) Докато с обикновени големи или малки не се знае какво БП са заложили като %, т.е. не може предварително да се каже колко ще изкочат.
   
  mimi123123456, Bamze, pile-pale и още 1 човек харесват това.
 19. .TAINNA.

  .TAINNA. Жива легенда

  От 196 амарант без хари без ст сега ми даде 192 сажди, дето не ги играя. Расте доста време, но ми трябва и се загледах. Та пак случайния принцип на БП ще да е :p
   
 20. -niksan-

  -niksan- Обсебен

  Селекциите не са ми силната страна,а колкото кой кога го е завършил,взех монети ,взех изкачащи ,имаше бейби бум и намаление.
  Всичко в едно.Колкото до храната да не мислеш че имам по малко от теб,дори сега новите куестовете на пълнолуното поле са в историята.Животните там си ги храня със супер храна.
  Не се хваля колко съм напред,аз не правя стратеги и сметки преди задачитеxDxD
   
  Последна редакция: 5.7.21