Мигновено поникване - кой крив, кой прав и т.н.

Discussion in 'Разговори за това - онова (хоремаг)' started by -niksan-, Jun 29, 2021.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
  1. -niksan-

-niksan- Обсебен

Както сея амарант с мигновено поникване,за изкачащи не ме блазни +1 бройка.Винаги гледам да отглеждам амарант за изкачащи когато имам плевни.От едно плодородно поле съм стигал над 185 бройки.Скоро време ще надхвърля над 1 милион бройки,няма кой да ми го купува на пазара:sleepy:

2. ПЕПЕЛЯШКА

ПЕПЕЛЯШКА Обсебен

Нещо не разбрах-185 бр от едно плодородно поле, 44 полета по 185 бр, така ли да разбирам?
    Ще играя до където стигна.

FrozenKiss and -niksan- like this.
  3. -niksan-

-niksan- Обсебен

Да ,185 по 44 смятай .С 44 супер храна,на едно обиране.Други ден в петък съм пак на мигновено,на пустото поле,преди това ще повъртя за плевня.
    Ако стигна поне до 100 бройки 20 засявания мигновено,за две минути 80 000 .

4. ПЕПЕЛЯШКА

ПЕПЕЛЯШКА Обсебен

Явно си късметлия с бонусите.

.TAINNA. and FrozenKiss like this.
  5. ivanzac

ivanzac Подрастващ автор

Извинявай, но нещо не ми е ясно, каква супер храна слагаш на полето? Може ли да обясниш по подробно. За колко време стават плодородните полета и какво ползваш като бонуси и за кое растение става въпрос?

6. -niksan-

-niksan- Обсебен

Обърках,супер тор.Облагородяване на алмарант,за мигновено поникване.Трябва да имаш един ред поне за мигновено поникване,шолен и самата невинност ги изяваш.Има и други реколти който стават за мигновено поникване за изкачащи.Колкото до времето на секундата е готова реколтата.

.TAINNA. likes this.
  7. ivanzac

ivanzac Подрастващ автор

А каква е разликата между големи и плодородни полета в случая? Не падат ли пак 44 падащи?

8. -niksan-

-niksan- Обсебен

Ккогато сееш на големи не стават на секундата, плодородни стават на секундата.
    Дават и по голяма реколта плодородните.

.TAINNA. likes this.
  9. troi333

troi333 Активен автор

Разликата е единствено в по-големия добив за реколта от плодородните полета (така и така се изразходва СТ, поне да се получат и повече бройки от растението) :)

:eek:

staneli likes this.
  10. sm0uk3r71

sm0uk3r71 Обсебен

глупости- стават

11. -niksan-

-niksan- Обсебен

Ами като не вярваш пробвай
    Оикновено се засява с една бройка растение и дава 5 броя без ямч.
    Плодородно с 3 бройки растение се засява и дава 15 броя без ямч.
    смятай кое дава повече?

12. staneli

staneli Старши болярин

Никой не оспорва по-големия добив от плодородните полета, а това, че при големи обикновени полета не се получава мигновено поникване, както ти твърдиш.

13. ivanzac

ivanzac Подрастващ автор

До сега съм сял само на големи и винаги стават на секундата. Не бях сял на плодородни и за това попитах има ли смисъл, но явно няма защото бързото се използва за падащи, а не за реколта. Аз сея облагороден карамфил и винаги дава 44 падащи. Имам по 2 Харита на поле и не ги местя.

14. -niksan-

-niksan- Обсебен

Не съм твърдял че се получава мигновено поникване
    питаше да ли от обикновени излизат също по 44 броя изкачащи или само от плодородни.

15. vida_bl

vida_bl Обитател

На кого ли е това твърдение?

лудакрава1 likes this.
  16. -niksan-

-niksan- Обсебен

Кой какво разбрал,ама хич не ми пука.
    Важно че на плодородни дава повече реколта и стават някой растения на секундата.
    Днеска за 5 минути за летните дни съм готов с изкачащите.
    Аз също си додох от тази гонитба почивка;)

dedoto and .TAINNA. like this.
  17. troi333

troi333 Активен автор

Но би трябвало да ти пука, ако подвеждаш играчите! Казаното от теб по този начин

не е вярно! Видът на полетата е без никакво значение за мигновеното зреене на посятото. Определящите фактори са съвсем други, коментирани много пъти във форума и известни на хората с повече "стаж" в играта (обобщено: култивирано растение с точно определен бонус - повишаване на ефективността на СТ с 25%, което трябва да е предварително качено на специален за целта слот, наличие и "обиране" на един от специалните редове в небесната градина, активирана руна "Ускорение на растежа" на дървото на мъдростта +"хапване" на самата невинност и щолен; следва засяване на определеното растение + СТ = мигновено поникване)

18. червената_шапчица

червената_шапчица Старши болярин

Не е вярно. Плодородното поле - засяваш с 3 семена и получаваш 15 семена, т.е. чисто 12 семена. Голямо поле - засяваш 1 семе и получаваш 5 семена, т.е. чисто 4 семена. Ако засееш 3 пъти на голямо поле, т.е. вложиш 3 семена, ще получиш пак чисто 12 семена като на плодородното поле. По-изгодно е да правиш мигновено поникване на плодородни полета единствено от към разход на СТ за брой растения, а не за брой изскачащи.

лудакрава1 likes this.
  19. ivanzac

ivanzac Подрастващ автор

Няма как да си готов с искачащите защото още няма чадърчета които ще ги има утре. И не заблуждавай тези които нямат опит. Може би си готов с растенията Растящ сърф, но без супер тор също имаше време да се направят.

20. -niksan-

-niksan- Обсебен

Кой говори за бройки да правя,винаги преди да правя изкачащи гледам да съм уцелил плевня преди това и то не една само.
    Преди утре да правя изкачащи ще повъртя парти врътки.
    Как съм направил близо 900 000 бройки от амарант,всеки случай не с по 12 бройки на поле.
    Загубиха ми се дните от седмицата,явно искам вече ,да есъбота и неделя и почивката да е пълна.

Никога не съм пробвал на обикновено защото не ми е изгодно от към бройки на растението.Когато ще харча супер тор да има защо.

Last edited by moderator: Jul 1, 2021