Искам да си развия алхимика, съвет!?

Дискусията в/ъв "Разговори за това - онова (хоремаг)" е започната от The.Farm на 11.1.20.

Скъпи форум потребители,

Ако вие искате да се включите активно във форума и да участвате в дискусиите, или искате да започнете своя собствена тема, първо ще трябва да влезете в играта. Моля, регистрирайте се, ако нямате собствен акаунт. Ние очакваме с нетърпение следващото ви посещение във форума! Играйте тук
 1. The.Farm

  The.Farm Болярин

  Ами искам да го развия, ама и да не се набутвам. В самото начало на трето ниво съм. Под набутване имам предвид пример: Елексир на живота, съставките му ако ги пласирам на пазара ще спечеля към 600 000 (махам 10% пазарна), докато самия готов продукт струва... 250 хил. Дори по стари предложения за продажба гледам не минават 400 000-450 000 хил.
  Това е пълна лудница, няма никаква логика, знам че е игра, но... готовият продукт да е по-евтин от съставките му. Пффф, абсурд някакъв бре хора. Не че такива неща не се случват в реалния живот, но рядко (при определени условия). А като гледам при занаятите е правило, не изключение!

  Дайте ми идея имали нещо за папкане, което да ме бута напред и да не е много скъпо... ама и да не дава само 50 точки, нещо средно? При цветарският имам ред, който ме бута напред и скоро ще съм 5 ниво там. То е ясно, че ако има такъв ред за алхимика съм го изтървал. Но дали има някой продукт при който "работи" добрата стара пазарна икономика. Да няма изкривеност между съставки-продукт. Хайде... Извор на живота на моя пазар удари 1,5 мил., а осигурява само 2% повече от Елексира. Къде е логиката тука да има пазарно търсене повече... за 2%... иди разбери!?

  П.П. Може би тези 2% са много важни при някакви 30-40 часови цветя след 200-ното ниво, знам ли... не съм проверявал, не съм се замислял до сега!? А може да има и цъкалка която бута, дава точки за занаятите, а... има ли такава цъкалка?
   
  Последна редакция: 11.1.20
  .TAINNA. харесва това.
 2. tanyamery

  tanyamery Адмирал

  Принципа при занаятите е "Капка по капка вир става" и да бързаш, пак ще стане бавно. Колекция ръкописи при изяждане (до 5 бр. на ден) ти дава 360 алхимични ТО, на моя пазар в момента цената е около 45 000.
   
  .TAINNA. и The.Farm харесват това.
 3. sm0uk3r71

  sm0uk3r71 Обсебен

  писанеето 40, ръкопис 100, свитък 200
   
  .TAINNA. харесва това.
 4. ka-linka

  ka-linka Пазител

  Има ли някъде инфо кой продукт колко точки за разширяване дава?
   
  .TAINNA. харесва това.
 5. mushnu4ka

  mushnu4ka S-Moderator Team Farmerama BG

  .TAINNA. и ka-linka харесват това.
 6. staneli

  staneli Старши болярин

  Колекцията ръкописи няма ограничение на броя при изяждането им.

  За усъвършенстване на умението може да се ползва Кристално кълбо - 337 точки, или пък Вампирски серум - 188 точки, но само по пет на ден.
  Кристалното кълбо на моя пазар върви към 16 хиляди.
   
  kakata13 и The.Farm харесват това.
 7. ka-linka

  ka-linka Пазител

  Благодаря, слънце! Ама това май е при производството на дадения продукт? Аз искам при използване, да си го излапкам и да получа 200 точки да кажем, може и повече ;)
   
 8. mushnu4ka

  mushnu4ka S-Moderator Team Farmerama BG

  Да, това е при производството. Но и ако ги вложиш (това дето до 5 пъти дневно може) пак са същите точки.
  А тук има една таблица със всички продукти и там се вижда, кои дават точки, ако ги папкаш. Те могат да се ползват неограничено.
  https://board-bg.farmerama.com/threads/Таблица-с-бонусите-на-всички-продукти-от-занаятите.1840/

  Но това са точките с активирани руни за повече точки от занаята, иначе са по-малко.
   
  .TAINNA. и ka-linka харесват това.
 9. staneli

  staneli Старши болярин

  Да, с руните са такива точките, а без руните - Кристално кълбо - 270, а вампирския серум - 150
   
  .TAINNA. харесва това.