Искам да си развия алхимика, съвет!?

Discussion in 'Разговори за това - онова (хоремаг)' started by The.Farm, Jan 11, 2020.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
  1. The.Farm

The.Farm Болярин

Ами искам да го развия, ама и да не се набутвам. В самото начало на трето ниво съм. Под набутване имам предвид пример: Елексир на живота, съставките му ако ги пласирам на пазара ще спечеля към 600 000 (махам 10% пазарна), докато самия готов продукт струва... 250 хил. Дори по стари предложения за продажба гледам не минават 400 000-450 000 хил.
    Това е пълна лудница, няма никаква логика, знам че е игра, но... готовият продукт да е по-евтин от съставките му. Пффф, абсурд някакъв бре хора. Не че такива неща не се случват в реалния живот, но рядко (при определени условия). А като гледам при занаятите е правило, не изключение!

Дайте ми идея имали нещо за папкане, което да ме бута напред и да не е много скъпо... ама и да не дава само 50 точки, нещо средно? При цветарският имам ред, който ме бута напред и скоро ще съм 5 ниво там. То е ясно, че ако има такъв ред за алхимика съм го изтървал. Но дали има някой продукт при който "работи" добрата стара пазарна икономика. Да няма изкривеност между съставки-продукт. Хайде... Извор на живота на моя пазар удари 1,5 мил., а осигурява само 2% повече от Елексира. Къде е логиката тука да има пазарно търсене повече... за 2%... иди разбери!?

П.П. Може би тези 2% са много важни при някакви 30-40 часови цветя след 200-ното ниво, знам ли... не съм проверявал, не съм се замислял до сега!? А може да има и цъкалка която бута, дава точки за занаятите, а... има ли такава цъкалка?

Last edited: Jan 11, 2020
    .TAINNA. likes this.
  2. tanyamery

tanyamery Адмирал

Принципа при занаятите е "Капка по капка вир става" и да бързаш, пак ще стане бавно. Колекция ръкописи при изяждане (до 5 бр. на ден) ти дава 360 алхимични ТО, на моя пазар в момента цената е около 45 000.

.TAINNA. and The.Farm like this.
  3. sm0uk3r71

sm0uk3r71 Обсебен

писанеето 40, ръкопис 100, свитък 200

.TAINNA. likes this.
  4. ka-linka

ka-linka Посланик

Има ли някъде инфо кой продукт колко точки за разширяване дава?

.TAINNA. likes this.
  5. mushnu4ka

mushnu4ka S-Moderator Team Farmerama BG

.TAINNA. and ka-linka like this.
  6. staneli

staneli Старши болярин

Колекцията ръкописи няма ограничение на броя при изяждането им.

За усъвършенстване на умението може да се ползва Кристално кълбо - 337 точки, или пък Вампирски серум - 188 точки, но само по пет на ден.
    Кристалното кълбо на моя пазар върви към 16 хиляди.

kakata13 and The.Farm like this.
  7. ka-linka

ka-linka Посланик

Благодаря, слънце! Ама това май е при производството на дадения продукт? Аз искам при използване, да си го излапкам и да получа 200 точки да кажем, може и повече ;)

8. mushnu4ka

mushnu4ka S-Moderator Team Farmerama BG

Да, това е при производството. Но и ако ги вложиш (това дето до 5 пъти дневно може) пак са същите точки.
    А тук има една таблица със всички продукти и там се вижда, кои дават точки, ако ги папкаш. Те могат да се ползват неограничено.
    https://board-bg.farmerama.com/threads/Таблица-с-бонусите-на-всички-продукти-от-занаятите.1840/

Но това са точките с активирани руни за повече точки от занаята, иначе са по-малко.

.TAINNA. and ka-linka like this.
  9. staneli

staneli Старши болярин

Да, с руните са такива точките, а без руните - Кристално кълбо - 270, а вампирския серум - 150

.TAINNA. likes this.