Известие Open Beta версия чрез Unity

Дискусията в/ъв "Официални известия" е започната от mushnu4ka на 2.10.20.

Скъпи форум потребители,

Ако вие искате да се включите активно във форума и да участвате в дискусиите, или искате да започнете своя собствена тема, първо ще трябва да влезете в играта. Моля, регистрирайте се, ако нямате собствен акаунт. Ние очакваме с нетърпение следващото ви посещение във форума! Играйте тук
 1. mushnu4ka

  mushnu4ka S-Moderator Team Farmerama BG

  Здравейте, фермери,

  Най-после можем да обявим пускането на Open Beta версията на Farmerama чрез Unity/WebGL Client.
  Това ще се случи в сряда, 30 септември в 15:00 ч. Ехааа!

  [​IMG]

  Това беше дълъг каменист път за екипа на Farmerama, но сега сме просто развълнувани и до известна степен облекчени.

  Вероятно можете да си представите, че последните години бяха огромно предизвикателство за нас и не искаме да споменаваме всички подробности, тъй като това би означавало написването на роман. Някои от вас със сигурност могат да разберат, че пренасянето на играта в нова технология не е толкова лесно, колкото изглежда. Това не е просто „копиране“ на съществуващата игра в нещо ново, това е много по-сложен процес.

  През последните години технологията Unity се разви драстично - производителността се оптимизираше непрекъснато, така че в един момент през последната година решихме да направим фундаментални промени в нашата архитектура, което означаваше да започнем почти отначало. Предполагаме, че повечето от вас могат да разберат колко трудни са подобни решения, но направихме всичко това, за да ви гарантираме най-доброто качество и ефективност. Със сигурност всичко това означаваше повече работа, повече компромиси и накрая и времето ни притискаше, но си струваше усилията. Всъщност не само постигнахме, че Farmerama няма да умре заедно с Flash технологията, но и осигурихме дълго бъдеще на играта.

  И така, от сряда нататък ще можете лесно да превключите към Unity/ WebGL client и да играете Farmerama. Разбира се, все още има работа за вършене, но като цяло сме доволни от настоящия резултат. Подготвихме FAQ, която включва повече информация и се надяваме, че ще отговори на повечето ви въпроси. Моля, отделете време и внимателно я прочетете тук. Мерси!

  От друга страна: Потенциално възможно е да не можем да мигрираме всички към Unity/WebGL client, най-вероятно поради „по-стария“ хардуер/устройства, които се използват. Това означава, че някои от вас може да нямат достъп до Unity/WebGL client.

  НО в такъв случай ще направим всичко по силите си, за да може всеки от вас да продължи да играе Farmerama - успоредно с Unity/WebGL client започнахме да работим по алтернативи. Както винаги, ще ви държим в течение.

  Ще сме много благодарни, ако всеки от вас изпробва Unity/WebGL Client и разбира се, че ще бъдем благодарни и за всички съобщения за грешки (моля, внимателно прочетете инструкциите в темата Съобщаване на грешки/проблеми. Както е посочено, модераторите в сътрудничество с нашия CS отдел ще прегледат и преведат докладваните проблеми, на екипа на Farmerama.
  Преди да докладвате за грешка, моля, погледнете дали грешката вече е била докладвана от друг играч - това неимоверно ще намали натоварването за нашите модератори.

  Освен това, моля, отделете няколко минути и попълнете формуляра „Събиране на данни“: https://forms.gle/ZyQCdEHonQZJVuJM6 .Това ще ни помогне изключително много. Подробности можете да намерите и тук.

  Както обикновено, приветстваме всички отзиви: можете да споделяте вашите впечатления/мнения и опит тук. Моля, бъдете възможно най-конструктивни и подробни, за да можем лесно да разберем и ефективно да се справим с отзивите, ако е необходимо. Модераторите ще ни подкрепят с редовно обобщаване на отзивите, за да не се загуби нищо.

  След няколко седмици ще разпространим малка анкета за отзивите между всички играчи. Подробностите ще бъдат обявени по-късно, както обикновено чрез официално съобщение и в новините на играта.

  Някои от вас може би са любопитни какво ще се случи със забавния панаир на Ренцо. Ами, работи гладко в Unity/WebGL версията. Определено трябва да опитате. Забавно, забавно, забавно!

  Освен по завръщането на Ренцо, ние малко преработихме пазара. И така, какво се е променило? Разбира се, можете просто да го изпробвате и разбира се, можете да се запознаете с актуализираната информация за него - Пазар.

  И така, какво още?

  Най-важното е, че искаме да кажем БЛАГОДАРЯ! Благодарим на нашите играчи, които не загубиха доверие и останаха лоялни. Нашата най-голяма цел беше да ви докажем, че ние не само вярваме в бъдещето на Farmerama, но също така действаме по устойчив начин за него. Въпреки че някои от вас понякога не се доверяваха на нашите твърдения, ние не се разфокусирахме и знаехме, че „денят ще настъпи“. Благодарим на всички, които сега са развълнувани колкото нас и които ни подкрепят по време на последната фаза, докато официално не започне новата ера - Farmerama чрез Unity.

  Забравихме ли нещо?

  Може би малък подарък? Добре, да го направим.

  Ако използвате бонус-кода OPENBETA
  ще получите 15 Супер тор, 1 Бустер за ТО от растението за събитието и 1 Ябълково-морковено чатни.
  Кодът е валиден от 01:01 ч. на 30 септември 2020 г. до 00:59 ч. на 4 октомври 2020 г.
  и може да бъде заявен веднъж за потребителски акаунт.

  И накрая...

  Но не на последно място: БЛАГОДАРИМ на всеки модератор във вселената на Farmerama. Вашата постоянната подкрепа беше удивителна. Сигурни сме, че някои от вас са чувствали, че целта никога няма да бъде постигната. Също така знаем, че през последните години изисквахме от вас много - благодарение на вас можем да стартираме Farmerama чрез всяка технология! Благодарение на вас никога не загубихме доверие в себе си и благодарение на вашата подкрепа успяхме да установим проблемите достатъчно рано. Не можем да опишем напълно нашата благодарност, но се надяваме, че знаете колко ценим всеки един от вас. И се надяваме, че всички ще се отнасят към вас с уважението, добрината и разбирането, които заслужавате! Благодарим ви!

  Постоянно ще ви информираме за всякакви новини, така че следете официалните съобщения.

  Благодарим ви за отделеното време и се насладете на “Farmerama Unity”.

  Вашият екип на Farmerama​
   
  Bamze, pukito, .TAINNA. и още 1 човек харесват това.
 2. mushnu4ka

  mushnu4ka S-Moderator Team Farmerama BG

  Здравейте, фермери!

  Поради отстраняването на някои грешки в последния момент решихме да отложим началото
  на пускането на Open Beta верията чрез Unity/WebGL за 17:00 ч.

  Ще подготвим втори малък бонус-код за уикенда, за да ви компенсираме за удълженото време на чакане.

  Благодарим ви за разбирането и подкрепата.

  Вашият екип на Farmerama​
   
 3. mushnu4ka

  mushnu4ka S-Moderator Team Farmerama BG

  Здравейте, фермери,

  От вчера Open Beta версията за Unity/WebGL клиента е на живо.

  Ние не сме само облекчени, но и щастливи. Радваме се на вашите отзиви, многобройните ви съобщения и на вашите конструктивни коментари. Нашите модератори вършат невероятна работа - както винаги. Искаме да отбележим, че те обобщават вашите отзиви и превеждат и категоризират всички съобщения за грешки, така че екипът на Farmerama получава бързо впечатление за вашето преживяване. Осъзнаваме, че това наистина им причинява много (наистина много!) допълнителна работа и сме благодарни за многото часове, които те отделиха, за да ни подкрепят при тази голяма стъпка за Farmerama. Така че имайте това предвид, когато видите модератор във форума покажете своята благодарност.

  Unity версията може да се играе малко по-дълго от 24 часа и ние наблюдавахме ситуацията внимателно и искаме да подчертаем някои подробности:​
  • Към всички, които нямат достъп до Unity/WebGL клиента: моля, не се притеснявайте твърде много. Както беше посочено, започнахме да работим по алтернативно решение. Ще ви държим в течение.
  • "Въпросът с мащабирането" е критичен - не само за вас, но и за нас. В момента това е нашият основен приоритет. Засега мащабирането предизвиква различни проблеми, да споменем два, за които се съобщаваше често: мини игрите от панаира на Ренцо, особено стрелбата с балон, не работят безпроблемно; ръчното обиране създава проблеми, тъй като кръглото меню не се изобразява на правилната позиция. Ще ви информираме веднага щом проблемът бъде отстранен.
  • Вярваме, че деактивирането на анимациите и ограничаването на скоростта на кадрите в секунда (настройки на качество на графиката) ще помогне на много от оплакващите се от проблеми с представянето.
  Рабираме, че това не е идеално, но искаме да предоставим някакъв контекст за тези от вас, които се интересуват.

  Тази настройка извършва две различни неща във Flash и Unity:

  [​IMG]

  Качеството на графиката във Flash контролира заглаждането на шрифта и хардуерното ускорение на Flash, но в Unity тази настройка не заглаждане (шрифтовата технология се заглажда по подразбиране).

  И така нашите настройки Норм./Средно/ВисокоДобро всъщност контролират скоростта на изобразяване (честотата на кадрите) на клиента (следователно колко усилено работи компютърът за "избутването" на изображения за секунда).

  Във Високо ние ограничаваме графичния процесор до 60 кадъра в секунда, това е стандартната честота на кадрите, на която работят повечето LCD/CRT дисплеи и мобилните телефони и ще направи преместването и Unity анимациите чисти, АКО вашата компютърна система е в състояние да го изпълнява.

  Тази настройка е важна за хората с по-слаби настолни системи и лаптопи, тъй като тя ще натоварва системата много по-малко, стресът върху лаптопа термично ще потисне устройството (което означава, че системата автоматично ще намали скоростта на централния/графичния процесор) - това води до насичане, много ниска честота на кадрите и зависване.

  Проблемът, с който сега се сблъскваме, е, че тази настройка физически е един и същ флаг във Flash и Unity, така че ако сте задали вашата Flash версия Високо, Unity версията също работи с Високо.

  Ще обсъдим дали по-нататък да разделим настройката за Unity/WebGL клиента и да имаме две различни настройки за Flash и Unity и в бъдеще да зададем по подразбиране за Unity или Норм., или Средно, но засега ви молим да го направите сами.
  Хиляди благодарности за съдействието!

  Знаем, че това е много информация, но мислим, че това може да помогне на много от вас.

  Освен това искаме да благодарим на всички, които активно тестват в момента. Това означава много за нас и ние ще се погрижим потвърдените съобщени проблеми да бъдат отстранени възможно най-скоро.

  Също така решихме да приключим Open Beta тестването на 4 ноември около 15:00 ч. Имаме няколко причини,
  но основната причина е, че сме уверени, че общо 5 седмици ще бъдат достатъчни за получаване на добра цялостна картина. Както винаги, ние ще ви информираме чрез официално съобщение, ако има интересна нова информация.

  Продължавайте да съобщавате за проблеми и да споделяте отзивите си - оценяваме го много.

  Като малък подарък създадохме два бонус-кода за вас:​
  • RENZOISBACK - ще получите 5 Билета от Ренцо
  • HPYTSTNG - ще получите 1 Предмет с бонус ТО/ТТО
  И двата бонус кода са валидни отсега нататък до 00:59 ч. на 5 октовмри 2020 г.
  Могат да бъдат заявени веднъж за потребителски акаунт.

  Благодарим отново и приятен ден!
  Вашият екип на Farmerama​