заключване на редовете

Дискусията в/ъв "Актуализации и идеи" е започната от -niksan- на 24.11.17.

Скъпи форум потребители,

Ако вие искате да се включите активно във форума и да участвате в дискусиите, или искате да започнете своя собствена тема, първо ще трябва да влезете в играта. Моля, регистрирайте се, ако нямате собствен акаунт. Ние очакваме с нетърпение следващото ви посещение във форума! Играйте тук
 1. -niksan-

  -niksan- Адмирал

  Предлагам да има възможност да се заключват редовете.
  Закупих кошницата и каква ми е ползата на бонуса след като обирам с комбайн,автоматично всичко ми се активира,човек не може да следи за всички бонуси.
  Кога ще се активират,дори реда за бързо поникване не ми е от полза ,всеки път след като ми се активира ,атоматично след обирането на комбайна.
   
  tanyamery и ..koni.. харесват това.
 2. mushnuk

  mushnuk Жива легенда

  Ами направи си редовете, даващи бонуси, предпочитани. Тогава ще можеш да следиш няколкото бонуса.
  И ако не искаш някой да се обере - просто махни една цъкалка.
  Първо обирам предпочитаните, след това цялата ферма и чак след това се връщам да обера останалите редички.
  Може да има и по-удачно решение, но така съм го измислила и ми върши работа.
   
 3. -niksan-

  -niksan- Адмирал

  Правя по някога така,но някой път се разсейваш,и просто комбайна обира всичко,друг път влизам през телефона и нямам време да прелиствам сраниците;)
  Все едно като обираш с комбай по полетата,да се обират и гаргите и совите;)
   
  Последна редакция: 24.11.17
  .water. харесва това.
 4. KARAKONJO

  KARAKONJO Адмирал

  Аз честно казано не бих се възползвал от подобна опция. Ето в момента от недоглеждане предадох едни плодове и взех 24 часа техника :)mad:) ама си обирам редовете на ръка, понеже не искам да активирам плашилата, понеже в момента не ми е изгодно да садя зеленчуци.
  В момента нямам кучета и котки на полето, но си обирам редовете заради точките. Също и не развъждам, но си актвирам реда заради парфюмите. Единствено когато има куест с развъждане бих изчкал с реда за да е полезен когато люпя.
   
 5. -niksan-

  -niksan- Адмирал

  Ако можех да со гп заключа
  Днеска обирах с комбайн през телефона,бонуса за мигновенно поникване ,замина на вятъра докато се прибера.
  Щях да си направя 1000 ключа с карамфил:)
  Сега просто всичко отиде само в мечтите,щях да си взема и разни други неща от магазина:cry:
  А ти ако икаш си обирай на ръка,знам че ти си винаги наопъки каквото и да кажат играчите xDxDxD
   
 6. mushnuk

  mushnuk Жива легенда

  Що пък да е наопаки?
  Редовете с бонусите и аз ги бера на ръка. За да цъкна необходимите ми в момента.
  Всеки играе както му отърва, както намери за добре, нали?
   
 7. -niksan-

  -niksan- Адмирал

  219 Реда малко трудно е да ги прелистваш,преди малко пак си изтървах бонуса от МЛЕЧЕН ШЕЙК,защото бил в някоя група,натиснах комбайна и замина:cry::cry::cry:
   
 8. mushnuk

  mushnuk Жива легенда

  Със 198 реда не срещам затруднение :).
   
 9. KARAKONJO

  KARAKONJO Адмирал

  Аз дори 100 нямам пък вие сте с над 200.:cry::cry::cry:
  Ето сега имам комбайн. Не искам да обирам плашилата. Махнах едно плашило, използвах комбайна и обрах всичко без реда на плашилата. После го върнах обратно.
   
 10. Кобрелия

  Кобрелия Board Administrator Team Farmerama BG

  здравей, има категории, които можеш да обираш, избирайки категорията. Можеш да отделиш редовете, които имат специални бонуси. Например плашилата спадат към категорията Растения. А така съм разделила важните за мен бонуси. Всеки ден обирам категорията на подаръците /Поредици с предмети/ и поредиците за напредъка, с ТО, ТрТО и МП. После вече може и на ръка да обера някоя категория, зависи кой бонус искам да пропусна.
   
  fermer4etoo1970 и joujoujouj харесват това.
 11. -niksan-

  -niksan- Адмирал

  Знам ги категориите,предложих да има заключване защото така ще си избирам кое да обера когато имам нужда от него.
  Няма кой да прелиства категориите.Да има категория под ключ,там всички ще си заключваме редове който носят някакъв бонус, за момента не ни трябват,ще ми трябват след два дена ,няма кой да си губи времето два дена да прелиствам редове.
  Аз на ръка нищо не правя,на мен времето ми е ценно,може днеска да влезна 10 пъти по 5 минути през телефона и да си обера всичко с комбайн,може и 20 пъти да влезна през лаптопа ,да загубя един час да оправям фермата. от колкото едно оправяне на цялата ферма ,да ми отнеми един час на ръка.
  Някой засичал ли е едно обиране на цялата ферма колко време се губи за деня? И когато има пълнолуние да не забравяме че още две полета има за оправяне:p
  Когато има задача колко време се губи за деня ,няколко обирания?;)
  Колкото повече полета се вкарват в играта толкова по трудно става,да се оправя фермата на ръка:cry:
  Искате да ме обедите да казвам на бялото ,черно а на черното бялоxD
  Играта трябва да носи улеснение на играчите :),утре когато ни станат редовете 500 и нагори ,пак ли ще ми разправяте че било по лесно на ръка?
   
  Последна редакция: 27.11.17
 12. fermer4etoo1970

  fermer4etoo1970 Полубог

  Гледай сега, според мен изначално и изосновно имаш грешно мислене по отношение на игрите. Една от основните цели на всяка игра е губенето на време :)
   
  gradinar4eto харесва това.
 13. The.Farm

  The.Farm Болярин

  Аз предлагам една друга идея дето също ще спести време. Да се премахне рефрешването след всяко поставяне на Харитата, ако е възможно. Да пренапишат или променят скрипт, така че да не е нужно да рефрешваш след всяко тяхно слагане. 6 ниви по една минута, докато ти зареди... ето ти 6 минути спестени.
  Друго, да добавят към тази прословута "пом. техника" опция... колко бройки поленца точно искаш да обереш. Примерно имаш 25-30 харита, първо не е практично да им оставяш празно място, така че после лесно да ги сложиш с комбайна. И второ ако се добави тази опция в техниката, няма да обираш на ръка 30 поленца Х 6 ниви за да си сложиш харитата. Това е...
   
  ..koni.., milkoga1, DILQNADELI и още 1 човек харесват това.
 14. KARAKONJO

  KARAKONJO Адмирал

  Аз това за поредиците го знам, но го позлвам само д аги разглеждам. Като кликнеш на компайна не съм пробвал дали обира само дадения вид поредици или обира всичко както по принцип.
  То пък все едно нещо се вижда на тоз телефон. То моят не поддържа флаш, но и да поддържаше, няма да хабя ограничения си мобилен интернет да играя някаква си онлайн игра. Ползва се само за ъпгрейди, а игрите са офлайн. по възможност не ползващо интернет, зщаото всеки мегабайт над включените в плана се плаща допълнително. А на компа имам неограничен нет, ако искам мога и 24 часа да стоя в играта, нощеска влизах кажи речи през час да вземам оборите.
   
 15. -niksan-

  -niksan- Адмирал

  Обира само тази поредица на която е.Аз за това предлагам да има заключване,защото когато влизаш през телефон и особено си с мобилен интернет ,нямаш време за прелистване на страници.
  Гледаш да се оправяш по бързо,защото играта точи много бързо нета:cry:след това пак имаш нет ,но той става бавен ,за играта не ти върши работата:cry:.
  Няма кой да става през еди час ,да зареждам експресаxDxDxD
   
  Последна редакция: 28.11.17
  DILQNADELI харесва това.
 16. KARAKONJO

  KARAKONJO Адмирал

  Ами на моя телефон не се поддържа флаш, затова че учудих толкова че се играе на телефон. Тенденцията не е ли към ползване на все по-големи телевизори и монитори, не на сгъцкани телефони.
   
 17. -niksan-

  -niksan- Адмирал

  Когато си навънка не можеш да мъкнеш телевизора.Предимно гледам да обирам небесните редове ,те ми носят най много точки.
  Човек не може да помни кога кой ред му изтича времето и да активира бонуса.
  Влизам и с комбайн обирам всички редове :):)
  Дори като си навънка не обирам,предварително гарги и совите,отивам в цветните градини , обирам с комбайн и тях.
   
 18. KARAKONJO

  KARAKONJO Адмирал

  Че моята гарга и сова не се обират с комбайна.
   
 19. -niksan-

  -niksan- Адмирал

  Те не се обират ,но за да ги обера бонусите ,нали трябва да мина по всички 9 полета ,после пак наново за обиране и докато се заредат страниците с телефона и времето на гаргите изтича,ако се бъгне и връзката майко мила,става повече от времето за бонуса с който разполагаш,10 или 20 минути,за това влизам обирам само цветните градини и редовете.
   
 20. mushnuk

  mushnuk Жива легенда

  Значи изводът е не се бере през телефон ;). (Освен в извънредни ситуации.)
  :)