Фрапе Оле 2

Discussion in 'Архив на всичко останало' started by –divane-, Jan 26, 2018.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
  1. daniva76

daniva76 Напреднал

Фермерче, благодаря много! :) От изброеното от теб само щолена съм пропуснала, а и Мими торта... ама нея съзнателно не я сложих, че имам малко от нея и я кътам за едни дървеса от читалищен куест. Интересно ми стана за малките полета... и друг път съм чела, че някои така садят... но така реколтата не е ли осезаемо по-малка: садиш 1, береш 2. Пък като садиш на нормални полета, садиш едно, береш 5 (ако не му туриш чатни или Мими тор). Но виж, за плодородните полета идеята ми се струва доста добра, ще пробвам и тази тактика.

Успех на всички с евента! :)

2. mushnuk

mushnuk Жива легенда

Нали съм както казва една комшийка сметкаджийка, т.е. падам си по предварителните сметки, ще го кажа така: поглеждам колко растения трябват за това което искам, след това смятам колко бройки с едно засяване ще произведа да кажем на 2 полета (в моя случай 197+180 малки поленца по 3 = 1131 бр.) и виждам, че ще са ми необходими около 8 засявания за редичката (700 монети = 9 нива). С 3 засявания в денонощието и разсяването в началото това са под 3 денонощия. Следователно имам предостатъчно време и още някоя награда да взема. Следователно не се налага да ползвам и третото възможно поле.
    А ако нацеля на колелото на късмета бонус +100% или +200% или +1 бонус реколта, то нещата ще станат още по-бързо. Или ще взема повече награди.
    Най-ефективно е на малки поленца с ябълково-морковено чатни.
    Сееш 1, береш 4, остават чисто 3 бр. От 4 малки поленца чисто 12 бр.
    Ако си на големи с чатни - от едно голямо чисто 6 бр. И си е чиста разсипия на чатнито.

Last edited: Jan 30, 2018
    Pirat and fermer4etoo1970 like this.
  3. fermer4etoo1970

fermer4etoo1970 Адмирал

Тъкмо щях да напиша, че Муши най-добре може да ти разясни малките поленца и тя се появи :) ... А и в сметките е много добра :)

Pirat and mushnuk like this.
  4. daniva76

daniva76 Напреднал

Муши, златна си! Ще черпя (само да видя как се качваше снимка...)
    Само един последен въпрос имам: не е ли по-добър вариант на нормални полета с ЯМЧ - садиш 1, береш 7... остават чисто 6 печалба, а и по-малко чатни ще изхабиш така... мисля... :)

Извинявам се - не видях, че си допълнила поста си, докато аз писах моя... Хм... права си!

5. БашФермер

БашФермер Генерал

4 малки са колкото 1 голямо, 4 малки с равни на 4 семена, което е равно на 12 печалба. при големите смятай колко е.
    то тва не е като да обясняваш колко е добре играта, когато други имат проблеми и са прецакани.

Pirat likes this.
  6. mushnuk

mushnuk Жива легенда

Не, чатнито действа 18 ч. (Ако го удължиш с Пинки пай - 23 ч. и нещо). Все си е едно за денонощието. (Не бъркай с тиквения мармамад, който действа 4 ч., но и той дава + 1 бр., а ЯМЧ дава + 2 бр.)
    На малки поленца е най-добре. Друг е въпросът как се берат, ако се бере на ръка.

Pirat likes this.
  7. БашФермер

БашФермер Генерал

на това ниво вече трябваше да знаеш как се разсява и как се сее после.
    разсяване на големи полета с чатни, самата невинност, щолен, супер тор и тор на мими.
    после се сее на малки с чатни.

nefertiti and Pirat like this.
  8. fermer4etoo1970

fermer4etoo1970 Адмирал

С плодородни и ЯМЧ се изкарват 14 чисто, т.е. с 2 повече от малките поленца, но пак да уточня, плодородни използвам само защото имам предостатъчно СТ... За фермери с по-малко ресурси, препоръчвам използването на малки поленца.

nefertiti and Pirat like this.
  9. daniva76

daniva76 Напреднал

Баш, сметнала съм и малките, и големите - с чатни, без чатни, всякак. Сигурна бях, че ще ми го върнеш за вчера, макар че в моите думи нямаше НИКАКВА лоша умисъл. По никакъв начин не съм те засегнала, така че нека спрем дотук с опитите да си "връщаме". Просто ще те помоля когато имаш да ми кажеш нещо, да ми го кажеш директно, както сега, а не да ме разнасяш по други теми с разни определения. С най-добри чувства :)

10. daniva76

daniva76 Напреднал

По тази логика никой няма да смее да попита за нищо във форума или да поиска съвет, без значение на кое ниво е. Което пък би обезсмислило и самия форум :) Повярвай ми - много повече чета, отколкото пиша :)

Винаги досега съм разсявала на нормални полета и на такива съм продължавала после, но ясно виждам, че тази тактика не действа успешно при мен. Така че благодаря за идеите дотук, на теб също - и ти ми даде ценен съвет за началното разсяване и сеенето после :)

Last edited: Jan 30, 2018
  11. БашФермер

БашФермер Генерал

съвет винаги ще получиш, няма лошо и аз съм давал, и всеки е давал. ама аз на теб от вчера съм ти набрал. на мен вчера ми пуши главата, че играта ми се бъгна и се ядосвам, че ме прецака. отварям си темата за бъгове и си чакам син ти минаваш като в дискусия като дърта клюкарка да ми обясняваш колко добре е играта, щото аз нали съм малоумен и не мога да разбера кво е станало. айде сей си сега и успех с приключването.

scaregrowII likes this.
  12. sm0uk3r71

sm0uk3r71 Обсебен

хахах................. и да ма начешиш немоа се запраxD

13. daniva76

daniva76 Напреднал

Съвсем не съм имала за цел вчера да те вкисвам още повече и още по-малко пък да те изкарвам малоумен! Просто споделих, че при мен нямаше проблеми около старта на евента, т.е. че едва ли причината е в Бъг Пойнт. Явно обаче съм те нацелила в много лош момент, за което съжалявам най-искрено! Надявам се да се приемеш извиненията ми :)

14. fermer4etoo1970

fermer4etoo1970 Адмирал

Баша си е такъв, лесно пали и трудно му минава, но и това си има чар... Даже се чудя как не ме е насмел още, заради една полемика с едно плашило преди време...

15. БашФермер

БашФермер Генерал

и ти си дърта клюкарка :D Мискинка, щи метна камъни през дувара :D

daniva76, няма кво да ми се извиняваш просто аз като има нещо си казвам, в дискусии и спам теми мога да пиша всякви глупости да споря, да се ядем и квото ти дойде на акъла ама в теми за проблеми мълча, щото аз като нямам проблем това не значи, че и другите нямат. играта е на сървъри и един ако е добре може 5 да са зле. и някой се ядосал, писал, значи има защо, не е щото си няма друга работа, няма нужда да мина и да му обяснявам аз как си цъкам спокойно. мина и замина то, ама за питанки, базици, спамове, лиготии, дискусии и споделяне определено не е там мястото.

16. sm0uk3r71

sm0uk3r71 Обсебен

хахах.............свинко и винско може
    , камъни нища ;)

17. БашФермер

БашФермер Генерал

бахууууррр :D

18. daniva76

daniva76 Напреднал

Така е, прав си, не помислих достатъчно, преди да пиша! Вече казах, че съжалявам!

Фермерче, аз си го знам, че е кибритлия, това че пиша много рядко, не значи, че не чета често :) Затова и бях сигурна, че ще ме наеме :)

19. sm0uk3r71

sm0uk3r71 Обсебен

е гаят весело ще стани на нашата улицаxD

20. milkoga1

milkoga1 Господар

Оспамихте темата, то не бяха бахури, свинско и винце.....xD.Засрамете се,аз не исках ама вий насила ма накарахте сега да си сипвам винце....

DILQNADELI and Pirat like this.