Тематично разнообразие

Дискусията в/ъв "Актуализации и идеи" е започната от tanyamery на 11.8.20.

Скъпи форум потребители,

Ако вие искате да се включите активно във форума и да участвате в дискусиите, или искате да започнете своя собствена тема, първо ще трябва да влезете в играта. Моля, регистрирайте се, ако нямате собствен акаунт. Ние очакваме с нетърпение следващото ви посещение във форума! Играйте тук
 1. tanyamery

  tanyamery Посланик

  Вероятно всеки има някаква идея за разнообразяване на евентните теми.Аз споделям първите за които се сещам. Всички израстваме с непреходните във времето приказки - приказни евенти, във Фармерама си нямаме Пепеляшка, Снежанка и баба Яга. Браншовите евенти са налични, но май още не сме гасили пожари, не сме организирали модно ревю или изложби, а лекували ли сме някого ? В зората на играта имаше национални евенти, според мен това е много голяма идейна нисша. И не на последно място евентите тип "покрване на стойност", а не на бройка (много отдавна имаше такъв евент с дървета).Сигурна съм, че има още много идеи !

  П.П. Надпревара с трактори, коли и самолети, сме играли, а конно надбягване имали ли сме ?

  -----
  Във Фармерама периодично кацат нублони, но Фармерама все още не е летяла в Космоса. Да вземем пример от НАСА и Мъск. А... и.... защо само нублони? Много възможности дава и идейното застъпване на микросвета, който невъоръженото чоешко око не вижда. Подкрепете темата и споделете ваша идея.

  -----
  От дете имам много богата фантазия и макар отдавна. а. а... да не съм такова, все още виждам в облаците, сенките, пясъка и навсякъде около мен образи и силуети - един скрит, тайнствен свят, но нима само аз съм така? Надявах се поне Джоуджоуджоу, като изявен поетичен талант, да сподели идеи тук. Ето още две-три, да опознаваме земните недра, като копаем тунели и мини, за да търсим пещери, подземни води и полезни изкопаеми, нефт, праисторически останки и съкровища. А над земята да строим освен собствените си ферми, пътища, мостове, ЖП линии, сгради - цели градове. Ще ме зарадвате много, ако и Вие споделите идея :)
   
  Последно редактирано от модератора: 30.11.21
  Bamze харесва това.
 2. ралицаник

  ралицаник Активен автор

  Много ми харесват твоите идеи и предложения,аз също си падам много по фантастиката. при толкова много острови заобиколени с вода много ми се иска да построим подводен град или да открием древен такъв...харесва ми идеята да градим и развиваме нещо не само обори и производства,това сигурно е сложно да се въведе но пък знае ли човек може да стане
   
  tanyamery и Bamze харесват това.
 3. tanyamery

  tanyamery Посланик

  Ура! Браво! Много съм ти признателна, че реши да се включиш в темата. Сърдечно благодаря!
   
  Последно редактирано от модератора: 11.8.20
 4. Bamze

  Bamze Велик майстор

  Здравей,
  като спомена микросвета се сетих за фракталиите. Те са много красиви и необятни. Сигурно може да се измисли нещо по-творческо на тяхна база и пъзели. Не знам ... само си представям ...

  Здравей,
  има една игра на ***.com *** се казва. Тя е малко детска, но е фентази. Там има земи, светове и във всеки от тях правиш неща - отключваш светове, строиш сгради,аранжираш пространства и правиш също така и неща, които приличат на тези във фермата. Много красива анимация е.
  Аз спрях да я играя, защото световете се нароиха страшно много и за кратко време и така не можеш да си определяш ефективно целите в играта.
  За Фармерама ми липсва малко творчество от страна на играчите, но това е много индивидуално и не знам дали за масова игра е подходящо.

  Здравейте отново,
  имам конкретна идея - щом толкова много ни се строи защо да не си построим Етъра - виртуални български занаяти - постоянен общ и индивидуален евент - общ като град и строеж, индивидуален като проява на творчество в него - да кажем дадена шевица или гайтан произведен и т.н. Това е национално, дано не е ограничено някак.
   
  Последно редактирано от модератора: 17.8.20
  tanyamery харесва това.
 5. tanyamery

  tanyamery Посланик

  Ще споделя и тази идея, макар тя вече да си е чиста фантастика........ поради агресивното комерсиалириране на играта, но все пак за празник като юбилей, Коледа или Великден може да ни "поглезят". А именно евент в който наградите да са само от една категория или вид : евент "супер тор", "звезди", "тор на Мими", "супер храна"," фермерски монети "и т. н. ......
   
  mimi123123456 и kakata13 харесват това.
 6. .TAINNA.

  .TAINNA. Жива легенда

  не е добра идея да сравняваш игрите, които си играла. Абстрахирай се от всичко останало и давай идеи за тази игра. Повечето сме играли много други игри. За да е различна тази игра, трябва да се развива не по идеи от другите игри, а самостоятелно. Това "на тяхна база" изобщо не бива да го коментираме.
  Не можеш да говориш за липса на творчество от страна на нашите играчи, защото повечето не ги познаваш.

  По темата, Танче, в годините от 2010 до сега нашите играчи са предлагали много идеи свързани с нашия фолклор, история, легенди и т.н., но всичко е в архива и не се вижда :)
   
  Bamze харесва това.
 7. tanyamery

  tanyamery Посланик

  Не се и съмнявам, че е имало много идеи, дори някой от тях вече са въведени в играта. Тук точно това е целта - за повече чуваемост. Нали модераторите редовно докладват за коментарите, настроенията и нагласите, надявам се и за идеите.
   
  .TAINNA. харесва това.
 8. .TAINNA.

  .TAINNA. Жива легенда

  да, разбира се, темата е много добра :)
   
 9. Bamze

  Bamze Велик майстор

  Здравейте,
  идеята ми е олимпиада. Символът на олимпиадата има пет кръга в различни цветове. Събитието може да е от пет кръга, като всеки кръг да представя един спорт. Растението на събитието да са олимпийските кръгове. Изкачащият предмет да е според кръга и вида спорт - топка, кънки и т.н. Изиграването на самия спорт да е мини игра - 5 мини игри.
  Пример - хвърляне на гюле. В зависимост от постижението /виртуално разстояние/ да се получават различни малки награди и след трите опита - кръгът свършва и се получава основната награда. За да бъде стартирана мини играта да се предават количества растение и изскачащ предмет /гюле в нашия пример/. 5 мини игри с по 3 опита - стават 15 игри.

  Може да бъдат направени зимна и лятна олимпиада. Също така, за да има изненада и разнообразие могат да се сменят и спортовете / не всичките пет, а един или два/ в различните издания на събитието.

  Може да се дадат допълнителни награди за добри постижения на определени играчи, които са ги постигнали - нещо като награди за олимпийски рекорди от мини игрите.

  Предполагам, че е възможно за реализиране, имайки предвид футболното събитие.

  Еми това е от мен.:p
   
  pukito, axmara и tanyamery харесват това.
 10. lilimim

  lilimim Активен автор

  Скъпи ми мечтатели, радвам се, че все още има играчи, които толкова много харесват и мислят за играта, че искат още по-голямо разнообразие в евентите. Може ли обаче да ви обърна внимание, че тази игра отдавна е преминала периода за разработване и промени. Още след продажбата и' от първия екип разработчици. Сега това е продукт, чиято основна задача е да носи печалби на купилите го. Разработчиците на тази игра бяха европейци и затова те правеха евенти за всяка държава от Европа. Те създадоха BAHAMA острова, а по-късно се появи и пълнолунната част на играта. Даже ни обещаха подводен свят край островите на BAHAMA и ние много дълго го чакахме с нетърпение, но... продадоха играта. Сегашните собственици на продукта FARMERAMA нямат и понятие кои сме и от къде сме, а и не ги интересува това. Пак ще повторя. Сегашната главна цел на собствениците на продукта е единстнено и само печалбата на всяка цена с минимални разходи от страна на собствениците. Напълно възможно е евентите да не се разработват даже от хора, а от изкуствен интелект вече. Ако се вгледате внимателно в бройките, които се искат за изпълнението на доста временни или даже постоянни евенти и наградите, които се дават за тях, ще видите, че като че ли те са създадени за хора, които живеят поне по 100-150 години, които не се занимават с нищо друго освен с играенето на играта по 24 часа на денонощие и по 7 дни в седмицата и че са доволнии от всяка награда, колкото и незначителна и безстойностна да е тя на принципа "предал много- получил 1 голямо нищо". Ако не ме лъже паметта, имаше и такива евенти, в които ако не играеш и през нощта, не можеш да ги завършиш докрай. От известно време забелязвам, че все пак са сложили някакви ограничения на ИИ, за да имаме поне 7-8 часа за сън и няколко часа в повече, ако случайно по някакви наши си чисто човешки причини не успеем да оберем реколтата си навреме Възможно е и техния съпорт вече да е от ИИ, съдейки по шаблонните им отговори. Държа да подчертая, че аз все още много харесвам тази игра и ми е тъжно затова, че по всякакъв начин се променят евенти, допълнителни игри като Ренцо например, фермерския магазин, селектирането на животни и ...ами почти всичко, така че да се принудят играчите, които искат да напредват в играта да плащат затова, че играят и то възможно все повече и повече.
  Аз не съм изкуствен интелект и допускам грешки, имам нужда да изпитам радост и удоволствие, а защо не и удовлетворение от всяко нещо, което правя в живота си. Не съм и мазохист, за да си причинявам негативни настроения заради собствениците на една игра.
  На скорошните , а и на дългогодишните ентусиасти в играта пожелавам победи в битката с безумието на ИИ и алчността на собствениците и много, много приятни мигове в играта.
   
  -helixme4o-, dedoto, pgpr и 5 други харесват това.
 11. .TAINNA.

  .TAINNA. Жива легенда

  Права си Лили, права си комши. За сега ще играем леко, лежерно, за удоволствие, без излишни емоции, без излишно пълнене на джобовете на ИИ, БП и които там се опитват да огрЕбват изтънелите ни джобчета, съня и каквото се сетите там. От тази гледна точка и аз вече мисля, че всякакви предложения за промяна, за тематични разнообразия в играта са безсмислени. Чакам Декември, когато е обявен края на Флаш Плеъра. Дали ще продадат за пореден път играта, дали ще я оставят на самотек, дали ще я закрият, както се случи с ФентъзиРама, ще видим. До тогава играем леко, без резки движения и без чупки в кръста :)
   
  dedoto харесва това.
 12. tanyamery

  tanyamery Посланик

  Вероятно съм голям мечтател, но в това няма нищо лошо! Въпреки негативите и безкрайните ежедневни оферти с които ни заливат Ние пак сме тук и вероятно ще бъдем още дълго време, така и така всеки месец играем различни събития, защо тогава да не се опитваме да обогатим тематиката или основната структура на заданията? Нека тук бъде "поле на мечтите", има достатъчно други теми за изказване на недоволство. А сега по темата, активният в момента "ден на намаленията" е страхотно попадение, което може да се развие в евент, като едното направление може да е Бустери за намаление или предложете Вие......

  -----
  Ето ви идея от ситуация която създадохте сами - ще честваме Празник на реколтата 2021г. през 2022г., еха.... Фармерама се превръща в "машина на времето"! Но от тази ситуация могат да се родят поредица от евенти с много голямо разнообразие.
   
  Последно редактирано от модератора: 30.11.21
  koteto9 харесва това.