FAQ Ръководство за игра

Дискусията в/ъв "FAQ - за играта" е започната от zwezdi4ka на 7.11.13.

Скъпи форум потребители,

Ако вие искате да се включите активно във форума и да участвате в дискусиите, или искате да започнете своя собствена тема, първо ще трябва да влезете в играта. Моля, регистрирайте се, ако нямате собствен акаунт. Ние очакваме с нетърпение следващото ви посещение във форума! Играйте тук
 1. zwezdi4ka

  zwezdi4ka Board Administrator Team Farmerama BG

  [​IMG]

  1.История

  2. Къща и двор
  • Селска къща
  • Плевня
  • Мелница
  • Хранилище
  • Помощна техника
  • Герб
  • Разплодник
  • Карта
  3. Отглеждане на растения
  • Обработване на земята
  • Засяване на полетата
  • Беритба
  4. Отглеждане на дървета
  • Засаждане на дървета
  • Плодове
  5. Отглеждане на животни
  • Строеж на обори
  • Храна за животни
  6. Град
  • Магазин на фермера
  • Работилница
  • Читалище
  • Пазар
  • Банка
  • Колелото на късмета
  • Премиум вила
  • Билборд
  • Колело на късмета
  • Пощенска станция
  • Площад
  • Кино
  • FARMERAMA магазин
  7. Правила
  • Правила на играта
  • Правила на форума
  • Общи условия за ползване (ОУП)
  • Сигурност на акаунта
   
  Последно редактирано от модератора: 6.12.18
  dadije харесва това.
 2. zwezdi4ka

  zwezdi4ka Board Administrator Team Farmerama BG

  [​IMG]

  Въздухът на село е много полезен и всеки може сам да засажда полетата си, стига да има достатъчно семена за зеленчуци, зърнени храни, цветя и др. растения, животни и овощни дървета.

  Изживей сега какво означават животът на село, селскостопанската работа и отглеждането на животни! Farmerama ти предоставя възможността да обработваш земята и да се грижиш за фермата си виртуално!

  Няма значение как ще отглеждаш реколтата и животните си - във Farmerama няма ограничения!

  Използвай хубавата почва и събирай плодовете на труда си! Смесвай храната за животните си, чисти оборите и тори, за да подсилиш посевите си.

  Здравей, трудолюбиви селянино!
  Обувай гумените ботуши и хайде на полето!​
   
  Последно редактирано от модератора: 6.12.18
 3. zwezdi4ka

  zwezdi4ka Board Administrator Team Farmerama BG

  [​IMG]
  Ще ги видиш в средата на полето, веднага щом се регистрираш във Farmerama.
  [​IMG]
  Зад тях, на по-заден план, се намират плевнята, мелницата, цистерната с вода и едно огромно торище. Отначало ще трябва да свикнеш с въздуха на село - недей обаче да чакаш дълго, а се захващай за работа!


  [​IMG]

  Всеки изморен от полската работа селянин се радва да си почине вечер пред камината с вдигнати нависоко крака и чашка лимонада в ръка. Селската къща е най-подходящото място за почивка и освен това показва какъв е успехът на фермата. Колкото по-високо е нивото на фермера, толкова по-уважаван и търсен става той!


  Албум
  [​IMG]
  [​IMG]

  Тук ще намерите всичките си стикери.


  [​IMG]
  Разкрасете фермата си!


  [​IMG]

  В плевнята се складират всички отгледани и прозиведени растения, животни, плодове, продукти. След прибирането на реколтата тя автоматично се внася там. В плевнята има преглед на всички растения, плодове, животни, продукти и др., с които разполага фермерът. Плевнята принадлежи към селския двор от самото начало, не може да се доизгражда или разширява, но затова пък има неограничен обем.

  С кликване върху плевнята може да се види какви стоки са складирани там. Отваря се списък с всички растения, плодове, храни, животни, продукти и др., които играчът има.

  [​IMG]


  [​IMG]

  В момента в който започне отглеждането на животни, трябва да се приготвя храна за тях. Всеки вид животни се храни с различна храна. Храната може да се смесва от един или няколко вида растения. Дори кокошките да обичат да кълват зърно, то трябва да им е смляно!

  Внимание: за смесването на храната е необходимо време и може да се извършва смесване само на един вид храна по едно и също време. Ако спешно има нужда от друг вид храна, то работата на мелницата може да се прекъсне. Завършената храна се запазва, а продуктите за недовършената се връщат в плевнята.
  Различните храни са разделени на видове. Можете да използвате бутоните (разделите) за ограничаване на търсенето, също така можете да направите собствен подбор на различни видове храни със втория бутон.
  [​IMG]


  [​IMG]

  В хранилището се събират най-ценните ви ресурси - супер тор, супер храна, вода и тор, всеки от тях ускорява по различен начин отглеждането на растенията и животните ви. Ако задържите мишката на него, ще видите с какви количества от важните ресурси разполагате.

  Освен това в него се съхранява и определено количество вода за напояване. Когато водата свърши, цистерната може отново да се напълни срещу известна сума МП.

  Можете да увеличите обема на съхраняваната вода чрез руна от Дървото на мъдростта или чрез премиум пакет. Можете да я пълните безплатно, ако купите допълнителни цистерни от Магазина в Града. Те се пълнят автоматично на определено време, а от теб зависи да прехвърляш събралата се в тях вода към хранилището.
  Ако цъкнете на хранилището, ще имате възможност да купите вода, супер храна или супер тор.
  [​IMG]

  Хъммм, торището мирише много лошо. Но няма как, без него съществуването на фермата е невъзможно. Наторените растения растат по-бързо. Всеки трябва да внимава да не остане без тор. В момента, в който започне отглеждането на животни, започва и събирането на тор от техните обори. Така че нищо не се губи!
  Торището също има определен капацитет и не не може да побира повече от него! За да не губите ценните бройки тор, можете да го разширите чрез Дървото на мъдростта.  [​IMG]
  Използвайте евтината работна ръка, за да отдъхнете от полската работа!
  Всичко за Помощната техника


  [​IMG]
  Разплодникът ще е на ваше разположение след 21 ниво. С него могат да се селектират много нови цветни животни, с които да се изпълняват куестове, да се печелят мъхнати пенита (МП) от продажбата им или да се използват за ново развъждане. Също - за да се строят по-хубави и по-полезни обори.  [​IMG]
  Чрез нея ще достигнете до останалите части от вашата ферма:
  Пусто поле, Горска поляна, Цветната градина, Бахамарама, Островът на съкровищата, Градът, Небесната градина, Занаятчийския квартал, Пиратския залив, Панаира на Ренцо или Пълнолунното поле.
   
  Последно редактирано от модератора: 6.12.18
 4. zwezdi4ka

  zwezdi4ka Board Administrator Team Farmerama BG

  [​IMG]
  Започва се! Слънцето вече напича, птиците отдавна чуруликат и ти трябва да започнеш със засяването на полетата си. Точно пред сградите се е ширнала земята, която трябва да обработваш. На нея можеш да засаждаш различни култури, овошки и да отглеждаш животни.

  Обработване на земята

  В ляво се намира менюто за управление. Кликни върху символа за поле. Можеш да обработваш земята си на малки, средни и големи полета. На разположение имаш малки полета (1х1), средни полета (1х2) и големи полета (2х2). Поставянето на полета става от лявото странично меню и подредбата им може да се променя по всяко време. Разполагането на обработваемите полета и броят им са по желание и не струват нищо.
  [​IMG]
  Подреждането на полетата става много лесно: отваря се менюто с полетата вляво, кликвате на желаното по размер поле и го поставяте на избраното място. Докато се извършва това, върху парчето земя пред къщата се появяват очертанията на възможното подреждане.
  [​IMG]


  Засяване на полетата


  Засаждането става посредством кликване върху полето, опцията за бързо засяване от лявото странично меню или сеялката на помощната техника. Така се отваря един прозорец, в който са показани всички посеви, с които разполагате към момента. Колкото по-високо е нивото ви, толкова повече култури могат да бъдат засаждани.
  [​IMG]

  Възможно е да имате достъп до определено растение и въпреки това да не можете да го засадите понеже няма семена. В такъв случай в прозореца с културите има "0", което означава, че трябва да отидете до града и в разсадника или на пазара да си купите семена за посев.

  Ако едно поле е било успешно засадено, то това не означава, че работата е приключила. Насажденията трябва да се поливат и торят, за да растат по-бързо. Ето как става това: Кликва се върху засаденото поле и ще се отвори прозорец, в който има символа на капчица вода и различните торове. С кликване върху капчицата насажденията се поливат. При повторно кликване върху полето се отваря същият прозорец и можете да изберете какев тор да поставите. Процедурата за наторяване е същата като поливането. В този допълнителен прозорец освен това се вижда колко дълго ще трае зреенето на посевите.
  [​IMG]
  Ако някоя от иконките е зачеркната, значи че ви липсва вода или някой от торовете. Можете да си ги набавите от хранилището, пазара, оборите или магазина.


  Беритба

  След като реколтата е готова, може да се обере. С кликване върху бутона полето се обира и продукцията се прибира в плевнята. Прибирането се познава по това, че плевнята се разтърсва за кратко.

  Полза от отглеждането на реколта:​
  • Отгледаните растения и животни могат да се доставят на прекупвачите. Техните поръчки се намират в селската къща.
  • Част от продукцията може да се преработи за храна на животните.
  • Отгледаните растения могат да се използват и за нов посев, като по този начин непрекъснато ще се увеличава количеството на произведените култури.
  • На пазара в града може да се предложи за продан продукцията, която е излишна.
   
  Последно редактирано от модератора: 6.12.18
 5. zwezdi4ka

  zwezdi4ka Board Administrator Team Farmerama BG

  [​IMG]
  Всяко засадено дърво заема едно поле на двора. Овощните дръвчета са много полезни, защото дават добра продукция, която не е евтина. Освен това за тях не е необходимо да се прави нищо - само да се засадят и оберат.


  Засаждане на дървета

  Засаждането на дърво става като се избере вида му в менюто вляво и се постави върху желаното поле.

  [​IMG]

  Подобно на полетата, дърветата също могат да се преместват по всяко време.

  [​IMG]

  За по-бързо и ефикасно отглеждане на дърветата може да се използват дървесна тор и тор на Мими. Дървесната тор ще намали времето за отглеждане да дърветата, а Мими тор ще увеличи бройката на плодовете, които ще можете да оберете.
  Внимание: Торовете трябва да се поставят на дървото преди неговото узряване.
  [​IMG]

  За всяко ниво има определен вид дървета, които могат да се посадят. Преди да се посади дървото трябва обаче да се отиде до града, в Магазина, и там да се купи съответния вид овошка. Достъпът винаги е само за определен вид дървета, които отговарят на нивото ви в играта.
  Освен достъпните в магазина дървета, периодично в играта се провеждат и събитията "Тайнствено стръкче", "Избери си дърво" и "Фермерски експрес" за стръкчета, от които можете да се сдобиете с много различни и редки дървета.
  [​IMG] [​IMG] [​IMG]


  Плодове

  Плодовете по дърветата узряват без да е необходимо да се полагат специални грижи за тях. Това продължава доста дълго. Когато са готови, могат само с едно кликване върху дървото да се приберат в плевнята.

  [​IMG]

   
  Последно редактирано от модератора: 6.12.18
 6. zwezdi4ka

  zwezdi4ka Board Administrator Team Farmerama BG

  [​IMG]
  Селското стопанство не е лесно. Голямото забавление започва едва, когато на двора закудкудякат кокошките, кравите замучат в обора и зайците заподскача.

  Във Фармерама има много и най-различни животни. Животинките също не мируват и имат някой и друг трик на склад!


  Строеж на обори

  За отглеждане на животните са необходими обори. В менюто в ляво са събрани оборите с които разполагате и които са достъпни за отглеждане на съответното ниво.

  [​IMG]

  [​IMG]

  За всеки отделен вид животни са необходими, съобразени с техния начин на живот, условия за отглеждане. Различни обори има в града.

  За един и същ вид животни могат да се купуват повече обори. Така се увеличава броя на отглежданите животни.

  За всяко ниво има определен вид обори, които могат да се отглеждат. Преди да се застрои обор на полето, обаче, трябва да се отиде до града, в Магазина, и там да се купи съответния вид животинче. Достъпът винаги е отворен само за определен вид обори, които отговарят на нивото ви в играта.
  Освен достъпните в магазина обори, периодично в играта се провеждат и събитията "Загадъчен обор", "Избери си обор" и "Фермерски експрес" за обори, от които можете да се сдобиете с много различни и редки обори.
  [​IMG] [​IMG] [​IMG]

  Храна за животни

  Когато животните са подслонени, грижите по отглеждането им не приключват. Гладните или жадни животинки не са щастливи и не снасят яйца, не се размножават и въобще не носят печалба на стопанина си. За да се чувстват добре, те трябва да бъдат хранени и поени редовно, при това с подходящата за всеки вид храна. Затова, истинското отглеждане на животни може да започне едва, когато има достатъчно храна на разположение.

  Най-обикновената храна има само една съставка, по-специалните съдържат до 4 различни съставки.

  За да се даде храна на животните, е необходимо да се кликне веднъж върху хранилката. Ако освен храната, на животните се дава и вода (кликване върху капчицата), техният растеж ще се ускори с 20%! Дали са напоени и нахранени животните се познава по напълнените корита.
  [​IMG]
  Подобно на реколтата от полетата, отгледаните животни се събират в плевнята.

  Внимание: всяко отглеждане на животни е свързано с много мръсотия, която трябва да се изрине и събере на в хранилището. Едва след това може отново да се сложи вода и храна на новите животинки. Усилията по почистването няма да са напразни, защото със събраната естествена тор могат да се наторяват полетата.

   
  Последно редактирано от модератора: 6.12.18
 7. zwezdi4ka

  zwezdi4ka Board Administrator Team Farmerama BG

  [​IMG]
  Работата в селското стопанство не може да се развие без посещение на града - за купуване на нови и екзотични семена, дръвчета и обори.
  В града ви чакат и още много приятни изненади!

  [​IMG]

  Денят във Фермата минава бързо - засяване и поливане на реколтата, чистене на обори, работата никога не свършва. Ходенето до града е обаче неизбежно. За целта е необходимо само да се кликне върху картата и вече сте поели на незабравимо пътешествие.

  Хора, улици и магазини - който не е свикнал, лесно се обърква в този хаос!


  [​IMG]

  Тук ще намерите най-важните за един фермер неща – растения, дървета, животни и декорация
  • Разсадник
  Разсадникът е първото място, което трябва да посети всеки фермер, от там ще се сдобиете със семена за различните сортове растения.
  Внимание: ще можете да закупите само растенията, които са достъпни за съответното, ви ниво в играта.
  Не е лошо цените да се сравняват с тези на пазара, защото там също може да се закупят семена! При това, понякога доста по-изгодно!

  • Овощна градина
  Всеки фермер се стреми да отгледа най-красивите и плодоносни овошки. Те носят добра продукция и грижите по тях не са големи. Младите овошки могат да се купят в овощната градина.
  Внимание: както и при семената тук също важи, че отделните дървета са достъпни само при достигане на определено ниво.

  • Животни
  Тук ще намерите оборите за животни – различни за всеки вид. Можете да купите повече обори, за да отглеждате едновременно по-голям брой от животни.
  Внимание: както и при семената тук също важи, че отделните обори са достъпни само при достигане на определено ниво.

  • Декорации
  В този чуден магазин ще намерите всичко необходимо, за украсата на Вашата ферма, както и доста предмети носещи не само радост за окото но и бонуси от точки.

  • Практични стоки
  В този раздел ще намерите много полезни рецепти, продукти за занаята, сезонни стоки и безброй други чудеса.​  [​IMG]

  Събирайте усърдно инструменти и тук ще може да ги обмените за производства и ъпгрейди. От тях с помощта на отгледаните вече животни ще получавате така необходимите ви за различни задачи продукти.  [​IMG]

  Тук ще намерите специални задачи, с който ще трябва да се справите и в замяна ще получите подобаващо възнаграждение! Част от тях са постоянни и ще можете да изпълните, когато сами решите и сте готови за това. Но ще се появяват и такива за ограничено време, в който ще трябва да вложите всичките си усилия и време, за да стигнете до желаната награда.

  Тук, както и в селската къща, редовно наминават прекупвачи на селскостопански продукти. Колкото повече доставки се правят, толкова повече точки се получават. Броят на точките за доставка определя и броят на посещенията и поръчките от страна на прекупвачите.  [​IMG]

  На пазара може да се търгува на свобода. Тук има всичко и търсенето е голямо!

  Няма ограничения какво и кога да купувате или продавате, единствено парите са от значение.

  Най-добре е първо да се наблюдава какво става, кой и на какви цени предлага стоката си и после да се купува! Веднага щом е съберете достатъчно опит и стока, можете да отворите собствена сергия на пазара. Това е допълнителен доход, от който никой не бива да се отказва!  [​IMG]

  В играта има два вида средства за заплащане: лалогулдени (ЛГ) и мъхнати пенита (МП).

  Отглеждането и продаването на продукцията носи мъхнати пенита, които повишават благосъстоянието Ви. Но понякога ще се нуждаете и от лалогулдени. Налага се да се правят важни инвестиции, които ще донесат още повече пари, като например, да се купят нови обори, да се набави повече вода и т.н.
  Всеки сам решава как да се сдобие с тях!

  Може да си набавите, колкото пожелаете, в банката за малко евра.
  Можете да се възползвате и от безплатните обяви на нашите партньори!

  В банката, също така, могат да се обменят лалогулдени в мъхнати пенита, за да има достатъчно средства на игровата сметка. Както и да се сдобиете с различни бонус пакети.  [​IMG]

  Опитайте късмета си и спечелете страхотни награди!
  Всеки ден ще получавате по едно безплатно завъртане, като подарък от нас, в знак на признателност за това, че сме заедно!
  Разбира се можете да направите неограничен брой завъртания, но всяко допълнително ще Ви струва 2 ЛГ.  [​IMG]

  Сградата е активна само за Премиум играчи.  [​IMG]

  Тук ще получавате специални оферти и бонус пакети. Предложенията се сменят постоянно и не са еднакви при всички потребители. Част от тях са достъпни през банката или магазина на фермера. Но има и такива който ще се появяват само тук, така че ги следете внимателно!  [​IMG]
  Пощенската станция е място за обмен на новини и съобщения с останалите фермери.

  [​IMG]
  • Съобщения
  Можете да обменяте съобщения със своите приятели.
  • Приятели
  Тук ще видите списък на всичките си съседи и приятели и можете да им изпратите подаръци.
  • Снимки
  Ще можете да направите красиви снимки на своята ферма и да ги покажете на всички, за да ви оценят, или да оцените красотата на някоя ферма.​  [​IMG]

  Тук ще можете да намерите някой от актуалните в момента събития. За всеки празник в града, ще се организира празненство за фермерите. Цъкни и разбери какво има в момента в града.  [​IMG]
  Какво по-хубаво от това, да поседнеш с приятели и да изгледаш някой филм, след като си се трудил дълго на полето! Ако можеш да спечелиш от това, още по-добре!  [​IMG]

  Тук истинските фенове, ще могат сами да изберат дизайнерски предмети свързани с играта!

   
  Последно редактирано от модератора: 6.12.18
 8. zwezdi4ka

  zwezdi4ka Board Administrator Team Farmerama BG

  [​IMG]
  1. Използване на бъгове
  Забранено е да се използват бъгове и/или грешки в програмирането в собствен интерес. За открити бъгове трябва възможно най-бързо да се съобщи във форума.

  2. Пушинг (подпомагане)

  Никой няма право да предоставя на други играчи акаунта си и да им помага лесно да напредват в играта.

  3. Реални заплахи за живота

  Реални заплахи за живота или изнудване ще се преследват много строго от нас и ще водят до незабавното изключване от една или от всички игри и сектори на Bigpoint. Всички действия с ясното намерение да се намерят други играчи, за да се навреди на тях или на някое трето лице, ще се считат за реални заплахи за живота, в момента когато се появят в ингейм системата за новини или като текстове във форума.

  4. Обиди и спам

  Забранени са обиди и спам под каквато и да е форма.

  5. Нарушения на посочените по-горе правила

  Нарушенията на горе изброените правила ще бъдат наказвани, в зависимост от тежестта, със забрана за игра за най-малко 1 ден или с пълно изключване от играта. Отговорното лице за контакт е съответният борд админ.

  6. Външни програми и автоматизиране

  Външни програми, които оказват влияние върху играта, както и опитите за нейното автоматизиране, са забранени.

  7. ОУП

  Валидните Общи условия за ползване (ОУП) се допълват от тези правила и също трябва да бъдат спазвани.

  8. Други

  За нередности с акаунта трябва да се осведоми нашия Support
  - за игрови проблеми - обикновен Support - долу в дясно под рамката на играта
  - за проблеми с плащания - съпорт по плащането - Support