Промяна в пазара.

Дискусията в/ъв "Актуализации и идеи" е започната от fobrid на 29.12.19.

Скъпи форум потребители,

Ако вие искате да се включите активно във форума и да участвате в дискусиите, или искате да започнете своя собствена тема, първо ще трябва да влезете в играта. Моля, регистрирайте се, ако нямате собствен акаунт. Ние очакваме с нетърпение следващото ви посещение във форума! Играйте тук
 1. fobrid

  fobrid Прохождащ

  Здравейте, Весела Коледа!

  В своята същност пазара в това си състояние, не е никакъв пазар. Къде е самото пазарене? Има артикули, които не се предлагат (храна за риби Плеко, въздушни мехурчета и т. н.) Аз "точих" зъби да си произведа такива артикули, после да ги предложа на пазара на прилична цена и какво се оказа? 1 х храна = 1 100 и нещо. Е на такава безценица няма да предлагам. Гледам и че никой не ги предлага, защото базовата им цена, на която могат да се предложат е нищожна.
  Друг проблем е и това, че има артикули, които не се предлагат изобщо, а аз бих си купил независимо от цената им. Как да покажа на евентуален продавач, че аз бих си купил от неговата стока, независимо от цената й.
  Според мен трябва да се помисли нещо в тази насока:
  - да се въведе бартерна търговия,
  - да се въведат заявки за количество и вид стока, които желая да придобия,
  - да се въведат заявки за количество и вид стока, които желая да продам (ще ги имам произведени след два дни),
  - да се въведе продажба/покупка на зелено (още преди да е произведено)

  А 10-те ни процента комисионна? Къде отиват?
   
  ПЕПЕЛЯШКА, ..koni.., .water. и 2 други харесват това.
 2. lilimim

  lilimim Младши експерт

  Сбъркал си играта и си пропуснал времето за промени в нея. Сега всичко, което се прави в тази игра е да се накарат играчите да влагат повече реални пари. Всичко друго се орязва и най-вече не се взима под внимание мнението на играчите.
  А ако искаш, можеш да се договориш с някой от съседите си, но трябва да сте на един и същ пазар. И да се уговорите и за времето, по което ще продавате/разменяте стоките. Успех!
   
  ПЕПЕЛЯШКА, beti06, ..koni.. и 3 други харесват това.