Известие Промени в Общите правила и условия от 01.11.2016 г.

Дискусията в/ъв "Основни правила" е започната от ARTHEMIS на 17.10.16.

Скъпи форум потребители,

Ако вие искате да се включите активно във форума и да участвате в дискусиите, или искате да започнете своя собствена тема, първо ще трябва да влезете в играта. Моля, регистрирайте се, ако нямате собствен акаунт. Ние очакваме с нетърпение следващото ви посещение във форума! Играйте тук
Статус на темата:
Не е отворено за бъдещи отговори.
 1. ARTHEMIS

  ARTHEMIS Global Team Leader Team Farmerama BG Team Farmerama BG

  Уважаеми играчи,

  Bigpoint ще въведе промени в Общите правила и условия (ОПУ) на 01.11.2016 г.
  Бихме искали да обясним какви промени са направени и защо се правят тези промени.

  ЧЗВ

  В: Промените оказват ли влияние върху всички играчи?

  О: Промените ще окажат влияние върху всички игрови акаунти, регистрирани в Bigpoint Sàrl and Co, SCS. Играчите, които са регистрирани в Bigpoint Inc. няма да бъдат повлияни и поради тази причина те няма да е необходимо да се съгласяват отново с ОПУ.

  В: Какви промени ще бъдат направени в ОПУ?
  О:
  • Промяна в партньора по договора, място на юрисдикция, приложимо законодателство
   • В резултат на вътрешно преструктуриране, всички игрови акаунти, регистрирани в Bigpoint Sàrl and Co, SCS се прехвърлят в нашата немска компания, Bigpoint GmbH. Новият партньор по договора за Вашето споразумение за играч вече е Bigpoint GmbH в Хамбург и поради тази причина, мястото на юрисдикция (ново: Хамбург) и приложимото законодателство за споразуменията с потребителите (ново: немско законодателство) също са променени.
  • Разширен обхват на приложение
   • Bigpoint разработва и разпространява не само игри за браузър, но и игри и Интернет страници за индивидуални игри. За в бъдеще, ОПУ ще се прилагат за всички тези услуги и някои подробности в тях са променени, в съответствие с това.
  • Забрана за бутане и повдигане
   • Новите ОПУ изрично заявяват, че бутането и повдигането е забранено не само между акаунти на един и същи потребител, но и между акаунти на различни потребители. Това се прави в интерес на справедливостта и удоволствието от играта за всички участници.
  • Забрана за използване на услуги за анонимизиране (напр. проксита)
   • За целите на отчетността, ние трябва да гарантираме, че можем да зададем плащания от играчи към тяхното физическо местоположение. Използването на анонимизиращи данни (напр. проксита) или други методи, които скриват местоживеенето или обичайното местопребиваване на играча вече са изрично забранени в нашите игри и услуги.
  • Плащания през мобилен телефон
   • В съответствие с правната ситуация и юриспрунденцията, плащането чрез мобилен телефон (напр. премиум СМС) ще бъде приемано от собственика на терминала, дори и ако потребителят не е абонат по съответния договор за мобилни услуги. Всички претенции по отношение на плащанията чрез мобилни устройства, трябва да бъдат предявени в рамките на осем седмици.
  • Такси за забавяния и анулиране
   • В случай на забавяне на плащане, Bigpoint си запазва правото да начисли разрешения от закона лихвен процент. Но, вече не се прилага административна такса за блокиране на игрови акаунт след забавяне. В случай, че бъдат начислени такси за анулиране, за които разходи отговорността е на потребителя (напр. поради недостатъчно средства), Bigpoint може да изиска компенсация за извършването на такива разходи.
  • Блокиране
   • Новите ОПУ ясно и прозрачно заявяват обстоятелствата, които могат да оправдаят блокирането на акаунт.
  • Конфиденциалност на данните за акаунт
   • За да се предотврати злоупотребата с акаунт, целият не-публичен достъп и данни за акаунт трябва да останат конфиденциални. Това задължение за тайна не се отнася само до външни лица, но и до, напр. приятели, членове на семейството и други играчи, т.е. членове на клана.
  В: Трябва ли да приема новите ОПУ?

  О: Да, задължени сме да изискаме от Вас изрично да се съгласите с актуализираните ОПУ.
  Поради тази причина, прозорецът с ОПУ ще се появи в играта от 01.11.2016 г. и Вие трябва да приемете тези условия, преди да продължите да играете нашите игри.

  В: Какво ще стане, ако не приема ОПУ?

  О: След като тези ОПУ влязат в сила, можете да решите да не ги приемете. Но, това ще означава, че вече няма да можете да играете нашите игри.
   
  Последна редакция: 17.10.16
  -lina67- и orlando68 харесват това.
 2. ARTHEMIS

  ARTHEMIS Global Team Leader Team Farmerama BG Team Farmerama BG

  Уважаеми играчи,

  Съобщението за актуализирането на правилата, което влиза в сила от 1.11.2016г. най-вероятно ще породи притеснения и дискусии у нашите потребители. Убедени, че тези страхове са неоснователни и новите условия няма да доведат до негативни последици спрямо потребителите.

  Основната причина за промяната е закриването на офиса ни в Люксембург и поради този факт нашият правен отдел актуализира условията и сроковете, за да представи обновената структура на компанията.

  Бутане / Увеличаване / Мулти акаунти

  За да може играч да се възползва от това в Farmerama, той трябва да инсталира софтуер, разработен специално за бутане. Това означава, че играчът ще получи предимство спрямо други играчи, които играят честно, за да получат своите предмети в играта . Играчите, използващи този метод са обект на следене и санкциониране. Тези случаи са изключително редки и ние вярваме, че по-голямата част от нашите играчи играят по правилата, което означава, че те няма да допуснат това нарушение.

  Какво не се счита за бутане в Farmerama:

  • Повече от един акаунт в едно домакинство;
  • Ръчно изпращане на подаръци / позиции за член на семейството или за всеки друг акаунт, който е регистриран на един и същ IP-адрес или имейл адрес.
  • Взаимодействие на няколко акаунта на един играч, ако никой от тях не използва неразрешен метод / скриптове / софтуер за постигане на напредък в играта.

  За нас е важно да знаете , че тези ситуации са позволени и при никакви обстоятелства няма да бъдат проследени и / или наказани.

  Защо тези ситуации не се считат за бутане?

  Във Farmerama, дори играта с няколко профила, може да не генерира значително предимство на основният акаунт. Има ограничение на броя на подаръци, които можете да изпращате на ден, което ще означава, че за да се предоставят на основния акаунт последователно, играчът трябва да бъде активен и да играе на всички акаунти. Поради тази причина, бутането във Farmerama се характеризира само когато скрипт или софтуер се използва за нечиста игра.

  Proxy/VPN

  В днешно време е нормално домашните и фирмени мрежи да използват локално създадени или виртуални частни мрежи. Това няма да се счита за нарушение на ОПУ, тъй като използването на тези пълномощни и VPN сесии не прикриват своето GeoIP / физическо местоположение/.

  В ОПУ ясно се посочва, че не е нарушение използването на тези мрежи, а умишлената промяна на местоположението откъдето се играе играта. Това може да бъде постигнато само чрез активно създаване на Proxy / VPN връзка, която ще се появи на вашия компютър, за да посочва различно място от това на което реално се намира и не е свързано с вашия дом или фирма пълномощник/ VPN сървъри.

  Пример за нарушение:

  Играч, базиран в Германия използва прокси / VPN сървър, за да подвежда Услуги за игри на Bigpoint като отчита неговото / нейното място например в Турция, с цел да се възползва от диференцирани ценови оферти. В този случай това е нарушение, тъй като е създадено от играча, за да получи предимства, които не са в обсега на неговите колеги играчи в Германия.

  Пример за редовен:

  Един потребител играе от неговия / нейния дом, във връзка с рутер, който използва прокси / VPN услуга или функция, без да е посочено от коя държава играе. Такъв е случаят с редовни вътрешни връзки и фирмени мрежи, които не са били умишлено създадени от потребителя, за да получи предимства.

  Ако не сте настроили подобна характеристика като активна на вашата връзка, няма да бъдете проследени и санкционирани за нарушаване на ОПУ.

  Начини за плащане:

  Във връзка с предстоящата промяна на условията и реда нищо няма да се промени. Вие все още ще бъдете в състояние да използвате метода на плащане, както ги познаваме днес – Кредитна карта, PayPal, PaySafe т.н.

  Надяваме се, че това би изяснило някои от въпросите, които са възникнали след вчерашното съобщение.
   
  маринката74 и The.Farm харесват това.
Статус на темата:
Не е отворено за бъдещи отговори.