Проблеми с връзката и атаки за отказ на услуга (DoS атака)

Дискусията в/ъв "Технически известия" е започната от zwezdi4ka на 10.10.14.

Скъпи форум потребители,

Ако вие искате да се включите активно във форума и да участвате в дискусиите, или искате да започнете своя собствена тема, първо ще трябва да влезете в играта. Моля, регистрирайте се, ако нямате собствен акаунт. Ние очакваме с нетърпение следващото ви посещение във форума! Играйте тук
 1. zwezdi4ka

  zwezdi4ka Board Administrator Team Farmerama BG

  Проблеми с връзката и атаки за отказ на услуга (DoS атака)

  Здравейте, фермери,

  През последните няколко месеца всички ние бяхме засегнати от периодично прекъсване на услугите ни, в резултат на което много от играчите не бяха в състояние да влизат в игрите или пък губеха връзката си.

  Причината за тези инциденти бяха внезапни пикови моменти в интернет трафика, което доведе до претоварване на мрежовата ни архитектура и сървърите ни.

  Тези инциденти се наричат „атака за отказ на услуга“ и са честа заплаха за всяка компания, предлагаща онлайн услуги. Съгласно публикации в пресата, различни глобални компании за онлайн игри са ставали жертва на подобни атаки.

  В Bigpoint изследвахме внимателно тези случаи и взехме всички мерки срещу известните разновидности на атаките. Основната причина за това, потребителите ни да продължават да бъдат засягани, е, че подобни атаки променят същината си и не са идентични. Както можете да научите от статията в Уикипедия , съществуват множество методи за атака, които могат да се използват, и много от тях изискват различни ответни мерки. Също така подобни атаки не винаги започват като голяма вълна, а по-бавно. Искаме да ви уверим, че системните ни администратори са напълно наясно с проблемите, които създават тези инциденти за нашите играчи, и реагират незабавно веднага щом идентифицират естеството на съответната атака. Освен това подобряваме постоянно начините си на реакция спрямо определени атаки.​

  Моля, имайте предвид, че атаките за отказ на услуга не застрашават по никакъв начин данните на потребителите.

  Вашият екип на Фармерама​
   
  gergana74 харесва това.