Известие Правила на форума

Дискусията в/ъв "Основни правила" е започната от kaptan5378 на 6.11.13.

Скъпи форум потребители,

Ако вие искате да се включите активно във форума и да участвате в дискусиите, или искате да започнете своя собствена тема, първо ще трябва да влезете в играта. Моля, регистрирайте се, ако нямате собствен акаунт. Ние очакваме с нетърпение следващото ви посещение във форума! Играйте тук
 1. kaptan5378

  kaptan5378 Community Team Team Farmerama BG

  Общи правила

  Във всеки форум има правила към които всички потребители трябва да се придържат.Искаме да помолим всички потребители да се запознаят подробно с тях и да ги спазват, за да избегнем неприятни ситуации и за двете срани.

  Благодарение на потребителите, един форум е в състояние да процъфтява и да се превърне в място където всеки може да намери нещо полезно. За да са възможно най-справедливи отношенията ни има някой правила за това как да се държим помежду си, който задължително трябва да се спазват . Независимо от това, конструктивните критики са винаги добре дошли.

  Учтивост

  Никога не забравяйте, че говорите с други човешки същества тук!


  Когато пишат, за съжаление повечето хора забравят, че съобщенията им са четат от други хора. За това не превръщайте другите в обект на присмех, унижение или обида!

  Уважение към другите е нашият първи приоритет тук!

  Запомнете: Колкото по-неучтиво и грубо се държите, толкова по-малко хора ще са склонни да ви помогнат, когато имате нужда от това.

  И едно просто правило: Никога не пишете нещо, което не бихте казали на другия директно.

  Правопис

  Не всички хора са учители по български език и експерти, когато става дума за перфектен правопис. Въпреки това е желателно да използвате функцията за автоматична проверка на вашия браузър, преди да публикувате нещо. Правописните грешки често водят до нежелани недоразумения.


  Възраст

  Вярата, че имате предимство пред някого, само защото е( може би) по-млад от вас, доказва колко арогантни могат да бъдат хората. Един 14 годишен тийнейджър може да зададе интелигентни въпроси, така както и 45-годишен възрастен може да говори глупости.Възрастта никога не трябва да бъде предмет на обсъждане тук.


  Вербални нападки

  Важно е не само какво казваш, а как го казваш. Ако някой има мнение, различно от твоето, това не е причина за нападки или агресивни изблици. Нецензурен или провокативен език няма да бъдат толерирани.

  Всеки нарушаващ тези правила ще понесе последствията за поведенетието си. Точните наказания зависят от тежестта на извършеното нарушение.


  Заплахи

  Ние не търпим заплахи!След първата такава следва предупреждение, а при следваща се прекратява достъпа до форума.


  Подбуждането към престъпна дейност

  Тези, които публично подбуждат към извършване на престъпления, тук трябва да очакват юридически последици. Мнения в тази насока ще бъдат изтривани. Потребител, който е публикувал подобни мнения ще бъде премахнат от форума. Актовете на пиратство също няма да бъдат толерирани.

  Правила за писане във форума


  1. Бъдете учтиви

  Дори когато бързате, отделете 1 минута да прочетете това, което публикувате. Често в бързината, думите ни предизвикват негативен ефект, дори това да не е била целта. Помислете дали думите ви няма да бъдат разбрани погрешно!

  Точно както в реалния живот, едно "Благодаря" означава много! Ако съвета, който сте получили се е оказал полезен за вас, отговарящия, който, в крайна сметка, жертва малко от неговото / нейното/ свободно време, за да отговоря на въпроса ви, определено ще се зарадват да получи положителна реакция. Освен това, едно "Благодаря" ще помогне и на останалите потребители да разберат, че вежливостта спомага за едно по-добро общуване .

  2. Език

  Това е български форум и всички мнения трябва да бъдат на български език и кирилица.

  - как да си сложим кирилица

  - превод на български


  3. Търсете преди да питате

  Винаги търсете, преди да публикувате нова тема. Голяма част от въпросите ви вече са намерили своя отговор във форума. Чрез преглед на раздел F.A.Q и опция "търсене" може да намерите нужната ви информация.


  4. Подходящо заглавие и правилна формулировка на проблема

  Избирайте подходящи заглавия за темите си, така че да насочват веднага към проблема ви. Заглавия от вида на "Хееелп", "Помощ", "Здравейте", "Проблем", "Помогнете", "Въпрос" или подобни не подсказват нищо относно вашия въпрос/проблем.

  Ако някой има подобен проблем или въпрос и се опитва да го намери чрез функцията за търсене на форума ще бъде невъзможно.

  Подобни теми ще се считат за спам и ще бъдат изтривани без отговор.

  Тези, които очевидно не правят опит да формулират въпросите си правилно, не трябва да очакват другите да направят допълнителни усилия да им отговарят.


  5. Подходящ раздел

  Ако имате въпрос - намерете подходящото му място в точния раздел на форума. Теми, които са неправилно позиционирани ще бъдат премествани или изтривани.

  Дублирането на тема в различни раздели е абсолютно забранено! Това затруднява ползването на форума и възпрепятства бързото получаване на отговор.


  6. Дискусии

  Общи въпроси, Помощ за начинаещи и Технически въпроси не са предназначени за дискусии, а за въпроси и отговори. Ако желаете да се започне дискусия или търсят становища от други играчи има други подходящи за това секции на форума!


  7. Лична информация

  Лична информация не трябва да се оповестява във форумите. Това включва, но не се ограничава до, електронна поща, скаип, домашен адрес, телефонни номера, трите имена и точната възраст. Никога не знаете, кой чете постовете ви и какви са неговите намерения!


  8. Закрити теми

  Ако модератор/администратор закрие вашата тема, това означава

  - даден е отговор

  - вашата тема не е в този раздел или нарушава някое от правилата за писане във форума.


  В този случай нямате право да откривате същата тема отново. В противен случай следва наказание.

  Ако въпреки това смятате, че не сте получили коректен отговор или е останало нещо неясно, обърнете се към модераторите за допълнителни разяснение, като се придържате към добрия тон!


  9. Вулгарен език

  Вулгарен и циничен език е абсолютно забранен. Придържаме се към политика на нулева толерантност спрямо нецензурен език и използването му ще бъде наказвано! Не забравяйте, че всички сме достатъчно умни, за да се досетим какво стой зад ...... и това няма да ви спаси от наказание!


  10. Обиди

  Обиди и нападки към други играчи, модератори, администратор, съпорт няма да бъдат толерирани. Ако сте достатъчно разстроен, за да прибегнете към подобни изразни средства, по добре се вземете доброволна почивка от форума, за да не се налага да го правим ние!


  11. Груби обсъждания

  Когато играчите не са на едно и също мнение и започне дискусия - това не означава, че тя трябва да се превърне в словесна борба с оскърбления. Подобно поведение е недопустимо и ще последва наказание.


  12. Реклама

  Линкове или каквато и да било реклама към външни сайтове и продукти ще бъде незабавно изтривана. Допуска се изключение единствено за официалните фенсайтове на играта.


  13. Спам

  Въздържайте се от спам. Спам включва:

  - Двоен пост (едно след друго няколко мнения).

  - Публикуване в грешен раздел

  - Многократно публикуване на един въпрос

  - Зададен въпрос в чужда /неправилна/ тема (отвличане)

  - Възобновяване на затворена тема (повторно създаване на същата тема)

  - Публикуване на език, различен от езика на този форум (кирилица).

  - Използването на неподходящо заглавие на темата.

  - Публикуване, без нищо конструктивно да се каже.

  - Повтаряне на вече изказано в темата мнение.

  - Повтаряне на едно и също мнение от различни акаунти на един играч.

  - Идентичен отговор след член на екипа.


  14. Отвличане на вниманието

  Не отвличайте вниманието от проблема на друг играч. Когато имате проблем отворете собствена тема, ако не сте намерили подобна, а не задавайте въпроси в напълно различни теми. Всички отвличащи въпроси, както и коментарите и отговорите породени от тях ще бъдат изтривани. При чести нарушения - ще бъдат налагани наказания!


  15. Бъдете търпеливи

  Стараем се да отговаряме на темите бързо, но не гарантираме моментален отговор на всеки въпрос. Моля бъдете търпеливи и не задавайте един и същ въпрос многократно.Такива съобщения ще бъдат изтривани. Администраторите и модераторите не могат да стоят 24 часа във форума, затова ви приканваме за търпение.

  16. Главни букви


  Използването на главни букви се счита за крeщене в Интернет. Моля, въздържайте се да въвеждате целия пост или части от него с главни букви. Ако желаете да предадете емоцията, променете цвета на шрифта, използвайте удебеляване, подчертаване, наклон и емотикони. Молим ви да се въздържате от ползването на червен цвят, той е предназначен за екипа.


  17. Никове

  Съобразявайте се какви никове използвате. За неподходящи никове ще бъде спиран достъпа до форума!


  18. Снимки

  Можете да публикувате снимки във форума, стига да не нарушават законите или правилата на форума.


  Примери на забранени снимки:

  - порнографски изображения

  - насилствени сцени

  - расистки снимки

  - политически мотивиращ снимки

  - вулгарни сцени


  Това са само няколко примера. Ако не сте сигурни за съдържание, моля обърнете се модераторите за преценка на изображението. Всички непозволени снимки ще бъдат изтривани, а потребителя който ги е публикувал ще бъде наказан.

  Това, че нещо не е забранено не значи че трябва да прекалявате, все пак за всичко си има подходящо място и граници.


  19. Подпис-сигнатура

  Максималния размер не трябва да превишава 500 х 200 пиксела; този размер е определен като стандартен размер за банер реклама от VDZ (Асоциацията на немските издатели Magazine). Ако рекламодателите са в състояние да отговарят на тези изисквания то това не би трябвало да е проблем и за вас. В допълнение към изображението, е позволено не повече от четири реда текст и две празни редове.

  Важно:Голям размер на шрифта ще намали броя на редовете!


  20. Политически/религиозни и малцинствени възгледи

  Всеки има възгледи и становище по тези въпроси. Едно лице може да има по-неутрални възгледи, докато останалите могат да мислят в по-краен начин. Тези мнения и гледни точки не са от интерес или значение тук. Така че запазете мнението си за себе си и не натрапвайте вашите идеи на другите.


  21. Покупка/Обмен/Продажбa/Кражба на акаунти

  Категорично се забранява всяко от горепосочените действия. Ако предоставите своя акаунт на друг играч, го правите на своя отговорност!


  При подобни нарушения ще бъдат спирани както форумните, така и игровите акаунти


  22. Жалбите

  Играта процъфтява благодарение на теб и на всички потребители. Вашето мнение и обратна връзка са много важни за нас и ние ги ценим. Ние също така гледаме на оплаквания като добър начин да разберем вашите желания и нужди.


  Въпреки това всякакви жалби, оплаквания, нападки и обсъждане на действията на екипа свързани с играта и останалите потребители са недопустими и изрично забранени във форума. За целта можете да се обърнете към съпорт, с радост ще разгледаме случая и ще се опитаме да помогнем. За да сме максимално обективни прилагайте към жалбите си доказателства – скриншотове, линкове към теми, писма. Оплаквания съдържащи единствено лично мнение и констатации без каквито и да било доказателства, ще се разглеждат като спам и няма да бъдат взимани предвид.

  Нападки, жалби и обсъждания на действията на екипа и останалите потребители, под каквато и да било форма, няма да се допускат и толерират във форума. Всеки прибягнал до тези действия, ще трябва да понесе последствията от неспазването на правилата.  Благодарим ви, че се запознахте с правилата и се надяваме да се придържате към тях!


  Бигпойнт запазва правото си да променя посочените правила при необходимост.


  Екипът на Бигпойнт
   
 2. ARTHEMIS

  ARTHEMIS Global Team Leader Team Farmerama BG Team Farmerama BG

  В правилата на форума бяха направени следните изменения:

  12. Реклама

  Във форумите на Бигпоинт не е разрешено рекламирането на външни продукти или услуги.

  Доставчикът на форума обаче може да го използва за публикуване на банери/кликащи се реклами.

  Това означава, че не ви е забранено да казвате на някого какъв тип мишка използвате или какъв тип кола шофирате, стига да не използвате специфични реклами за това..

  Екипът на Бигпойнт