Пак въпрос за облагородяване на растенията

Дискусията в/ъв "Архив на Помощ" е започната от *mMm* на 21.2.16.

Скъпи форум потребители,

Ако вие искате да се включите активно във форума и да участвате в дискусиите, или искате да започнете своя собствена тема, първо ще трябва да влезете в играта. Моля, регистрирайте се, ако нямате собствен акаунт. Ние очакваме с нетърпение следващото ви посещение във форума! Играйте тук
  1. *mMm*

*mMm* Кандидат за признание

Не знам защо заключвате теми по въпроси относно играта. Ето сега се налага да пусна тема, за да разбера неизвестните около това култивиране.
    Не ме интересува истерията с 25% супер тор.
    Разбрах от заключена тема, че бонусите от облагородените растения, важат само при засаждането на съответното растение. ОК! Явно това може да се ползва само като пиниз за изскачащите.
    Явно тук не влизат растения от бахама и бонусите там не важат.
    Предполагам че тези бонуси важат за плодородните полета?

Това което не разбрах е, веднъж получен бонус примерно за рози, вече винаги ли ти е на разположение или след като веднъж си го сложил и го махнеш срещу 2500 МП и го губиш. Започваш да култивираш на ново?
    И много не разбрах какво означава това, че бонусът ти е да не ползваш супер тор или тор на Мими?

2. mushnuk

mushnuk Жива легенда

Бахамските растения не могат да се облагородяват.
    Бонусите от облагородяването важат за всички видове полета, вкл. плодородните.
    Не губиш бонуса, ако го премахнеш от слота; имаш си го завинаги и пак можеш да го активираш чрез поставяне на свободен слот.
    А последния ти въпрос за супер тор и Мими тор аз не го разбирам.

*mMm* харесва това.
  3. *mMm*

Ауу чудесно, че бонусите са завинаги. Както сея по много царевица и домати за супер храна , това идеално ще ми свърши работа.
    Въобще не му обръщах внимание на това облагородяване , докато не видях дискусията ви при карамфилите за супер тора.
    Сега заредих една голяма оранжерия с карамфили и в най-десният раздел пише под вентилатора " 4% шанс да не се използва специален тор на Мими при торене". За други растения го има това само че за супер тор или вода.

И още нещо се сещам да питам, когато отключиш последните две позиции с ЛГ, завинаги ли остават отключени или удоволствието е еднократно?!

4. mushnuk

mushnuk Жива легенда

Означава, че ако ториш полетата с Мими тор има 4% вероятност да натори, но да не ти вземе Мими тор.

5. bayVasil

bayVasil Знаменитост

Предполагам пита за 2,5% шанс да се използва 2хсупер-тор на нива, тоя бонус върви заедно с облагородяването което ти дава 25% по-висока ефективност на супер-тор за карамфилите (сигурно го има и при други), при било памука към 25% на супер торта ти върви и 10% шанс да се използва 2х вода при напояване.
    Аз го тълкувам така - примерно сееш едно поле с 202 малки поленца с био памука и вместо да ги полееш с 202 вода има 10% вероятност да ти трябва 404 вода за да ги полееш.

6. *mMm*

Че то на 100 малки поленца, 4 нищо не са. И то може, ама може и да не може. Също като с до 70% отстъпка.

Май трябва да се изпита реално какво са искали да кажат авторите. Само че ако ти се падне такъв бонус , въпросът е дали да го приемеш или да го откажеш. Днес като разглеждах растенията, май имаше някъде където не се упоменаваха конкретни % , ами пишеше без тор. Утре ще ги разгледам отново.
    Благодаря за отговорите. Мисля че се ориентирах.

Само не ми отговорихте, за заключените позиции с ЛГ. Като ги отключиш веднъж, завинаги ли е ?

7. bayVasil

bayVasil Знаменитост

Вероятността 4% не означава, че ще натори 4% от полетата а 4% да ги натори всичките без да ти взима тор;)
    А тия с ЛГ, ще трябва някой от екипа да ти отговори, аз нямам 100ЛГ за глупости;)

8. mushnuk

mushnuk Жива легенда

Да, завинаги е, т.е. еднократно си плащаш за отключването и имаш 5-ти и 6-ти слот на разположение.

С 2,5% шанс за 2х супер-тор на нива - на едно поле плодородни се случва да вземе 45 супер-тор, вместо 44 супер-тор. Това от опит го казвам. Не се случва често, пък и не съм засичала в колко процента от случаите го има xD.
    И мисля, че шансът да вземе повече или да не вземе е за всяко едно поленце (нива), а не общо за всички, върху които прилагаш дадено действие. Че по примера с биопамука - може би на 10% от 202-те ще полееш с 2х вода.

9. bayVasil

bayVasil Знаменитост

По-вероятно е, % да действа на всяко едно поле (малко,средно,голямо) по отделно а не глобално за цялата нива, защото на 202 поленца 10% са 20,2 полета, демек 222,2 води ще трябват според теб. А истината е че е % вероятност и то не каква да е вероятност а на БП вероятността, така че всякакви сметки са криви;)xD

lyd_s_motika харесва това.
  10. mushnuk

mushnuk Жива легенда

Аз затова споделих, че за супер-торта имам лични наблюдения, а за другото само предполагам.

11. bayVasil

bayVasil Знаменитост

Аз не съм ги засичал със супер торта дали ми е взимало повече, а с водата не ми се е налагало да я ползвам, тъй като и био памука пониква мигновено, ама ти щом си ги засичала явно е така;) А реално дали ще ми вземе 44 или 45 супер тор е все едно, не е болка за умиране, по-важен ми е крайния резултат, тъй като аз нямам много време да копам за да събирам изскачащите по време на евентите, а покрай това събирам и доволно количество карамфиляци за топ 1000;)

12. bibi

bibi Прохождащ

Как да постигна мигновено поникване на био памук ,рози или карамфил например ?
    Моите резултати са повече от незадоволителни

13. lyd_s_motika

lyd_s_motika Кандидат за признание

Отиди в парника и облагородявай карамфилите, вземи всички подобрения дето са за вода, тор и супер тор. Като кача всичко зреят за 13 часа само с вода! Ако се тори - още по бързо, ама когато е на малки полета не торя. Ако качиш и това за супер торта плюс тор, плюс вода, плюс супер тор, без никакъв ред зрее за около 15 часа на плодородни, ако ядеш щолен и другите и имаш реда, ги правело за десетина минути, даже и веднага.

Последна редакция: 11.12.16
    маринката74 харесва това.