Пазар

Дискусията в/ъв "Архив на всичко останало" е започната от milkoga1 на 12.1.17.

Скъпи форум потребители,

Ако вие искате да се включите активно във форума и да участвате в дискусиите, или искате да започнете своя собствена тема, първо ще трябва да влезете в играта. Моля, регистрирайте се, ако нямате собствен акаунт. Ние очакваме с нетърпение следващото ви посещение във форума! Играйте тук
  1. .water.

.water. Обсебен

Зависи какво продаваш и на каква цена както каза Хари .Изключително рядко ми се е случвало да ми се върне стока ориентирала съм се към продажбата на определени неща не държа на голяма печалба да капе по малко ,но редовно .Имам си лимит на пенита под ,който не падам .Не ти разбирам стратегията да залееш пазара с толкова стока едно ,че губиш от таксата, второ веднага ще се натрупат отгоре ти 100 предложения по 1брой и заминаваш в забвение. Нещо като монопол на пазара си ли искаш да направиш?

-niksan- харесва това.
  2. fermer4etoo1970

fermer4etoo1970 Адмирал

Не съм надничал на 10-ти пазар, но съм почти убеден, че продава селектирани и то от скъпите, и то най-вероятно над средната за пазара цена. Това, в съчетания с факта, че този вид стока не е често купувана, нормално води до големи загуби.

3. БашФермер

БашФермер Генерал

защо всеки й говори, че продавала скъпо? за колко да ги даде - да им ги подарява освен? не е проблема в това, парите вече се трупат бърза. по време на едно събитие само акита да продават и ще събереш за някоя голяма селекция, проблема е, че хората вече не смогват, много неща наведнъж се пускат, иска много продукция и оставиха селекциите на заден план. преди на моя пазар всеки ден продавах селекции и да, на безбожно високи цени на макса, които мога, ако искат, като не им харесва да си ги селектират сами, купуваха - много, но от как пуснаха тия куести с производствата в читалището всичко умря, повече от месец не са ми купили нищо, вече не знам за колко милиарда имам събрани животни, но не е проблем. няма да пускам още доста време докато не се стабилизира пазара, виждам, че още е зле. на моя пазар само моите нужди не могат да захранят, за последните 6-7 куеста, които пуснаха съм дал 600 милиона, но две седмици събирам нещата - няма и няма, ами ако още двама дебнеха както аз за дадени неща, не може да се насмогне. съвсем скоро ще дойде тежка зима тук. кой каквото си произведе, на магазина нищо. ако не измислят нещо това ни чака.

Последна редакция: 11.4.18
    -niksan- харесва това.
  4. -niksan-

-niksan- Обсебен

Ще стане както преди,ще дебнеш за да купиш ,някакво производство.
    Всички оферти ще бъдат в сиво:cry:

БашФермер харесва това.
  5. БашФермер

БашФермер Генерал

много хора не с го заварили това положение и не знаят какво е. тогава да видят за какъв таван говорим, няма подбиванка...

-niksan- харесва това.
  6. fermer4etoo1970

fermer4etoo1970 Адмирал

Който за колкото иска може да продава, стига да има кой да купува! Решенията, влияещи на движението на цените нагоре-надолу се вземат от играчите (продавачи и купувачи), а пазарът е само инструмент. Нелепо е продавач (нямам предвид конкретно Диляна) да обвинява имагинерно пазара, респективно купувачите, за неумението си да се ориентира в пазара и неговите трендове. Според мен проблемът е, че в куестовете като цяло, наградите не съответстват по никакъв начин на ресурсите, изисквани за спечелването им. Измряха лудите, които заменят кон за кокошка или бачкат за слава... освен, ако е от някаква колекционерска страст :)

7. БашФермер

БашФермер Генерал

тънко ме квалифицира, както и да е. трендове - мендове никви такива неща тук не играят, има други ама не ми се обяснява.

8. fermer4etoo1970

fermer4etoo1970 Адмирал

Интересно, как винаги успявам да те тънкообидя или тънкозасегна :) Очевидно не си луд, така че остава да си колекционер...

9. DILQNADELI

DILQNADELI Обсебен

[​IMG] [​IMG]
    преди да постниш нещо първо проучи и тогава пиши не бъди сигурен за нещо което не си видял така с теб до тук
    продавам на средна цена ако е 40 мил го давам на 20-25
    става дума само за селектирани животни тук колко по евтино да ги пускам както каза баша да ги подарявам ли

Последна редакция: 11.4.18
  10. fermer4etoo1970

fermer4etoo1970 Адмирал

Не ми се вярва точното число 20 000 000 да е средната цена, но щом така твърдиш, няма да споря. Картинки си постнала, чудна презентация ти се е получила, само дето търговията уви не върви... Иначе нямам никакво желание и време да проучвам нито теб, нито пазара ти. Моят ми стига, на него си се справям повече от чудесно.

11. DILQNADELI

DILQNADELI Обсебен

след като нямаш желание да проучваш не пиши следващият път (почти съм сигурен) не обсъждай друг фермер освен себе си мисля че 13 милиона по долу от мах цена е много под нормалната цена но всеки сам избира как да играе и сам следва собствената си стратегия

12. fermer4etoo1970

fermer4etoo1970 Адмирал

Така, проучих без да ти влизам на пазара... и се оказах абсолютно прав! Максималната цена на дадена стока е + 75 % върху средната, което означава, че онова розовото (не вярвам да оспорваш факта, че е от скъпите селектирани), което си пуснала на 20 млн. е със средна цена 19 млн., от което следва, че продаваш над средната с 1 млн. Та с извинение ще се самоцитирам, а ти за домашно открий, къде не съм прав: "...продава селектирани и то от скъпите, и то най-вероятно над средната за пазара цена". Хубава вечер и успех със собствената стратегия! :)

13. milkoga1

milkoga1 Господар

Е, надали 1 мил. е точно проблема...Просто няма търсене, дори и за 15 да е пуснато пак може да си седи.

14. DILQNADELI

DILQNADELI Обсебен

това се опитвам да кажа каквото и да е няма търсене много застоял пазар е имам ферми и на 22 ри и на 16 и на 27 и на 13 там е лудница продавам по на 107 милиона последен кон последна панда на 97 и се харчат като топъл хляб а на моя я пускам за 70 вече за 10 ти път не че ме събаря таксата за 2 дена и ще я възтановя не ми е проблем но е гадно това застояване няма развитие

milkoga1 харесва това.
  15. fermer4etoo1970

fermer4etoo1970 Адмирал

Ами да, не е в милион или два проблема, просто отчитам факта, че е над средната, и че съм бил прав в предположенията си, колкото и да не й се харесва на Диляна.

16. DILQNADELI

DILQNADELI Обсебен

а на мен не ми харесва факта ти да ми обсъждаш стратегията и тактиката ако ми е нужна твоята ще те попитам лично но за сега не ми е нужна и сметката която си ми направил как да продавам

17. milkoga1

milkoga1 Господар

Спокоо,не са дразнете за неща които не зависят от вас в случая.Всеки си казва мнение и стратегия,не се напрягайте излишно.

-niksan- харесва това.
  18. DILQNADELI

DILQNADELI Обсебен

о не напрежение няма поне от моя страна но не ми харесва някой да ми прави сметка това мисля се полага на мен защото е моята игра

-niksan- харесва това.
  19. fermer4etoo1970

fermer4etoo1970 Адмирал

Коя точно твоя стратегия и тактика обсъждам?! Предположих какво правиш, написах го, оказах се прав, доволен съм, че познах... Хайде да не ми държиш сметка какво пиша в общодостъпен форум. Ако имаш проблем, има опция, докладваш ме и заспиваш доволна.

20. DILQNADELI

DILQNADELI Обсебен

прав но за себе си нали? за мен дали си прав? знаеш ли колко ресурс съм заложила за да получа този резултат и да го дам на безценица ли? няма как да се получи това