Пазар

Дискусията в/ъв "Архив на всичко останало" е започната от milkoga1 на 12.1.17.

Скъпи форум потребители,

Ако вие искате да се включите активно във форума и да участвате в дискусиите, или искате да започнете своя собствена тема, първо ще трябва да влезете в играта. Моля, регистрирайте се, ако нямате собствен акаунт. Ние очакваме с нетърпение следващото ви посещение във форума! Играйте тук
 1. DILQNADELI

  DILQNADELI Обсебен

  А комше попитай нас с Пумата най скапания пазар е 10 спор няма затова 1 предпоследна гъска я продавам за 2 милиона 1 последен бобър за 15 мил. Никой не купува стоката се връща и връща за пореден път бе от Мор- по Мор с една дума.
   
  Пума~` харесва това.
 2. SKATAVKATA

  SKATAVKATA Майстор

  Това не е пазар, а спекула, режисирана /както винаги в историята/ от най - високо ниво !?...
   
  ..koni.. харесва това.
 3. The.Farm

  The.Farm Болярин

  Затова аз когато ми трябва количество натискам да изкачат по най-голяма бройка и купувам. Няма значение, че цената често е по висока
   
 4. -niksan-

  -niksan- Обсебен

  Офертите с малко бройки са от играчи който се опитват,да свалят цената на даден продукт.
  Често има по 30 оферти за намаляване на цената
  Бройките са от 1 до 50 на оферта
   
 5. mushnuk

  mushnuk Жива легенда

  А може и от новаци да са или от закъсали за малко мп.
  Трудно е да се каже. Зависи за какво става въпрос. Напр. в момента при мен повечето оферти за жирафи са с по 1 бр.
   
 6. фермерчетовики

  фермерчетовики Професионалист

  Животните да се продават по бройка и то от новите не е за да свалят цената.
   
  -niksan- и mushnuk харесват това.
 7. KARAKONJO

  KARAKONJO Адмирал

  Мислех да правя нова тема, гледайки възмутително какви са пазарите, ама няма да правя, ще си боцна най-нахално писанията ей тука.
  Ето сега си се шляя по сергиите и зяпам цените. И какво гледам:
  [​IMG]
  [​IMG]
  И си мияля. Какви с атея глупави играчи такива, дето не играят играта ама само искат да въртят търговия?
  И то видиш ли не да кажем 1 да продава наясякъде всичко - да помислиш - има някакъвм монопол. Не, но подела го има насякъде почти - и при камили, и при лебеди, и при крокодили. Някакъв "продавач" наблъска 10-20 предложения, или пускат някакви невероятни бройки от сорта на 1000 за 1.
  Ето сега тука, мислех си за маймуните:
  За 100 броя храна за маймуни ти трябват 300 банана и 31 часа и половина в мелницата.
  Ако едно дърво без екстри дава 4 банана, значи най малко 25 дървета.
  Имаме 10 предложения - значи общо 1000 бройки храна или 4000 банана.
  Е какви са тея смотани играчи, дето гледат само 1 дърво с хиляди само за да произведат една храна ако евенуално някой я купи. Вярно, ще се спечелят близо 4 милиона, ама има и много по лесни начини.
  Подобна схема има и в другите "отрасли" на пазара.
  Почти не забелязвам да се продават еденични бройки или така инцидентно да се пуска нещо.
  Картели ли има, какво ли?
  Попадал съм когато има да речем 3 страници с по 1 стока и от един и същи продавач. Е за чий му е да ги пуска по 1, ако ги пусне примерно накуп 30?
   
 8. fermer4etoo1970

  fermer4etoo1970 Адмирал

  Точно това са въпросите, на които трябва да си отговориш! Колкото повече отговори намираш, толкова по-ясна и по-лесна ще става играта за теб. Успех! :)
   
  Agrafix, procter и gradinar4eto харесват това.
 9. KARAKONJO

  KARAKONJO Адмирал

  Не, аз имам в предвид следното - да речем да мен ми трябват 10 броя карамфил, за да си изпълня куест. Ама съм си купил от разсадника, насадил съм ги - шматка някаква, и съм пропуснал че ми трябват 10. И сега не моем да си купя точно 10, защото някакъв изрод наблъскал 2 страници и продава да речем по 100 бройки. Е значи че не играе изобщо играта, за да отгледа толкоз бройки карамфил, и то евентуално ако купи някой.
   
 10. Doremi

  Doremi Старши болярин

  Ами като мисли, какво измисли, кажи - дали те са глупави , ако са имали събрана храна от над 7 години (примерно) и сега е изгоден момент да се продава? Моята мелница до преди няколко месеца не е спирала - във фермата СХ, на острова всичко, за да не стои без работа и да има натрупване, без значение за пазар или за лично ползване. И кое да е глупавото, че моментът е супер да се изкара някое пени? Не, че продавам, но всеки си преценява какво да прави. Ти в един момент казваше, че другите "...", не помня обидните думи, да купували храна, когато продаваш, за да забогатяваш, пък се възмущаваш дето продават и пак са ти криви.
  Еееее, за толкова години игра, то срамота да опреш до 10 бройки, пък и продавачите да излязат чак изроди, това е много грубо изказване. Какво да кажем ние, дето сме изумени от твоите тактики за игра? Като играеш различно, за мен и необяснимо, някой да ти е казал обидни думи? Въпрос на гледна точка. Освен това, карамфилът се гледа от много хора за изскачащи, особено ако е облагороден. В един момент се натрупва много и е нормално при добра цена да си продават хората. Но и не само това растение, с годините се натрупват много. Аз лично съм Плюшкин и обичам да събирам всичко, но при изгоден пазар съм заредена със стока. Не бих се отказала от тази възможност. Защото така ми харесва. На друг може да не му харесва. Но това не го прави кофти човек. Това исках да кажа. Не е приятно да обиждаш хората, предполагам, на теб също не ти е приятно да те обиждат. Дано си ме разбрал.
   
  Последна редакция: 8.11.17
  БашФермер харесва това.
 11. KARAKONJO

  KARAKONJO Адмирал

  А аз карамфила го дадпх просто за пример. Прави впечатление, това е. Едно време беше друго.
  Е да речем на мен сега маймунярниците ми седат празни, понеже нямам храна. Трябва да мине време да я мелям, през което можеше да се роди някоя твар. И седат празни, защото оня продава огромни бройки. Не пускат по 1-2 или 5. Ако видя нещо да се продава по 1-2-5 бройки - основно плодове, растение го купувам, без значение цената. А в момента не съм без пари, натреупах близо 2 милиона, ама не искам да ги харча. Нека се кътат.
  Е сега - това че близо 2 месеца не ти е спирала мелницата значи че не е меляла за куестовете.
  Аз като не знам кога ще се пръккне някой куест с меляне как да взема да мелям с хиляди - мелям по 2-3 бройки да речем, до 10-а зависи времето за производство.
  Те хората на моя пязар са чужденци, не смятай за обида към бг играч. :D
   
 12. NSN_19

  NSN_19 Прохождащ

  Тези два милиона са ми джобни пари за деня;);)
   
 13. Doremi

  Doremi Старши болярин

  Не всички са в това измерение...
  :p
  Ейййй, къде прочете, че два месеца съм мелила? Откакто е почната играта мели и на бахама (откакто я има), а като ще има куест, от близкото минало, гледам да слагам толкова бройки, че преди началото да има прекъсване, за да преценя какво да сложа пак, за да може да се ползва за евента. За СХ-та също, преди евент трябва да приключи партида, за да видя ще ми трябва ли мелницата, там и до ден днешен не е спирала да мели СХ, колкото и малко да е месечно. Така че... ако играя евент, до скоро нямах пропуснат, но вече хич не ме интересе ... мелила съм, това не е било пречка.
  Чужденци или не ... все са хора на Земята.
  :)
   
 14. milkoga1

  milkoga1 Господар

  Въпрос към администрацията!Защо някой оферти на пазара не се виждат?Бъг ли е,тенденциозно ли е?От 60 оферти примерно са видими около 40 и най интересното е че тези които ги няма всъщност са празни страници,да кажем 3-4 празни и след тях се появяват по старите оферти.?Тоест оферти в средата така да кажем са невидими,съществуват само като празни страници.
   
 15. –divane-

  –divane- Team Leader Team Farmerama BG

  По-скоро няма оферти, преди време имаше пак такъв проблем, ако може да качиш снимка, за да предам на колегите.
   
 16. milkoga1

  milkoga1 Господар

  Бе офертата я има,ама е моя от друга ферма на същия пазар.Но сега схванах проблема,явно защото изтича като време и затова не се вижда.
   
 17. SKATAVKATA

  SKATAVKATA Майстор

  Не вярвам в непрекъснато работещите турбомелници /освен за СХ/ - ами кога спите бе хора?! Просто тези с "непрекъснато работещите" мелници са си чиста проба спекуланти - следят по календара какви събития и евенти ще има и купуват храна, животни и продукти /докото още са на поносима цена/, които ще са интересни за съответните събития и преди събитието ги изкарват на сергията сещате се на какви цени.Разбира се в това няма нищо укоримо след като всеки с милиони МП може да го прави, но си е чиста проба спекула, която при добро желание от БП може поне да се ограничи...
   
 18. fermer4etoo1970

  fermer4etoo1970 Адмирал

  Струва ми се, че в случая твърде свободно боравите с думата спекула. По принцип под термина "спекула" се разбира нечестна търговска сделка, осъществена с цел печалба. Тази формулировка до голяма степен е наследство от близкото минало, когато милата ни Родина се развиваше по пътя на плановата икономика и свободния пазар като цяло се отричаше, независимо от това, че държавата осъществяваше такива сделки, чрез външнотърговските си дружества (т.е. на населението не беше позволено, позволеното на държавата). Не Ви знам от кое поколение сте, има достатъчно литература по тези въпроси, ако Ви е интересно - четете! Та, да се върнем на спекулата... Това, което описвате трудно се вмества в представите за "нечестна сделка", поради безспорния факт, че в случаите, които имате предвид, всеки един от играещите има достъп до информацията в календара по едно и също време и в еднакъв обем, всеки един има достъп до своя си пазар по едно и също време и в еднакъв обем, т.е. всеки един би могъл да си направи анализ и да закупи свободно храна, животни, продукти и въобще всяко едно нещо, което се продава, с цел печалба при препродажбата му. Не разбирам защо искате БП да ограничи находчивите и предприемчивите, още повече, че идеята на пазара в класическия и най-общ смисъл е точно обратната?!
   
  Agrafix, burberry, procter и още 1 човек харесват това.
 19. SKATAVKATA

  SKATAVKATA Майстор

  Уважаеми f...1970 и др. печени анализатори все пак си признахте, че нямате "вълшебни" мелници, а купувате и препродавате /в изгоден момент/ с цел печалба, но на какви цени - тава се вижда постояно на т.н. свободен пазар обикновенно преди и по време на събитията!
  Но забравихте да кажете, че освен опит и аналитичен ум, трябват и много пари, и разни хитринки /натрупани благодарение на опита - уважение за което! - и на "свободния" пазар/, които пари и хитринки т.н. нови играчи нямат или не знаят. Това е нечестното и поради това, и поради комерсиализацията на "безплатната" игра, няма много нови играчи, а тези които започват се отказват, когато разберат за какво иде реч, както става ясно от един друг форум по темата...
  Все пак това е игра за забавление и развлечение, а не за богатеене и прочее надувки. Аз не Ви упреквам, както навярно сте забелязал, упреквам липсата на правила, които да не допускат подобни отклонения. Вие в реалния живот бихте ли отглеждали животни с цел продажба и съответно печалба, ако храната за тези животни срува 10 пъти /каквито случаи се срещат тук/ цената на животното? Представям си какво ще се случи с вашите животни. Кой луд ще ги купи от Вас при тези условия ? Значи животните - на кюфтета.
  А иначе в свободния пазар и на развития свят /който пазар и свят явно уважаваме взаимно/ съществува р е г у- л а ц и я на определени, предимно монополни стоки и услуги, която се извършва по правила определени от този който менажира процеса - държавата / а тук при нас това трябва да бъде БП/. Случаи на анализатори и хитреци колкото щеш - например наскоро в нащата мила Родина едни хитреци с много пари бяха изкупили от болници и аптеки лекарства за милиони на "изгодни" цени и ги препродаваха на запад за още по изгодни цени също с цел печалба - какво лошо има пък толкова...!!! Да му мислят болните ...
  А иначе колеги - не се засягайте! Както е казал мъдрия ни народ: "Думам ти дъще - сещай се снахо! ". А дано, ама надали...
   
 20. fermer4etoo1970

  fermer4etoo1970 Адмирал

  Уважаеми SKATAVKATA, нищо не съм признавал, просто изказах мнение... Може би ще Ви разочаровам, но безспирно си ползвам мелницата, а често й включвам и турбото. Естествено, че купувам и продавам, в това е смисъла на пазара. Ако не разбирате толкова базови икономически понятия, вероятно сте сбъркали не само играта, а и мястото и времето. Никой не Ви пречи да играете безплатно, има такава възможност и много хора го правят, без да правят драма, че някой е решил да вложи нещо повече от свободното си време. "Хитринки" се трупат с течение на времето, с опити на принципа "проба-грешка", със споделяне на знания и най-подходящото място за това е форума. Той е свободен, публичен е, всеки може да го чете, да пита и да "краде" от "хитринките" на опитните играчи. Никой не се родил научен, нали? Никой не е започнал играта от 100 ниво, никой не е започнал с милиони, така че не виждам кое точно Ви се струва нечестно?! Регулация и правила в играта има, съжалявам, че не сте намерили време да се запознаете с тях! Примерите с отглеждането на животни в реалния живот и с лекарствата "изкупени на безценица от болниците" и изнесени от "нашата мила Родина" от алчни и богати "хитреци", които давате, си обяснявам или с четене на много жълто-кафява преса... или просто здраво Ви тресе утопичен идеализъм, което е много жалко... Надявам се, не съм Ви засегнал...
   
  cecomania, Agrafix, procter и още 1 човек харесват това.