Отзиви за играта през Юнити и Самостоятелния клиент

Дискусията в/ъв "Отзиви за играта" е започната от fares77 на 12.1.21.

Скъпи форум потребители,

Ако вие искате да се включите активно във форума и да участвате в дискусиите, или искате да започнете своя собствена тема, първо ще трябва да влезете в играта. Моля, регистрирайте се, ако нямате собствен акаунт. Ние очакваме с нетърпение следващото ви посещение във форума! Играйте тук
 1. [[Fermerkaa]]

  [[Fermerkaa]] Посланик

  И аз играя през клиента сравнително безпроблемно. През браузър (мозила, хром) забива, ако изобщо зареди играта - това на супер нов комп. На по-старичка машина обаче, на мозила работи доста добре.
  Та, знае ли човек?!8)
   
  .TAINNA. харесва това.
 2. .TAINNA.

  .TAINNA. Жива легенда

  Писах някъде по този проблем, но сега го снимах. Когато искам да опразня сандъци, зеления бутон в панела е на нивото на сандъците под панела. Щом цъкна на него, излиза втори панел с въпрос искам ли да използвам сандъка под панела, който не се вижда. И ако не гледам и не чета, и под панела е някой бонус, става страшно. Използвам бонус и слот без да искам.

  [​IMG]

  Моля да се предаде на разработчиците, че този панел трябва да се измести така, че използването на зеления бутон да не активира продукта под панела.
  Надявам се да ме разберат, че се чудех как да представя проблема :)

  [​IMG]
  тук също зелената чавка закачадолните неща, които са скрити от панела.
  Според мен този панел, и други подобни в играта са огромни и трябва да се намали размера им, или да се премести там, където няма допирни точки с другите неща под него.
   
  Последна редакция: 2.8.21
  kakata13, Bamze и dedoto харесват това.
 3. dedoto

  dedoto Адмирал

  Проблема е в прозрачността на всички прозорци в играта:(не са обособени като активни върху основния8)и става мазало:wuerg:и друго ми направи впечатление че има двойно зареждане което натоварва допълнително играта в началото на унити не беше така8)
   
  .TAINNA. харесва това.
 4. .TAINNA.

  .TAINNA. Жива легенда

  Още един проблем. От доста време го има. Даже някой писа за него, но без снимка. Ето какво показват полетата, когато всичко е узряло и е готово за обиране:

  [​IMG]

  БП програмистите да се вземат в ръце. Едно оправят, пет развалят.
   
  dedoto и Bamze харесват това.
 5. Bamze

  Bamze Изключителен талант

  Подкрепям Тайна за проблема с прозорците и зеления чек, който задейства бонусите под отворения прозорец. Този проблем го имам и аз. Подозирам, че важи за всички играчи. Аз играя през браузър, Хром, Уиндоус, машината е лаптоп.
  Определено трябва да бъде сред приоритетите за оправяне - този проблем.

  Докато бъде оправен - аз се справям, като използвам бутона ентър вместо мишката. Така чек боксът не захваща долния прозорец.
  Не съм пробвала това през клиента.
  Не знам доколко това ще помогне, но дано да е от полза на повече играчи!

  И моля от все сърце БП, оправете този проблем!
   
  dedoto и .TAINNA. харесват това.
 6. mushnu4ka

  mushnu4ka S-Moderator Team Farmerama BG

  .TAINNA., Bamze, опитах се да пресъздам споменатия от вас проблем. И с единично кликване с мишката (в браузър и в клиента) не успявам. Получи се само с двойно кликване.
   
  .TAINNA. харесва това.
 7. Bamze

  Bamze Изключителен талант

  Ясно, може би задържам мишката върху чека и се получава двойното кликване - едно за чека и едно за бонуса под чека. Дано да е само това. Ще опитам да следя да не правя двоен клик върху чека.Макар че, понякога се получава страшно бързо.
   
 8. .TAINNA.

  .TAINNA. Жива легенда

  Мушинка, няма двойно цъкане чедо, ако имаше двойно, щеше да е навсякъде и да го забележа. Интересното е, че ако ида в друго поле и се върна, визуалния проблем вече го няма. Тоест има проблем с визуализацията. Другият проблем, с обирането на сандъците и отваряне на скритите сандъци отдолу пак не е свързано с мишката, а с нивото на панела. Зеления бутон е на нивото на сандъците отдолу и е сякаш под индиго, защото скритите отдолу неща се отварят едновременно с полученото от отворените и то във времето, когато цъкна на зелената чавка. А тя е на нивото на другите неща. Виж картинката. Трябва да целя ъгълчета на зелената чавка, които са малко по-настрани от реда под панела с чавката. Божееее колко трудно е да се обясни това, а колко лесно е да се смалят малко всички такива панели и да се поставят на подходящо място. Моля те, Муши, предай за този проблем. Правих опити и в клиент, и в браузъри. Благодаря ти :)

  ID: 14069390

  п.п. май визуалния проблем го няма пу-пу дано са го оправили. Другото ще почакам. Ще потърся някоя котка да захапе и мишката да не би Муши да се окаже права xD
   
  Последна редакция: 4.8.21
  Bamze харесва това.
 9. .TAINNA.

  .TAINNA. Жива легенда

  По предишния проблем: купих нови мишка с клавиатура, комплект и май Муши ще се окажеш права, ще мишката ми е лазила по нервите :)
  Сега обаче има проблем с пазара. Отдавна не съм влизала там. Днес се заиграх, но има проблем. Не знам при друг има ли го, но когато някой ме изпревари в покупката, с излизането на съобщението, че продуктът не е наличен, играта забива тотално. Трябва рефреш с Ф5, но губя пазара и пак трябва да влизам в града, пазара и да търся каквото ми трябва.

  П.П. До тук играх в клиента. Реших да проверя всичко в клинета и в браузър, понеже видях на няколко места в дискусията, че и други се оплакват. Играта като цяло си забива. Заспива, когато и както и скимне. Тъкмо тръгнеш да правиш нещо и тя заспива. Уж ти е обрала, но като опиташ да сееш, не можеш. Правя рефреш, отивам да видя, ами то полето необрано. Как да сееш? А показваше, че е обрано. После въртях колелото. Замръзва, спира както си иска. После пазарувах в червената кошница. Голяма мъка. Замръзва, иска рефреш и отново да си я търся. Обирам обори и дървета. Обирам, храня, поя, а тя играта замръзнала. За всичко трябва да проверявам дали е направено. Пиша бележка или отварям, някой ми е писал и като замръзне, иди чети и пиши! Пускам занаятите. Мъкаааа ...
  Прави са играчите да плачат, че играта е бъгава. Ако може нашите момичета да ги ощипят ония от БП, че днес е петък и като ни зарежат, чак в понеделник по обяд-следобяд ще се сетят да четат проблемите.
   
  Последна редакция: 20.8.21
  ka-linka и dedoto харесват това.
 10. DILQNADELI

  DILQNADELI Обсебен

  Направи като мен......Х на почти всеки евент, и нямам главоболия
   
  Кратунка, .TAINNA., kakata13 и още 1 човек харесват това.
 11. .TAINNA.

  .TAINNA. Жива легенда

  аааа не ща, джиткам си и чакам БП да пипнат тук-там ;)
   
 12. DILQNADELI

  DILQNADELI Обсебен

  А дали ще дочакаш? Не виждам светлина в тунела. Аз по принцип нямам проблем, но не съм и мазохист зада си го причиня само като ви чета какви проблеми имате и подминавам с лекота евентите
   
  .TAINNA., kakata13 и dedoto харесват това.
 13. dedoto

  dedoto Адмирал

  Както всеки път събота се играе много трудно >:(ако съм им шеф тея програмисти досега щях да съм забравил че са работили при мен 8)събитието почна да забива :mad:
   
  -niksan- и .TAINNA. харесват това.
 14. .TAINNA.

  .TAINNA. Жива легенда

  Бъгаво е, но при мен е поносимо. Защото не бързам. Нямам цел в евента. До където както стане :) На моменти се забързва и както тича, препъва се играта и зацикля.
   
  dedoto харесва това.
 15. ka-linka

  ka-linka Ветеран

  Пак са бърникали нещо по играта, от вчера замръзва на всяко поле и трябва да се чака по няколко минути. Пак от вчера обирането на небесната без комбайн е ходене по мъките. За капак дървета, на които им остават часове за зреене, се визуализират като готови, а минути преди да им изтече времето за обиране, се виждат като току-що обрани.
   
  kakata13, pepa551, .TAINNA. и 2 други харесват това.
 16. .TAINNA.

  .TAINNA. Жива легенда

  С новата миша и клавиатура този проблем остава. Не може да се пресъздаде. И продължава. Няма да правя други снимки, но вече е постоянен и на всички полета. Програмистите да видят логовете и ще разберат къде какво се чупи в графиките. Мои съседи ми писаха по същия проблем. Не съм единствен случай.
  ID: 14069390
   
  dedoto, pepa551 и terazinni харесват това.
 17. terazinni

  terazinni Напреднал

  [​IMG]
  Наистина не си единствен случай. При мен XXL дърветата стоят "узрели" с часове, наред с проблемната визуализация на полетата.

  [​IMG]
   
  pile-pale, .TAINNA., dedoto и още 1 човек харесват това.
 18. pile-pale

  pile-pale Подрастващ автор

  Да не само при вас е този проблем.Не е от техниката която ползваме не може да ме убедите.
   
  .TAINNA. харесва това.
 19. mushnu4ka

  mushnu4ka S-Moderator Team Farmerama BG

  pile-pale харесва това.
 20. pile-pale

  pile-pale Подрастващ автор

  Хубаво . Поне при един да е нормален вида.
   
  astra1110 харесва това.