Нов занаят - Работилница/Багрилница за предмети

Дискусията в/ъв "Архив на всичко останало" е започната от KARAKONJO на 3.1.18.

Скъпи форум потребители,

Ако вие искате да се включите активно във форума и да участвате в дискусиите, или искате да започнете своя собствена тема, първо ще трябва да влезете в играта. Моля, регистрирайте се, ако нямате собствен акаунт. Ние очакваме с нетърпение следващото ви посещение във форума! Играйте тук
?

Харесва ли ви?

1. Да

8 глас/а
    28.6%
  2. Не

20 глас/а
    71.4%
Статус на темата:
Не е отворено за бъдещи отговори.
  1. KARAKONJO

KARAKONJO Адмирал

Предагам нов занаят - работилница/Багрилница, който да се възпозлва от предметите, произведени с производствата.
    Ето с 2 думи:
    Само че няма да е с рецепти, а със 2 прозореца и бутонче. 1 прозорец слагаме продукт, 2 прозорец слагаме някое растение, с което да обагрим продукта. И накрая изчкваме определени часове за да ни се роди новия продукт.
    Ето и с повечко думи:
    Така да може да правим нови и по скъпи вариации на вече съществуващите предметчета.
    С този новзанаят да може с помощта на някое растение/плодче да променяме облика на вече съществуващия предмет и да му вдигаме цената. Да имаме 2 варианта и да си прбваме късмета както и каквото имаме, да не ни е точно определено - за това може да позлваш само това, за дреугото - само другото. И като заредим след определено време в тая работилница да излзиа новия продукт, Естествено най-добре е основния продукт да е 1:1 като бройка. Вече друг е въпроса как да вкара вторият продукт.
    Ето да речем Имам грънци.
    Ама те грънци като грънци, кухи и прости.
    С бромелия да можем да ги направим чрвени грънци. И да са с половин идея по-скъпи.
    Например с оранжеви лалета да направим оранжеви грънци.
    Гребла - с кестен да направим тъмни гребла. А с сребърната ела да направим гребла с инкрустрана дръжка.
    Папагалска перушина - с грозде да направи лилави пера, с Огнен плод - огненочервни пера.
    Идеята е козметично да си променяме външния вид на продукта и така да го осъпяваме.
    Примерно ветрилата - със залатно листо - златни ветрила, с карамфил - розови ветрила.
    Ангорската вълна - с теменужки - лилавееща вълна, с коприва - зелена вълна.
    Вълна ама от овци - с червено лале - рубинена вълна, с оранжево лале - огенан на цвят вълна. И така.
    Да имаме по 2 варианта за избор да речем 1 плод и 1 треволяк за всеки един предмет.
    Дано идеята ви хареса. Хем ще изкарваме повече пари хем някои растения - наприемр кокичета, оранжеви лалета, нарциси ще живнат и ще влязат пак в играта.

Последна редакция: 3.1.18
  2. mushnuk

mushnuk Жива легенда

И така всичко във фермата напоследък ми е премного, не ща и шарени продукти. Тъкмо запомня имената на дърветата и плодовете им - хоп, натресли са ни нови. И т.н. Искам застой. Аман от иновации.
    :)

Doremi, BUTTERFLAYS, sm0uk3r71 и още 1 човек харесват това.
  3. BUTTERFLAYS

BUTTERFLAYS Пазител

Това си е чиста селекция на производства.... имаше такова нещо в Фетазито, само че с храна за домашните любимци, цяла кухня....беше много трудно, както тук вдигането на занаятите, но поне имаше някакъв смисъл да се прави, защото ъпвахме бонусите на тамагочитата... В тази идея не виждам никакъв смисъла, пари се изкарват даже от тор...

4. –divane-

–divane- Team Leader Team Farmerama BG

Да помоля, да се придържаме към обсъждането на идеята. За, Против, евентуално защо :)
    Благодаря!

5. scaregrowII

scaregrowII Старейшина

Аз съм против,защото тук не кръжок по оцветяване ,както вече написа един играч с изтрит пост ! Ако някой има нужда от това в търговската мрежа е пълно с необходимите неща. Ще ги намери на щандовете за деца от 3 до 5 години./моливчета,флумастерчета,блокчета,книжки и т.н./ Още повече,че такъв вид оцветяване на предметчета., би бил нерационален,защото при допир с вода /,не е задължително под ДЪЖДА/ ще загубят оцветяването си.Ще са нужни третиране с химикали,лакиране...
    Също така бих помолил автора да ми обясни,какво е това- "лилавееща вълна"? За какво би се използвала? /точно тя, точно - лилавееща/ Може да обясни и за боядисване на пера с грозде!? /лилави пера/

С голямо нетърпение,уважение и респект очаквам отговора му! Подчертавам-на автора на това цветно предложение!

DILQNADELI, staneli и БашФермер харесват това.
  6. staneli

staneli Старши болярин

Гласувах с "Не" и не виждам смисъл да се аргументирам защо, но лекичко ще уточня. Много шарено ми стана нещо.
    Ти, Караконджо, изпълни ли си новите куестове в читалището, в които се искат маса продукти /уж обикновени, но солидна бройка от тях се иска/, та тръгна да им правиш шарени подобрения?
    Ами аз запецнах на трюфелите, а си мислех, че съм си произвела достатъчно количество преди въвеждането на тези куестове. И щраусовото яйце ми не достига, и урока по езда.... Хич не ми се иска да има и производни на тях. Прекалено много нововъведения има напоследък и взех леко да губя интерес към играта.

sm0uk3r71, -niksan-, DILQNADELI и още 1 човек харесват това.
  7. KARAKONJO

KARAKONJO Адмирал

Ами да си кажа идеята ми хрумна от една друга фермерска игра, която играя, и в която наскоро отворих / събрах матриала и построих сграда работилница. В нея може да произвеждаш най-различни неща. Но не като тук да чакаш с часове и да си жертваш животинката за да ти с епръкне 1 бройка продукт. Напротив. Там животните ядат каквото и в реалния свят и просто им сипваш в лигените. Даже нямат нужд аи отъ вода и продукта си се появява след най-много нимутка две. ННяма чакане с часове. Най хубавото е че 1 нещо го ядът няколко гадинки, а 1 продукт може да с еползва за 10-а други крайни или междинни продукти. Примерно зелени рози и кивита в работилницата правт зелена боя. Карамфил и ягоди - розова боя. За да ги изпозлваш обаче трябва да си "отключиш" шишеннцата в която с еналива боята, а това струва сепциалната валута на играта. Всяка по засукана сграда е съставена от доста продукти, които ти трябват за да я активираш. Не просто да си я купиш и сложиш на поленцето.
    И там приемрно има най-различни неща от декорация до витражи иоли килими или плочки за градината. Разбирасе, всичко се продава. Но не така на пазар като тука. Всяко нещо си има точно определена цен аот 500 монетки до 50 000 за бройка.
    Иначе машините са всякакви - пушилня, за пайове, за кейкове, за плачинки, за букети, пица, хот дог, хамбургери, сладко, бонбони, саламчета, пудинги, плдови сокове, суши, великденски яйца, хелоуински лакомства, коледна украса ...

8. БашФермер

БашФермер Генерал

ще ме извиняват сините ама това сега какво общо има с играта, да ми разказва за друга игра как било...ми кво ме интересува?!?!?! с какво е полезен този чаршаф?!?! като толкова му харесва онази игра да заминава там, а не да иска да си я клонира тук! после ние сме спамили, а и я ми припомнете едно време писаниците за други игри не се ли брояха за реклама и нарушаване на правила и не отнасяхме ли наказания за тези неща?!?! аман вече от прищявките на караконджо!

staneli, sm0uk3r71 и DILQNADELI харесват това.
  9. scaregrowII

scaregrowII Старейшина

Баш,да оставим Караконджо! Той е ясен.....

Интересно ми е,че в последно време,има някакъв индивид,които определя и диктува на екипа: кое е спам,кое е лошо,кое да се премести от постовете в друга тема,кое и къде да изтрие ......! Още по-интересно е,че в последно време това става! Той е във всяка тема ,като на всяка манджа мерудия.....И си вярва!/Ама много/Да ме извинява,ако не съм поставил ПАУЗА,преди запетаята......

п.п.Кобрети и Диване,колко и пъти да ме изтриете и накажете / с пълно право/ Винаги ще ви уважавам,защото ваша е заслугата този форум да остане толкова......ЦВЕТЕН и СЪБИРАЩ- РАЗЛИЧНИ ХОРА!/безобидни идиоти/

DILQNADELI харесва това.
  10. БашФермер

БашФермер Генерал

даже не съм забелязал, кой е този я кажете на ушенце и на мен да знам кой е човека в сянка.

11. sm0uk3r71.

sm0uk3r71. Подрастващ автор

абе и мен мъ дразни едно камъче ма да видим кога ще обера пак бананите докът метам ябълкиxD

12. scaregrowII

scaregrowII Старейшина

Не обича дъжда! Аз написах нещо на Караконджо за дъжда,но въпросния поне 3 пъти повтори,че трябва да го редактирам.Та в този ред на си помислих,че не Караконджо остана засегнат, а въпросната личност,която много искаше да се изтрие това!? И,какво лошо има,да се разходиш с любим човек под дъжда?Вярно е,че с артрит,ставни заболявания биха предположили ,към един пъклен план,относно разхождащият се на влага! Но трябва да имаш много лоши подозрения ,към всичко и всеки/Сякаш не бях писал на Караконджо,а на него....
    Сети ли се?

13. fermer4etoo1970

fermer4etoo1970 Адмирал

Очевидно мен има предвид иносказателния индивид, ама не му стиска да ми го напише лично. Виждам епитети лепи, някакви безобидни идиоти му изглеждат хората във форума, а иначе Баша се кълне, че за не знам колко години не бил обидил никого. Жалко, че забърсаха темата неговите любимки, сега разбирам, че не беше необходимо да го съветвам да се саморедактира, а трябваше да го оставя да ръси премъдростите си... А пък Караконджо колко се впечатли от постовете му, просто не е истина! Направо нов човек стана, прероди се буквално, откакто му стана съветник. Седи Караконджо по цял ден и следи прогнозата за времето, няма търпение кога най-после ще завали, че да изпълни заръките, а през останалото време се ослушва за тропота на таралежите...

P. S. Ще помоля тези с метлите, следващия път като му забърсвате п(р)остовете, да го уведомявате лично, че нямам нищо общо с това - да е хаберлия и да спи спокойно...

Последна редакция: 8.1.18
    .water., Pirat и Agrafix харесват това.
  14. БашФермер

БашФермер Генерал

стига, големи хора сме да не се ядем един друг заради онзи. фермерче, да, мога пак да го кажа, защото в моите очи е така, а аз винаги казвам каквото мисля - плашилото не съм видял да обиди никога никого. напротив, винаги е бил много умерен в думите си, с много тънко чувство за хумор, но и тогава казах - въпрос на възприятие е. аз не видях нищо обидно, ти пък го нарочи за много лично и болезнено. и сам казваш, че караконджо не се хващал за думите и не му пукало, защо тогава ти се захвана след като самия той мина и замина. иди виж и темата му. кога трябва да обяснява жените колко низки твари са е много силен, кога му кажеш нещо сериозно бяга и се прави на разсеян. така му отърва, но наистина не разбрах теб, ти от какво се засегна и защо скочи така.

15. –divane-

–divane- Team Leader Team Farmerama BG

Чистотата минава, тая тема явно няма да я бъде. Та ще взема да я затворя, че вече 3-ти парцал сменям, а от БП са се ошушкали след празнично и нямат пари за хигиенни материали, ще ме накажат, че ги вкарвам в преразход.

Pirat и БашФермер харесват това.
Статус на темата:
Не е отворено за бъдещи отговори.