Менажерия - дискусия и въпроси!

Дискусията в/ъв "Архив на всичко останало" е започната от Кобрелия на 14.6.16.

Скъпи форум потребители,

Ако вие искате да се включите активно във форума и да участвате в дискусиите, или искате да започнете своя собствена тема, първо ще трябва да влезете в играта. Моля, регистрирайте се, ако нямате собствен акаунт. Ние очакваме с нетърпение следващото ви посещение във форума! Играйте тук
  1. joujoujouj

joujoujouj Полубог

Не се стискай, прежали малко супер тор! ;) (при мен, като че ли, това помогна :))
    ПП: Дай да ги менкаме през дувара - аз имам само 6 бормашини и 71 чука xD

ПП: Току-що погледнах - даже били 5 бормашините! Надула съм бройката, като БП на растение от евент :oops: Ама то - с какъвто се събереш, такъв ставаш :p

Последна редакция: 13.3.17
    -dd76- харесва това.
  2. [[Fermerkaa]]

[[Fermerkaa]] Посланик

Точно на време за мен дойде това обновление на бахама.
    Точно съм събрала бананите за бахамската менажерия, но се чудех какви производства на напъхам там, като и без това папагалска перушина събирам от дъветата, бански, килимчета и пръчици - не произвеждам.
    Единствено работилницата за тотеми, но тя е само една.
    Та, екстра ми дойдоха нововъведенията.
    И както се казва в 1 популярна и полезна за мен тия дни реклама - Благодаря ти, Биг Пойнт! ;)
    (Благодаря ти, Флавамед). :p

3. mushnuk

mushnuk Жива легенда

Тотемите и производство на фастъчено масло бях напъхала. За да я има и да е разширена за момент, в който ще има ново прпизводство на бахамарама. И за да има повече манифактури, менажерии, разсадници на полето - щото колкото повече са, толкова повече бормашини. Но след като разширих всичко - бързичко я скрих.

[[Fermerkaa]] харесва това.
  4. [[Fermerkaa]]

[[Fermerkaa]] Посланик

Като начало ще си отворя новите растения и дървета, пък после ще мисля за менажерията.
    То ясно че колкото повече, толкова повече ;) ама пък за плановете иска и много селекции та не бързам.
    Че като вдигна всички и ги ъпгрейтна ще ми е скучно. :p

mushnuk харесва това.
  5. mushnuk

mushnuk Жива легенда

В скоро време не искам да чувам за дъски xD. Най-сетне успях да събера нужните ми 12 хил. бр. за второто разширение на втората ферма-менажерия (кой ме кара да я вземам, нали). В плевнята останаха да се подмятат бормашини и дървени чукове. Поне в скоро време не виждам за какъв ч.е.п са ми xD.

6. ПЕПЕЛЯШКА

ПЕПЕЛЯШКА Обсебен

Остана ми едно разширение на бахама, след като събера още няколко бормашинки и ще бъда готова и с него, с този култивиран карфиол , забравих за липсата на дървени чукове, но друго искам да знам: ще се разширяват ли още или бяхме до тук?
    Надявам се да има още разширения, да си заслужат звездитеxD.

7. .water.

.water. Обсебен

Ако имаш нужните звезди за менажерията трябва ли задължително да си минал целия куест в читалището?

8. mushnuk

mushnuk Жива легенда

Не. От куеста вземаш само съответните планове за разширението (ъпгрейт 1 и 2). На първо време не е необходимо да имаш нещо изпълнено, чак като събереш бормашини за разширение ще ти потрябват планове. Имай предвид, че плановете са три вида - за менажерия, за манифактура, за разсадник. От куест с аналогично име се печелят.

лудакрава1 харесва това.
  9. лудакрава1

лудакрава1 Генерал

A прословутите бормашини от къде падат.Аз все пак се излъгах и си взех разсадник, но ми иска бормашинаo_O И се чудя дали първо не трябваше да взема менажериата.....

10. lyd_s_motika

lyd_s_motika Кандидат за признание

mushnuk харесва това.
  11. mushnuk

mushnuk Жива легенда

Основната постройка (разсадник, манифактура или менажерия) не иска бормашини. Просто в нея могат да се поставят по-малко обори или дървета. Бормашините трябват за разширяване на постройките. Изскачат и от трите вида и са еднакви, само плановете са различни.
    Въоръжете се с търпение, не става бързо. Лека-полека. Но става един ден.

Лудетинке - не си се излъгала, но разсадника е най-малко полезен, малко място се пести с него. Като събереш още звездички грабвай менажерия, но разсадника не го скривай в менюто, ползвай го като го имаш.

лудакрава1 харесва това.
  12. Кобрелия

Кобрелия Board Administrator Team Farmerama BG

Не знам защо само карфиола сееш, като перуниката и аспержите също дават дървения чук, а времето на растеж им е по-кратко...

13. sm0uk3r71

sm0uk3r71 Обсебен

:eek:на аспержите да , но процента за дървени чукове е много по- малък, перуниката с много по -дълго време за растеж.карфиола е най- удачен

Последна редакция: 8.4.17
    Mojito, Луд_Фен и aylakz харесват това.
  14. [[Fermerkaa]]

[[Fermerkaa]] Посланик

Е, от време на време не зле да те споходи късмета.
    Та, първи опит с облагородяването на карфиол и.... воала.
    Бях забравила обаче, че трябва да почакаш 24 часа за да смениш старата с новата "екстра". :)

-dd76-, .water., sm0uk3r71 и още 1 човек харесват това.
  15. ПЕПЕЛЯШКА

ПЕПЕЛЯШКА Обсебен

Това култивирах и затова него сея, от начало и аз сеех различни неща и чаках чукове, но добре, че ме светнаха, че само от карфиол ще ми даваxD, ЕГН, какво да се прави.

16. Gold_teror

Gold_teror Напреднал

При мен към 10-12 претърсване даде подобрението с чука. Много съм доволен. От 2 реколти - ориентировъчно главно поле, дъждовна гора и половината от запустяло поле засяти с карфиол - 16 чука. За 2-3 седмици ще оправя куестите с инструменти. Не се отказвайте от облагородяване на карфиола - заслужава си!!!!

Аз пак да си попитам - бормашините със записване ли ги дават, като автомобил от соца xDxDxD

-dd76- харесва това.
  17. ПЕПЕЛЯШКА

ПЕПЕЛЯШКА Обсебен

Онова със записването беше по-сигурноxD, излизат на случайния принцип на БП.

[[Fermerkaa]] харесва това.
  18. tulena75

tulena75 Прохождащ

Здравейте. Активирах менажерията при дървото, но не мога да я намеря. Моля помогнете. Благодаря.

19. mushnuk

mushnuk Жива легенда

В менюто при оборите я търси. (Евентуално рефреш/релогване.)
    :)

20. ПЕПЕЛЯШКА

ПЕПЕЛЯШКА Обсебен

Тез бормашини ме забравиха, да му се невиди.
    Муши, някое култивирано растение не помага ли при тях?xD
    Три бормашини ми трябват и не падат, това си е.