Логически задачи и енигми

Дискусията в/ъв "Форумни игри" е започната от Кобрелия на 23.3.18.

Скъпи форум потребители,

Ако вие искате да се включите активно във форума и да участвате в дискусиите, или искате да започнете своя собствена тема, първо ще трябва да влезете в играта. Моля, регистрирайте се, ако нямате собствен акаунт. Ние очакваме с нетърпение следващото ви посещение във форума! Играйте тук
  1. staneli

staneli Старши болярин

8-ми ред, 21-ва клона
    въпросителна наобратно

Doremi харесва това.
  2. staneli

staneli Старши болярин

Две момчета и две момичета се къпят в едно езеро едновременно в продължение на 40 минути. Всички са на точно разтояние 30 метра един от друг. Едното момиче е облечено с цял син бански, другото момиче е облечено с червен бански. Едното момче е облечено със зелени къси панталонки...
    С какво е облечено другото момче?

3. БашФермер

БашФермер Генерал

седиш в кораб - пред теб има каляска, зад теб има камила. къде се намираш?

4. БашФермер

БашФермер Генерал

ми с бански или и то с къси панталони, няма да е голо. не питаш за цвят иначе щях да кажа бански на лалета :D

5. staneli

staneli Старши болярин

Облечено е, но как?

6. fermer4etoo1970

fermer4etoo1970 Адмирал

С водолазен костюм, защото би трябвало да е под водата... Но задачката с камилата и каляската нещо ме затруднява :)

staneli харесва това.
  7. staneli

staneli Старши болярин

Да, практически е невъзможно 4 точки в равнината на едно и също разстояние една от друга, затова 4-тия е 30 м. под водата

8. БашФермер

БашФермер Генерал

е що би трябвало да е под водата? освен, ако не отговаря на условието с 30м и той трябва да е 30м надолу, ама без размери на тва езеро, как?

9. fermer4etoo1970

fermer4etoo1970 Адмирал

Точно, защото няма къде да е другаде, ако е спазено условието да се къпят и да са на по 30 м един от друг... И не е на 30 м дълбочина :)

10. joujoujouj

joujoujouj Полубог

Ми в кораба xD

БашФермер харесва това.
  11. БашФермер

БашФермер Генерал

тук нещо не мога да ви разбера, или бъркам някъде в условието. ако са просто образували квадрат, в четерите краища на езерото

12. БашФермер

БашФермер Генерал

тц....мисли по-мащабно. отговора е много идиотски :D

13. fermer4etoo1970

fermer4etoo1970 Адмирал

E как и четиримата ще са на по 30 м всеки от всеки, ако са подредени в квадрат? Ти ся ще ме мащабираш до края на живота ми. Човек да не каже нещо :)

14. БашФермер

БашФермер Генерал

аааа диагонала не смятам аз, аз ссамо страните си смятам....още спя, простете ;)

15. staneli

staneli Старши болярин

Тамън тръгнах да обяснявам за диагонала и ти се сети...

БашФермер харесва това.
  16. joujoujouj

joujoujouj Полубог

Да не би в лунапарка, на някоя въртележка?

17. Doremi

Doremi Старши болярин

Между камилата и каляската.

18. БашФермер

БашФермер Генерал

баш там съм :D

ти си

19. БашФермер

БашФермер Генерал

отивам да поцъкам малко билярд или белот, че още ме върти главата и като се събудя и почна да мисля нормално, с диагонали, ще дойда да играя пак :D

20. Doremi

Doremi Старши болярин

Айде пак търсете пандата. xD