Култивиране на растение за повече захар

Дискусията в/ъв "Архив на всичко останало" е започната от [[Fermerkaa]] на 30.6.17.

Скъпи форум потребители,

Ако вие искате да се включите активно във форума и да участвате в дискусиите, или искате да започнете своя собствена тема, първо ще трябва да влезете в играта. Моля, регистрирайте се, ако нямате собствен акаунт. Ние очакваме с нетърпение следващото ви посещение във форума! Играйте тук
  1. [[Fermerkaa]]

[[Fermerkaa]] Посланик

Гледам че при култивиране на алабаш и лилии има възможност за "20% по-големи шансове" за изскачане на захар. Някой има ли наблюдения това действа ли или не? Примерно от 1 поле с лилии или алабаш колко захар изскача?

2. joujoujouj

joujoujouj Полубог

Мммм...с тая торта в аватара...захарта не стига (истина е стара) ;)
    Култивирани ги нямам аз (за срам :oops:), мога само предложение да дам -

алабаш и лилии ако облагородиш, после на полетата ги насадиш,
    20 пъти шансът ти за захар ще е по-голям (само БП знаят какво значи това там o_O)
    И с килата от дървото (ако веч' не си успяла и предсрочно да си я "изяла"xD), и салатата (баварска) на слота,
    някак можеш да се запасиш, после слааадко да ни нагостиш! :p

[[Fermerkaa]] харесва това.
  3. [[Fermerkaa]]

[[Fermerkaa]] Посланик

Мда, салатата е добра идея, но нямам рецептата, а на пазара гони 100 хил/бройката.
    Та ще видим. Може от изследователска гледна точка да се пробвам с култивирането и да видим какво ще стане.

4. mushnuk

mushnuk Жива легенда

Хей, хей, не бъркайте проценти с пъти.
    Двадесет процента са нищожно увеличение на шанса. Ако са изскачали 5 захарчета, сега ще изскачат 6.

[[Fermerkaa]] харесва това.
  5. [[Fermerkaa]]

[[Fermerkaa]] Посланик

Така е, грешно се изразих, но всяко макар и минимално увеличение на добива на захар ще е добре дошло за мен.
    Не знам защо, но закъсах за захар на 4 1/2 ниво на мармалададжията.
    Пекарството ми е на 5-то ниво и имам сол за още 5 нива сигурно. Същото е и със спа-то - имам доста елИксир.
    Което ме подсети после да пиша в темата за "грешки в превода".

6. .water.

.water. Обсебен

Оф аз пък яко го закъсах с елексира другите занаяти са вече 5 ниво ама това спа ме подлуди:mad::mad::mad:

7. mushnuk

mushnuk Жива легенда

Бе моите (освен алхимика) са на 5-то ниво, но само при мармалададжията го ползвам, правя си великденски мармалад. В спато и пекарната правя неща от 3-то ниво - ананасови сладки/банички и нектар. Цветарницата не я ползвам, а в алхимика напоследък понякога врътвам нещичко (елексир на живота, тамян някакъв си).

.water. харесва това.
  8. joujoujouj

joujoujouj Полубог

Може и да се омотах, но...в парника си виждам 20 Х!
    Всичко друго е в %, качвам снимка (на момента)
    ПП: Хвърленото в' форума оче, друго казва - а с'я де!?

9. mushnuk

mushnuk Жива легенда

Не съм хвърляла оче ни в парника, ни във форума. Коментирах написаното от играчката.
    ;):p;)

10. [[Fermerkaa]]

[[Fermerkaa]] Посланик

Мда, явно е отново грешка в превода, защото когато пишех първия си пост цитирах написаното в парника: "20х по-големи шансове..."
    Във форума пък пише: "Увеличаване с определен процент, шанса за получаване на даден продукт за занаята."
    Яснота няма. Явно по метода на пробите и грешките. :)

11. mushnuk

mushnuk Жива легенда

20x вече е добро увеличение. В момента понякога садя ягоди, те имат 10х за дъски и съм доволна от резултата.

12. [[Fermerkaa]]

[[Fermerkaa]] Посланик

Та значи, не е нито 20%, нито 20х увеличението.
    Без култивирана лилия ми, от някое 12+ часа растение излиза по 5 захар от поле.
    С култивирана лилия - по 10 захар от поле.

mushnuk харесва това.