Кобрелия хм, но не съвсем!

Дискусията в/ъв "Представяне на екипа" е започната от Кобрелия на 31.12.23.

Скъпи форум потребители,

Ако вие искате да се включите активно във форума и да участвате в дискусиите, или искате да започнете своя собствена тема, първо ще трябва да влезете в играта. Моля, регистрирайте се, ако нямате собствен акаунт. Ние очакваме с нетърпение следващото ви посещение във форума! Играйте тук
 1. Кобрелия

  Кобрелия Board Administrator Team Farmerama BG

  Бих искала да споделя с вас статия, която открих в нета! Надявам се да ви хареса!

  Когато животът ви набива канчето...


  Всеки от нас има трудни моменти. И всички сме ги преживяли. Само че едни хора се справят по-добре от други. В какво е тайната им? Професор Керъл Морган смята, че цялата работа е в нашето отношение към случващото се.
  Какво трябва да помним в тежки за нас моменти?
  1. Каквото е - такова
  Знаменитото изречение на Буда гласи: "Вашите страдания са предизвикани от вашето съпротивление на това, което е". Помислете върху тази фраза една минута. Мъките ни се трупат, когато отказваме да приемем случващото се. Ако можете да промените нещо, то заемете се, действайте. Ако промените са невъзможни обаче имате две опции: да приемете ситуацията и да пуснете негативните си емоции или дълго, потъващо и страстно да страдате.
  2. Проблемът става проблем, само когато го наречете така
  Често се превръщаме в най-злите врагове на самите себе си. Щастието наистина зависи от гледната точка. Ако вие смятате нещо за проблем, емоциите и мислите ви ще са наситени с негативност. Помислете какви уроци можете да извлечете от ситуацията и тя внезапно ще престане да е проблем.
  3. Ако искате да промените нещата, започнете от себе си
  Външният ви свят е отражение на вътрешния. Със сигурност познавате хора, чийто живот е пълен с хаос и стрес. Това не се ли случва, защото самите те са крайно разпилени и действат неадекватно? Харесва ни да мислим, че променящите се обстоятелства променят нас самите. Всъщност това работи, но по обратния начин. Първо трябва ние самите да се променим, за да променим обстоятелствата.
  4. Няма понятие "провал" — само възможност да се научи нещо ново
  Трябва да премахнете думата "провал" от речника си. Всички велики хора, преди да достигнат до успех са претърпявали многократно провал след провал. Т. Едисън казал: «Аз не претърпях провал при изобретяването на крушката. Аз просто открих 99 начина как тя да не работи». Учете се от така наречените ви провали. Планирайте как да го направите по-добре следващия път.
  5. Ако не получавате, каквото искате, това значи, че по-доброто вече е на път
  Знам, че ви е трудно да повярвате в това. Но е истина. Когато прегледате живота си, ще видите, че хубавите неща са се случвали след като нещо не ви се е получавало както трябва. Възможно е работата, която са ви отказали, да е щяла да ви отдели от семейството за разлика от тази, която сте получили, но не сте харесвали на първо четене. Просто вярвайте, че всичко се случва точно така както трябва да се случи. И по никакъв друг начин.
  6. Оценявайте текущия момент
  Той никога няма да настъпи отново. Във всеки миг от живота има нещо ценно, не му позволявайте да се изплъзне покрай вас. Скоро това ще е само спомен. Възможно е някога да съжалявате за моментите, които сега не ви изглеждат щастливи.
  7. Пуснете желанията
  Повечето хора живеят със "завързан ум". Това означава, че те придават огромно значение на желанията си и ако не се изпълни замисленото от тях, емоциите им са само негативни. Вместо това опитайте "обособен ум": ако искате нещо, можете да сте щастливи, независимо от това дали желанието ви ще се изпълни или не. Вашите емоции ще са неутрални или положителни.
  8. Разберете страховете си и ще сте им благодарни
  Страхът може да бъде отличен учител. Преодоляването на страха често ви кара да се приближите към победата. Когато бях в колежа, ужасно се страхувах да говоря пред публика. Сега ми е забавно, че днес говоря пред много хора всеки ден, тъй като съм преподавател, но освен това преподавам и публична реч. За да се преодолее страха трябва само практика. Страхът е само илюзия.
  9. Позволете си да изпитате радост
  Познавам много хора, които не си позволяват са се повеселят. Те дори не знаят как да бъдат щастливи. Някои са толкова зависими от проблемите си и вътрешния си хаос, че нямат понятие кои са, ако го няма всичко това. Позволете си да бъдете щастливи. Дори не за дълго, но се съсредоточете върху радостите, а не върху трудностите.
  10. Не се сравнявайте с другите
  Ако все пак се сравнявате, нека е с тези, на които им е по-зле от вас. Безработни сте? Бъдете благодарни, че получавате помощи. Повечето от хората по света живеят в крайна нищета. Не приличате на Анджелина Джоли? Мисля, че малцина приличат на нея. Вероятно сте много по-привлекателни от болшинството. Съсредоточете се върху това.
  11. Вие не сте жертва
  Вие сте жертва само на вашите собствени мисли, думи и действия. Никой не прави нищо нарочно за вас или против вас. Вие сами си създавате собствения опит. Поемете лична отговорност и осъзнайте, че вие можете да преживеете трудностите. Необходимо е просто да започнете да променяте мислите и действията си. Откажете се от манталитета на жертва и станете победител.
  12. Всичко може и ще се променя
  "И това ще мине" — фразата от вътрешната страна на пръстена на Соломон, е едно от любимите ми. Когато сте в тежка ситуация ви се струва, че изход няма, че нищо не може да се промени. Но знаете ли какво? Промени ще има! Нищо не е вечно освен смъртта. Откажете се да мислите, че всичко ще си остане такова завинаги. Но на вас ще ви се наложи да предприемете някакви действия, за да промените ситуацията.
  13. Всичко е възможно
  Чудеса се случват всеки ден. Това е истина. Тази статия не ми стига, за да разкажа всичко, което съм виждала да се случва на познатите ми – от излекуване на рак в последен стадия до внезапна среща с половинката. Това се случва постоянно. Просто трябва да проверите дали е така.
   
  маринката74, babeto, mushnuk и 8 други харесват това.
 2. sm0uk3r71

  sm0uk3r71 Обсебен

  кое в коментара ми в темата/кална баня/ не ти хареса, че го забърсаxDда`````` бързи сте и сте разхвърляни, тез куести още не са въведени в играта, като постоянни и вие ги махнахте от архива, не само ги махнахте, а ги и разпиляхте на 55 страници 8)
   
  Последна редакция: 22.5.15
 3. Кобрелия

  Кобрелия Board Administrator Team Farmerama BG

  честно ще ти кажа, нищо не ми хареса в него:), нито отговаря на въпроса, а и не е по темата.
   
 4. sm0uk3r71

  sm0uk3r71 Обсебен

  съжелявам:)беше призив да се съберат куестите, както бяха един, след друг за наше и ваше улеснение :) ама.....
   
 5. Кобрелия

  Кобрелия Board Administrator Team Farmerama BG

  това вече е съвсем друго, ще го взема под внимание и ще го предложа на Звездичка и Каспаретка да направят нещо по-удобно и лесно за всички ни. :)
   
 6. Каспаретка

  Каспаретка Board Administrator Team Farmerama BG

  Надявам се така да е по-добре.Куестовете в читалището-71 пост.
   
 7. sm0uk3r71

  sm0uk3r71 Обсебен

  аз нямам вина,че не си захапала ясно написах мацнати на 55 страници
   
  Последна редакция: 22.5.15
 8. Кобрелия

  Кобрелия Board Administrator Team Farmerama BG

  мда, вярно е, така си писала, но чак сега стана ясно какво си имала предвид. И има резултат, нали!;)
   
 9. sm0uk3r71

  sm0uk3r71 Обсебен

  ам то не става само с яденеxD
  за което благодаря
   
 10. Кобрелия

  Кобрелия Board Administrator Team Farmerama BG

  ами не пиши с пълна уста тогава, иначе не мога да ти подреда мислите и да извлека от тях смисъла:p. Моля, моля!:)
   
  маринката74 харесва това.
 11. sm0uk3r71

  sm0uk3r71 Обсебен

  затуй пък с парцала си много чевръста:pглей сега ща вкарам у една схема, кът не ма разбираш и ма забършиш, като одеве ще минавам тук да ти разяснявам по простичко докат заапиш:pглей вчера как убаво са разбрахме;)
   
  маринката74 харесва това.
 12. Кобрелия

  Кобрелия Board Administrator Team Farmerama BG

  аз видях как хубаво се разбрахме, дано и ти си видяла. А парцала ползвам в наложащи случаи. А и жена съм все пак, разбирам, но с малко повече обяснения:music::p
   
 13. sm0uk3r71

  sm0uk3r71 Обсебен

  важното е да има мир и любов:music::pс другото ще са справимxD
   
  nefertiti харесва това.
 14. [Ghost_Rider]

  [Ghost_Rider] Board Administrator Team Farmerama BG

  [​IMG]

  :p
   
  маринката74 харесва това.
 15. joujoujouj

  joujoujouj Полубог

  За да видиш колко съм добра, почерпката си с теб ще споделя! ;)
  ПП: Сърце не ми даде да се справя сама! :oops:
   
 16. Кобрелия

  Кобрелия Board Administrator Team Farmerama BG

  Благодаря ви сладури,
  оставям почерпка с прекрасната торта "Наполеон" и нещо шоколадово
  [​IMG]

  [​IMG]
   
 17. rucan1

  rucan1 Младши експерт

  сссссссссссссссссссссссссссссссссс
   
 18. Кобрелия

  Кобрелия Board Administrator Team Farmerama BG

  по терлици влязъл....

  уплаши ли се от нещо...??!!:music::p
   
 19. rucan1

  rucan1 Младши експерт

  хахах страх .и аз .....:)е е винаги с жена трябва да внимава човек....:) кат ми бега мисито ...само ти ме плашиш
   
 20. Кобрелия

  Кобрелия Board Administrator Team Farmerama BG

  Красоти:
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  малко се размечтах....
   
  pigi102 харесва това.