Как да накараме компютъра да пише на кирилица

Дискусията в/ъв "FAQ - за играта" е започната от zwezdi4ka на 7.11.13.

Скъпи форум потребители,

Ако вие искате да се включите активно във форума и да участвате в дискусиите, или искате да започнете своя собствена тема, първо ще трябва да влезете в играта. Моля, регистрирайте се, ако нямате собствен акаунт. Ние очакваме с нетърпение следващото ви посещение във форума! Играйте тук
 1. zwezdi4ka

  zwezdi4ka Board Administrator Team Farmerama BG

  [​IMG]

  Писането във форума на играта трябва да бъде на български език и с кирилица.

  В тази тема ще намерите кратки указания как да настроите компютъра си така, че да можете да ползвате кирилицата.​

  Windows XP
  1. Щракнете на START (долу вляво).
  2. Щракнете на CONTROL PANEL.
  3. Щракнете два пъти на REGIONAL AND LANGUAGE OPTIONS.
  4. Щракнете на LANGUAGES най-горе.
  5. Щракнете на DETAILS.
  6. Щракнете на ADD.
  7. Под INPUT LANGUAGE в по-горната диалогова кутия щракнете на стрелкичката на диалоговата кутия и намерете BULGARIAN, но не го избирайте още. Ако пише Bulgarian (Phonetic), ще си инсталирате фонетичната българска клавиатура. Ако пише само Bulgarian, не е ясно точно кое подреждане ще инсталирате, фонетично или по БДС; по-вероятно ще е БДС. Изберете желаното подреждане. Щракнете на ОК. Би трябвало българският и английският да са добавени под INSTALLED SERVICES. По подразбиране подреждането на клавиатурата се сменя с комбинацията от бутони ляв SHIFT и ляв ALT. Ако желаете да промените това, трябва да щракнете на бутона KEY SETTINGS и да направите промените. С или без промени, но накрая трябва да натиснете ОК. Вече всичко би трябвало да е затворено и да виждате долу вдясно кодовете на езиците ЕN или BG. С бутоните ляв SHIFT и ляв ALT (или друга комбинация, която сте избрали) би трябвало да можете да ги сменяте.

  Windows 7
  1. Щракнете върху бутона-лого на Windows в долния ляв ъгъл на работния плот.
  [​IMG]
  2. Изберете Control Panel (Контролен панел).
  [​IMG]

  3. Изберете Region and Language (Регион и език).
  [​IMG]
  4. От раздел Formats (Формати) изберете Bulgarian (Bulgaria) [български (България)], за да имате български формат за числа, валута, дата и час.
  [​IMG]
  5. От раздел Keyboard and Languages (Клавиатура и език) щракнете бутона Change keyboard... (Смяна на клавиатурите):
  [​IMG]
  - От раздел General (Общи) натиснете бутона Add (Добавяне) и добавете български клавиатурни подредби (Bulgarian (български), Bulgarian - Traditional phonetic (български - традиционна фонетична), традиционна фонетична подредба (разширена) и Bulgarian BDS (Extended), като последните 2 може и да не са налични и да трябва ги потърсите и изтеглите допълнително.​
  [​IMG][​IMG]
  - От раздел Extended Key Settings (Разширени клавишни настройки) можете да укажете с кои клавишни комбинации превключвате между различните активирани клавиатурни подредби.
  Windows 10
  1. Щракнете върху старт менюто долу вдясно.
  2. Изберете Settings --> Time & Language --> Region & language. В Preferred languages добавете пакета за български език, ако вече не е добавен.
  [​IMG]
  3. След като сте добавили българския пакет изберете Options.
  [​IMG]
  4. Сега добавете клавиатурна/и подредба/и.
  [​IMG]
   
  Последно редактирано от модератора: 18.12.18