За форума, екипа и още нещо ....

Дискусията в/ъв "Слухове и предположения" е започната от –divane- на 16.3.18.

Скъпи форум потребители,

Ако вие искате да се включите активно във форума и да участвате в дискусиите, или искате да започнете своя собствена тема, първо ще трябва да влезете в играта. Моля, регистрирайте се, ако нямате собствен акаунт. Ние очакваме с нетърпение следващото ви посещение във форума! Играйте тук
 1. sm0uk3r71

  sm0uk3r71 Обсебен

  някой от лошите е билxDдан съм пък азxDистината е тук баша я каза, сега на кого се харесва е друг въпрос

  мммм не, нямало ме е. аз и може би месец само четях форума, без да пиша и след тази случка прописах. не ми пречи тона, аз също съм доста остър, но човек може да се разбере с мен щото няма да се обяснявам и да замитам. може и с най-острия тон да се разберем и ако съм в грешка, както тук бях разбрал грешно, ще се извиня. просто тия оправдания с - имаме семейства, деца, ангажименти, работа и т.н. са тъпи. като сбъркаш кажи си и толкова няма нужда да обясняваш колко си зает, а ние понеже по цял ден си бъркаме в носа и нямаме никаква работа стоим и чакаме някой да сбърка и да му го посочим.

  е точно от тук тръгна на атанасова спада. не помня кой, в коя тема, за кой куест, но й беше казал съвсем човешки, даже под формата на майтап, че има правописна грешка някъде си, мисля, че беше в заглавието на самата тема, но определено не беше злобно и заяждащо. и тогава влезе в отбранителна позиция тя, започна да демонстрира колко е засегната, колко всички са лоши с нея, прати ги в тема за правопис, цяла вечер се държа като ощипана девойка, а на следващия ден тръгна да се извинява, защото може би била прекалила с тона. а кажи сега кой крив, кой прав? толкова ли беше трудно да благодари за забележката и поправката и да се спре до тук? така, че не сме само потребители в грешка и екипа греши, само дето някой застава и казва - аз бях - виновен съм, а друг започва да се оправдава и да се оплита докато обяснява колко сме злобни, щото сме видяли грешката.
   
 2. БашФермер

  БашФермер Генерал

  ейййй шила в торба :D ще ме накарате да търся правописната грешка :D
   
 3. DILQNADELI

  DILQNADELI Обсебен

  xDxDxDxDxD
   
 4. sm0uk3r71

  sm0uk3r71 Обсебен

  xD чак пък, да не е при урока по бгxD
   
 5. БашФермер

  БашФермер Генерал

 6. БашФермер

  БашФермер Генерал

 7. milkoga1

  milkoga1 Господар

 8. DILQNADELI

  DILQNADELI Обсебен

  улекна ми не е започнало с мен както си и мислех, аз за правопис няма да споря, не веднъж казах не съм в час по БГ-ЕЗИК, при мен спора бе за тази прословута кошница, но няма значение вече кой къде кога, момичето се отегли. надявам се следващият мод да е по отговорен и по отзивчив, още от сега му обещавам който и да е че аз никога няма да се заям с него та за каквото и да е било xDxDxDxDxD, напротив ще му правя четки, ще се мазня всекидневно и колкото се може ще го прикривам ще си затварям очите за всички грешки и пропуски който направи .......Тук угодия няма то е ясно вярно е винаги или модовете или админите обвиняваме, но кой? ако не тях така че и с тая дискусия и без нея мнението си няма да променя полза тази игра има само от 2 ма души тук в екипа другите са излишни и когато сами видят че не са полезни а обратното правят най лесното бият си Х са. не останат да се борят да се докажат да се извинят а ги надробят едни и после беж да ги няма това какво говори само по себе си аз лично не бих зарязала екипа по този начин пък колкото и упреци да имах бих комуникирала всеки ден с по знаещите да се обуча а не да ги зарежа след 1 вото препъни камъче. не бих и занимавала обикновеният потребител с семейните ми проблеми те са извън тази игра щях да се опитам да разбера проблема а не всеки път да се извинявам за това което е моя грешка а сега лек и успешен ден от мен и на добър час Госпожо Атанасова. П.С. колкото до детето това русото е моята малка принцеса. един съвет колкото повече расте толкова повече внимание се отделя за нея( него ако е син) да са ни живи и здрави сега ще завърша с едно стихотворение.
  ПИСМО ДО МАМА

  Павел Матев

  Каква невеста си била ти, мамо!
  как светнал младоженческият двор,
  когато те извели на хармана
  за първото ти сватбено хоро.

  Като сърна на горската поляна
  внезапно озовала се в кордон –
  изтръпнала – забравила си, мамо,
  да сториш на свекървата поклон.

  Ти – другоселка в кръг от непознати!
  Но те простили малкия ти грях.
  сто чирпанлии – набори на тати –
  залели всичко с вино и със смях.

  А ти в хорото – пъргава, чевръста –
  отмеряш стъпка, в свян навеждаш взор.
  А плитките ти две змии до кръста –
  пленили младоженческия двор.

  Какви коси! Едничка ли девойка
  въздишала на моминския праг
  да метне като житена ръкойка
  таквиз коси до момъка си драг.

  Във тях е пресен черноземен блясък
  и златото на утринна заря,
  среброто на подводен ръчен пясък
  и бронза сив на хлебната кора

  преливали се буйно или плахо...
  Години, мамо, има оттогаз.
  И три деца с косите ти играха,
  със тях играх във люлката и аз.

  Те милваха лицето ми, когато
  целуваше ме нежна и добра.
  Те паднаха в безреда онуй лято,
  в което оковаха моя брат.

  Тогава ти завърза ги в чембера.
  Сълзи покриха бледите страни.
  и дирих аз утеха да намеря,
  но лесно ли е във такива дни?

  В такива дни аз – плахото селяче –
  поисках за гимназия пари.
  А ти над бедността ни да поплачеш
  зад кладенеца привечер се скри.

  На заранта - прегърбена и жалка –
  с отрязани коси, с подпухнали очи –
  прегърна ме и каза: “ Припечелих малко.
  Вземи парите, сине, и учи!”

  Сега са други времена, друг – простора.
  Пораснах. Учих. Ето ме сега.
  Здрависват ме с любов добрите хора,
  и ненавижда, мрази ме врага.

  Но пиша аз и искам да съм верен,
  и любовта стиха ми да краси.
  Ала назад ли погледа си вперя,
  аз виждам твоите отрязани коси.

  Дали стиха ми днес те утешава
  и в песните ми виждаш ли, кажи,
  отплатата за мъката тогава,
  която не на теб, но мен сега тежи?

  Едва ли... Ала ще успея, мамо!
  Как няма да успее оня син,
  пред който като неплатен огромен данък
  лежат продадените майчини коси.


  Завръщане

  Привечер, и нищо се не чува.
  В здрачината селска тишина.
  Добър вечер! Мама ме целува.
  Дюлята излъчва светлина.

  Мама ме целува, в двете длани
  мъжко неизбръснато лице.
  Две сълзи запазени от лани
  скрити в най-дълбокото сърце.

  Ябълки в шепите събрани,
  прясно сирене и стар ошаф.
  Думите й, малко неразбрани,
  слушам аз и ням и гологлав.

  Уж съм вещ по българското слово,
  а не мога да усетя сам
  как се ражда този странен говор
  на човек от щастие люлян.

  Някъде в детинството му плуват
  кучета, волове и жита.
  Добър вечер, мама ме целува,
  мене ме целува радостта.
   
  Последна редакция: 19.3.18
  Dionys, metalABV.bg, ella и 2 други харесват това.
 9. SexyLady8610

  SexyLady8610 Прохождащ

  Хайде като ще говорим за мен да взема да се включа, че не ми е по вкуса да мълча.
  Само да питам- как при писането във форума разбирате какъв е тона на човек? Или просто тълкуваме както ни е угодно?
  Зебележката за правописната грешка(беше заради 1 буква) я приех много добре, ама Вие не разбрахте иронията на написаното от мен. И да в началото ме засегна, но после се извиних за реакцията.От първият ден тук ме гледахте под лупа, разбираемо. Ама айде да сме честни, че Торнадото ме захвана още от първите секунди. Да съм давала отчет каква съм, що съм. После още милион пъти ми припомня, че съм била обещала да му се отчитам. Извинявайте ама кой е той, че да си давам на него отчет за мястоо в екипа? Или на който и да било? От аватара си личеше каква съм тук, а и го написах, ама не се спря с това.
  С Диляна не помня защо точно се спречкахме, някакво променено инфо мисля беше, и се започна дългият спор. Да защитих се, макар че за много не беше правилно да обяснявам, че имам личен живот и дете- ми не ми било тук мястото. Е прави бяхте- не е тук, махнах се. Спорихме, спорихме с нея и приключихме, дали просто ни писна да спорим или не, е друг въпрос.
  После се захванахме с Баша. По спомен всичко с него започна от една тема където Караконджо нещо обиждаше, мрънкаше, стана поредният "скандал" там, и Лю беше казала да мълчите. Никой не спря и аз на следващият ден помолих да се спрете, за да не стане после екипа лош. Баша скочи и каза, че се крия зад чужди гърбове и не мога да си поема отговорност за постъпките. Ми не е така Сравни ме супер тъпо с други хора, защото така виждаш нещата. Ок, приемам, не можеш да ме познаваш като човек, не показах правилно какво мога и какво не. И всичко това повлече останалото след себе си. При всяка грешка скачахте срещу мен, и това е нормално. Знам, че всички страдат от невярното инфо, но много от нещата не знаете как се случват реално. Тези които знаят май удобно са забравили и просто мятат камъни.
  Честно казано ми е много добре, че се махнах и се чудя защо не го направих по-рано. От позицията си в момента ясно осъзнавам, че начина по който исках да стана част от форума и екипа не беше подходящият и весто да ме приемете се настроихте срещу мен, за което сама съм си виновна. Явно нямам данните и способността да комуникирам с толкова много хора и да реагирам спокойно в някой ситуации. Макар и късно все пак се махнах. Мисля, че е време да приключим с темата и да продължим напред.
  Ако някъде съм сгрешила в описанието на събитията и случките довели до тази ситуация, моля да бъда поправена.
  И само да допълня- темата за правописа тогава не я направих, за да се изкарам мега умна, защото съм руса по душа и леко по коса, а защото се заформи интересна дискусия, но не беше на правилното място. Някой даже ме беше подсетил да преместя постовете, за да не спамим излишно. И там яко се оплескаха нещата.
  Махнах се от екипа, не защото не искам да съм част от него, а защото разбрах, че момента не е правилният за това. Опитах да съм по-активна, по-полезна, но не се получи по ред причини. Мисля, че в този случай най-правилното беше да се махна.
  Както и да е, за мен това са минали неща.
  Диляна, благодаря за пожеланията.
   
  -niksan-, milena7004 и Кобрелия харесват това.
 10. Кобрелия

  Кобрелия Board Administrator Team Farmerama BG

  Здравейте и от мен!
  Много материал сте стъкмили за четене:p, много нещо...
  Четох всичко и всички, мислех дали да си пусна и аз тема за гласуване, макар че ми се струва мега тъпо това, или направо да зарежа всичко и да си живея живота! Четох и след няколко поста реших, ключов фактор, че по свирката на торнадо няма да играя, нито да му направя кефа. Не, торнадо, ще ме извиниш, но - не!
  При теб работата е такава - като не можа да стигнеш гроздето, и то се оказало кисело. Не, торнадко, няма да ме вкараш в твойта картинка, искаш да подражаваш на Баша, но и на малкия му пръст не можеш да се намажеш.
  Ако на някой му пречи моето решение, имам си тема, можем да дискутираме там.:)
   
  -dd76-, milkoga1, grigorovat и 2 други харесват това.
 11. sm0uk3r71

  sm0uk3r71 Обсебен

  хахах.......за туй си ми тръпкаxD
   
 12. kalinamalina1983

  kalinamalina1983 Активен автор

  Аиде по същество.За всяка грешка има и прошка Тея дето не умеят да прощават всъщност се самонаказват тъпчат на едно място......както и да е техен проблем...Някои да знае нещо ново за играта некоя подробност за предстоящите куести нещо интересно
   
 13. DILQNADELI

  DILQNADELI Обсебен

  Много много копане пак ще е сигурно зареди трактера догоре а и 3 туби резерва си вземи
   
 14. kalinamalina1983

  kalinamalina1983 Активен автор

  Благодаря ще туря и джипиес на трактора да не сакриви лехите.конеца на баба свърши
   
  DILQNADELI харесва това.
 15. joujoujouj

  joujoujouj Полубог

  Май преливаме от пусто в празно...
  Случващото се (дежа вю) дано не е напразно!
  Да плюе всеки е навит
  и голям изглежда бабаит,
  но до работа като опре -
  в миша дупка гледа да се свре.
  Да идва вече най-добрата фея
  и да свършват мъките с'ъс нея!
  Достатъчно е БП, че не се запират,
  поне във форума да има мира!
   
  -dd76-, Dionys, milkoga1 и 6 други харесват това.
 16. kalinamalina1983

  kalinamalina1983 Активен автор

  Ако е вярно , тогаз от кеф ми иде да запея ....(дано не избягат гаргите)
   
 17. joujoujouj

  joujoujouj Полубог

  Гаргите ако изплашиш - туй не е беда!
  Ала феичката ако се отчая - няма 'ти простя!!!
   
 18. БашФермер

  БашФермер Генерал

  коя е тази фея
   
 19. kalinamalina1983

  kalinamalina1983 Активен автор

  Благодаря
   
 20. joujoujouj

  joujoujouj Полубог

  Най-добрата, Баш...де да знам...дето ще махне с вълшебната си пръчица и всичко ще си дойде на мястото. Ти как мислиш - ще стане ли?! Всеки от нас си има причина да е тук, всеки има различни приоритети - едни трупат ТО, други - МП, трети убиват скуката, четвърти просто се забавляват, та си мисля, че и затова всеки играе по своя си начин. Не виждам необходимост обаче който и да е да декларира непрекъснато разбиранията си и да навира своята истина в очите на другите. Добре би било ако можеше да се спазва максимата "Не прави на другите това, което не искаш да правят на теб", а също и "Ако не можеш да помогнеш - поне не вреди", но хората сме различни. В крайна сметка всички ние сме от едната страна на барикадата и никой няма нужда от приятелски огън. А колкото до новия член на екипа, нека е преди всичко човек! Необходими са разбира се знания за играта, грамотност (включително и техническа), желание за работа в екип, поемане на отговорности, изпълняване на ангажименти, правилен подход към различните ситуации и още...и още...От нас се иска само повече толерантност. Лично аз мисля, че Авантазия щеше да бъде много полезен за екипа и играчите (навремето си направих труда да надникна във форум на игра, който администрираше), но не му дадохме никакъв шанс...както и да е, това е затворена страница.
  Та...толкова за "феята".
   
  -dd76-, обичамфорума, kismit и 3 други харесват това.