За форума, екипа и още нещо ....

Дискусията в/ъв "Слухове и предположения" е започната от –divane- на 16.3.18.

Скъпи форум потребители,

Ако вие искате да се включите активно във форума и да участвате в дискусиите, или искате да започнете своя собствена тема, първо ще трябва да влезете в играта. Моля, регистрирайте се, ако нямате собствен акаунт. Ние очакваме с нетърпение следващото ви посещение във форума! Играйте тук
 1. –divane-

  –divane- Team Leader Team Farmerama BG

  Здравейте,

  Мили, а понякога и не чак толкова мили съфорумци. Хайде и аз да изкажа мнение по някои въпроси, не че много ще ви заинтересува.

  За модовете:
  За всички ни е ясно, че по презункция всеки мод е лош, но защо? Преди време беше, заради наказанията, но в последствие просто защото е мод, лично съм го изпитала. Ако не беше Баша да удари едно рамо при появата ми, оле мале, мезе бях голямо. Винаги тръгвате предубедени към всеки нов. Вярно е че човек се доказва с времето и действията си, но за да го направи трябва да му се даде и възможност.
  И моля не ми обяснявайте, че давате, всички сме наясно какво е кунстроктивна критика и забележка и какво са 3 страници обяснения, как някои е сбъркал а видиш ли работата му била да е безгрешен o_O

  За това какво всъщност правим:
  Другото което малцина от вас знаят или оценяват е, че екипа прави много повече от това да плесне едно официално днес - предварително мнение за евенти и идей за промяна по тях, тестове и докладване на проблеми, повторни тестове и обратна връзка за развитието на бъговете, подготовка на официални и информация за евенти, които често се сменят всеки ден, попълване на всички теми във форума с новите неща, местене на стари и неактуални теми, проверка и отговаряне на въпроси от форума и съпорта, седмични и месечни доклади и т.н и т.н. Дали според вас това 2ма човека могат да го правят? Колкото по-голям е екипа, толкова по-бързо става всичко, има кои да ти помогне и провери и съответно има по-малка вероятност за грешка!
  В момента имаме чакащи 7 фая за тестване и правене, 8 чакащи за мнение, седмичен доклад, във форума изобщо не знам какво е разнасяно а съпорт не съм поглеждала.
  И да не ми кажете да си ги намерим хората, къде да ги търсим? Никой от вас не иска да си го причини, но пък за сметка на това много сочене с пръст и мнения как трябва да станат нещата. Ами хайде де, заповядайте!

  За разлика от вас, аз искам нещо съвсем малко, следващия мод, които се моля да се появи в близките 6 месеца ( но не ми се вярва), да получи нормален пробен период - 4 месеца.
  През това време има достатъчно други начини, да покажете, че е сгрешил, вместо да му се метнете на врата от самото начало. Всеки нормален човек, приема градивна критика. Така любимите ви сигнали също могат да се ползват за това, вместо да ни обяснявате, кои как тълкува дадена дума!
  Ние също ще можем да наблюдаваме работата му в нормална среда и на края, ако имате желание да поспорим, кои как вижда нещата.
  Има един 2-ма дето знаят, че няма да се изкривя и да напиша, че някои е супер полезен и не можем без него, ако не е така. Може да защитавам всеки които е в екипа от нападки, но никога, няма да се изкривя да излъжа, защо го защитавам.

  Дали ще ви е възможно или искам прекалено много от вас?


  ПП Ще помоля да не се нахвърляте отново на KAtanasova, момичето е взело своето решение. И чест и прави, че реши първо да завърши нещата които е започнала, а не директно да си бие хикса, така че отнови ви моля бъдете добрички.
   
  -dd76-, farmerama1154, kismit и 12 други харесват това.
 2. kalinamalina1983

  kalinamalina1983 Напреднал

 3. –divane-

  –divane- Team Leader Team Farmerama BG

  :eek::eek::eek::eek: Изключително смислена комуникация.
   
  mushnuk харесва това.
 4. Az2

  Az2 Напреднал

  Миличка, мисля, че напразно влизаш в обяснителен режим. Осъзнавам подбудите ти, въпреки това. Опитваш се да обясниш и успокоиш едновременно, да помолиш за разбиране и толерантност. Не всички ще те разберат, но не е и необходимо. Била съм в подобни "обувки". Затова се възхищавам на труда ви - самоотвержен и въпреки куп фактори. Същевременно ви съчувствам - не заслужавате такова отношение. Затова, от свое има искам да ви благодаря за всичко, което правите и да помоля съфорумците - този свят има нужда от повече доброта и положителна енергия. Нека си помагаме. Ако не можем, поне да не се нараняваме.
   
  pepa551, Doremi, [[Fermerkaa]] и 2 други харесват това.
 5. scaregrowII

  scaregrowII Старейшина

  Извинявай,но това да се случи, зависи не само от играчите,а в голямата си част зависи от ВАС! И не е въпрос на молби,а на Ваше решение и абсолютно заявени правила , пак от Ваша страна.Нужно е Вие да дадете сигурност на този човек,че в предстоящите 4-6 месеца, ще сте зад гърба му.Колкото и да прави грешки....Може и да го правите по Скайп , по чат,но във форума това не си личи. Два случая вече наблюдавам на нови модове,и двата се развиват по един и същи сценарии.А аз помня и такива,абсолютно идентични ситуации от 2010 ,2011....години.
  Никога не съм харесвал фатмашката /военна / дисциплина във форумите.И винаги ще казвам,че този форум е един от най-демократичните и свободни за дискусии и споделяне. Но ,ако искате някой Мод да се задържи тук- повече от седмица,месец....трябва Вие да го обградите, не с молби за толеранс,а с ПРАВИЛА.Правила,които да му оставят време да навлезе в задълженията си ик омуникацията с играчите . И тук да няма : Ваши-Наши,кой ни е симпатичен,или пък-Не....Не създадете ли Вие- тези правила,не застанете ли твърдо за тях,и най-важното да взимате веднага мерки за нарушаването им...Резултата, още от сега може да го предскажа.

  Играта стана на 10 години,или 11...И има играчи,които я играят от самото начало.Има играчи,които я носят в себе си, знаят всичко за тази игра.Те са като енциклопедии на тази игра. И,когато изправиш срещу Тях мод,който не носи тази експертиза-става мазало! Понякога брутално и много грозно.... Има две решения.Или тези играчи да приемат да са част от екипа,или да се създадат правила,които да дадат някакъв толеранс на НОВИЯ МОД. Да се начертае една граница около него,която не бива да бъде преминавана. Би било прекрасно това да стане с молби,но лично аз- не вярвам И колелото се завърта...отново и отново.
   
  milkoga1, Doremi, magy76 и 5 други харесват това.
 6. –divane-

  –divane- Team Leader Team Farmerama BG

  Има хора които винаги уцелват целта :) В това е и смисъла на тази тема, може и ние да си извадим поука от написаното!
   
 7. Баш-а

  Баш-а Стажант

  Такаааа, първо да кажа, че ни натръшка за спам, който тръгна от грешка на мод. Не може да пляснеш грешен линк и да си биеш хикса. Каква реакция очаквате от нас? Да стоим да се усмихваме и да пеем прегърнати, не става! Излиза, че спама на този форум е най-големия проблем, като се има предвид, че спама преди години беше с килограми повече. Проблемите са много по-сериозни от един спам, ама явно от едно време важи максимата - има хора има проблем, няма хора няма и проблем. Лично мен бана не ме бърка, както се вижда, мислех да си го изкарам кротичко до край и тогава да вляза ама се ядосах щото ми трябваше инфо за куест, а с бан не можеш да стигнеш и до фая, да не говорим, че излиза дата с края на бана, но не и час, не мога да чакам ей така в нищото, че да проверя една таблица.
  Колкото до пробният период от 4 месеца г-жа мода имаше доста повече на разположение, видяхме, че не й се получава. Рунтавия да го коментирам ли въобще? Аз нямам време, прекалено съм ангажиран за да подам кандидатура. Нямам нужното време и няма да се бутам само заради облаги. Предложих помощ, задкулисно, знаеш, че можех да съм ви полезен без излишни ангажименти, който поради липса на време не мога да спазя. Вече се замислям да ви пусна жената. Е, не е на моите знания ама е на половина и поне няма да се учи от а - б. Въпроса е струва ли си да си го причинява, да опъват 2-3 каиша, а други да си бъркат в носа.
   
  magy76, Торнадо73 и vida_bl харесват това.
 8. tani1980

  tani1980 Полубог

  Прав си както винаги Баш. Но моля те не причинявай това на половинката си. Нищо че ще и помагаш, но заслужава ли си да си опъва нервите и да отнася негативите? Вместо да си говорите за ваши семейни неща ще обсъждате Фермата. Не е честно някак си.
   
  vida_bl харесва това.
 9. –divane-

  –divane- Team Leader Team Farmerama BG

  И в такъв случай, пак стигаме до въпроса, от къде да дойдат тия дето знаят и могат?
   
 10. joujoujouj

  joujoujouj Полубог

  Туй малко...грубичко ми прозвуча, да се пусне, ако иска тя (сама) :)

  Ами...при създадената ситуация е ясно, че не иде реч само за адаптация! Всеки сам за себе си трябва да реши, слагайки на везните ползи и вреди :)
   
  milena7004, magy76, mushnuk и още 1 човек харесват това.
 11. Баш-а

  Баш-а Стажант

  е ти пък много тънкообидна ще дойдеш, ако живееш с мен значи на втория ден си избягала с писъци :D при мен само абсолютен непукист може да вирее :D
   
 12. Баш-а

  Баш-а Стажант

 13. Торнадо73

  Торнадо73 Пазител

  Да ма извинити ама гласува ли се у тъз тема :),разбира се за любимото ми диване бих гласувал положително с 2 ръце тя знае :) .....ето един основателен въпрос....защо екипът разчита на масовост а не на ползотворност,нужно ли е такава бройка а ефект колкото за единица,госпожицата била решила какво.....чака да направи 1001 фала и тогава да осъзнае че освен титли и ползи има и друго или......?Като знам колко е "скоростна" о действията аз я чаках 6 месеца да ми отговори начиии около 2050 година ще каже сбогом на екипът :)
   
  magy76 харесва това.
 14. BUTTERFLAYS

  BUTTERFLAYS Пазител

  И аз така мисля ....най-важното е да има желание...но желание за работа, а не да си види ника в синьо.
  Който има желание дори и да не познава отлично играта, нека опита да не се срамува и да не се страхува от нападки ... щом има желанието бързо ще напредне със знанията и ще е полезен на играчите ... а щом е полезен ще се чувства добре сред тях.
  Нека видим наистина ли няма желаещи !?!.....
   
  magy76 харесва това.
 15. Кобрелия

  Кобрелия Board Administrator Team Farmerama BG

  Тук става въпрос за човешки отношения. Не става дума за експерти в играта, тук е форум, коментира се играта, знанията на всеки, но трябва да има комуникация, не играем тук, а у фермата. Има експерти на играта, дето не са влизали и никой не ги познава у форума, играят си и не искат да знаят за тоя форум, сигурно случайно...
  Вие не се държите като свободни хора, когато бяхме строги, се оплаквахте, че налагаме военен режим, когато сме по ларж ни се качвате на главите, свободата я обърнахте на свободия. Като ви наказваме се оправдавате като деца, ми така е, защото се държите като деца. Това в училищата се нарич булинг. По закон е наказуемо. Във форума също има булинг. Като нагрочите някой не се отказвате, докато не го довършите! Като децата сте, жестоки и безмилостни.
  Лепнете ли клеймо на някой като смъртна присъда е! Не дай си боже се реши пък да влезе в екипа!
  Нито на експертите нито на останалите им дава някой правото да сочат с пръст, да хулят, да осмиват и да се подиграват на други хора, било на член на екипа, било на друг играч.
  Съвсем логично е да се защитаваме като екип, иначе няма да сме екип, независимо дали го считате за правилно, нормално или грешно, ние се защитаваме, защото трябва да сме екип, защото трябва да се сработваме всеки ден, как иначе ще се получи?!
  Извинявам се предварително на мушнук, че я споменавам, тя, докато беше в екипа, колко подигравателни подмятания, сарказъм и надменно отношение е получила от съфорумците, помните ли?! Докато тя беше в синьо никой не обръщаше внимание на това дали е полезна с информацията си, със съветите си, с това което прави във форума, следяхте я под лупа, за всяка грешка я нападахте! И тя го помни, сигурна съм! Сега - оказва се, че синия цвят е бил проблема така ли?!
  Защо Тани1980, според теб негативното отношение е подсигурено, така ли, според теб си има достатъчно боксови круши, а и ние сме се научили, свикнали по някакъв начин да понасяме или избягваме вашите удари, но неее, друг не бива да се подлага на това? Баша е прав според теб, а диването не е ли права, защо гледате само едната страна, няма ли друга? Диването, аз, всички от екипа не сме ли влезли в тоя форум като играчи?
  За кой ли път вече се сформира такъв разговор, и всеки път едно и също.:sleepy: Всеки дърпа чергата към него си...


  Други пък колко реваха да влязат в екипа и като това стана се покриха вдън земя, Интерпол само можеше да ги открие. От много желание им умря желанието.
   
  kismit, milkoga1, Doremi и 2 други харесват това.
 16. tani1980

  tani1980 Полубог

  Е ти пък, изкарваш сам себе си много лош. То и аз така правя - показвам все лошотията си, а другото скрито покрито.
   
 17. joujoujouj

  joujoujouj Полубог

  Хаха, не мисли, че и аз съм толкова лесна! С'ъс овен в'ъв къщи си е направо...интересно xDxD
   
 18. –divane-

  –divane- Team Leader Team Farmerama BG

  Както казах, тази тема е приключено, не мисля повече да коментирам. Каквото било, било, свърши се и с вашата и с нейната мъка.
  Спокоино, има си теме за гласуване, няма страшно. И какво точно качество очакваш от 3-ма души, че нещо не ми е ясно?
  https://board-bg.farmerama.com/index.php?threads/Да-остане-ли-divane-в-екипа-на-форума.16272/#post-127927е
   
 19. p_janeta

  p_janeta Старейшина

  Каква бройка Торнадо ? Имам чувството, че пишете , просто за да пишете :(
  Почти година никой не е кандидатствал за да влезе в екипа.
  Госпожицата , която така така усърдно плюем, вероятно е била помолена да се включи в екипа, не е кандидатствала и не се е натискала за облаги.
  А сбогом на екипа казаха доста хора и за това ние усърдно се погрижихме.
   
  aylakz и Кобрелия харесват това.
 20. Баш-а

  Баш-а Стажант

  аз не дърпам бе, не ща да съм син, но предлагам помощ щом не можете да смогвате. мога да помагам с таблици, преводи, картинки, гифове, всичко. ай да не се лъжем сети се от кога почна да е така хубаво инфото, цветно подредено, красиво, пълно, смляно. в моя форум се научиха на таблици, програми за картинките, гифове, клипове им дадох, таблици за смятане направихме ... всичко. направих сайта тогава и съм помагал винаги с каквото мога за развитието тук. но нямам време за строги ангажименти, затова предложих и друго, вие си решавате. ако имате интерес знаете къде да ме намерите.
   
  magy76, fermer4etoo1970 и joujoujouj харесват това.