За създаването на ковашка работилница

Дискусията в/ъв "Актуализации и идеи" е започната от The.Farm на 6.8.17.

Скъпи форум потребители,

Ако вие искате да се включите активно във форума и да участвате в дискусиите, или искате да започнете своя собствена тема, първо ще трябва да влезете в играта. Моля, регистрирайте се, ако нямате собствен акаунт. Ние очакваме с нетърпение следващото ви посещение във форума! Играйте тук
?

За създаването на Ковашка работилница, за комбиниране и създаване на цъкалки.

Гласуването е завършено на 30.8.17.
 1. Да, за идеята съм.

  13 глас/а
  81.3%
 2. Не, не я подкрепям.

  3 глас/а
  18.8%
 1. The.Farm

  The.Farm Болярин

  За създаването на Ковашка работилница. На старото място на Рошко. Това няма да е типичният занаят като другите...
  Защото това което се създаде няма да може да се продава на пазара.

  Ще обясня по-подробно!

  Ковашката работилница НЯМА ДА СЪЗДАВА НОВИ ЦЪКАЛКИ ОТ НИЩОТО.
  Само ще добавя, модифицира, НОВИ ПО-ДОБРИ СВОЙСТВА НА ЦЪКАЛКИТЕ. Ще ги ъпгрейдва демек, дето се казва.
  Но е важно да се уточни нещо!!!
  При комбинирането, примерно на две цъкалки, двете цъкалки ще изчезнат и на тяхно място ще се появи само една "нова", но вече значително подобрена!


  Тоест, ако приемем, че цъкалките са вид "магически статуетки" всяка даваща определено нещо - ТО, ТТО, МП, СТ, Тор и т.н.
  При комбинирането на две или три цъкалки едновременно, при поставянето им при ковача, след новото им "изковаване" ще се превръщат в една цъкалка, но с по-висок показател.


  ПРИМЕРНИ ПРАВИЛА (за да се избегнат злоупотреби):

  1. Получените нови цъкалки НЯМА ДА МОГАТ ДА СЕ РАЗМЕНЯТ, НИТО ПОДАРЯВАТ НА ПиТ!
  2. Подаръчните цъкалки от менюто за подаръци на съседите и тези с ограничен брой обирания, също така декоративните - няма да могат да участват.
  3. Цъкалки закупени от Пиратският залив, домашните любимци, цъкалки от колелото на късмета и специалните цъкалки - няма да могат да участват!
  4. Харитата ще могат да участват, но веднъж създадеш ли ново по-мощно модифицирано Хари - няма да можеш да го подаряваш на ПиТ, нито разменяш.
  5. Цъкалки закупени от магазина със лалогулдени ЩЕ МОГАТ да участват. Но също след създаването на една такава по-мощна цъкалка, по никакъв начин няма да може да я прехвърляш на друг акаунт.

  Комбинирането на цъкалките може да се осъществява по няколко различни начина, примерно:


  1. Комбинирането на цъкалки само от еднакъв вид.
  2. Комбинирането на цъкалки от различен вид, но даващи еднакво нещо - ТО, ТТО, СТ, МП и т.н. По трудоемко ще е за изпълнение.
  3. Комбиниране на цъкалки от различен вид и даващи различно нещо.


  [​IMG]


  Какво мислите, а? Хайде не бъдете тесногръди ;)

  Идеята има няколко предимства:

  1. Всеки има цъкалки който се повтарят по 4-5 пъти, примерно, не ги използва. Или пък не иска да ги продава на ПиТ, защото цената им е смешна. Или пък не се търсят на ПиТ за размяна. Така с Ковашката работилница ще се придаде вече смисъл на тези неизползвани цъкалки, като ги направим по-добри.
  2. Ще има повече място във фермата, унищожаваме 2 цъкалки за да създадем една по-добра на тяхно място (не от двете заедно по-добра, но поотделно)

  Пример: събираш две Харита, даваш ги на ковача, той изковава "ново" Хари. Няма да е по-добро от двете заедно. А ще е по-добро поотделно...

  Две Харита комбинирани при ковача = на едно ново Хари с 8%.
  Другите две се унищожават.
  Предимство повече място за сеене, по мощни цъкалки.

  Две еднакви цъкалки даващи 500 ТО поотделно = на една "нова" цъкалка даваща 700-800 ТО, вече след изковаването.
   
  Последна редакция: 6.8.17
 2. KARAKONJO

  KARAKONJO Адмирал

  Не вярвам да стане. Колкото се осъществи моята идея за месарски занаят.
  Това са сумати рисунки на нови картинки. И ако искам да слея снежно и слодоледено оръдие? Или новогодишно и водно? Или листопадно и яйчено. Аниматорите на играта отде ще знаят аз какво искам да слея та да направят аниамация именно за това?
   
 3. The.Farm

  The.Farm Болярин

  Брях, гледам и не вярвам на ушите си, дето викаше един луд професор колега. Старши научен сътрудник Караконджо, как може да крадете от труда на вашият многоуважаван началник, професор Пинки, без да упоменете името му... а!? Като доктор на науките, дългогодишен доцент и впоследствие ректор на престижният... Колеж по агробизнес и развитие "Червени домати", аз съм меко казано възмутен...
  Нима твърдите, че имате нещо повече от съавторство в моят научен труд "За колбасарските цехове" . Монография, публикувана в специалното новогодишно издание на престижното списание "Фармерама форум" на 31.12.15 г. Аааа-а-а...!? Говорете-е... Вие, крадлив асистент от моята катедра, не вие срам...xD:p


  П.п. Не стига че преди три дена ми украдаха туршията от мазето, сега и това :cry:
  Е, добре де, в крайна сметка не може да се отрече, че тогава придадохте плътност и завършеност на трудът ми, за което Ви благодаря. Ха, наздраве! Пий, дяволе...
   
  Последна редакция: 7.8.17
  БашФермер и lyd_s_motika харесват това.
 4. lyd_s_motika

  lyd_s_motika Кандидат за признание  Многоуважаемий г-н професор,
  Като изразявам искренния си възторг от така направеното от Вас дълбокомисленно и бекрайно нужно на цялата наша общност предложение, смея да Ви обърна внимание на два дребни детайла, с което се надявам по никакъв начин да не увредя на Вашето непоклатимо реноме.
  1. Възможно ли би било, тази Ваша работилница да извършва и следната услуга - да предаваме по пет от така скъпите на сърцата ни жълти обори, а тя да ни връща по два оранжави?
  2. Не съдете прекалено строго Вашия също многоуважаван старши научен сътрудник г-н Караконджо, защото той тоже има своя скромен принос за научното развитие на нашата общност. Ще припомня само неговата студия "Фарма-Джурасик парк" и сериозната му аргументация за нуждата от този проект, за чието развитие, мисля и Вие дадохте ценни напътствия.

  Като се възползвам още веднъж от случая, Ви поднасям най-искренните уверения в дълбокото ни към Вас уважение, от името на фермерската ни общност.

  ПП Щото иначе, ако нещо объркам конците и като дойде онзи, Брата с голямата картечница... Олееееее....:eek::eek: :eek:
   
  Последна редакция: 8.8.17
  БашФермер, [[Fermerkaa]], mell и 2 други харесват това.
 5. The.Farm

  The.Farm Болярин

  Добра идея за оборите, но проблема е че БП, продават оранжеви за лалогулдени (кой ли луд им ги купува, ама дето се вика знае ли човек...). Може би, ако се завиши бройката. За 30-40 жълти... един оранжев, но и тогава е утопия да вярваме че ще стане, ако приемат идеята, понеже лесно може да се закупят и 100 жълти, ако имаш милиарди МП, а те са по-често явление от лалогулдените в играта.

  За Караконджо, твоят въпрос е по-лесен за отговор и разрешим за изпълнение. Лесно могат да се досетят и илюстратори, и програмисти какво ще искаш... защото това е затворен процес и контролът е зададен предварително от тяхна страна, само код и рисунки, които теб не те интересуват. За теб остава един централен слот и да сложиш нещо в него. И това нещо ще се запази...

  [​IMG]

  Това по средата досещаш ли се какво е? Не говоря за меча, това е централен слот, който е водещ и главен при трансформацията. Тоест нищо не се налага да знаят илюстраторите и програмистите. Да, налага се да знаят нещо... но напълно различно от това което теб те тревожи, не бой се...
  Ти сам си избрал кое ще бъде в централният слот, и само то ще се запази (може и да не е като външен вид, ако илюстратори и програмисти не ги домързи, например златно на цвят Хари след трансформацията), а останалите неща от спомагателните слотове (тук на картинката са например 4) ще изчезнат, ще се "стопят" отдавайки силата си на това което си избрал да бъде в централният слот. Разбрали сега. Не знам, по ясно обяснение от това, което ти пиша, здраве му кажи. Но за едно си прав, доста работа и от страна на илюстратори ще има, но най-вече програмистите... да задвижат това
   
  Последна редакция: 8.8.17
  БашФермер харесва това.
 6. KARAKONJO

  KARAKONJO Адмирал

  Това разбира се са доста интересни предложения = да речем з аоборите? Но за какво ми е да минавам от жълто на оранжево ниво, ако вече имам червено ил ирозово, да не говорим за Неона, който явно е посоката в която се целят създателите?
  Та ако имам неонов обор за какво ми е да давам жълт за оранжев, само за няколко часа разлика и пак същата нбройка животинче? А и като имаме реда с екзотичните животни слагането на много обори и гледането на животни спциално за селекции се обезсмисля. Разбира се,все някога ще дойде хубавият ден (дай боже) когато животните ще свършат, и тогава ще се почнат неонови подобрения за острова, защо не и неонови дървета, или неонови производства? Та затова и чета ми по тъмната доба. Ама аз тренирам за пълнолунието, та не ми е проблем.
  Що се отнася до мрънканията на колегата че имал права над идеята за месарницата със своят първи труд по темата, аз не чета старите издания на Фермерския вестник и не знам какво е попаднало в прашасалите архиви, та не знам че е имало наченки на подоба научна трудова дейност.
  Макар че не знам къде би се сместил още един занаят, без значени ковашки или месрски. Ама има какво да се желае и за другите занаяти - цветарницата е доста бедна, с тея нови цветя и китки дето никнат с всяко ново ниво може да се направят още доста букетчета саксийки и какво ли не. С новите плодове от пълнолунието може спокойно да се забърка някоя сташно сладко или някяо страшна торичка за другите занаяти. Тука не визирам слаткото от очи и венериния пай, понеже рецептите са дртудно достъпни и навремето са били само за най- най отбранмата аристокрация, а ние простото простолюдие не можехме и да мечтаеме за тях.
   
  Последна редакция: 9.8.17
  lyd_s_motika харесва това.
 7. lyd_s_motika

  lyd_s_motika Кандидат за признание

  Добре, да пробваме тогава друго, Баш Фермер беше предлагал някъде да може ъпгрейд на оборите да се прави. Не знам къде му е поста, ако може някой да го изрови!?
  Нещо в смисъл да си надграждаш оборите, да не е до оранжаво, нека и до неон да е. Хващаш един жълт и трупаш отгоре доде можеш.
   
  The.Farm харесва това.
 8. sm0uk3r71

  sm0uk3r71 Адмирал

  https://board-bg.farmerama.com/index.php?threads/Дискусия-Чифт-единици.15263/page-12
   
  lyd_s_motika харесва това.