За създаването на земеделски сдружения.

Дискусията в/ъв "Актуализации и идеи" е започната от The.Farm на 6.7.17.

Скъпи форум потребители,

Ако вие искате да се включите активно във форума и да участвате в дискусиите, или искате да започнете своя собствена тема, първо ще трябва да влезете в играта. Моля, регистрирайте се, ако нямате собствен акаунт. Ние очакваме с нетърпение следващото ви посещение във форума! Играйте тук
?

За създаването на Фермерски съревноваващи сдружения - Алианси

Гласуването е завършено на 24.7.17.
 1. Да

  26 глас/а
  52.0%
 2. Не

  24 глас/а
  48.0%
 1. BUTTERFLAYS

  BUTTERFLAYS Пазител

  Също като топа, но не индивидуални ферми а по държави ... може и с барометър, който се запълва. Нещо като световното по футбол ...разбира се си го представям веднъж в годината през останалото време съревнованието ще е за националната купа.
   
  The.Farm харесва това.
 2. tani1980

  tani1980 Полубог

  И как точно ще се уравновеси бройката на играчите от различните държави.Примерно България - Русия?Не че нещо, ама ...и така не се получава като че ли.Като замисъл интересно, не съм играла игри с алианси и нещо подобно - не обичам много отборните игри.Струва ми се нещо неосъществимо за фермата, където повечето са единаци.То сега играта бъгава, а след нещо подобно сигурно няма изобщо да може да се играе.Едва ли ще се юрна да купувам по-мощен компютър заради играта само, а едва ли ще съм само аз.
   
  -dd76-, The.Farm, .water. и 2 други харесват това.
 3. sm0uk3r71

  sm0uk3r71 Обсебен

  а равния старт как ще стане:eek:
   
  The.Farm харесва това.
 4. BUTTERFLAYS

  BUTTERFLAYS Пазител

  Равен старт ....незнам... ще трябва и да се лишат от приходи от кошници за да не се класират алиансите по ...кой е по-богат... всеки да избира най-добрите, опитни фермери за състезанието и единствено с възможностите на фермите...
  Алиансите обикновено включват определен брой членове / ферми / примерно 50 ... нямах предвид да се съревновава една държава срещу друга а всички накуп - пример: всеки налива в своята каца и който е налял най-много... най могъщия алианс на всяка държава да може веднъж годишно да премери сили с най-могъщите на другите нации. За бъгава ще е и за това ще трябва да се погрижат ... отначало когато пуснаха ПИТ също беше ужас губеха се пратки по трасето, но никой не се отказваше от събитието заради това.
   
  Последна редакция: 11.7.17
  The.Farm харесва това.
 5. sm0uk3r71

  sm0uk3r71 Обсебен

  https://board-bg.farmerama.com/index.php?threads/Състезание-по-кучешко-фризби.14959/
  е хората го направиха и с равен старт ;)
   
  The.Farm харесва това.
 6. BUTTERFLAYS

  BUTTERFLAYS Пазител

 7. .water.

  .water. Адмирал

  Как ви се вижда идеята да се лишат от кошнициxDxDxDразсмивате ме.Ама моля ви се,че кой работи за бог да прости Вие самите без заплата ли работите.Тези хора да не полагат общественополезен труд те нямат ли дом семейства за подръжка.Алианси в БГ мисията невъзможна.Няма по-злобно и завистливо племе от българина национална гордост е ако успееш да прекараш някого да му измъкнеш нещо да му скапеш деня .Ако има по-различно мнение е глупав и т.н. ако успее обаче да свърши и да придобие нещо преди другите е комплексар с късмет.Вижте какво се случи след прословутия кучешки евент то стана чудо мазало ,представете си след като спечели някой алеанс ще е грубо и грозно .Виж ако направят игра ,,Прее.ушка,,или ,,Прее.и другарчето,,сигурна съм ,че ще жъне гомям успех сред българите направо ще е хита на БП.
   
  -dd76-, aylakz, The.Farm и още 1 човек харесват това.
 8. The.Farm

  The.Farm Болярин

  Моля Ви, не опорочавайте идеята с дрязги и кавги. За съвсем различно нещо съм написал от BUTTERFLAYS. Да, има такива игри за които говори Butterflays, но аз не предлагам това. Не е удачно това което тя предлага, не искам пак да пиша подробно защо и аз мисля така. Но и благодаря искрено за това, че сподели и мнение, и виждане върху идеята. Явно и други да има по-позитивно настроени към идеята няма да искат да пишат, ако мислят че ще им се присмеят.
  Достатъчно подробно и обосновано мисля че съм защитил идеята по-назад в темата.
  Моля, който иска да се върне назад и да чета. Разводниха се нещата, всеки крещи и вика от своята камбанария.

  Не съм съгласен с теб за това. И не защото не си на моето мнение, или те смятам за глупава, а защото няма невъзможни неща, особено в програмирането, когато искаш да надградиш нещо, а във финансирането (Например ако екипа сметне, че ще отидат прекалено много разходи за написването на нужния код за да се осъществи една идея, скриптове и т.н. И вграждането им в играта без да даде бъгове в прекалена степен със старият интерфейс или още по-лошо, да трябва да се преработва изцяло за да се осъществи идеята. Защо ли не довършиха Рифа, може би това е една от причините!?). За другите държави не зная, но за България, въпреки че играя само от 3 години, съм един от малкото може би, който са "финансирали" играта с доста пари. Сигурно може да се потвърди от екипа (съпорта). Какво искам да кажа с това ли. Не, не да изтъкна, не... А да кажа... да, знам че се трудят и работят за пари. Нали част от тях идват и от моят джоб. (Макар че повярвай ми само една малка част отиват за екипа, а другите влизат в джоба на големия бос, който и да е той, без значение).
  Но всеки има право на мнение, всички ние тук... ти, тя, те...
  Та това е игра и БП са я създали така, че да може да се играе и безплатно в голяма част от геймплея й, кой както иска и прецени за добре.

  Знаеш ли, където има пари малко са невъзможните неща (в границите на реалното, разбира се) Тук където работя, на един кораб, реализиращ частен проект. Екипа е съставен от американци, англичани, поляци, българи, хървати, филипинци. Не съществува думата невъзможно (в границите на реалното и разума), ако нещо трябва да се поправи или подобри или свърши... се прави. Няма невъзможни неща, има нежелание... когато то е водещо няма да се получават нещата.
  И знаеш ли, аз уважавам тази част от хората, които не искат в тази игра да има съревнования между реални играчи било то в алианси или в индивидуални битки, които аргументирано са казали защо. Имахме малък спор с Караконджо относно доводите, но и него го разбрах защо не иска. В крайна сметка все още вота е почти равен, нека да уважаваме и тези 50%, които пък искат тази идея да се реализира.

  Решението за това ще се вземе от БП, ако присъстват 2 неща:
  1. Ако прецени, че има подкрепа на играчите глобално (ако решат да направят официално допитване чрез тийма във всичките им форуми). Тогава ще се разбере най-добре какво мислят германци, поляци и т.н. И дали има бъдеще идеята.
  2. Не винаги изгодата е движеща. Поне не в близък план. Какво искам да кажа ли. БП могат и да решат да я осъществят идеята без да търсят изгода в началото, за да привлекат нови играчи, за да направят играта си по интерактивна, а не стационарна. Дори и по-конкурентна спрямо други игри, повярвай ми това е важно за маркетинговия отдел, ако имат такъв.
  Пример затова са менажериите и т.н., явно играчите са ги желали отдавна. Създадоха ги. Направиха така, че да има избор, да спечелиш с труда си безплатно няколко, но ако искаш повече... да си ги купиш. Какво ти говори това!?. Е, говори това че БП ще намерят начин когато създадат една идея да балансират между платено и безплатно.  Само един въпрос да попитам всички нежелаещи. Да си представим, че алиансите вече съществуват в играта, има възможност да участваш в алианс или да създадеш свой собствен и да чакаш някой да се присъедини или го поканиш в него. Има също така индивидуални играчи, който не желаят да се присъединяват никъде

  Така, а сега си представете че БП направи така правилата, че ти... и да си в алианс, или не... НЯМАШ ПРАВО ДА ПРЕДИЗВИКВАШ НИКОГО, А САМО ДА СЪЗДАДЕШ ИГРАТА-БИТКА, ДА СТАРТИРАШ ИГРА... И ДА ЧАКАШ. ДА ЧАКАШ НЯКОЙ КОЙТО ИСКА, ПОВТАРЯМ... НЯКОЙ КОЙТО ИСКА ПО СОБСТВЕНА ВОЛЯ ДА СЕ ПРИСЪЕДИНИ КЪМ НЕЯ. ЗА ТОВА НЕ ПОМИСЛИХТЕ НАЛИ, ЧЕ СЪЩЕСТВУВА И ТАКЪВ ВАРИАНТ НА ИЗГРАЖДАНЕ НА ИДЕЯТА!? И тука говорим за нещо много простичко и тривиално, тръпката да спечелиш срещу реален играч (не само непознат, а и срещу твой приятел, твой съсед от играта). Примерно игра-битка между двама играчи с максимален облог от 1000 МП и нищо друго, нищо повече. Нищо друго да не е позволено да се залага, само максимум 1000 мъхнати пенита. Веднага ще подскочи тука някой казвайки - "Искаш да печелиш лесни пари от играта, защото те мързи". Е, не е така, греши. Не съм най-богатият в играта и от към МП, и от към стока. Сравнение с Топ играчите съм бедна църковна мишка. Но все пак и аз си имам нещичко. Притрябвали са ми тези 1000 МП. Но тръпката за усещане че играта е жива, а не статична е незаменима. Че си спечелил срещу реален човек...

  [​IMG] [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]

  П.П. Но вече знам защо и не искате, или поне така си мисля. Страх ви е някой келеш и идиот, при честна битка от ваша страна, да не ви се "разкрещи" после, да ви нагрубява и обижда, я във форума, я на лични. Ще ви кажа какво е решението за такива "хубостници". Първи път сгафил - Предупреждение. Втори път сгафил - БАН по ИП за една седмица. Трети път сгафил - деактивиране на всичките му ферми по ИП адрес...
   
  Последна редакция: 11.7.17
  milkoga1 харесва това.
 9. The.Farm

  The.Farm Болярин

  А бе какво и да стане, и каквото да решат, наздраве. Пожелавам късмет на всеки и спорна и хубава игра. Нали за това е игра, да не се ядосваме много...

  [​IMG]
   
  Последна редакция: 11.7.17
  .water. харесва това.
 10. milkoga1

  milkoga1 Господар

  Туй не е съвсем "бедничка "ферма да ти кажа.....xD
   
 11. BUTTERFLAYS

  BUTTERFLAYS Пазител

  Много моля, да не слагаш всички под един знаменател...тук има прекрасни хора нито злобни,,, нито завистливи
  ....този фризби евент съм го пропуснала , но ще изровя темата за да я прочета внимателно от край до край ...любопитно ми е да видя кои са тези индивиди дето описваш.

  Идеята ти е изложена много старателно, прочетох всичко внимателно преди да дам гласа си, подкрепям и бих участвала, иска ми се да я осъществят дори и да не спечели кой знае колко привърженици... имало е такива случаи тук във Фармерама.

  п.п. исках да кажа още неща, но ще се въздържа едно да не разводняваме темата две само заради зализания ми напудрен подпис се събират негативи.
   
  milkoga1 харесва това.
 12. The.Farm

  The.Farm Болярин

  Ами не знам, така ли е хмм :oops: Юпии, а ем ричч , ай ем фъкинг рич, йее бейбии 8)  Ей я стига спорете за глупости, хайде де, наздраве.
  .water. ми беше комшийка едно време, но я загубих понеже ме мързеше (макар че току що казах, че не ме мързи, мистър Пинки пак го гони деменцията) и не влизах 2-3 месеца във фермата. Хмм, и пак бих я поканил ако иска... ама и аз се насадих на пачи яйца, не мога да повярвам при всичкия мързел който ме гони в свободното ми време напоследък, как реших да пиша разни теми, че и да ги защитавам... не си пи бирата Пинки, Пинки... пак се осра.. Лека на всички

  Така значи аа, ей... умора няма това моме, ей сЯ ще видиш

  [​IMG]

  Падна ми в ръчичките... сега вече няма измъкване, ще свиркаш... само когато аз кажа :p (демек, промени си вота и гласувай за идеята)
   
  Последна редакция: 12.7.17
  .water. и milkoga1 харесват това.
 13. milkoga1

  milkoga1 Господар

  Нали тряба да има и черноработници у фермата я....Виж ква убава дискусия се получава.Пък да не говорим кви караници и обиди могат да са заформят...xD.Малко и тук да живне,че виж ква скука е последно време.
   
  The.Farm харесва това.
 14. БашФермер

  БашФермер Генерал

  хахахахах от 1 седмица мълчаливо си снова из форума и чета ли чета, защото доста години не съм отварял ферма. Исках да видя какво се случва и противно на всички, които не са доволни, на мен пък ми хареса всичко ново, да не повярва човек. Може би, защото години не съм се ядосвал с идиотизма на БП. Но както и да е, дали ми харесва или не няма значение, не съм фактор аз и никой от тук, вие си лаете те си правят квото си знаят.
  Но тук не можах да си премълча, защото винаги съм бил състезателна натура и сблъсъците са моето нещо.
  ТИ СЕРИОЗНО ЛИ 1000МП :D :D :D :D тва са 2 лайна от пазара,в момента :D :D :D :D
  за тази сума няма да си направя труда да си отворя фермата, колкото и да е изостанала в момента. Мога да се сборя с много хора, но залога ще е много голям, ще се изпразват килери и складове :D :D :D :D

  п.п. отивам да чета кви са тия кучета дето все за тях пишете, явно съм изтървал нещо интересно
   
  Последна редакция: 11.7.17
  The.Farm харесва това.
 15. The.Farm

  The.Farm Болярин


  Я, жива легенда! ЛоЛ, Баш! Баш ми драго да се запознаем. (Скъпа, скъпа-а, донеси ми брадвата от гаража, моля те. Ще му отсечем главата да я сложим над камината, добре ще стои до другите трофеи). Тихичко Баш, сега трябва да се снишаваме, по-нисичко от тревата, да не забележат к'ви ги кроим... Като руски диверсанти пред украинска граница, афганистански емигранти в немска кръчма, анархисти на купон в Хамбург... И га доди момента... Удрии-и... с пълна сила. Да подложим на обща колективизация и грабеж пустите им хамбарчета, муха-ха... мухахаха... мухахахахаха! Не ги е срам, охраняват ги по силно от Форт Нокс. Разни диви фермери са се навъдили, разхождат се с чифтета и полуавтоматични карабини с оптичен мерник, по цели нощи не спят, пфу... някакъв ужас е... за благородни крадци като мене.
  Те, тез приказки дет' ги плещя тук са само за парлама... миже, да те лажем... и после 'га сме им приспали бдителноста... огИн-н бий, пуцай куме до последна капка кръв... По дяволите, мистър Пинки, какво направии, простако.... защо не си мълчиш. Пак отвори кутията на Пандора...

  П.п. Предложи сума, ще я обсъдим после... на лични :cry:

  Крайно време е да се намеси JouJou. Къде си, мари...
  С един подходящ памфлет, тъй да се каже, да ме увековечиш в слава и блясък... и скромност, за идните поколения от фермерски дечурлига и нехранимайковци.

  [​IMG]

  Тук съм аз, на Пикасо кон, много добра порода. Отглеждат я в личните ми конюшни, ама малко е своенравна... не иска да носи капа, мулето му краставо, за това аз си я сложих...
   
  Последна редакция: 12.7.17
  Кобрелия и aylakz харесват това.
 16. БашФермер

  БашФермер Генерал

  Време е да си пиете хапчетата....за толкова време по нивята виждам, че имате нужда. Сарказмът и иронията са ми до болка познати, ама тук през пост виждам някой да пише за себе си в трето лице. o_Oo_Oo_O Или може би е време аз да си пия хаповете?!?! Знам ли, обърках се вече.
  Както и да е, за малко съм, не ми се занимава. В много теми можех да пиша, но няма смисъл. Ще покопам кротко още някой ден и после куфара, билета и пак бягам далече.

  п.п. За кучетата ме е яд, след като прочетох. Не за наградата, а за тръпката.
   
  The.Farm харесва това.
 17. The.Farm

  The.Farm Болярин


  Пия бе, брат, пия... не е да не спазвам препоръките на доктора. Ето на... отварям си кенче с течно Но-Шпа за бъбреци, и го изпивам, и още едно, и ощее... (за мистър Пинки ли говориш, хехехе, някои от колегите знаят защо и за какво иде реч)

  Сериозно ли искаш. Добре, братче, ама... сериозното съм го написал вече... какво да добавя друго по темата!? След като виждам, че не се приема добре... след толкова изписани постове за нея, надявам се добре обосновани... какво друго да кажа. Освен да си направя малко каламбур.... Тва е. А най добре да замълча и да се извиня...

  Баш, извинявай... ако съм те засегнал необмислено и без умисъл. Някои от играчите тук ме познават отпреди, и знаят че не съм заядлив злобар или нещо подобно, но обичам да се шегувам често. Слабост ми е черния хумор, и изказа ми е такъв. Без да влагам злоба когато пиша на някой, често присъства също самоиронизиране при мен (мистър Пинки). Но този път се улях. Да! Без да познаваш човек, а само да си чел за него да пишат и то само позитивни неща... Да му режеш още в началото главата с брадва, дори и да е казано на шега и за каламбура, е малко... шизофренно погледнато отстрани, хехехе. Погледнах аватара ти, и си викам: "Я, Жокера", ще носи на бъзик. Извинявам се също на всички играчи, които се чувстват обидени по някакъв начин от иронията която съм вложил, не беше с цел злобна атака, а за забава... Съжалявам.

  П.п. Историята на мистър Пинки е много интересна и поучителна. За един пишман-играч. Сигурно събира прах някъде в архивите. Срама е толкова голям, че човек по-добре да си измисли "втора самоличност" и да говори за нея (себе си) от трето лице, ахахахах. С избирането на този прякор си припомням, че не съм капацитет по много неща, а обикновено магаре и винаги има какво да се учи в играта или живота.
   
  Последна редакция: 12.7.17
  Кобрелия и aylakz харесват това.
 18. НощенБяс

  НощенБяс Кандидат за признание

  тази идея ми изглежда интересна. Отдавна не се е писало нещо смислено тука в идеите, ааа и на дореми видях интересна идея, и толкоз. сигурно ще има интерес знам ли, така ми изглежда на първо четене. не играя други игри нито такива с разни там алианси или тем подобни сдружения но идеята наистине добре е описана. Брато ще трябда да ти дадат процент ако решат да пуснат такова нещо тука ти направо си им измислил всичкоxD писна ми вече от евенти дето само цъкаля събираме и все едно и също постоянно, даже вече се и застъпватo_O:mad:
   
  The.Farm харесва това.
 19. БашФермер

  БашФермер Генерал

  Споко, бре. Няма за какво да се извиняваш, нося на всичко ;) Аз така си пиша, по-остър съм, но ми бяха свикнали :D
  Идеята не е лоша, преди 4г сигурно, и аз я бях предложил, може би това щеше да ме задържи в играта. И всички стари тука дето викат, че не искат - не ги слушай :D А да има едно сдружение да се играе сериозно да ги взема при мен да видиш ще се дърпат ли. Говоря за сериозни играчи, ама новите много ще мрънкат, че няма да им се дава шанс :D
   
  The.Farm и mushnuk харесват това.
 20. The.Farm

  The.Farm Болярин

  Носиш викаш, хм-м... значи ще трябва да понесеш и това... >:(

  [​IMG]
  [​IMG] [​IMG] [​IMG]

  [​IMG]
  Ха наздраве, майсторе! Моля другите да не се стесняват, има за всички... :D
   
  Последна редакция: 13.7.17