За създаването на земеделски сдружения.

Дискусията в/ъв "Актуализации и идеи" е започната от The.Farm на 6.7.17.

Скъпи форум потребители,

Ако вие искате да се включите активно във форума и да участвате в дискусиите, или искате да започнете своя собствена тема, първо ще трябва да влезете в играта. Моля, регистрирайте се, ако нямате собствен акаунт. Ние очакваме с нетърпение следващото ви посещение във форума! Играйте тук
?

За създаването на Фермерски съревноваващи сдружения - Алианси

Гласуването е завършено на 24.7.17.
 1. Да

  26 глас/а
  52.0%
 2. Не

  24 глас/а
  48.0%
 1. The.Farm

  The.Farm Болярин

  Свободни съчинения ли си правиш. Взе да бълнуваш нещо, да ти дам аспиринче, ако искаш. И как ще стане това което описваш, ахахахахаха. Приказки на децата ли разказваш във форума. Обясни ми още по-подробно, като за ретард, та как ще стане викаш. Направо ще им бъркам в хамбарите, нали!? Нищо че както писах, примерно, единственото което ще се изисква, ако играча реши да участва е да дава лепта за отбора си примерно в МП.
  И няма да има никакъв досег до нивите или играта на съотборниците си, както досега. Нито до вложеното в алианса, да го краде.
  А колкото за естествения въпрос, който ще възникне - сателитките. Реално Ай-пи. Ако БП решат да създадат това предложение, много бързо могат да направят такова условие че да участваш в алианса само с едно реално ИП (без сателитки)
   
  Последна редакция: 8.7.17
 2. The.Farm

  The.Farm Болярин


  Да, така е. И благодаря за подкрепата. Повтарям - А може да се помисли и за образователни евенти по теми природа, животни, география. Ребуси, въпроси защо не. Никой не е казал че трябва да е само предаване на нещо.
   
  Последна редакция: 8.7.17
 3. The.Farm

  The.Farm Болярин

  Ще дам пример с играта, която играя паралелно с фермата. Създал съм алианс, но никой за сега не участва в него, защото съм прекалено слаб още в играта и не е атрактивен за другите, или те просто си имат свои собствени и няма да ги напуснат. Или търсят топ алианси да се освободи място. Причини много. Не мога още да участвам във войните на алиансите, защото минимума да участваш е да имаш 8 активни съотборници. Но участвам в индивидуалните битки. Играч срещу играч. Има и топ играчи, който не участват в никакъв алианс и пак са в топ 20, или са участвали и са го напуснали. Но никой не се сърди, ако някой загуби и никой не краде. Така е направено, няма възможност да се краде. Тези които използват чиит програми, си е за тяхна сметка. Съпорт тийма и админите са за това, да следят. Е, за това всичко се решава в честна игра. Нападал съм по-силни противници и съм губил, нападал съм равностойни и съм печелил. Караконджо с всички тези увъртания и нелогически обосновавания може би просто иска да каже, че такава концепция не е за фермата и иска да се запази традиционна форма на игра. Това го уважавам. Но не и доводите му изложени по този начин. Но пак да попитам, защо? Обосновка! Какво толкова лошо предложих. Нима фермата не се е променила поне малко за 7-те си години съществуване. И като говоря за промяна, не говоря за това че е по-лесно да се играе сега, както сигурно ще потвърдят старите играчи.. А за промяна, НЕ радикална, (макар, че фермата вече не прилича на фермерска игра, а все повече се отдалечава в посока "Зоо-ботанически парк с елементи на атракционен лунапарк", няма лошо, все още ми харесва), но нова креативна даваща нов тласък и живот на играта имало ли е през тези 7 години... Нима се притеснявате, че ако се приеме това предложение, ще се изпокарате заради загубите, които може до понесете в едно съревнование. Защото едно е да играеш срещу реален противник, и съвсем друго срещу предварително зададен и моделиран куест от програмистите.

  Ето какво мисля, дори да не приемат "алиансите" като идея, а само да вкарат една "бесеница" - играта на думи. Да я вградят вътре във фермата и да има възможност НЕ да предизвикаш, а да стартираш игра и да чакаш някой да влезе и да играете срещу максимален облог 100 МП и който победи прибира парата. Няма ли да ви е интересно докато чакате китките да поникнат да се забавлявате със съсед на линия, а? Защо трябва да търсиш нещо простичко, но и по различно във чужди игри, ако искаш това в играта, която най ти допада. И с добър съсед или приятел. :oops:

  П.п. Очаквам сега изказвания или помисли - "А бе този за къ'в се взе, за къ'в се мисли. Не иска ли и Пакман и Супер Марио да му вградят! Бива наглост, ама неговата минава всякакви граници. Глупак, простак...". Уморих се да споря и да защитавам идеята за това... Който подкрепя... подкрепя, който не... не. Здраве да е! Айде, хубав и ползотворен ден желая на всички, че при мен сега е 10 вечерта. Лека..
   
  Последна редакция: 8.7.17
  -dd76-, BUTTERFLAYS, aylakz и още 1 човек харесват това.
 4. KARAKONJO

  KARAKONJO Адмирал

  Едно време имаше подобна секция с игри които да се активират и да се играят ако имаш другарче онлайн когат в една от много старите версиите на Скайп. Точно на следващата версия ги разкараха всичките.

  Ако на теб ти е мъчно, че не може да гледаш филмчета, понеже тука няма спонсори, мен изобщо не ми прави впечатление вече. Еми те - спонсорите де - знаят къде има платежоспособни играчи, коитъо ще си купят това което предлагат. Разбира се, недей да мислиш че скачам срещу теб или нещо подобно. Но колко човека биха играли на пиян морков, бесеница, не се сърди човече докато чакат да им узреят китките? Аз да не си представяш сега че по цял ден седя пред монитора и влизам да видя усряло ли е и да им се карам - на китки де - "Айде ве, ваща мамица,зрейте да ви се невиди! Кой не вземе и никога повече не те насади, уродлива китке, да се научи, те на. " Няма такова нещо. Играя си, гледам тв, чета, слушам музика. Правя хиляди неща докато чакакм китката да узрее.
   
  Последна редакция: 8.7.17
  The.Farm и .water. харесват това.
 5. scaregrowII

  scaregrowII Изключителен талант

  Уважение за идеята! Всяка идея и опит за нещо "ново" трябва да се уважава!Най-много уважение за изложението й, и трудът,който си положил за това! Така се прави...Обстойно, с аргументи,огромно желание за да бъдеш разбран!Удоволствие за мен да чета така изложени идеи,та дори и да не ги споделям!

  Съжалявам,но аз гласувах с НЕ! Няма да съм толкова подробен,като теб,но смятам,че ще разбереш-ЗАЩО:

  1.Аз съм единак и груповите "удоволствия и борби",не ми допадат/меко казано/ Нека уточним пак,става въпрос за ИГРА,която би трябвало да ни носи УДОВОЛСТВИЕ,а не за РАБОТА!
  2.Пак съжалявам,но колкото и да ми допада ИДЕЯТА ТИ,като изложение.Някак си от самото и начало имам усет,че искаш,нещо от ДРУГА игра, да тунинговаш -ТУК.И не съм само аз,който долавя това...А замислял ли си се,защо точно тази игра на Б П,остана най- успешната.....
  3.Може да говорим много и за: социалност и екип....но през дългите зимни дни!
  П.П.Сега отивам да си хвана един Сом/не Мерлин/. Вчера ми избяга....Подцених го:music:Понякога и аз правя грешки.....:DИ ще го хвана,ЗНАМ!xDИ ще го пусна....xD
   
  ..koni.., The.Farm и milkoga1 харесват това.
 6. sm0uk3r71

  sm0uk3r71 Адмирал

  направо мъ разсмяxD[​IMG]  [​IMG]
  знаеш ли какво е това цъкале.....ще ти кажа това е символ на човешката злоба и завист :cry:
  имаше едно време състезание във форума
  КОЙ Е ПО-ПО-НАЙ
  ма то не бе помия, не бе чудо по победителите, башфермер , дан63 и мунци, еле баша и дан го отнесоха8)банове летяха, екипа в чудо се видяxDпосле баша предложи твойта идея не се прие:)
  а цъкалето е част от наградата, която победителя раздаде

  та и за индивидуално състезание не смеxDкамо ли за алиансxD
   
  Последна редакция: 8.7.17
  The.Farm харесва това.
 7. milkoga1

  milkoga1 Господар

  Права си,но мисля че от тогава до сега,нещата са се променили.Дали за хубаво или не,не зная.
   
  The.Farm харесва това.
 8. Торнадо73

  Торнадо73 Пазител

  Що си чешете езиците за неща който никога няма да станат,станат ли това означава повече ангажираност в немско и екипите а никой не работи вече за "мерси" ,колкото до съюзи винаги ги е имало,или мислите че сам човек има физическа възможност 1 седмица да е по 24 часа на компът и да се надпреварва в топът ли..............:)
   
  mell, The.Farm и milkoga1 харесват това.
 9. milkoga1

  milkoga1 Господар

  Ми щот е скучно бре колега xD.От време на време лаф тряба се прави.А и м/у другото,аз сам си играя,на никого не давам да ми пипа у ТКЗС-то.
   
  .water., The.Farm и Торнадо73 харесват това.
 10. Торнадо73

  Торнадо73 Пазител

  Помня преди време една колежка бе предложила като не можем да смогваме от екипът да ни шетат фермите,кат се замисля и те хора.....но да е справедливо предлагам за целодневна помощ да им пускаме по един SMS :)
   
  KARAKONJO и milkoga1 харесват това.
 11. The.Farm

  The.Farm Болярин

  Ще се опитам да отговоря на всички с по няколко реда. Ма, тъй гледам станаха вече абзаци, като стигна да има за една новела, ме спрете... йохохох

  За Karakonjo

  1. Скайп не ме интересува. Това е voip програма, а не игра. И какво те са имали през годините или са премахнали не е определящо за диалога тук. Не е удачен пример. Говорим за Фармерама - игра. И дали е подходящо да стане по-интерактивна.

  2. За киното ли говориш. Споменах спонсори като един показател на преценка кога една игра е успешна в търговско отношение. Не ми е хич мъчно за спонсорите или рекламодателите казано по български, защото при мене присъстват. Де факто, кино при мене има постоянно до изчерпване на лимита за кино-точки за деня. Понеже работя и пиша от чужбина, макар и от различни места, понеже съм моряк. Не знам как е сега положението България, пък и не играя много на често вкъщи, предпочитам да съм навън с жена ми и детето ми.


  3. Защо да не играят!? Предполагам има и други които биха играли, гледам все още вота е почти 50 на 50 . Не си представям Караконджо, че седиш по цял ден пред монитора, самия аз не го правя също:). Погрешно си разбрал с това казано от мен "да узреят китките". Самият аз никога не засичам дори време кога трябва да вляза за да обера нещо, но съм сигурен че има хора го правят. Играя доста хаотично, ако съм се сетил, че може да се поникнали и имам свободно време да безделнича влизам. И почти винаги влизам вече много след като са узрели, но някой път се случва и обратното чакам 20-30 минути да узреят. Тогава правя нещо друго, продавам нещо на пазара, пия бира, чета нещо в друг прозорец, слушам музика и пак пия бироци. Е, за тези двадесет-тридесет минути иде реч. Е, защо тук да няма в тези минути "Individual challenge", играч срещу играч. Това е едно добро начало за интерактивност и усещане за живост на играта, а не стационарност. Виждам че повечето потребители тук се дразнят или плащат от думичките "битка", "съревнование", "предизвикателство" между реални играчи (айде, няма да използвам пак противници или съперници, да не подскочи някой от стола) и вече се досещам защо.
  Но ще отговоря на това когато стигна до sm0uk3r71.  За ScaregrowII

  4. Така, започвам от последното, ха наслука. За пускането малко не съм съгласен, че нещо огладнях и ми покапаха лигите като на мършав лъв в саваната през сухия период. Как бих го пръжнал у тигано. Но, сега ще отида да видя какво са забъркали Филипоците готвачи, само да не чувам за гърба ми "go eat some rice", чИ пак ши дода...
  xD

  1. Благодаря, благодаря. Изморително си е. Всеки пита, опитвам се с десетопръстното писане да отвърна на удара, ама нещо не ми се получава на таблета:mad:xD

  2. Няма нищо, чадо. Признат грях, половин грях. Никой не е безгрешен:p

  3.1 Респект за най-точно изказания отрицателен коментар към идеята до сега. Наистина жалко че е негативен. Но "право куме в очите" е по-добре от необосновани смешни заключения. Сега е мой ред - Защо братко по аватар, мислиш така, ако се приеме предложението за алиансите, ЧЕ ЩЕ СИ ЗАДЪЛЖЕН ДА РАБОТИШ. Напротив никой не може да те задължи, има много просто и лесно решение и то е пред вас. Ако създадат алиансите и не Ви се участва, ами не участвайте. Сега ще си кажеш сигурно "Ей, че хитрец, ей, че йезуитин! И да гледаме отстрани как вие се забавлявате и печелите нещо си. А ние да..." На това също ще отговоря много просто -
  Ами тогава участвайте. Знам какво ще отговориш веднага и на това. И затова да опростим нещата, да премахнем това което съм казал до сега, кое ли!? Концепцията, идеята за предаването на нещо си отпада, задраскваме я, изтриваме я от лицето на земята. И, я... нова идея, гледай ти :cry: (В какво се забърках, за чий дявол ми беше да ви предлагам въобще нещо, закостенели бюрократични орехи такива, как да се измъкне сега мистър Пинки поне един път със чест. Не, няма да се откажа:p) Нищо няма да предаваме, ще участваме със знание и бързина, наградите ще идват от БП. И няма да се бъркате в джоба, и грам няма да предаваме от каквито и да е продукти. Как така, ей така, ребуси, въпроси за животните и растенията. ПЪЗЕЛИ - Игри за сръчност. Забравете топ 1000, никакво предаване, нещо напълно ново, което няма да изпразва хамбарите ни. Е, усещам пак... "ама то това, ама то онова...". Е, не става "и душата в рая, и оная... в...", какво значи това ли, трик от БП винаги ще има, ако го приемат ще гледат и те да натопят човката. Това е!


  3.2 Още в първия ми пост съм споменал, че идеята (идеята... не концепцията на развитие, моля да се прави разлика) ми дойде от друга игра. Не искам да си правя автоцитати пак, за това моля те виж и се убеди. Така че не знам какво усещат другите потребители, като това нещо е споменато още в началото от мен. Но и изказвам категорично несъгласие с теб (брех, май ставам за депутатин), по въпроса за тунинговането.
  Какво значи, ако прехвърлим тази дума в литературата (сетих се за страхотен разказ на Чудомир по въпроса), да вземеш готова концепция, конструкция и т.н., и да наслагваш ли, наслагваш върху него, с малки промени и кръпки. Какво направих аз, "откраднах" думичката "алианс", голяма "кражба", голямо чудо (добре че не съм Лидл във Щатите, както четох скоро). Пак повтарям основната концепция и геймплей на една бойна игра и една фермерска игра не може да имат нищо общо. Но може да си приличат по думичката "алианс", "съюз" и т.н. Две напълно различни игри с различен геймплей и различна атмосфера. Но, о ужас... как може и двете имат съюзи за съревнования между реални противници. Е... може, може стига БП да иска и сметне за добре.

  За Sm0uk3r71

  [​IMG]

  1. Смоуки иска ли балонче, пипни ме за носа, хайде де, ще бъде забавноо. Бууу-у, хиххихи

  2. Ето тука идва най-трудната част, тука ми се струва, че са събрани страховете на всички. Злоба и Завист, имам от първото някакви излишни количества, но само като спортна злоба, както бях писал в един мой много стар коментар. Другата злоба ми е чужда, и не я употребявам. Злоба и завист, да черни неща и лоши неща са това тровят сърцето. Много добре знам какво искаш да кажеш Смоуки, какво ще стане след като се въведат "алиансите", нали!? Ще се промъкне около нас злобата и завистта ще попие навсякъде в играта, атмосферата ще стане кофти. И ако сега е притаена и само се досещаме или гадаем кой какъв е между нас, прикрит лицемер или завистник... то тогава ще настане Ад. Да, какво да кажа... мога да намеся Админи и Модератори, като заговоря за изпълнение на служебни задължения, за чест... За доблестните воини, които са призовани от съдбата на провидението да пазят мира и достойнството в играта. Но тогава ми се струва, че вота за идеята ми ще придобие отрицателни измерения. xD:cry:

  За Milkoga1

  Шшт, трай сега де, ако разберат че тролим, ще ни изгонят, че и ши искат да ни бият. Ами ние няма да се даваме, га ни бият ши съ надуваме, да видят че не сме вчерашни.

  За Торнадо73


  Какво да кажа освен... Бог високо (Торнадо73), цар далеко (БП).


  E, как беше, чао рагаци... ма то моряшка му работа, както един колега моряк вика... Чао, рогачи и ръгачки... в италия на летището, срам...
  [​IMG]
  Отивам да си отворя не една, а две бирички, малко течен хормон на щастието няма да е излишен, схванаха ми се копитата да тракам с тях по клавиатурата
   
  Последна редакция: 9.7.17
 12. sm0uk3r71

  sm0uk3r71 Адмирал

  нищо не се е променило да ти кажа, говоря за манталитет, дори екипа си позволява да затваря дискусии щекотливи били, не знам кви били, дрън- дрънxDми затова е дискусия да има различни мнения8)дискусиите са за това;)разбирам да се дебатира в Общи въпроси, Помощ за начинаещи и Технически въпроси, а то в Дискусии, с една дума духът е заспал в бутилката, но пламне ли фитила глей ко ставаxD
  п.п. буря копам си самостоятелно без синдикат;)
   
  Последна редакция: 9.7.17
 13. KARAKONJO

  KARAKONJO Адмирал

  Ами да, то тука си няма кино. И май няма и да си има да си признаем. Макар че когато го е имало не е било с наличието на български спонсори. Аз едно време влизах всеки ден, че и всяка нощ данеби да има кино. Случвало се е да нацеля и аз да обера всички точки за деня, ама сега не ми се занимава изобщо. Ако някой някъде писне в темите "Има кино! Тичайте да тичаме" И аз тичам, ама докато стгна, то взело че свършило. Та изобщо не му се къхаря на киното.
  Аз лично срещу реални хора не искам да играя. Ако искам - има хиляди мултиплеър РПГ-а, ама не искам. Другите 3-4 фермерски игри които играя са на същия принцип - садиш., гледаш реколта/животинче, произвеждаш, трупаш запаси, качваш ниво, отваряш ново растение, животинче и така. Но от всичките които играх май - съм се задържал на тази - 6 години - не съм я почнал от самото й начало, признавам си, отначало и във форума не влизах и не бях деен говорител. И една две фермерски във ФейсБойко-А фейсбуко играя. То там регистрацията ми е основно заради игрите. Удобно е - с 1 регистрация 10-а игри.
  По същия начин си беше и фентъзирамата, жалко че я утепаха. Харесваше ми фентъзи фермерството, а в зоомумба почти не се сещам да влизам, да мрът животните и да тънат в мръсотия - все ми е тая.
  А не смяташ ли че хората ще се разсейват с всички тея допълнителни игри и ще зарежат нормалното фермерство? Затова има подобни игри, ама в малки куестове. Няма ли да решат че им е по-лесно да играят на не се сърди човече и да спечелят цъкалка, отколкото да садят като умопобъркани 10-12 часово растение?
  Не вярвам идеята ти за игри в играта - и то за постоянно да се приеме.
  Кой ще следи къде какво става, дали или не се мами, тея модератори да не са китайска армия или Тифон, та да следят навсякъде. И за тях е хоби, едва ли на екипите на местно ниво им плащат нещо за труда дето превеждат куестове и тем подобни. Аз така си мисля де.
   
  Последна редакция: 9.7.17
  The.Farm харесва това.
 14. sm0uk3r71

  sm0uk3r71 Адмирал

  [​IMG] хлъц............ нееееее искам кукла, колело и още работи, искам всичко и още и още...........
  е затова иди реч хахах.........
  2. Ето тука идва най-трудната част, тука ми се струва, че са събрани страховете на всички. Злоба и Завист, имам от първото някакви излишни количества но само като спортна злоба, както бях писал в един мой много стар коментар. Другата злоба ми е чужда, и не я употребявам. Злоба и завист, да черни неща и лоши неща са това тровят сърцето. Много добре знам какво искаш да кажеш Смоуки, какво ще стане след като се въведат "алиансите", нали!? Ще се промъкне около нас злобата и завистта ще попие навсякъде в играта, атмосферата ще стане кофти. И ако сега е притаена и само се досещаме или гадаем кой какъв е между нас, прикрит лицемер или завистник... то тогава ще настане Ад. Да, какво да кажа, мога да намеся Админи и модератори, като заговоря за изпълнение на служебни задължения, за чест. За доблестните воини който са избрани от съдбата на провидението да пазят мира и достойнството в играта. Но тогава ми се струва че вота за идеята ми ще придобие отрицателни измерения.
  [​IMG] не мъ интересува мога или не , ИСКАМ, хлъц..........
  ай сега и рахатлък искаш да разваляш;)с тез алианси усещам, че ще стане....кой ми ходи у гащите;)

  абе, да ти кажа не съм от чувствителните, но тогава ми дойде малко в повече;)
   
  Последна редакция: 9.7.17
  The.Farm харесва това.
 15. The.Farm

  The.Farm Болярин

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]
   
 16. BUTTERFLAYS

  BUTTERFLAYS Пазител

  Идеята ми харесва ... Браво. Подкрепям с две ръце...на 100% бих участвала в алианс още повече ако алиансите са само международни....по един алианс за всяка държава...всички българи обединени под едно знаме. :) Би било голямото събитие на фермерите, по-добро от топа и кралицата ....имаме нужда от повече такива пълни с емоции събития... представям си общи барометри на всяка държава - на кой ще му издържи сърцето да не бутне рамо за България?......
   
 17. KARAKONJO

  KARAKONJO Адмирал

  На мен примерно.
   
  .water. и aylakz харесват това.
 18. sm0uk3r71

  sm0uk3r71 Адмирал

  [​IMG] все ми е 5
   
  The.Farm и [[Fermerkaa]] харесват това.
 19. The.Farm

  The.Farm Болярин  Ей-й, никой не го е страх от мистър Пинки, тъй значи аа-а, ей сЯ ши видиш ти... >:(

  [​IMG]

  До стената-а, до стената казах... А тъй, нИ мърдай... Абе, къде е батко? А, ето го и него... Огън-н!

  [​IMG] дреме ми 6-так :p
   
 20. sm0uk3r71

  sm0uk3r71 Адмирал

  o_O:eek:как си го представяш не знам
  [​IMG] свиркам си:p
   
  Последна редакция: 10.7.17