За създаването на земеделски сдружения.

Дискусията в/ъв "Актуализации и идеи" е започната от The.Farm на 6.7.17.

Скъпи форум потребители,

Ако вие искате да се включите активно във форума и да участвате в дискусиите, или искате да започнете своя собствена тема, първо ще трябва да влезете в играта. Моля, регистрирайте се, ако нямате собствен акаунт. Ние очакваме с нетърпение следващото ви посещение във форума! Играйте тук
?

За създаването на Фермерски съревноваващи сдружения - Алианси

Гласуването е завършено на 24.7.17.
 1. Да

  26 глас/а
  52.0%
 2. Не

  24 глас/а
  48.0%
 1. The.Farm

  The.Farm Болярин

  Коопериране между съседите или приятелите на един играч в обединяване като алианс (съюз, сдружение), което да участва в надпревара с конкурентни такива на други играчи. Всеки играч да може да си създаде самостоятелно такъв алианс и различни играчи освен съседите да могат участват в него, тоест приятелите.

  (Уточнение - след като си създал такъв фермерски алианс всеки съсед може да избере дали да участва в твоя алианс, да избере друг... на негов съсед, с който пък вие да не сте съседи. Или да създаде свой собствен алианс. Но дори да участва в конкурентен алианс, пак ще ти остане съсед.)

  Играя една RPG стратегическа игра, и идеята ми дойде от там. Няма нищо общо като геймплей и концепция с Фармерама, разбира се. Но защо да не се заимства нещо добро. Там се водят "войни" между лично създадени алианси и индивидуални битки между играчи. Тук ще е съревнование между тези фермерски сдружения. Нищо че там са алианси, а във фермерството няма алианси, още по малко уния, а кооперации и дружества, но за удобство ще използвам думичката алианс или съюз.


  Евентите за тези Алианси може да са постоянни в читалището (или временни) и ще са достъпни само за тези, които са във Фермерски алианс, няма да могат да участват индивидуални играчи, ако не са създали или не участват в такъв съюз. Съревнованието между тези фермерски "алианси" ще бъде не за предаване на най-голямо количество, както е в топ 1000. А примерно кой най-бързо ще произведе продукт от занаятите (за да се избегне използването на супер тор и моментно обиране) и го продаде на специален прекупвач на най-конкурентна цена (ще е забранено в задачите на тези евенти да се предава продукция купена от пазара, и това примерно ще се забранява с някакъв скрипт). А конкурентната цена ще се определя спрямо времето за което си произвел даден продукт и вложените в него ресурси. Но може евентите да са и комбинация от задачи - задължително произвеждане, чисто предаване на готова вече продукция, селектиране. Накрая ще се сборува общата стойност от печалбата на фермерския алианс спрямо другите и победителя печели. Ще може да предизвикаш на съревнование примерно от 1 до максимум 10 алианса едновременно. Тоест, създателите на алиансите ще определят кой и колко алианса да предизвикат на събитието в което са влезли до максимално допустимата бройка от 10, но пък колкото повече алианса участват толкова повече ще са наградите за победителя заради задължителен депозит върху участието. Предизвиканият алианс не е длъжен да влиза в "битката". Но пък и да не е предизвикан, даден алианс може сам да влезе в битката, ако реши, дори и да не е желан съперник и има свободно място. Но няма ли игра, няма и награди, също и загуби ;). Ако пък влезе и после напусне по време на евента, ще му се отнемат точки престиж от алианса и депозираната сума за битката в полза на останалите в играта. От 2 до максимално 10 алианса ще е разрешено да участват в събитието. Няма да е глобално. Тоест след десетия влязъл алианс няма да може да влиза друг алианс в това съревнование, а ще трябва да си потърси друго участие.

  Ще има предаване на количество, като условие алиансите да участват в битката - както споменах по-горе, депозит в продукти или МП. И който алианс победи общият депозит отива при него. Но ще има специално сборуване за всички участници от един алианс, колко им е общия сбор на нивата в основната ферма и бахамата. И няма да могат да предизвикват алианси с разлика помежду си 200-300 нива.

  Евентите ще са различни. Наградите може да са по-специални, като стари редове (без цъкалки, само редове, за да не се обезсмисли ПиТ), специална помощна техника - седмица време, и т.н. От теб зависи кой евент ще избереш за предстоящата битка.

  Всеки от играчите влязъл в избрания от него фермерски алианс ще бъде задължен да плаща седмична такса в МП за разрастването и благополучието на алианса, която ще се определя от създателя на алианса. Ако искаш да участваш в този алианс, трябва да си готов да платиш цената, която е поискал лидера на алианса. На края на месеца сборната сума от това, което сте предали общо ще отива за закупуването на награди от "специален магазин на алиансите" и ще се разпределя между членовете на съюза или ще се използва за разрастването на съюза. Алианса също ще има нива на развитие, след достигане на определено голямо ниво ще има също така награди. Лидер на алианса ще е създателя му. Герб на алианса ще е личният от фермата на създателя му. Създателя ще може да упълномощава и зам. ръководители от съюзените си играчи (генерали), които ще имат пълните права да ръководят алианса както сметнат за добре дори и той да е извън играта.

  Може да се помисли и за тези които не искат да участват в алианси, индивидуално те ще имат право да предизвикат всеки, 1 на 1. Те също ще трупат точки престиж, които ще им дават достъп да участват в индивидуални евенти. Но няма да имат право да участват в битките между фермерските съюзи.

  Ще има и общо ново глобално класиране за най-добър индивидуален играч, но не по точки опит, каквото е нормалното сега топ 10 - за точки опит и МП. А за точки престиж за най много спечелени битки.

  Споделете какво мислите.

  П.п. Това, ако го създадат някой ден, си мисля че ще даде страхотен нов тласък на играта, съвсем различно от това което е сега, без страст... Машинално участие по навик срещу предварително зададени игри и задачи със всичките му известни. Докато срещу реален противник ще се питаш "Достатъчно упорит ли е да ме победи, ами ако..."
   
  Последна редакция: 6.7.17
  baiete и milkoga1 харесват това.
 2. milkoga1

  milkoga1 Господар

  Идеята донякъде ми допада.С някой неща съм съгласен,с други не.Подобен тип алианс,както го наричаш ти има в една друга фермерска игра,която навремето цъках,но там се казва "фермерски клуб".Не ми допада идеята за съседите,защо трябва да са съседи само и евентуално съседи на съседите и т.н.Според мен е по удачно всеки който иска да може да си създаде такъв съюз,да има отделен прозорец за тези съюзи.И там всеки да може да кандидатства където му хареса и евентуално "шефа" решава кой да допусне,също така основателя може да кани играчи.Но,едно голямо но поставям,да има ограничения.В смисъл примерно една квота в съюза да има определен брой места за играчи според нивата.Примерно ниво 150-200-10 фермера,ниво 100-150-15 фермера и т.н.Защото иначе нали се сещаш как биха се оформили съюзи от само силни играчи и те ще печелят винаги и всичко,а останалите бързо ще се откажат,ако обикновени фермери се окажат срещу топ фермери....всичко губи смисъл.Това ми дойде като първа хрумка,иначе варианти много могат да се измислят.Но съм малко скептичен дали би могло да се осъществи,тъй като играта става все по натоварена не съм сигурен дали БП биха вложили допълнителни ресурси за създаването на подобна идея.И второ надали биха приели всичко безвъзмездно,ако в тяхната касичка не постъпват реални евра.
   
  The.Farm харесва това.
 3. The.Farm

  The.Farm Болярин

  Много добра идея за квотите, браво. Точно като тази RPG игра, която играя в момента, играчите от ниските нива за да участват в битка дават много по малко ресурси от топ играчите.

  А колкото до желанието, на БП да се развиват и да бъдат в крак с конкуренцията и времето, мисля че трябва да откликват на добрите идеи на феновете си и играчите... иначе само ще загубят рано или късно. Мисля, че преди година беше, къде на шега от моя страна, къде на сериозно, първи предложих месарски магазин в занаятчийския квартал, какво ли стана с тази моя идея. Сигурно никога няма да излезе от архив. Караконджо я захапа тогава дори и я доразви дето се вика... Но "Бог високо, цар далеко".

  Ще дам за пример тази игра, която играя от скоро, постоянно е заредена с реклами на игри. Гледаш клипа и скъсяваш времето на работен процес и натрупване на игрови пари. Без да е натрапчиво дори, хората са създали специален бутон, ако искаш гледаш и скъсяваш време, и печелиш игрови пари, ако искаш не гледаш. Но рекламите не са секнали, дори и от България, хората си намират спонсори. И е игра не от скоро, на 3-4 години. И най-интересното при нея е... диамантите са техните "лалогулдени".
  Е, хората са ти дали възможност да ги печелиш на турнир в индивидуална битка между реални играчи, и колкото повече се изкачваш в турнира (от бронз до диамантен) толкова повече е наградата в "лалогулдените" им. Имат постоянен календар със сандъци и познай пак има в тях "лалогулдени". И отделно си продават игровата валута, защото с напредването, цените за ъпгрейд са космически. Хората са си направили сметката, не са благотворително дружество, но техните "лалогулдени" ги раздават щедро. И не е зарибявка. Зарибява се първата година, а тази игра е на 4 години, с огромно комюнити и канали в ютуб.

  А къде има спонсори!? Където има играчи. А къде има играчи!? Където играта е иновативна. А кой я е направил иновативна!? Създателите й!!! Колелото се е завъртяло...

  Така че БП много ще загуби след време от тази стационарност и целево търсене изключително само на бързи пари без да предложи нещо ново, иновативно, новаторско в този жанр. Ако ще и със стотици нови обори и дръвчета да ни залива, евенти само за ТО и МП. Не съм съгласен, че в другите игри е така... особено срещу реални противници
   
  Последна редакция: 6.7.17
  milkoga1 харесва това.
 4. milkoga1

  milkoga1 Господар

  Абсолютно съм съгласен с тебе.Давам пример със себе си,беше ми писнало и спрях за по вече от година да играя,даже изобщо не влизах нито във фермата нито във форума,е после пак се зарибих но реално погледнато за година отсъствие,а и от тогава до сега няма никакво развитие почти играта.Едно и също,евенти,нови обори и дървета и толкова....ми то писва в крайна сметка.Няма стимул,живеца липсва вече.Правят се някакви козметични промени и толкова,но това не е достатъчно.Трябва както казваш креативност и иновации,иначе както е тръгнало лека полека накрая ще сложат катинара и кой от къде е.
   
  The.Farm харесва това.
 5. The.Farm

  The.Farm Болярин

  Надявам се и други играчи да се включат, дори и с негативно мнение за предложението или допълнение от тяхна страна. За добрата дискусия.

  П.п. Но ще чета утре. Сега излизам.
   
 6. KARAKONJO

  KARAKONJO Адмирал

  Ами аз съм играл подобни военни игри за които иде реч. Няколко пъти пробвах да започна, още с регистрацията те налазват да участваш в техния съюз, и после искат определени войски, или пари или ресурси. И като не участваш в походите те изключват от съюза си. Ми аз не съм съгласен някой да ме командори и да ми казва произведи това, произведи онова. Ще произвеждаш 10 000 домата няма да произвеждаш 20 000 кресон да речеме. Ми аз приемрно си имам 3 обора за дъждовници и ми трябва кресон. Няма някакъв си там самопровъзгласил се за шеф да ми казва какво или кога да произвеждам. Освен това мразя куествответе за време. Няма да ми казват произведи това за 6 часа да речем. Може да искам да го произведа за двадесет. А ма ха. Бях почнал да изпълнявам куестовете за животни, бях накупил по 20-а броя кокошарници и зайчарници, ама го зарязах и вече не искам да се връщам към тези куествове. По същата причина не изпълнявам и тези, свързани с албумчетата с комикси. Все се падат всики нива растения, от които искат непосилни бройки, които не си струва да купиш, или животни които точно в момента не отглеждам.
  А и нали се сещаш че за да се осъществи подобна идея трябва глобално да се хареса, никой няма да прави подобно неюо само за българските играчи.
  И на последно място идеята ти е взета от момчешшка военна игра, а не само тука, но и в чещките, полските и руски форуми дето се подвизавам заради слуховете повечето потребители са фермерки. Аз не съм съгласен някой да ме командори и да ми казва какво кога и по колко да произвеждам, какво остава за паневропейска женска армия.
   
  Кобрелия харесва това.
 7. The.Farm

  The.Farm Болярин

  Традиционалист и привърженик на "простото е гениално". Добре, уважавам мнението ти по въпроса. Но пък БП усложняват играта, и то с какво.... С нищо ново и привлекателно, новите "стари" дървета и обори и куестове, да имаш какво... повече МП и ТО, Колекционерството е страст, но докога!? Явно както се вижда през 2-3 седмици ти предлагат ботаническата градина и животинско разнообразие на целия свят... Дълго събиране ще е. Имаш мнение, добре, сто пъти по-добре от този на който не му пука. Но и аз имам мнение, а то е че ти си ирационален хитрец на дребно. И четеш абзаците през редове или "както дявола чете евангелието". И това не е нападка, ако разбираш какво искам да кажа ;)  Посочи ми моля те, в първия ми пост, къде съм написал и настоявал това добро предложение да е само за българските играчи. Написах, че няма да е глобално, тоест... да могат да участват всички в една игрова група, ще могат максимум 10 съюза за една игра. Евента ще се играе на групи глобално, но не и от всички наведнъж в една група. Съжалявам, че си се подвел, приятелю.


  И никога не съм твърдял че е моя, (само за месарският магазин), нито че ще започнем за сеем мечове и боздугани във фермата и да се избиваме с тях, чети...


  "И на последно място", пич... като не искаш женорята да те командорят, крайно време е, ако приемат предложението ми, да си основеш едно алиансче :pИ да командориш ти. Мъжка солидарност, аз пръв ще се запиша в редиците ти и ще завземем със сила тези тикви дето се търкалят по нивите, пък ако окажат съпротива ще се напънем и ще ги изядем барабар със семките...
   
  Последна редакция: 7.7.17
  -dd76-, Кобрелия и metalABV.bg харесват това.
 8. KARAKONJO

  KARAKONJO Адмирал

  Е,е, вярно е че го четох отгоре отгоре, но времето е горещо, столът ми е кожен и като седна известно време и почва да се плъзга и така.Ако да си кажа може пък на БП. да си им харесва да си пеят старата песен на нов глас и да садим садим садим.
  Хе - идеята за сеене на мечове и боздугани не е лоша - да направят един коващки знаят. Поне малко повече пари ще се изкарат - Върха на сладоледа да е Ескалибур да речем а отглеждането да става на принципа на лудите пъпеши. Сеят се няколко и се селектират за получаване на ново и по - добро оръжие. Пък после се продават на пазара. Ами има играчи които тръпката явно им е да трупат пари или точки или лалогулдени. Аз се радвам да колекционирам обори и дръвчета. Естествено без да харча въпросната валута. И аз играя няколко фейсбук игри дето всеки ден получаваш местната валута, не е стиснато като тука. но може би швабите са си доволни и не искат да си променят златния петел и да го правят на златна крава да речем.
  Аз не съм от тея дето гледат да са най-най в смисъл с най - много точки или пари, ако събера 1-2 милиона те много по бързо се стопяват от натрупването. И не съм някакъв активист и защитник на женски течения и тем подобни, просто като разглеждам форумите по чужбина заради оракулите и слуховете ми е направило впечатление че повечето подписи са някакви зализали блестящи напудрени, значи са женски/момичешки. И от тука заключавам че в глобален план вероятно поне едно 70-80 процента от потребителите са жени.
  Представям си някакви ТКЗС-та защото това което предлагаш си е чисато и просто едно добро старо ТКЗС ама малко попарфюмирано с гръмките имена "Мъжка солидарност" срещу друг с име "Женско отмъшение" или "Сладките женички" :D
   
  The.Farm и aylakz харесват това.
 9. The.Farm

  The.Farm Болярин

  "Баба едно си знае, едно си бае!" Добре де, нямаш угодия значи... ще бъде ранчо, всеки ще си основава "ранчо". По капиталистическо е някак си от "земеделска кооперация". Ранчо "Караконджули". Как ти звучи, а!? Не се дърпай кат' магаре на мост де, щИ 'ареса...

  Едно време с бой взимахме, опа... грешка, взимаха кравите от стопаните им, кръволоците - партизанчета. Тук няма да е така. Тържествено обещавам. Имаш крава, пиеш млеко. Демек, ти си решаваш дали искаш да участваш в кооперирането на съюза и да си даваш млекото, за общото му благо и печелене на награди. Абе, какво се разправям с теб, капиталист мръсен и пройдоха, я да си даваш кравите, чи да не дода с чиФтету... че и с кожен стол ми разполага, шушумигата. Ний, вкъщи се чудим как да я сколасаме и се редуваме на една опърпана табуретка га ручаме на софрата качамак, а гусина на кожен стол ми се шири...
  Ама ха... няма да я бъде тая... момченце, чуй това...

  Караконджо, не бъди егоист човече,
  кравите дай си вече!
  В ТКЗС-то, теленце весело мучи,
  виж Вожда (посочващ с ръка напред),

  чакат ни светли бъднини!
  :cry:

  от обирджията на мандри...
   
  Последна редакция: 8.7.17
  Кобрелия харесва това.
 10. sm0uk3r71

  sm0uk3r71 Обсебен

  така не ставаш ли зависим във времево отношение, все пак не можем да стоим по цял ден в играта да гоним евенти (битки)o_Oсега, ако ми се копа, копам ,ако не ми се копа, не копам;) а в алианса май щъ не щъ трябва да копамo_O
   
  Последна редакция: 8.7.17
  ..koni.. харесва това.
 11. KARAKONJO

  KARAKONJO Адмирал

  Ами така е. И като не успееш да предадеш каквото са ти поискали най - вероятно ще те санкционират и ще ти завошат членския внос. Защото то участието множе и да е доброволно, но със сигурност е намислил колегата да се взема членски внос и да има санкции за съкооператори не изпълняващи битките. В тея стратегии за които говори той, като не изпълнявах мисиите и не предавах войски и ресурси или самолъчно напусках пикливия им съюз, после членовете ме нападаха да ме грабят ил ида ми избиват войската и да не мога да се развивам. Затова интереса ми към подобни биткаджийски игри трае тамън от ден до пладне.
  Според мен идеята му е такива като него дето имат много ресурси от даден продукт ама не им се занимава да го уползотворят да им се създадат нови куестове, че видите ли тея в читалището са недостатъчни.
  Ми аз не съм му виновен че той си е свършил куестовете и му е станало скучно.
  Да не говорим за идеята да се създаде специален ТКЗС-ки магазин, вериятно със специална валута - тя пък да се печели като печелиш битките между съотборниците или с други ТКЗС-а. Еми има достатъчно валути и магазини и пазри в играта вече.
  Имам си интерес към играта и не е спадал и за ден, влизам си редовно от 7 години вече. Да случвало се е да не влизам с месеци, но е защото не съм имал достъп до нет, не защото не съм искал да играя.
  Така че който му е скучна играта да не я играе. Има хиляди и хиляди браузърни игри в нет-а.
   
 12. Doremi

  Doremi Старши болярин

  The.Farm, не го ли даваше по-лежерно, за какви "битки" си се настроил? :):):)
  Лично аз мога да поглеждам през стобора, пуканки мога да хапна, ама нямам време да се ангажирам. Обаче, ако има желаещи, защо пък да не им се отвори възможност.
  Какво значи най-бързо произведен занаят, времето е предварително уточнено... А и под час трябва да си обереш растения или дървета, как ще стане това, съгласувано с други хора, незнайно колко.
  Леко ми е синтетично това състезание, де да знам. Не мога да го усетя и не ми се юрка. Ей го на, сега пак прилепи ще ловим, много са евентите, прекалено много. На придобивките - така наречените придобивки, щото наградите обори и дървета са същинска плява в последно време, нещо не се радвам.
  Ако ме предизвикат,казваш съм длъжна да отговоря... ммне, искам да съм свободна. Но може пък и да се намират хора, които обичат такъв тип предизвикателства.
  Аз вече съм шапка на тояга в тази игра. ;)
   
  Последна редакция: 8.7.17
  The.Farm и KARAKONJO харесват това.
 13. The.Farm

  The.Farm Болярин

  Айде, още един човек, който чете... както дявола чете евангелието. Ако искате мога да увелича шрифта, знам къде има и добра оптика в града...8)

  И какво сте се хванали за тази дума "битки", и я използвате както си искате в контекста и извън него, който съм искал да вложа. Какво толкова като съм използвал думата "битка", а не състезание. Айде, тогаз... съревнования да бъдат, състезания, надпревара между реални противници... Алианс, съюз, коопериране, сдружение... Е, й!?


  И... да, сори, ама доводите на Караконджо са гола вода - "Не съм съгласен, щот' не искам да ме командорят". Това е все едно да каже: "Днеска няма да отида до сервиза за колата, защото не обичам пиле с грах." Еххехехехе. Ами може да не участва в съюзите като не иска, може да не си създава алианс, ако не иска, нали... Както примерно не си купуваш винаги определен обор или дърво, когато ти ги предлагат, ако не искаш, нали.

  Няма здрава обосновка, поне да беше казал - "Виж, сега мистър Пинки, аз съм ИТ специалист, занимавам се с програмиране, работил съм с Адобе Флаш и съм програмирал с ЕкшънСкрипта му, това ще натовари прекалено много играта, флаш платформата е остаряла за мултиплеър с реални противници и т.н." или "Не съм съгласен с концепцията на самият евент, как така продукти от занаятите!?"


  Е, как няма сестро. Да, наистина го давам по лежерно във фермата. Що!? Щот е пълна скука, реални противници трябва да има, казах :pxD
   
  Последна редакция: 8.7.17
 14. sm0uk3r71

  sm0uk3r71 Обсебен

  пак питам
  пример: в алианс съм, има състезание , но не мога да вляза, на бач съм да речем, кво правим?
   
 15. The.Farm

  The.Farm Болярин


  Сладури мамини, пу-пу на мама златното... дете. В другите игри където има клубове, алианси, сдружения и т.н. Техните членове... какво правят, а-а вярно. Седят нон-стоп пред компа, събитието да не изпуснат, за да не се разпаднат алиансите. Ти сериозно ли ми задаваш този въпрос. И не може да си отговориш. По сериозно, хора моля Ви :sleepy: А и не е нужно да участват всички примерно, може да се измисли. Повярвай ми, има ли желание, може.
   
  Последна редакция: 8.7.17
 16. sm0uk3r71

  sm0uk3r71 Обсебен

  глей сега играх в топа, налях една камара стока в 12ч оставих луфт 80000000 между мен и последния ,като си мислех в 14ч да вляза, не успях,и не класирах в топ1000 за стока на стойност 100000 -200000мп ,но загубих аз, не хора гласували ми доверие , затова питам за времева зависимост, ако я има съм против

  п.п.не съм играла такава игра и затова питам или сега да се посипя с пепел, че не съм играла такава игра и не знам правилата им
   
  Последна редакция: 8.7.17
  -dd76- и The.Farm харесват това.
 17. milkoga1

  milkoga1 Господар

  Според мен идеята е (или би трябвало да е),събитията на алиансите да са тип евенти,да кажем 3-4 дни,а не 3-4 часа.Също така,пример давам-специален евент за алинаси,примерно наречен"бой с домати".Започва се производство и предаване на домати,всеки според възможностите си разбира се.Има класиране в самия съюз,по това кой колко е предал да кажем и може последвалата награда да е пак с различни стойности според предадената продукция(примерно предал си от 1000 до 2000 домати еди ква си награда,от 2000 до 4000 еди ква си награда).Глобалната битка между съюзите,там вече би трябвало пак да има класиране накрая да кажем първо,второ,трето и т.н. място и там наградите да са за самия съюз.Има много варианти,могат да се измислят хиляди.Общата цялостна идея на The.Farm е мисля възможността за направата на съюзи между самите играчи,а вариантите за останалото...хиляди.:p
   
  The.Farm харесва това.
 18. The.Farm

  The.Farm Болярин

  Мисля, че си отговори. Да така е, ако алианса ти е слаб и разчита на един-двама топ играча да му спечелят съревнованието, които не са онлайн, може да загуби. Но се предполага, че лидера или заместниците му (да, има и такива игри, лидера делегира главни права за управление на съюза, дори в негово отсъствие) имат глава на раменете, ще помисли и ако прецени, че риска е прекалено висок, може да не участва. Нищо не губи, но няма и да спечели. Може да опита същевременно, да предизвика по равностоен противник. А може да се помисли и за образователни евенти по теми природа, животни, география. Ребуси, въпроси защо не. Никой не е казал че трябва да е само предаване на нещо. Това... първото което предложих, за занаятите, не е с развита концепция. Само груба чернова. Но, хайде де, предложението не е лошо, но вие искате от мене да ви представя сякаш цяла концепция и развитие на това. Ако БП захапе предложението, това ще е тяхна работа.. аз давам само леки насоки, но съм сам. И гледам никой няма желание да ми помогне... А повечето само питат и нападат :oops::p
   
  Последна редакция: 8.7.17
 19. KARAKONJO

  KARAKONJO Адмирал

  Aма моля ви се сега. Човек неможе едно бурканче реално сладко да си направи. През няколко минути пишете, а ми трябва подходящи контрамерки за справяне с положението да се измислят.
  Може да е едва началото на лятото, ама вишните минаха и замианха сега има по пазарите кайсии, а по дърветата ранни джанки.
  Сега тука пак не съм му бил чел и съм му бил едва ли не изопачавал думите.
  Понеже на него му е харесало подобно нещо и трябва всички игри да го въвведат иначе не са интересни. Достатъчно си поддържат интереса с тайнствените обори и дървета и с нормалните куестове.
  И само приказваш как ще си основеш ТКЗС. А как стои въпроса с това, което ще последва от появата на едни такива съюзи?
  Някой ден ще поискапш да си влагаме ресурсите в общ склад/банкова сметка. За нищо на света не съм съгласен. Имам горчив опит с въпросните стратегически игри - произвеждаш ресурс, или трупаш пари и ти искат процент за общото отборно благо. Не давам. Ето пак пример с ТКЗС-ата, все пак е фермерска игра. Аз имам 10 крави, искащ да ми ги вземеш, щял си да се гризиш у кооператива по-добре за тях. Ама аз си произвеждам мляко и сирене от тях. И какво праим, ако на мен ми трябва мляко, трябва да ида у кооператива, и да си закупя обратни Собственото мляко, изцедено от СОБСТВЕНИТЕ ми крави, за да си върша работа с него. Понеже е ясно че никой няма да е навит да си дава дърветата и оборите в общ кооператив, осава да искаш да си влагаме ресурсите и особено болната тема за мен мангизите. Няма да го бъде.
  Голям КАРАКОНДЖУЛ се не лъже лесно.
  А какво ще кажеш за върпоса с корупцията и кражбите, а? Откъде да знаем ние, че не се натискаш да станепш баш шеф текезесар именно за да може да пипаш в общата каца с меда. Притрябвали са ти да речем ябълки, ама нямаш място или желание да садиш дървета. Ми ще се появи една битка да се съберат по 600 ябълки за 48 часа да речеме, нищо не пречи ти да си чопнеш по 10-20 за личната ферма. И ако някой пита ще кажеш че липсващият от общата стойност ресурс е отишал за обющото благо и е паднал жертва в биткла с друг съюз. Няма да може да се докаже че си го гепил и си го сложил в своя си хамбар. Така хем ти ще си имаш запаси постоянни от всякакви продукти, хем ще го караш както си искаш - без да произвеждаш.
  И нещо не се споменава за вътшно съюзните пазари, кото несъмнено ще се появят. Може цените им да са в пъти по ниски от тези на цените на нормалните пазраи и да се предизвика отлив от тях. Ако на нормамния пязар млякото е 2000, а на вътрешно съюзния най - високата цена е 1000, естесвено че ще се продава на вътрешния, не на официалкния пазар.
  Пак казвам аз не си произвеждам храна, животни и всякакви ресурси да ги деля с другите или да ги слагам в обща каса и общ склад. Всяка коза за свой крак.
   
  Последна редакция: 8.7.17
  The.Farm харесва това.
 20. The.Farm

  The.Farm Болярин


  Мой човек, това беше за Дореми, няма кво' да се репчиш. За кравите и стихчето беше шега, никакво чувство за хумор ли нямаш, че извръщаш нещата на 360 градуса. Сега вече мисля, че си просто обикновен провокатор за кеф. Каквото съм казал, съм казал. И то мисля, смислено и обосновано, за разлика от теб.
  Това е... никой не ти ще кравите. Ако приемат предложението, не влизай в никакви съюзи, ако не искаш, никой не може да те накара, твоя воля. Ама да говориш такива несериозни и необосновани неща, защото не си искал да те командват и не искаш да си даваш продукцията.

  ИМА ЛЕСНО, АКО СЕ ПРИЕМЕ, НЕ УЧАСТВАЙ И НИКОЙ НЯМА "ДА ТЕ КОМАДВА" И ДА СИ ДАВАШ ПРОДУКЦИЯТА.

  Ще ти дам прост пример, БП предлага много неща, платени и безплатни, предполагам винаги има играчи, които НЕ са използвали всички неща, които им предлагат. Било то дори да изиграят безплатен евент, защото не искат. Това значи ли, че БП трябва да премахне определени неща само защото определени хора никога не са ги използвали!?

  П.п. Стига повтаря като латерна за това ТКЗС. Стига преиначава нещата за да се правиш на интересен. Няма да е ТКЗС, ехехехех, споко. Пиши по-грамотно, трудно ти се разбира. Да попитам модераторите или админите позволено ли е да гласува един и същ човек влязъл във форума с различни никове. И ако не е позволено, следи ли се това.
   
  Последна редакция: 8.7.17