За странностите на пазара, а при вас как е?

Дискусията в/ъв "Архив на всичко останало" е започната от KARAKONJO на 15.3.16.

Скъпи форум потребители,

Ако вие искате да се включите активно във форума и да участвате в дискусиите, или искате да започнете своя собствена тема, първо ще трябва да влезете в играта. Моля, регистрирайте се, ако нямате собствен акаунт. Ние очакваме с нетърпение следващото ви посещение във форума! Играйте тук
  1. KARAKONJO

KARAKONJO Адмирал

От доста време наблюдавам пазара и съм озадачен. Не става дума само как някои неща редовно ги хваща липсата в деня на начало на някое събитие, а по принцип.
    Не знам как е при вас, но при мен бройките на стоките са изключително малки, особено селекциите, има такива с по 1-2 бройки има и без бройки а цените са безбожни.
    Ето например на какъв тарикат попаднах - бройка и цена за ангелски тромпети:
    Някой се беше оплаквал от висока цена на ябълково морковеното чатни-такава е най - високата цена при мен:
    най - ниската при мен е с 30 хил надолу.
    Ето и примери за бройки на предлагани продукти:
    Растения:
    селекции:
    занаяти
    Другите сектори на пазара са горе долу добре, ама тези са в най - плачевно състояние.
    Не беше така преди време имаше по много от всичко и цените бяха по-поносими.
    При вас как стоят нещата и доволни ли сте от своя пазар?

2. ПЕПЕЛЯШКА

ПЕПЕЛЯШКА Обсебен

На всички пазари май се случват такива неща, аз попаднах на чатни за 27 000 мп, за баниците да не говорим.

3. KARAKONJO

KARAKONJO Адмирал

Нещата при мен може би от лятото са така, може и от по-рано но не съм обръщал толкова внимание, аз гледам последната цена и пускам с 10-20 по ниско да подбивам цените и да купят моя продукт.
    Ама напреди, понеже аз много купувах тикви и си спомням - можеше да се купят 200 тикви на цената на един тиквен мармалад и да си го направя аз, а сега цената на тиквите и мармалада е почти една и съща.

4. sm0uk3r71

sm0uk3r71 Обсебен

не виждам нищо странноo_Oтърсенето и предлагането определя цената;)

5. KARAKONJO

KARAKONJO Адмирал

Е как да не е странно? Не може милиони играчи да играят играта (толкова балами не вярвах че има по света, ама има и по заблудени да си дават реалните пари за виртуални такива) а на пазара да няма 200-300-500 бройки от дадена селекция, продукт или нещо друго. За какво ги гледат/произвеждат тези неща ако не ги продават? Все някой ще ги купи. Толкова време не гледах анаконди, ама като гледам че цената е висока и се купуват почнах и аз да гледам - въпреки че нямам представа за какво са им.
    Когато беше това с кравите бройките бяха именно такива под 10 продажби за 1 вид крава и от то ниските селекции и цените бяха безбожно високи. Аз имах накрая малко бели крави ама не можех да ги продам нямах необходимите хиляди пенита за 10 процента пазарна такса. Колкото пари получих от въпросния евент ги хвърлих на пазара за да купувам продукти да изпълнявам куестове и да събирам супер храната. За да селектирам пустите крави.

mi6elina84 и -helixme4o- харесват това.
  6. sm0uk3r71

sm0uk3r71 Обсебен

ами те са около 40 пазара, сега да речем аз селектирах 2 врани вещици, а и всеки ден не е великден, пуснах едната, ако се купи ще пусна и другата няма смисъл да затварям пари;)тиквения мармалад при тая цена на чатнито и липса на слот е излишен поне за мен;) анакондите трябват за читалището при тая цена на кокошките и зайци за мен е по- добре да си ги купя:)така всеки решава кво да прави :)
    п.п. а и много хора обърнаха играта на цъкаля гонят нива

Последна редакция: 15.3.16
  7. KARAKONJO

KARAKONJO Адмирал

Ми на мен чатнито ми е скъпо, не съм стигнал 4 ниво на мармалададжията, нямам и рецепта за него а и не мисля да я купя. Така че за мен мармалада е по - добър от нищо. Кокошките се произвеждат за час два, храната им също е бърза, аз освен за анаконди за друго не ги ползвам, понеже си имам достатъчно яйчени дървета.
    Цялата работа е че нещо шмекеруват с пазарите. Или нарочно махат бройки, или нарочно не ти излизат после бройките като си гледаш.

mi6elina84 харесва това.
  8. sm0uk3r71

sm0uk3r71 Обсебен

ако нещо ти се губи обърни се към екипа:)за другото ти казах всеки решава за себе си;)

9. KARAKONJO

KARAKONJO Адмирал

То не става думна за моите неща, та да питам. Не е логично да са толкова малко бройките. Сега ще ми кажете че е нормално торовете да са по 8-10 за бройка обикновено време и после да стават 100-200 та 100 бройки та да струват 2-3-5 хиляди.
    Ето например храната за катерички - когато аз я продавах че гледах катерички чат пат беше около 900-1000, сега цената на бройка е близо 7000. Това е спекулативно завишаване на цените. И не само на този артикул. Грейпфрута също - когато аз нямах грейпфрут цената стигаше и до 10 хиляди за бройка. Въпреки минималното раздвижване според мен след като вече мога да го продавам и следя цената гледам че е под 3000. Нелогично е да падне толкова.
    Цените на пазара явно се определят по нов странен алгоритъм или са на "случаен" принцип.
    Или съм разпределен на пазар дето другите играчи са скръндзави и не искат да продават. Проклинам ги!

mi6elina84 харесва това.
  10. nivata1

nivata1 Професионалист

KARAKONJO:Или съм разпределен на пазар дето другите играчи са скръндзави и не искат да продават. Проклинам ги!

Ле-ле, колко си лош/а/.

11. mi6elina84

mi6elina84 Guest

И аз имам такива наблюдения.Когато нямах лебеди,цената беше безбожноооо висока.После като се сдобих с обор,и падна драстично.Така е и с редките дървета в момента.Но няма да купувам,ще си чакам :)

12. milkoga1

milkoga1 Господар

Нали се сещате,че всяко ново нещо(дърво,обор и т.н.)в началото е в ограничено количество и малко играчи ги притежават,нормално е когато се пуснат на пазара да са с много висока цена.С течение на времето все по вече играчи се сдобиват с тях и нормално цената им почва да пада,нищо нелогично и странно няма в това.На някои стоки цените се завишават на моменти,но най вече това става заради текущ евент(примерно обикновената тор винаги и скача цената когато има евент с растение за сеене).Относно селекциите много играчи не ги пускат на пазара,било за да построят обори от тях,било за изчакване на по висока цена,а и розовите обори добре се котират на ПиТ.Някои растения и дървесни наистина са с доста висока цена,но аз го отдавам на това че станаха прекалено много и все по малко играчи ги отглеждат и това им вдига цената.Всичко казано до тук си е лично мое мнение разбира се.

georgiev, lion8080, mushnuk и още 1 човек харесват това.
  13. AIDA_78

AIDA_78 Главен болярин

Не ти ли се струва твърде голяма конспирацията? Дали е толкова дълбоко замислено? Казваш, че ЯМЧ е твърде скъпо. Аз пък казвам, че е твърде евтино, спомням си цени от 150000 мп. Но дадоха ред с ЯМЧ и цените паднаха. Така е и с новите дървета и животни. А относно малкото оферти - аз например не продавам или това е рядкост и то основно селекции, които нанирам, че не са ми нужни

14. stefi1121

stefi1121 Подрастващ автор

Аз започнах темата за пазара.Ще се опитам да обясня какво съм имал в предвид.Във всяка една сфера (фирма, ресторант, хотел,магазин и за каквото още се сещате) собственикът или приближен кръг приятели,харесват страницата в интернет.
    Аз мисля (няма как да го докажа),че системата поддържа ферми фантоми.За чатнито на моя пазар когато няма евент е между 35000 и 45000,а с евент стига максимум до 55000 продажна цена.Та кой нормален играч при толкова много налично чатни пуска десет пъти по два броя за 75600 (още си стои на пазара)? Кой може да си позволи тези загуби ако не самата система?
    Та затова писах,че може да има ферми фантоми и за точките.
    Отговорете си всички на един единствен въпрос

Възможно ли е, това да е вярно?

Аз няма да влизам в спор със вас,това са моите наблюдения.
    Единственото нещо което искам от вас като българи е да подкрепим заедно *GRACIELA1616*.
    Тя заслужава това, защото е единственият българин в топ 10.
    Моите уважения към нея.

15. KARAKONJO

KARAKONJO Адмирал

Ето сега гледах цените на селекциите - трябват ми къдрави кукавици - ми цената им 16-17 000 и то все по 10 бройки.
    Как може 1 ниво селекция да е толкова пари. С какво тея пусти кукавици са по - добри от другите животни? Да не са златни случайно...

16. desi232

desi232 Посланик

преди бяха по 30 000

17. baiete

baiete Болярин

Е на тебе няма угодия когато да продаваш искаш да са милиони , а кога решиш да купуваш стотинки да даваш o_O . По нагоре четох за храната питаш що е толкоз скъпа ми малко хора я произвеждат ;) . Аз лично само супер манджа права другата си я купува по евтино ми излиза а за селекция си имам доволно :p

18. dimitrinkani1

dimitrinkani1 Подрастващ автор

KARAKONJOOOOOOOOOOO.....не се впрягай толкова....абсолютно нормално е;)всеки си определя цена на която да продава....аз ко да кажа като имах период когато бяха по 25хилки ааааааа....???Като не ти изнася сам си ги селектирай ,ще ти излезне по евтино:p

19. amira

amira Обитател

Системата манипулира по друг начин - не като пуска на по-високи цени, а точно обратното. Пускаш нещо на пазара, независимо какво, и след тебе се нанизват поне двама с никове с много цифри и пускат по 10 от продукта на много по-ниска цена. Случвало ми се е и със селекциите. И така е от доста време. Явно това им влиза в концепцията.

20. KARAKONJO

KARAKONJO Адмирал

Гледах ги кукувиците - простите са по 700 някъде за бройка. Спрямо първо ниво на другите селекции (без враните, до които нямам достъп) 1 им селекция е нелогично скъпа. А с тези гадни твари има цели 4 малоумни куеста!