Дискусия за правенето на мъхнати пенита във Фермата

Дискусията в/ъв "Архив на всичко останало" е започната от The.Farm на 10.1.17.

Скъпи форум потребители,

Ако вие искате да се включите активно във форума и да участвате в дискусиите, или искате да започнете своя собствена тема, първо ще трябва да влезете в играта. Моля, регистрирайте се, ако нямате собствен акаунт. Ние очакваме с нетърпение следващото ви посещение във форума! Играйте тук
?

Най-често използваният от мен начин чрез продажба за правене много мъхнати пенита

1. Високи селекции

2 глас/а
    12.5%
  2. Скъпо струващи растения

0 глас/а
    0.0%
  3. Скъпи животни (обикновени)

1 глас/а
    6.3%
  4. Скъпи животни (нови загадъчни обори)

1 глас/а
    6.3%
  5. Дървесни плодове

1 глас/а
    6.3%
  6. Храна

0 глас/а
    0.0%
  7. Продукти от занаятите

0 глас/а
    0.0%
  8. Продукти от производства

1 глас/а
    6.3%
  9. Ниско струващи растения

0 глас/а
    0.0%
  10. Комбининирано, от всичко

10 глас/а
    62.5%
  1. The.Farm

The.Farm Болярин

Ще ми се да поговорим за това как всеки прави парите във фермата си. Какъв е вашият основен начин за "голямото богатство", стратегия и вашия метод за това? Временен или постоянен. Дали чрез продажба на високи селекции, продажба на дървесни плодове, скъпи животни, растения, храна или продукти от занаяти и т.н.
    И колко най-много сте притежавали, дори и сега да ги нямате?

Ще започна от себе си. Като играч не играя активно, тоест през цялата година, а и играя сравнително от скоро, 2 години. Не мога да се похваля с нещо особено като състояние в играта, понеже не съм постоянен в производството и съответно на пазара. Досега в мъхнати пенита имам 50 милиона и това си е трошичка сравнение с милиардерите, знам.

Моят начин досега е бил с продажба на скъпи животни и дървета от загадъчните (другото произведено го съхранявам, с малки изключения. Най-вече когато има куест, видя че има огромно търсене и имам излишък, разбира се продавам).

Отворих тази тема, защото много често съм попадал на коментари от потребители, че вече не произвеждат животни въобще.

И ми е любопитно и интересно -
    понеже едно добро животно от загадъчен обор задържа някой път висока цена продължителен период от време (язовец, видри, лебеди).
    И още повече, освен добрата цена, която може да им се вземе, времето за което ще се произведат сравнение с дърветата е много по-кратко (язовец и видри най-вече).

(Изключвам потребителите с многото секвои, така или иначе, те могат да си позволят да наторят скъпоструващи дървета многократно.)

Но за тези които нямат тор от секвои, нима 4 дървета дори ХХL ще дадат повече пари от една видра или язовец, които са между 5-8 хиляди към момента и се произвеждат за 3,30-5 часа, тоест за едно денонощие да кажем ще произведеш 3-4 бр. от един обор (за видрата 4-5 бр.) и ще вземеш от тях 25-27 хил. А и става въпрос за сравнително стар обор. Колко повече ще вземеш от дърветата (без новите дървета, защото ако е така може да се замести язовеца с невестулка)...

П.П. Надявам се да се получи добра дискусия, ако Ви се пише и споделя.

Последна редакция: 10.1.17
    vesko74 харесва това.
  2. Пума~`

Пума~` Ветеран

И аз играя от скоро, но всички пенита който имам са от селектирани животни. Ако искаш ми вяравай, ако искаш недей всичко го постигнах от селекция на жаби, слагам 3 обикновени и 1 стъклена и почти всички случай ми се падна последната шарена жаба. Тя струва 20 милиона, а стъклената е 3 милиона, така натрупах много пенита и продължавам да трупам, а и на моя пазар от предпоследната и последната жаба няма нито едно предложение и ги купуват веднага. Надявам се да съм бил полезен, лично при мен се получава :)

Doremi и The.Farm харесват това.
  3. The.Farm

The.Farm Болярин

Защо да не ти вярвам, напротив затова създадох темата. За да се получи добра дискусия и всеки да сподели мнение, опит и наблюдения. Поздрави и много успехи ти пожелавам в играта. :)

Пума~` харесва това.
  4. Пума~`

Пума~` Ветеран

Благодаря, в момента правя от тези селекции ако се получи пак след 15 минути очаквай снимка :)

tonichka и The.Farm харесват това.
  5. -dd76-

-dd76- Редовен

Всеки има различни приоритети в играта и затова повечето казват че не отглеждат животни-общо взето е много пространствена тема,в смисъл че всеки ще искаже различни тези за отглеждането на животни срещу отглеждането на дървета.Ако даден играч играе за да натрупа пари съм съгласен ,че животните осигуряват добър приход(като махнем тези на които храната е по скъпа от самото животно),макар че и селекциите също носят добри пари(аз така изкарвам парички).Има играчи (като мен) които са намерили баланса между точки опит и пенита-отглеждам дървета и правя пари от селекции.Има и играчи за които е приоритет правенето на точки-те са с цъкалки.Затова ти казвам ,че всеки си има цели в играта.Всичко написано по горе е при условие че не се вксрват реални пари в играта.Вкарваш ли стотинки,винаги можеш да комбинираш вариантите.;)Това е моето мнение.

Doremi и The.Farm харесват това.
  6. lyd_s_motika

lyd_s_motika Кандидат за признание

Имаше такава тема преди години - "Как да спечеля мъхнати пенита" или нещо такова, беше я пуснал един обеднял фермер. Та, тогава много народ го съветваха, даже самите Баш Фермер и Хонда бяха писали. Там имаше добри хватки и аз взех акъл. Ама, има ли я още по архивите представа нямам. А и от тия дето писаха, не знам дали играе някой още. Ако някой я помни?!

The.Farm харесва това.
  7. The.Farm

The.Farm Болярин

Това ми хареса, хиххихиххх! Слава богу, че имам някой и друг милион в повече, да не мина и аз в графата "обедняващ милионер" :p

.water. и lyd_s_motika харесват това.
  8. The.Farm

The.Farm Болярин

Моя опит в рисковите селекции е много малък. Пробвал съм изключително малко. Спомням си че един път ми се падна от първи вид мишки предпоследна селекция. Иначе са ми прескачали сравнително често от зареждане на обикновени, но 4-5 място най много.

9. Пума~`

Пума~` Ветеран

tonichka, Gold_teror, juji и 5 други харесват това.
  10. The.Farm

The.Farm Болярин

Поздравления, още много да ги развъдиш, от този вид и не само.

..koni.. харесва това.
  11. Пума~`

Пума~` Ветеран

имам по 10 броя и от двете, смятай пенитата :Д

tonichka и The.Farm харесват това.
  12. The.Farm

The.Farm Болярин

Много са, ще стигнат за знаменит пир с

.water. и Пума~` харесват това.
  13. The.Farm

The.Farm Болярин

До скоро имах що годе някакви високи селекции, ако пред-пред последни се броят за високи де, но ги изръсих за ъпгрейда на менажериите. Кръвопийците ми взеха всичко, хехех :cry:. Може би този път на бейби-бума ще се престраша за някоя рискова...

14. Doremi

Doremi Старши болярин

При мен парите са много относително нещо. Не са ми приоритет. С годините трудът ми беше насочен така да устроя фермата, че с минимум усилия да я поддържам. И си го постигнах - предпочитам да бера веднъж на ден - дърветата ме устройват. Не искат нито растения, нито вода, не меля... Минимум усилия. Не разполагам с време. Това е. Предостатъчни са ми честите евенти. А, да, от небесната градина ми падат парички. Но като цяло от дървета. Бахамски. :)
    Благодаря на тези, които гледат животни, селектират и има на пазара.

.water., ..koni.., The.Farm и 2 други харесват това.
  15. joujoujouj

joujoujouj Полубог

Пише Ни се (на Нас - кралицата :p) и още как! Ама няма какво да споделим по темата :( Като на всяка уважаваща себе си жена и на мен по ми се удава да харча, пък и страдам от синдрома "широки прасти" :oops::cry:

Иначе ако правенето на пари ти е самоцел, то е ясно - следиш пазара и произвеждаш това, което се търси на добри цени, дори с бързорастящите култури (стига да си комбайнер на пълен щат ;)) можеш да надиплиш милиони!

lyd_s_motika, mushnuk и The.Farm харесват това.
  16. *mMm*

*mMm* Кандидат за признание

Аз имам 20 милиона и си мисля, че съм безсрамно богата и повече не ми трябват засега. Много пари похарчих при занаятите, да стигна последните нива и общо взето затова ми трябваха МП.
    Сега е безбожна скъпотия на пазара и ако се заема мога и да направя още пари.
    По-рано продавах много продукти. Сега едно морковено чатни е 140 хиляди. С лекота мога да направя 70 милиона ама нещо не съм толкоз алчна.
    /Ще си запиша количеството захар което имам в склада и ще го следя да не се промени отрицателно/.:)
    Май трябва да понатрупам още милиони, че сега не мога да си продавам високите селекции на пазара заради таксата.

Последна редакция: 11.1.17
    lyd_s_motika харесва това.
  17. lyd_s_motika

lyd_s_motika Кандидат за признание

YESSSSSSSSSS!!!!!!