Дискусия: Фермерско модно шоу

Дискусията в/ъв "Архив на всичко останало" е започната от mushnu4ka на 19.8.20.

Скъпи форум потребители,

Ако вие искате да се включите активно във форума и да участвате в дискусиите, или искате да започнете своя собствена тема, първо ще трябва да влезете в играта. Моля, регистрирайте се, ако нямате собствен акаунт. Ние очакваме с нетърпение следващото ви посещение във форума! Играйте тук
 1. Самардапа

  Самардапа Главен болярин

  Пиленце сладко, разсаждаме на полета 2х2 и после садим на малки поленца, ползваме ябълково-морковено чатни (аз слагам 5-6бр едновременно) и удължавам времето му с пинки пай....когато към това прибаваш и още някой бонус(ако имаш в плевнята или ти се падне от колелото)....садиш с СТ няколко реколти и те ти завършено събитието :)))....и когато садя с СТ ползвам самата невинност и щолен ....и така за около 1 час излиза 1 реколта....
   
  Последна редакция: 21.8.20
  Bamze, ПЕПЕЛЯШКА, лудакрава1 и 5 други харесват това.
 2. staneli

  staneli Старши болярин

  Когато има събитие - само на малки поленца :), освен при разсажденето. И нищо друго по краищата. 202 малки поленца с 2 пъти по 100 % реколта от колелото, +1 бр. от колелото, + 1 бр. от Рошко, чатни задължително и ето ти 10 бр. от едно малко поленце, а от цялото поле - 2020бр., като им ръсна и от Мимината тор /2 пъти го направих и на двете полета/ - по 13 бр. от малко поленце, а от едно поле - 2626 бр. Ползвах и супер тор за да се възползвам максимално от бонусите. Та, те това е :)
  Когато колелото е стиснато като кокоше д-пе и нищо не дава, тогава ползвам други бонуси, брустери, дето си ги кътам в килера за такива случаи ;)

  А ти защо си на големи полета?
  Събитията винаги са начесто - едно след друго, едно след друго, че понякога и по 2-3 наведнъж xD.
  Винаги оставам нещичко в запас - имам си граница, която гледам да не преминавам - например имах 210 парти билета, но си оставих 90 за следващия път, така и с другите ресурси - преценявам колко и дали си заслужава да се ползват.

  В темата за обмяна на опит споделих и нещичко друго, за което си попитала, не знам дали си видяла....
   
  Bamze, ПЕПЕЛЯШКА, kakata13 и 4 други харесват това.
 3. gigi_421

  gigi_421 Експерт

  Ще погледна и там. А съм на плодородни полета. Опит от друг играч. Според теб кое е по-удачно? Но и допълненията ти са били добри:)

  Аз съм на плодородни полета, но ще взема да пробвам сега на обикновени, да видим какво ще се получи. Правилно ли мисля?:)Иначе всичко останало го правя и аз, миличка:).
   
  Последно редактирано от модератора: 21.8.20
  Самардапа харесва това.
 4. mimi123123456

  mimi123123456 Главен болярин

  изпробвай, но на малки поленца
   
  Последна редакция: 21.8.20
  ПЕПЕЛЯШКА, kakata13, .TAINNA. и 2 други харесват това.
 5. staneli

  staneli Старши болярин

  По-удачно е на малки поленца, най-малкото заради изскачащите. Преброих при теб 41 полета, от тях ще изскочат 41 падащи и още някое друго от дърветата, ама пък те стават бавно, мисля, че и без дерветата е по-добре. А и ако имаш бонуси от колелото, губиш от времто им на действие с плодородните полета.
   
  ПЕПЕЛЯШКА, gigi_421 и .TAINNA. харесват това.
 6. Самардапа

  Самардапа Главен болярин

  Математиката е наука, която не допуска компромиси....бъди убедена, че на малки поленца, ще получаваш много повече реколта, за по-кратко време. Плодородните полета са за играчи или акаунти, където се играе/влиза по-рядко. Едно от най-ценните неща в играта е МЯСТОТО....то никога не е достатъчно за всичко, което притежаваш в плевнята :) . Когато играеш, така, както те посъветва staneli, по възможност използвай всяко пространство, за да засаждаш растението на събитието....ето още една сметка, която ще направя: Преброих 37 полета, които не засаждаш по събитието - това, при всяка реколта са 148бр, което за 3 реколти на ден (средно), прецени колко губиш...и това само на 1 поле. Ако на другото е по същия начин означава, че губиш по 300бр на реколта, което прави 1200бр средно на ден....освен това, дърветата, които са на полето ти са с добив 4бр на 12ч., а при косене на растението ще получаваш падащи на всеки 4.30ч.Отиди на пазара и провери колко струва да си купиш примерно 10бр бадеми, захарен клен и т.н. Това, което искам да кажа, е, че губиш ценно място за реколта, която можеш да си купиш със дребни стотинки. Освен това, ако искаш да отгледаш нещо, което ти е необходимо - в момента имаш свободно от събитието поле, където можеш да сложиш само дървета, или обори, или работилници, или да ги комбинираш...
  Ако проблема е техниката - разгледай куестите в читалището - всички куести с производства дават техника на последното ниво. И не спирай да питаш :p
   
  Bamze, .TAINNA., kakata13 и 3 други харесват това.
 7. gigi_421

  gigi_421 Експерт

   
  ПЕПЕЛЯШКА харесва това.
 8. Bamze

  Bamze Болярин

  Здравей,
  плодородните полета увеличават прекалено много времето и не са рентабилни, както са малките обикновени полета. Аз отдавна не използвам плодородните полета. Играй според съветите на staneli и Самардапа. Освен това аз махам абсолютно всичко от полето, където се отглежда растението на събитието. Важно при малките полета е да използваш неща за увеличаване на бройката от 1 поле - ЯМЧ, бустери и т.н. иначе не се получава. Може да играеш и без СТ, нали не бързаш прекалено много. Може да играеш с обикновен тор. СТ използвай в случай, че времето няма да ти стигне и то относително накрая.
  Успех!;)
   
  Последна редакция: 21.8.20
  axmara, ПЕПЕЛЯШКА, .TAINNA. и 2 други харесват това.
 9. gigi_421

  gigi_421 Експерт

  http://picbg.net/pic.php?u=764622BJLz&i=891276&file=.jpg- на плодородни с ЯМЧ +100% и
  http://picbg.net/pic.php?u=764622BJLz&i=891277&file=.jpg на малки с ЯМЧ + 100%. На плодородните съм сложила СТ, вода и тор, а на малките вода и тор за едно и също време 4ч41мин . Не че бързам много :)
   
 10. Bamze

  Bamze Болярин

  Плодородните полета ти дават със 100 бройки повече /малки полета - 202 *6 = 1 212; плодородни полета - 41*32 = 1312 /. При равно време, остава да прецениш ресурса си от СТ. Плодородните полета не могат без СТ. Може би комбинацията си струва, ако искаш да вложиш СТ и 100 бройки повече на всяка реколта, знам ли може да даде една задачка, мах. две повече.

  п.п. Искам да те питам за ПиТ ти от какво имаш нужда? Ако мога да ти го подаря :)
   
  axmara и gigi_421 харесват това.
 11. gigi_421

  gigi_421 Експерт

  Едно доуточняване: 202 поленца са в основно поле, а 41 са в пустото поле. Ако вместо тези 41 сложа 164 малки, сметките са малко по-различни. 164*6=984, а от плодородните са 1312 или чисто остават съответно 820 и 1148. Разбира се, че като се разполага със СТ, за да за в едно и също време. За другия случай съм съгласна, че без СТ на малки полета е най-добре.:)
  Относно ПиТ, ще видя какво нямам. На първо четене от оборите имам всичко, без новия;), а от дърветата нямам пак най- новите:p. Има време до тогава.:) Лека за сега!
   
 12. tanyamery

  tanyamery Адмирал

  Тук заприлича на математически турнир o_O xD, да не ме разберете погрешно. Аз самата съм "гола вода " по отношение на сметките, затова и отворих темата за обмяна на опит, та да "черпя" акъл наготово от по-опитните. Евента много ми допада, играе се леко. Честито на вече приключилите, аз напредвам по-лежерно, но смятам и икономично :music:
   
  ПЕПЕЛЯШКА, [[Fermerkaa]], Bamze и 3 други харесват това.
 13. gigi_421

  gigi_421 Експерт

  :)xD
   
 14. .TAINNA.

  .TAINNA. Жива легенда

  Много играчи нямат най-новите дървета, но пишат в други теми :)

  gigi_421, Bamze, момичета, моля ви дапишете само по темата. По въпросите извън нея, направете някъде тема, в която да обсъждате въпросите си за видовете полета и стратегия за игра. Моля за извинение :)
   
  Bamze и gigi_421 харесват това.
 15. buba62

  buba62 Главен болярин

  И аз играя бавничко, без влагане на ресурси за увеличаване на темпото.
  Изскачащите са добре. Растенията и те ще станат навреме.
  Не съм предавала още никъде, чакам да се събере всичко или почти всичко и тогава.
  Още се колебая да изпълнявам ли последните задачи, вероятно две ще изпълня, как да пропусна сандък с бонус xD.
   
  ПЕПЕЛЯШКА, ka-linka, .TAINNA. и още 1 човек харесват това.
 16. .TAINNA.

  .TAINNA. Жива легенда

  Бубе, карай ги душицо златна, хич не чакай да събереш материалите :) Аз направих първо задачките свързани със сезона. После в мелницата само бройката колани, или чанти, които ми трябват за определена задача. Скачах избирателно и сега ми остава да направя само 12 чанти и да сея за няколко задачки с растението. Давай, не се мотай :D
   
  лудакрава1 харесва това.
 17. gigi_421

  gigi_421 Експерт

  Права си :). Извинявайте за недомислието:).
   
  Bamze и .TAINNA. харесват това.
 18. ka-linka

  ka-linka Пазител

  Малииииииииииии, кой чел през пръсти инфото? То имало и 4 допълнителни задачи. Благодаря на Бубето, че написа за сандъка с бонуси, та хукнах да го търся!
   
  ПЕПЕЛЯШКА и .TAINNA. харесват това.
 19. .TAINNA.

  .TAINNA. Жива легенда

  опааа и аз така чела уж старателно и не видях къде има бонус код o_O кой кооой ще ми каже :music:аз вървя под дъжда и подсвирквам си даже :music:Бубе, комши, накъде да насоча пеленгаторите? xD

  п.п. май го видях, при агнето, последната задача, ама съм го взела между другото и не съм го забелязала :p
   
  ПЕПЕЛЯШКА, ka-linka и gigi_421 харесват това.
 20. Bamze

  Bamze Болярин

  Извинявайте за отплесването! Няма да се повтори :oops:
   
  axmara, gigi_421 и .TAINNA. харесват това.