Дискусия: "Свети Валентин"

Дискусията в/ъв "Архив на всичко останало" е започната от KAtanasova на 13.2.18.

Скъпи форум потребители,

Ако вие искате да се включите активно във форума и да участвате в дискусиите, или искате да започнете своя собствена тема, първо ще трябва да влезете в играта. Моля, регистрирайте се, ако нямате собствен акаунт. Ние очакваме с нетърпение следващото ви посещение във форума! Играйте тук
  1. -marto92-

-marto92- Стажант

Може поне монетките да оставят 9 ( ей тъй, за гъдел), пък дали Трифон, дали Валентин все ще се празнува.

2. koteto9

koteto9 Старейшина

1400искашти предмета за 8 дни малко трудно ще стане освем ако няма някакъв чалам за това

lyd_s_motika харесва това.
  3. Dionys

Dionys Кандидат за признание

80-те монетки трябва да се приберат за зоната на водопада. Няма начин. 8)

FrozenKiss и eva-mina харесват това.
  4. DILQNADELI

DILQNADELI Обсебен

Пас съм ще се насладя на едноседмичната почивка без мотика:D:D:Dще се радвам и занапред всички евенти да са като този, ще имаме по дълготрайни отпуски

wilma11, shiky, MARV3000 и 2 други харесват това.
  5. malkata_ice

malkata_ice Знаменитост

И аз мисля да пропусна това събитие и да се отдам на любовта, че нещо се изморих от това ежедневно копане. Като започнах да играя малко повече от година, мисля, че имаше малко повече почивка между събитията. А сега и по няколко наведнъж, малко ме поизмориха. Мисля да спечеля малко парички от акитата на това събитие ;) Успех на тези, които ще го играят :p

eva-mina харесва това.
  6. sabchooo

sabchooo Велик майстор

Аз пък, ей така заради спорта ще го играя. А пък съм сигурен, че и вие всички ще го играете, хахахах. Всеки път и всяка дискусия почва с това, не ме грабна, няма да играя, наградите не струват и на третата страница на дискусията същите хорица пишете - редът е нареден.

ANETA, Силвия, wilma11 и 7 други харесват това.
  7. joujoujouj

joujoujouj Полубог

Пас!

На бас ;)

-dd76-, sabchooo, .TAINNA. и 4 други харесват това.
  8. SKATAVKATA

SKATAVKATA Велик майстор

На тези които ще играят - успех, на останалите - НАЗДРАВЕ и внимателно с ножиците !!!
    На всички честит празник /Свети Трифон или Свети Валентин/ !

[[Fermerkaa]], shiky, eva-mina и 2 други харесват това.
  9. sm0uk3r71

sm0uk3r71 Обсебен

[​IMG] айде няма нужда

Dionys, bubolina8, .TAINNA. и още 1 човек харесват това.
  10. tani1980

tani1980 Полубог

И аз тъй мисля, предпочитам си Трифон Зарезан. :p

[[Fermerkaa]] и Dionys харесват това.
  11. -georgi88-

-georgi88- Главен болярин

В нашия край също празнуваме Трифон зарезан и по традиция всяка година си избираме цар-става голяма веселба...(това е на село-не в града)E...ядене пиене на корем-нали царя черпи...xDОт сряда до неделя-че ще видим дали ще има време за копане тук във фермата.....Весел празник на всички!

Последна редакция: 13.2.18
    ..koni.. и eva-mina харесват това.
  12. Торнадо73

Торнадо73 Пазител

Ей ко бе Пинокиу щеш изкъртиш абажуро.....ба ня го играеш ;):pxDxDxDxD

13. amira

amira Обитател

И аз пропускам. От два месеца - евент, един ден почивка, евент, един ден почивка. Взимам си отпуска. Никакви изскачащи няма да чакам. Ще си садя тихо и кротко лазаркинята и тинтявата. Оказа се, че имам 36 тайнствени обора и 37 тайнствени дървета, не съм имала време да ги поставя и да видя какво ще се пръкне от тях.

14. БашФермер

БашФермер Генерал

и аз прескачам, няма нищо, за което да се хвана в тоя евент. глупави награди, много сеене и занимавка. мерси съм.

sabchooo харесва това.
  15. dedoto

dedoto Адмирал

като стана въпрос преброих 160 стръка малиии сигур има половин година не съм проверявал какво ми се е падало8)

а относно куеста -ще покопам за цъкалките реда не е интересен

16. sabchooo

sabchooo Велик майстор

xDПлюя на палеца и съм готов за размяната на бацилиxDxDxD! Няма да забравя, как на пръв прочит се отхвърли евента за Великото сирене, а и не само той и после обаче, на втори прочит започнаха редакциите на постовете и накрая се оказа, че всеки го играе и скуби СХ и ПБ за колелото.

Баш, хайде де, поне на една сателитка - е те така, за спорта;)!!!

Хихихи, между другото и аз ще си празнувам (както всеки ден) Трифон Зарезан. Обаче тъкмо щях да пратя една валентинка на любовницата си и ти ме секнаxDxDxD. Недей те така, ще засегнете християните-католици. http://www.exooo.com/viewarticle.php?id=630

Последно редактирано от модератора: 17.2.18
  17. joujoujouj

joujoujouj Полубог

xDxD с бацилите не можеш ме уплаши! ;) Нагледала съм се на наши...ваши...:p

Аз пък бях забравила, но се поразрових и на първи, че и втори прочит, ей това изрових

https://board-bg.farmerama.com/index.php?threads/Дискусия-Мистерията-с-Великото-сирене.15975/page-4#post-123070
    За теб - лъжа, за мене - истина, но зад думите си винаги стоя, наистина :)

Поводи не липсват днес (има за всички), тъй че вдигам тост - за вас, душички!

[[Fermerkaa]], milkoga1, sabchooo и още 1 човек харесват това.
  18. Dionys

Dionys Кандидат за признание

Днес на празника на лозарите и винарите се почита създаването на може би най-стария алкохолен продукт на човешката дейност – виното. За съществуването и консумация на вино има данни от VII – VI хил. пр. Хр. Малко по-късно, се появява и друг алкохолен продукт, който траките наричат - britos(бира), но за него сега няма да пиша.
    Безспорни са няколко полезни действия на ферментиралия гроздов сок. То е антиоксидант, понижава холестерола, затова е позволено, дори се препоръчва да се пие, но в умерени количества в комбинация с продукти расли на кокал, а не на кол.
    Виното стимулира кръвообращението и органите свързани с човешкото възпроизводство, особено при мъжа.
    Хилядолетия преди християнството да се появи, сред траките е съществувало многоженството. За мъжа, който е трябвало да покаже внимание към всичките си жените, виното е давало тази енергия.:)
    За покровител на виното и плодородието, траките издигат култа към Дионис. В специални светилища, изградени предимно на трудно достъпни, високи места в планината Родопи се извършват гадания и приношения(курбан, но с различен дар). Според Херодот, главното светилище, което е посетил и Александър Македонски се е намирало именно в Родопите. Гаданията чрез горене на вино са можели да правят единствено бесите. Приношенията към Дионис, се изразявали в принасянето на дар – чупене на делва с вино. На снимката се виждат следите от това ритуално действие. Правена е в Родопите.

Това действие затваря един особен триъгълник в тракийските вярвания, а именно: Слънцето (мъжкото), Земята (женското) и Дионис (стимула за плодородие).
    С чувство на огорчение приемам разпространяваните от българските автори на учебници твърдения, че Дионис е древногръцко божество. За дионисиевите празници и вакханалиите няма да ви натоварвам.
    Весел и приятен празник кой, какъвто си е избрал да празнува. ;)

[[Fermerkaa]], Plumen, *iovana* и 7 други харесват това.
  19. tani1980

tani1980 Полубог

Браво Дионис Загрей, точно това е ...тракийският обичай, който в крайна сметка си е бългаски. Траки , скити, сармати, мизи , българи - това е все един и същ народ, наричан с различни имена през вековете. А за древногръцкият пантеон от богове и тяхната история просто не ми се говори. Такива крадци по този въпрос като тях просто едва ли има други по света. Ама така им изнася на другите държави. Иначе би трябвало историята да се пренаписва.
    Точно този вариант за пръв път го чета.

Последна редакция: 14.2.18
    *iovana*, milkoga1, -dd76- и 4 други харесват това.
  20. KARAKONJO

KARAKONJO Адмирал

Аз си играя - 183 ръкавици за момента. - 50 подарък от календара - да се чуди човек как са им се откъснали.
    Насадих и обрах в малкия промеждутък дръвца на острова. Ето резултата:
    Дървета на острова:
    Палма салик - XL & XXLх2
    Хинап , яванска ябълка. авокадо, смокиня,райска ябълка, палма акай, Манго, Мангрово дърво х2, Клаусена XXL
    Нолина, Индийско орехче, сапунено дърво
    Мангрово дърво XL
    Сега за разни там по горе тези на писачи и разбирачи. Това са пълни патриотични глупости или набиваиня от остарели учебници преди години, че видите ли българите били потомци на траките. Врели, ама не кипели.
    Траките след завладяването от Рим, почнали да с екрият по чукари и шубраци, дето римски крак не може да стигне. Те якоито остават в градовете се претопяват от завоевателите. По същия начин колкото и да им с еиска на свъременните гърци не - още от XIX век пускат тоя слух - видите ли, ние сме преки потомци на елините и на ромеите. Дрън дрън та пляс. По същия начин остатъците от доколумбовите индианци преди 500 години и сега нямат нищо общо.
    Що се отнася до боговете- логично е при досега на съседни култури и цивилизации да има размяна на идеи пък било то и само на кулинарни рецепти. Колко спорове има за това чи е мусаката? Или шокспата салата? Или някоя друга амнджа. Само още македонците не са се навирили да кажат че всичко е тяхно.
    Ама това да ми казвате че Мизи, Одриси, Беси, Даки - да това са тракийски племена, ама скитите и сарматите нямат нищо общо. Къде е Тракия, къде е Скития. Там при Казвказ и околностите. То на балакание още по времето на траките не е имало чисто тракийски етнос, понеже са живели и народи от мала азия, после е имало и келтски преселения, ама не сме тръгнали да се наричаме Британци, нали? И да не забравяме и няколкото вълни на ВПН, сто процента не са минали ордите просто ей така транцит, някой е останал, друг е чул я колко е хубаво в тоя край, и аз ще взема да остана, и се женят/омъжват за местно население и съответно чистата кръв на местните се размива.
    А пък това за българите е най-голямата глупост. Българите са смесица от Славяни и Кубратови прабългари (понеже има и волжски българи, които нямат нищо общо с нас). И едва ли има някакъв голям процент още преди 1300 години тракийска кръв останала. Та какво остава до сега. Това вашето са разни кривразбрани желания и романтични представи, подхождащи за края на XIX когато са били масово разпространени из пределите на Османската империя, основно за повдигане на духа на народите и за да тръгнат срещу властта, ама не за началото на XXI век.

Последна редакция: 14.2.18