Дискусия: Приказка за Вси светии

Дискусията в/ъв "Архив на всичко останало" е започната от –divane- на 24.10.17.

Скъпи форум потребители,

Ако вие искате да се включите активно във форума и да участвате в дискусиите, или искате да започнете своя собствена тема, първо ще трябва да влезете в играта. Моля, регистрирайте се, ако нямате собствен акаунт. Ние очакваме с нетърпение следващото ви посещение във форума! Играйте тук
  1. ПЕПЕЛЯШКА

ПЕПЕЛЯШКА Обсебен

Вече играх един такъв евент, не можах да отворя цялото поле, защото трябваше да купя кошница.
    Сега да направя толкова бройки, колко кошници трябва да купя???

.water., DILQNADELI и FrozenKiss харесват това.
  2. mushnuk

mushnuk Жива легенда

Съвсем правилно си се ориентирал, че с 34 обирания на къщички ниво 4 се минава лентата.
    И ако искаме да ги съкратим съвсем - 34х4 магически храни са необходими, т.е. 136 магически храни, т.е. 6800 растения и 544 изскачащи.
    В момента не мога да преценя дали ще е достатъчно времето. Има неизвестни величини (какви полета, ЯМЧ и т.н.) Подозирам, че ще може да се сее на големи полета и че ЯМЧ няма да действа. Но чакам отговора на Диваненцето.
    П.П. Пък и да видим как ще изскача, може изскачащите да се окажат препъни камъче.

DILQNADELI харесва това.
  3. sco

sco Майстор

Освен повече площ за засяване, всяко отключена зона ще ви носи малка награда, както и достъп до 2 допълнителни къщички за феи, при отключване на 3-та и 5-та зона

Сметките са малко по-сложни

4. joujoujouj

joujoujouj Полубог

xDxD ще ни дадат накрая по един кетап за висша математика (натам вървят работите) ;)
    ПП: Засега сме на етап Български език - четене с разбиране :p

mi6elina84, Doremi, DILQNADELI и 4 други харесват това.
  5. FrozenKiss

FrozenKiss Познавач

Гледам и не вярвам на ушите си! :wuerg:o_O Какви феи, какви полета, какви чудеса.... Първо видях, че ще има пълнолуние и си викам - кеф, лежерно, после изскокна това инфо и четох, четох, дойде ми до гуша и реших да прочета коментарите, успокоих се xDxDxDxDxD не съм се увъртяла само аз.....:D

.water., Doremi, MARV3000 и още 1 човек харесват това.
  6. -niksan-

-niksan- Обсебен

Трябва селскостопанския университет да завършим ,тогава ще играем играта:p:pxDxD

DILQNADELI и FrozenKiss харесват това.
  7. tani1980

tani1980 Полубог

И той няма ти помогне...:oops:

FrozenKiss харесва това.
  8. [[Fermerkaa]]

[[Fermerkaa]] Посланик

Муши, мисля че това отговаря на въпроса: С предаването на отровна луковица, ще можете да отключите останалите 4 части на полето и да разполагате с общо 125 малки полета за засяване.
    • На това поле не влияят бонуси ( за ТО, реколта и т.н.), както и няма да можете да използвате супер тор и Мими тор, а само обикновена тор и вода!
    :cry::cry:

DILQNADELI и FrozenKiss харесват това.
  9. mushnuk

mushnuk Жива легенда

Абе хора, това го видях.
    Но имам питане, щото не мога еднозначно да го тълкувам. Затова помолих за доуточнение.
    Ами преложи някакви изчисления.

Чак пък висша математика :D:D:D. Проста аритметика в съчетание с малко логическо мислене :D:D:D.

Последна редакция: 24.10.17
    Пума~` и DILQNADELI харесват това.
  10. scaregrowII

scaregrowII Старейшина

То да беше само висша математика!
    Май ще трябват и за: ядрена физика, ракетостроене, вуду магия,гледане на боб и леща/и всякакви варива/,а най-нужното е епикриза от спец. лечебно заведение/с метални решетки на прозорците/. Задължително трябва и: като малък да са те отвличали извънземни/поне два пъти/,да те е удряла гръмотевица/пак два пъти/ и да те е блъскал турски ТИР/може и един път/
    Струва ми се,че в последно време "гениите" от БП ,все повече бъркат - Досадно със Забавно !!!

shiky, dorka.68, AIDA_78 и 8 други харесват това.
  11. Doremi

Doremi Старши болярин

Мисля, че скоро евентите ще станат състезание по математическа лингвистика.
    Аз твърдо си почивам от известно време, но само като чета ми става все по смотана играта, а беше готина. 7 години бях фермер. Вече съм пенсионер в играта. Ходя на разходка само. Тук там чета и това е, наистина прекалиха и със страшна сила продължават да стават нахални. Четох из другите форуми, от 1 ноември ще коригират цените във фермата. Да вземат да си ремонтират състава и да спрат да прекаляват с обсебването на хората. Играта за мен си заминава, за ръчичка с фантазирама.

Източник

Последна редакция: 24.10.17
    shiky, nefertiti, -niksan- и 2 други харесват това.
  12. –divane-

–divane- Team Leader Team Farmerama BG

Могат всякакъв вид полета да се слагат, без плодородни. Не действа нищо друго освен вода и обикновена тор. За разширяване на полето, минаване на целия куест в читалището и лентата на 102 - 7175 подправки, 533 дъх и 1490 луковици.

Малка хитринка, ако остане така и утре. При отключване на полето къщичките са готови за обиране, но в момента играта позволява, да се подобрят и чак тогава да се оберат, т.е. да се вземе веднага 9 напредък

milena7004, joujoujouj, tani1980 и 2 други харесват това.
  13. mushnuk

mushnuk Жива легенда

Благодарско, Диваненце, за инфото и хитринката.
    :):):)

П.П. А с изскачащите как е? Сносно ли е според тестовете? (Ако не е тайна-майна.)

14. .water.

.water. Обсебен

Ето ви сега минаваш играта с 34 обирания на къщичка ниво 4 веднага има корекция не 2 стъпки ами само 1xDxDxDстреснахте ги,че бързо ще се мине без кошнички и побързаха да се корегират.

bilq76 харесва това.
  15. –divane-

–divane- Team Leader Team Farmerama BG

Корекция в стъпките няма o_O

mushnuk харесва това.
  16. .water.

.water. Обсебен

Да корекция наградите са отрязани.

FrozenKiss харесва това.
  17. sco

sco Майстор

Събитието е 6 пълни дни.
    Необходими луковици 975 + 725 = 1700 - тука няма мърдане. За това, по мои сметки, ще са необходими 2 дни или малко повече.
    За вдигане на къщичките до ниво 4 са необходими 900 растения и 72 изскачащи - също без коментар.
    Оттук нататък са необходими 34 обирания/3 къщички = 11,33 обирания на всяка къщичка. Сега всеки може да си сметне колко растения и изскачащи ще са му необходими за намаляване на растежа с 1, 2, 3 или 4 часа. Но по мои груби сметки куеста може да бъде изкаран без да си мръднеш пръста /с изключение разбира се на 1700 луковици и 900 подправки/.
    Също така не е необходимо да се кара 5. задача на временния куест, тъй като на практика дублира цъкалките, но без реда.

18. sahara83

sahara83 Познавач

19. БашФермер

БашФермер Генерал

аз пък нищо не разбрах от тия къщички, ще го карам в движение проба - грешка и квото стане.

mi6elina84, shiky, rudo_bobi и още 1 човек харесват това.
  20. mushnuk

mushnuk Жива легенда

Не мисля, че нещо по-различно съм казала. (Думичката максимум затова съм я използвала.)
    За колко време се правят растенията за отварянето на полетата и подобряването на къщичките не ми се смята, но едно е сигурно - ако играчът има възможност да бере през 4 часа, то са необходими 2 денонощия и малко за изпълнение на 34 обрирания на къщичките 4 ниво.
    А за дублираните цъкалки - лично за мен не представляват интерес, но който не е запълнил новото цъкалково поле сигурно ще ги иска. Или за размяна на ПиТ също ще стават.