Дискусия: Под звездно канапе

Дискусията в/ъв "Архив на всичко останало" е започната от mushnu4ka на 20.4.21.

Скъпи форум потребители,

Ако вие искате да се включите активно във форума и да участвате в дискусиите, или искате да започнете своя собствена тема, първо ще трябва да влезете в играта. Моля, регистрирайте се, ако нямате собствен акаунт. Ние очакваме с нетърпение следващото ви посещение във форума! Играйте тук
 1. mushnu4ka

  mushnu4ka S-Moderator Team Farmerama BG

  Никога отбелязването на ред като предпочитан, т.е. със зелено знаменце, не е означавало, че не се бере с комбайн.
  И къде е трябвало да се премести? Отбелязаният като предпочитан ред се вижда както при предпочитаните редове, така и в категорията, в която попада, в случая Предмети.
  Някои играчи оставят непредпочитани редовете, които не искат да бъдат обрани и после обират само предпочитаните, а другите остават необрани. Други играчи, спазващи точно време на бране, правят предпочитани редовете с +% ТО и ги берат през 12 ч.
  Т.е. организацията кое да е предпочитано и кое не си я прави играчът. Както и как да използва тази възможност.
   
  Bamze, sm0uk3r71, .TAINNA. и 2 други харесват това.
 2. -niksan-

  -niksan- Обсебен

  Довечера ще кача снимка за да покажа за какво става въпрос

  -----
  Както обещах качвам снимки
  [​IMG]
  Редове който ще обрам като избирам различните редове кое е за растения обори поредица различни.В зелено ми са редовете с проценти.
  Преди да ги обирам изтрих цъкалката от реда Под Звезно Канапе ,иначи щях да е активирам
  [​IMG]
  Ето как изглежа след обиране на другите редове остават в зелено не обрани.
  Сега качвам след като съм е сложил пак цъкалката на реда
  [​IMG]
  Тука с махната цъкалка
  [​IMG]
  Не може всеки ден вечерно време да е трия и всяка сутрин да е слагам,защото сутрин аз обирам цветните градини.
  Защото ако е активираш без да искам как ще използвам процентите сутринта.
   
  Последна редакция: 23.4.21
  Bamze харесва това.
 3. mushnu4ka

  mushnu4ka S-Moderator Team Farmerama BG

  -niksan-, ще повторя: това, че на някои редове си сложил зелената отметка (т.е. направил си ги предпочитани) няма нищо общо с това дали ги бере комбайна или не ги бере. Играчът сам решава кои да са предпочитани и кои не и как да направи нещата удобни за неговия ритъм и начин на игра. Относно това, че редът "Под звездно канапе" II се е обрал след като си обрал редичките с предмети - ами БП там са поставили този ред, затова се е обрал. Винаги можеш да си огранизираш и по друг начин нещата, за да не зависиш от това къде БП ще категоризират някой си ред.
   
  ka-linka харесва това.
 4. -niksan-

  -niksan- Обсебен

  С една дума на играчите ,да им е гадно и трудно,има моменти когато влзиам през телефон и не мога ,да обикалям аз къде коя цъкалка да е изтрия.
  Толкова ли е трудно ,да се направи ,щщом съм е сложил с знаменцето да се обира само когото обереш знамената ,от другите неща да не се обира.Как може с комбайна, да не можже да обираме любимците.
   
 5. fermer4etoo1970

  fermer4etoo1970 Адмирал

  "Мистерията на билките" III-2 как береш, защото е с % ТО, а е при растенията?
   
 6. -niksan-

  -niksan- Обсебен

  Всяка сутрин,защото тя е на 22 часа,тука става въпрос за ред който е на 12 часа
   
 7. fermer4etoo1970

  fermer4etoo1970 Адмирал

  Струва ми се, че имаш грешна представа за маркирането на ред. Маркирането не премества/не премахва реда от поредицата в която БП изначално го е категоризирал, а просто го добавя и в "Предпочитани поредици". Това винаги е било по този начин, така че не разбирам възмущението ти... Друг е въпроса, ако имаш предложение това да се промени, лично аз бих те подкрепил.
   
 8. -niksan-

  -niksan- Обсебен

  Тези 6 реда който не ги обира комбайна като обирам другите категории ,са 12 часови и 10 часови редове,този новия и той е 12 часов.
  Ни я и да си даваме предложения кой ни слуша.
   
  .water. харесва това.
 9. Bamze

  Bamze Болярин

  Моля те, кажи ми как го правиш - да обираш с комбайна само определени редове. Аз като обирам с комбайна ми вдига всички готови редове наведнъж, макар че имам селектирани със зелено флагче.
   
  -niksan- харесва това.
 10. -niksan-

  -niksan- Обсебен

  Тези който са от друга категория ги помня или след някоко дена като ги видя ,изтривам цъкалта поне една.Много са малко редовете който не се обират с зелен флаг.Като обирам основно всички редове,най много тези за проценти са всичките в зелено.Сутрин преди да обирам ги обхождам редовете ,Имам ред за проценти който трябва да ги спря за няколко минути поне 15 минути,защото действа 24 часа процентите.Обхождам ги зависи как съм закъснявал с обирането на редовете ,за това мразя ред с 72,48 часа,имало е дни когато изтривам цъкалки на тези редове ,зашото обирането на цветната градина съм направил преди тези редове д са готови.Изтривам им цъкалка и така са подготвени за следващата сутрин,през деня да не мога да ги обера.
  Много е сложно да обикаляш редовете със зелоно флакче,това е всяка сутрин.Като не искат да оправят флакчето да измислят друго нещо където редове с проценти, да можем там да ги слагаме.
  Не може ли като пуснем комбайна за обирне да има бутон както за любимците,тука да има бутон за любими редове,тези редове по друг начин да не се обират.
   
  Последна редакция: 24.4.21
  sm0uk3r71, Bamze и ka-linka харесват това.
 11. Bamze

  Bamze Болярин

  Благодаря за отговора ти! Ще помисля над предложението и начина ти на действие. При много на брой редове с различни часове синхронизирането е малко трудно, но може и да си заслужава усилието!;)
   
  -niksan- харесва това.
 12. -niksan-

  -niksan- Обсебен

  Нареди г и по време 10,12,22 ,23,24,48и72 часове .Има и редове с повече часове,има редове който ми намалят времето на предметите,има редое за селекжии и те да са един след руг.Трябва да запониш къде кой редове се намират в зелено флакче.
   
  Bamze харесва това.
 13. mimi123123456

  mimi123123456 Главен болярин

  Аз правя друго. Със зелено флагче отбелязвам всички редове, без тия които са за супер тор, +1 и други , които искам да активирам в точно определен момент. Сутрин обирам всичко с флкчето. Така ми остават необрани тия които ми трябват. През деня вече мога да обера тия които са готови с ТО или предмети.
   
  Bamze, mushnu4ka и ka-linka харесват това.
 14. mushnu4ka

  mushnu4ka S-Moderator Team Farmerama BG

  А аз съм от берящите през 12 часа. Сутрин с цъкалките бера редовете за +% точки, които са за бране веднъж на 24 часа. И всичко останало. Вечер бера само тези с 10-12 часово "зреене".
  Следя единствено кестеновата редичка+Билките на фараона и една за +% точки, която е на 36 часа, те са ми на първата страничка на предпочитаните и лесно ми напомнят да махна една цъкалка. Но на този 36 ред - обирам другите редове и веднага връщам цъкалката (преди да съм я забравила) и е готова за сутринта.
  Но примерно тези от парти билетите за цветята са за бране единия ден, на другия са зеленчуковите.
  Отделно имам за по-бързи обори/работилници за бране сутрин (с действие повечко часове) и за по-бързи обори/работилници за бране вечер (с действие 30 мин.). Също разделени на сутрин и вечер са ми някои от редовете за намаляване на времето на предметите (това е заради любимците).
  Неудобното е, че всеки ден ми се измества с по 1-2 мин. времето на бране и 2-3 пъти годишно се налага да го "завръщам" в по-удобно време, тогава имам малко гимнастики с редовете, но с годините съм им свикнала.
   
  [[Fermerkaa]], mimi123123456, .TAINNA. и 2 други харесват това.
 15. buba62

  buba62 Главен болярин

  Като сте се разприказвали на тази тема да не взема да остана назад xD да се включа в седянката xD
  Бере редове веднъж дневно, като имам 1 или 3 часов купон ползвам. Каквото станало това бера. Единствено кестеновата редичка гледам да я запазя ако не забравя xD Ппедмети и любимци също бера веднъж. Робувам единствено на секвоите, торя ги и се старая да мога да ги обирам веднъж дневно всякаквите там обикновени хл и под. Всичко друго както дойде според времето с което разполагам. Пардон - следя и двечките лалогулденови, но понякога ми се изплъзват и остават за следващия ден.

  П.П. За събитието - вижда му се края, 3 звездички още трябва да засветят само. Много ми харесаха съзвездията, шантаво-сладурски са, като за най-лудата ферма xD
   
  Последна редакция: 24.4.21
  -dd76-, .water., mimi123123456 и 3 други харесват това.
 16. -niksan-

  -niksan- Обсебен

  Ако си изиграла сезона боядисване на яйца до края, имаш сезонен сувенир,който върши същата работа като кестеновия ред.
  Вчер го използвах за мигновено поникване.Готов е на всеки 23 часа,не като кестеновия на 96 часа.
   
  mimi123123456 и .TAINNA. харесват това.
 17. .TAINNA.

  .TAINNA. Жива легенда

  Ник, не намирам сезон с име Боядисване на яйца, нито сувенира. Дай моля те повечко инфо по този въпрос :)
  По темата, седнах на канапето под звездите и пия кафе :D Финиширах ;)
   
  ka-linka харесва това.
 18. -niksan-

  -niksan- Обсебен

  Прочети пост номер 7 на муши и ще разбереш.
  с всеки един ред от тези или сувенира става мигновено.
   
 19. koteto9

  koteto9 Старейшина

  изчезнаха ми 3 от смлените за играта едно го предадох но др.2 ми изчезнаха ид4343190 моля за проверка Благодаея предварително
   
 20. mushnu4ka

  mushnu4ka S-Moderator Team Farmerama BG

  Привет,
  Има смелени 2+7+1+3+1+3 телескопа, т.е. 17 телескопа.
  И са изпълнени 3 задачи в I част, 5 във II-ра, 4 във III-та и 5 в IV-та. Т.е. 17 задачи.
  Последно предавано е в трите задачи в I част, след смилането на последните 3 телескопа.
  Евентуално излез от играта, рестартирай устройството и влез наново, за да се визуализира при теб всичко както трябва.
   
  Последна редакция: 25.4.21