Дискусия: Морската вещица

Дискусията в/ъв "Дискусии за играта" е започната от mushnu4ka на 19.3.25.

Скъпи форум потребители,

Ако вие искате да се включите активно във форума и да участвате в дискусиите, или искате да започнете своя собствена тема, първо ще трябва да влезете в играта. Моля, регистрирайте се, ако нямате собствен акаунт. Ние очакваме с нетърпение следващото ви посещение във форума! Играйте тук
  1. mushnu4ka

mushnu4ka S-Moderator Team Farmerama BG

Привет,
    Направи само линия, а не контур, състояща се от 25 фигури/плочки.
    Приятна игра!

Bamze, .TAINNA. и Самардапа харесват това.
  2. Самардапа

Самардапа Главен болярин

За съжаление не я начислява :)))... опитах на 2 други ника само с рибки, опитах и с рибки и патета....при 29 плочки рибки ( само линия) не ми даде нито точки, нито цъкалето....има нещо друго, което трябва да се направи, но за сега е мистерия :)
    Който вземе цъкалката да сподели как го в постигал :)

Bamze харесва това.
  3. kalina_malina

kalina_malina Стажант

Ето това намерих за часовете ако някой се интересува.
    • Обаче по време на това събитие ще има щастливи часове и тогава ще получавате +2 бр. реколта
      от растенията на събитието; щастливите часове ще бъдат всеки ден между 13:00 ч. и 14:00 ч.,
      между 18:00 ч. и 19:00 ч. и между 01:00 и 02:00 ч.

Dragonj120 харесва това.
  4. mushnu4ka

Привет, опитай с точно 25 ;). Приятна игра!

Dragonj120, Bamze и .TAINNA. харесват това.
  5. ПЕПЕЛЯШКА

ПЕПЕЛЯШКА Обсебен

линия,не мога да разбера как

6. dedoto

dedoto Адмирал

такава точност сигурно се иска и за изпълнението на -х10 и тям подобни:(явно не ги комбинира8)

Bamze харесва това.
  7. (paste)

(paste) Прохождащ

https://imgur.com/a/n4dSwoQ
    Ето линия от 10 фигурки, можеш да използваш и патета.

Dragonj120 и .TAINNA. харесват това.
  8. mushnu4ka

Здравей, този вид задачи (с множител еди-колко си) също трябва да са точно толкова, колкото се искат. Приятна игра!

Привет, за какво по-конретно питаш? За някоя мисия (ако да, уточни за коя) или за задачите според броя създадени линии/контури? Хубав ден!

Последна редакция: 22.3.25
    Dragonj120, Bamze, .TAINNA. и още 1 човек харесват това.
  9. ka-linka

ka-linka Пазител

А как да разбирам "махни 60 цветна патица, 40 рачо и т.н.?
    Постави" мисля, че трябва да поставя толкова рачета, патици или еди-какво си на някакви места?
    Но с махването не зная как бих се справила в една мини-игра.

Bamze и .TAINNA. харесват това.
  10. mushnu4ka

Здравей, с махането ще се справиш чрез правенето на линии и контури. Тези, които са част от линия/контур или са оградени от контур, изчезват от игралното поле, т.е. се махат от него, т.е. ги махаш . Приятна игра!

П.П. Мисиите с махане не ги мисли особено, те един вид се самоизпълняват, докато се занимаваш с другото.

Bamze, ka-linka и .TAINNA. харесват това.
  11. fermer4etoo1970

fermer4etoo1970 Адмирал

Струва ми се, че само тези, които са част от контура/линията се отчитат като махнати. Тези, които са вътре в контура май не се отчитат.

Bamze и .TAINNA. харесват това.
  12. Самардапа

Самардапа Главен болярин

Значи!!! За цъкалката трябва да са ТОЧНО 25 плочки като може да се включват и патета.
    След като ми се поразясни малко ще споделя как мисля да изиграя евента:
    Ще изиграя 20 контура (т.е. затворена верига) и от опита ми в 1вите 3 игри дава средно 30 000т ще завърша задачите с точки (тук ще се изисква и най- много ресурс). Докато изпълнявам тези 20 мини игри (събрах падащите за тях) ще се изпълняват на случаен принцип и тези с ,,постави,, и ,,премахни''....Като приключа с тези 20 мини игри и видя какво е останало за изпълнение във втората лента, изпълнявам изискванията и запълвам и тази лента....и накрая като видя колко още игри има за изиграване (до 80) ще ги цъкам по 4 плочки само за да се натрупват броя игри....дано само падащи да има :) ако нещо ви хрумва към моята стратегия - с удоволствие ще се възползвам.

13. mushnu4ka

Здравей, да, само тези от линиите и контурите, тествах. Приятна игра!

Bamze, .TAINNA. и fermer4etoo1970 харесват това.
  14. dedoto

dedoto Адмирал

шанс да го приключа никакъв :(при 20 фъркати и 4 реколти на ден(а се случва някой ден да са 3 )=80 или 6 резервоара което ще рече две седмици :wuerg:тъй че БП ще трябва да отпусне доста кранчето за да има някакъв шанс да се вземат някакви награди 8)

15. mushnu4ka

Здравей, обърна ли внимание, че събитието приключва на 02.04.2025 г. в 23:00 ч.? Спокойна нощ!

Dragonj120, .TAINNA., p_janeta и 2 други харесват това.
  16. Bamze

Bamze Главен болярин

Благодаря на всички, участвали в дискусията за това събитие! :inlove:
    Изчетох всеки пост дотук и ми се изясниха доста неща.

Ще се включа с някои изчисления за ориентация:
    1. Необходими са 1 040 броя очила за гмуркане - за всичките награди от линии/контури. Трябва да се събират по 80 броя дневно, което ми се вижда постижимо при 3 реколти дневно + подаръците.
    2. Необходими са по 575 броя растения от трите вида за смилането на фигурките за поставяне в мисиите / 10 розова големоока риба, 10 морски дявол, 10 рачо и 5 цветна патица/.

Оттук нататък аз ще заложа на смилането на Цветно пате само, защото то е универсална фигурка. Иска повече ресурс и от трите растения, но все пак ще заложа на него.

Ще се опитам да следвам стратегията на Самардапа / пост 52 от тази дискусия/. Обирам +2 бр. от двата дневни часови интервала. И няма да бързам при създаването на линиите и контурите. Оглеждам добре и после чертая ...;)

Успех и приятна игра на всички играещи!:)

П.п. За съжаление допуснах сериозна грешка при мини-играта. Не съм прочела, че трябва да се направят 80 броя ЛИНИИ - само линии, без контури.
    Профуках доста резервоара за направата на контури, защото се улисах да изпълнявам мисии. И сега не знам дали ще ми стигнат хвъркатите, за да взема наградите от линиите. :wuerg: Не правете като мен!!!

Последна редакция: 23.3.25
    milena7004 и .TAINNA. харесват това.
  17. mushnuk

mushnuk Жива легенда

При мен понастоящем напредъкът е следният:
    [​IMG][​IMG][​IMG]
    Със зачеркнатите с червено мисии въобще няма да се занимавам.
    Днес като почнах да играя най-напред изпълних мисиите за подобрението за лабораторията и за предмета за повече ТО.
    Бях смелила по 10 от четирите вида фигурки.
    След това това изпълних мисията за 45000 точки. И после гледах да правя възможно най-големи контури. Оглеждах какво може да се направи и тичках в мелницата да смеля каквото ми липсваше (рачета, дяволчета или розоворибки). Патета не меля, тъй като гълтат много китки, излишно много. До тази вечер сеех по 1/3 от триде вида китки, сега вече сея по 1/2 от тези, които имам най-малко, че вече планирането е трудно. Нямам притеснения, че няма да стигна до края. И аз ще почна да правя само линии (но от
    3 фигурки) след като събера необходимите точки за всички награди според точките и направя 45 фигури за една от мисиите. Засега бера 4 пъти в денонощието на поленца 1х1, само в понеделник няма да мога да го направя, освен ако не се променят плановете ми за предстоящата седмица. Засега изглежда, че в четвъртък ще съм приключила.

karzil, danka5656, fiorenti и 2 други харесват това.
  18. ПЕПЕЛЯШКА

ПЕПЕЛЯШКА Обсебен

5 опита за 30 линии,без успех?

19. Самардапа

Самардапа Главен болярин

Как изпълни мисията за 45 000т с линия? аз се пробвах и резултата ми е 200т......

20. conika24

conika24 Стажант

Колко фигури трябва да оградя, за да направя 45000 точки?