Дискусия: "Мистерията с Великото сирене"

Дискусията в/ъв "Архив на всичко останало" е започната от KAtanasova на 16.1.18.

Скъпи форум потребители,

Ако вие искате да се включите активно във форума и да участвате в дискусиите, или искате да започнете своя собствена тема, първо ще трябва да влезете в играта. Моля, регистрирайте се, ако нямате собствен акаунт. Ние очакваме с нетърпение следващото ви посещение във форума! Играйте тук
  1. BUTTERFLAYS

BUTTERFLAYS Пазител

Ми кой знае, може да не ги пуснат на ПИТ за размяна а да ги бутнат в магазина за монетки като цъкалките на Рошко.

Az2 харесва това.
  2. DILQNADELI

DILQNADELI Обсебен

вземи реда от основната а за цъкалките играй в друга ферма и на пит си ги метни аз така ще направя

.TAINNA., -niksan- и Az2 харесват това.
  3. Az2

Az2 Напреднал

Моите сателитки са мънички. :( Нямат ни ресурс за такава игра, ни комбайн. А да наливам пари - не, не мисля.
    Но ти благодаря за идеята, хубава е по принцип. :)

4. fermer4etoo1970

fermer4etoo1970 Адмирал

Вярно е, че ситуацията с увеличителните стъкла не е много розова. С турбо мелница съм, така че в неделя вечерта ще преценявам, дали да започвам изобщо мелене или да предам цялата продукция за СХ/парти билети.

5. ПЕПЕЛЯШКА

ПЕПЕЛЯШКА Обсебен

Родата, мила е голяма, но и фермите не са малко, всички имат милиони, е не са в евро, но това са подробностиxD.
    Отворих сирената, сега щом остане растение вземам храна, но не съм сигурна дали ще взема цъкалките, реда е взет, ако се наложи, цъкалките ще ги търся на ПиТ.

eva-mina и DILQNADELI харесват това.
  6. -niksan-

-niksan- Обсебен

Аз като посея ,докато стане следващата реколта ,пускам да се мелят 10 бройки.
    Другите калиадри ги предавам за храна и парти врътки

7. .TAINNA.

.TAINNA. Жива легенда

Всичко взех. Останаха само нещата с инструментите. Трябват ми 80 инструмента. За тях са ми нужни 8000 китки, 2800 сажди, 880 лупи. Саждите мисля ще се съберат. Доста излизат. Китките - опразнила съм всички полета само за садене на китките. Но лупите - малко ще се озоря. Давам форс на китките. Като ги събера ще наблегна на дългите, но ми се свиди СТ. Ще го мисля. Мили съседи и приятели, моля пращайте ми лупи и пишете какво ви трябва :)

п.п. Благодаря на malkata_ice, на viki-rexton и на всички, които се отзоваха да ми помогнат. Целувки приятели и съседи :D

Последна редакция: 18.1.18
  8. scaregrowII

scaregrowII Старейшина

Интересно ми е хората,които "гонят" "редчето" в облаците, дали пресмятат,колко пъти им е давана възможност от БП да си набавят 1000 СХ в една задача.Без да гонят изскачащи! Особено за ферми на по- ниски нива,с по-скромен ресурс и възможности.Просто това е безценен дар според мен,които не трябва да се пропилява в гонене на някакво редче,колкото добро да е то.Само,като си помисля,колко евенти/задачи/ трябва да изиграя,колко ресурс и време ще са необходими за тези евенти с по 20-30 бр. СХ за да събера 1000/хиляда/ ,нека са дори 500 бр и всякакви колебания изчезват.Това е момента и той трябва да се използва! И понеже имам доста СХ /4838 бр./ в момента, ще разделя събитието на две.Едната половина ще цъкам парти врътки,другата ще е за СХ . И няма да мръдна и на милиметър в друга посока.Такава възможност не бих я изпуснал и за три реда с облаци и цъкалки.

milena7004, sabchooo, eva-mina и 4 други харесват това.
  9. Az2

Az2 Напреднал

Извинете, бихте ли проверили какво похапнах в 16, 45 часа за 2000 колиандра? Според мен трябваше да е суперхрана, но, струва ми се, не ми я начисли?

ID: 3022894

Някои постове на по-опитните играчи са направо обезсърчителни за новобранци като мен. :oops: 4838 СХ!!! Как го постигате това?!? Аз само покрай кралицата се видях малко с имане, но това беше. Успявам да си правя селекциите по събития, ама за читалището не си и помислям.

Извинете ме, не знам как да си събера двата поста.

Последно редактирано от модератора: 18.1.18
  10. БашФермер

БашФермер Генерал

съгласен съм, даже и ст вчера бая наръсих, заслужава си, защото за нея има секвои ама за сх няма нищо, та колкото и храна да имам на склад ще си зобам от тук колкото мога, последния ден само ще сея за врътки.

DILQNADELI харесва това.
  11. scaregrowII

scaregrowII Старейшина

Точно на Кралицата го постигнах /играл съм я два пъти/ и не съм от много опитните играчи.Все пак съм по средата на 96 ниво.Има много по-яки и знаещи фермери.Ако искаш вярвай ,но на втората кралица врътнах..... Ами срам ме е,но към 60 сателитки,а щом си я играла, трябва да знаеш,че това са си 660 кошници от подаръци,като прибавиш и тези,които излизаха от полетата/кошници/,ако си спомняш,че с една кошница се улавяше до 8 бр. СХ......Така,че не се отчайвай,просто трябва да знаеш,кои са важните НЕЩА за теб в тази игра.Тези,които ти позволяват с най-малко усилия и загуба на време да постигаш най-добри резултати.Аз ги наричам "златния резерв" на фермата. За мен са СТ,СХ, ФМ,КТ,ПВ/парти врътки/.....Всички тези неща ти дават сила и възможности на фермата,та било и на по-ниско ниво!Така,че усетиш ли момента за тях....ден година храни! За пет-шест дни як труд, може да събереш важни неща в играта,за които ще ти е нужна година и много,много ЕВЕНТИ /задачи/.

П.П.Винаги съм смятал,че не трудът,а мързела е превърнал маймуната в човек! Едно е,цял ден да подскачаш по клоновете,за да се нахраниш с треволяк,друго е да удариш- една сочна пържола и това да ти да даде време за да се изпънеш мързеливо на някой клон! А последното дава време за да си развие мозъка с мислене за: "Защо, още не съм Нобелов лауреат,или поне- Президент!"

Az2 харесва това.
  12. –divane-

–divane- Team Leader Team Farmerama BG

Супер тор 11 пъти

Натискаш на редакция и допълваш стария пост :)

Az2 харесва това.
  13. KARAKONJO

KARAKONJO Адмирал

Аз не си давам зор - и с храна и без храна - все тая е. Произведох си първия инструмент, гледам си розмарин и теменужки и като ги събера разсявам навсякъде. Не съм махнал и няма да махна всичко, каквото ще да става. За момента 30 броя храна съм взел. Стига ми за един ден. Трябват ми растения за да си взема реда. По - важно ми е. В серия съм и за нищо на света няма да изпусна и 1 редче. Ако ще и 5 броя тор да дава. За врътки не мисля да играя. Така или иначе ще ми се паднат боклуци - притрябвали са ми жълти и оранжеви развъдници. Успех на тея трупащи храна.

14. sabchooo

sabchooo Велик майстор

Всичко е преломно приятелю!!! В случая реда е загуба на 250 СХ или 50 Парти билета. Хората, включително и аз изхакаха по толкова билета за да хванат плевня евентуално, но като чета доста останаха като мен без такава. Аз примерно реших да си взема реда и не съжалявам, защото още в 01:30 часа днес вече бях отворил всички порти, предал всичко без детективските инструменти,но бях заделил 10 000 китки още тогава.Плюс това полетата бяха засети на малки полета вече за скубане на СХ. Равносметката ми е загуба на 9 часа, защото в 01:30 имах разсети полета вече след реално приключен куест. Или загуба от 250 СХ, но както всички знаем за куестите като предният със значките, хвръкваха по три пъти повече храна на куест.
    Между другото вече прибрах и 250 СХ, а за реда ми трябват изскачащи за две цъкалки още. 60 инструмента вече излязоха от мелниците.

sm0uk3r71 харесва това.
  15. Az2

Az2 Напреднал

Този авент на луда калинка ме направи! o_O:oops::sleepy: Какво искам, какво съм играла... Исках суперхрана, ама на де... Ще ми е за урок - да гледам.
    Но реших да пробвам идеята на Дилянадели за игра и в сателитките за цъкалки, та съвсем се шастисах.
    Но, дерзая! :)
    Много ти благодаря за проверката! :)

И на Плашилото благодаря! Ще си трупам като хамстер в двете бузи, когато може, ако не се объркам нещо като днес. :) Веднъж съм я играла кралицата, но ще я дебна да не я изпусна. :)
    Приятна игра на всички и хубава вечер!

eva-mina харесва това.
  16. SmetAnka

SmetAnka Напреднал

28 инструмента смлях до тук. Ама кви са тия носорози? Пак нещо съм изтървала:p

17. mushnuk

mushnuk Жива легенда

SmetAnka харесва това.
  18. scaregrowII

scaregrowII Старейшина

Съгласен,с всичко написано от Теб!
    Това е твоят избор,твоето виждане,твоята стратегия за това събитие!
    Аз пък дадох моя поглед за него! Само да спомена,че никога не бих изхабил и един Парти билет-точно сега,точно на това събитие......Все пак това е БП,и да се надяваш на 200 плевня, е все едно да не познаваш БП.Не,че не може да се случи,но вероятността за това я делиш на 1000 и изваждаш 100 от получения резултат.....Мое виждане,мои поглед.Все пак писах и по-горе,че всеки трябва да избере ВАЖНИТЕ ЗАНЕГО неща в тази игра!

sabchooo харесва това.
  19. procter

procter Стажант

Много ми е интересно, кога, ако не сега е най-разумно да се използват парти билетите?!

20. scaregrowII

scaregrowII Старейшина

По-принцип е разумно сега за 200% плевня,но колелото е собственост на БП! Всички искат 200% плевня,сега! Прочети горните постове,колко парти-врътки вече са използвани за това,и какви са резултатите! Аз пък ги ползвам за зареждане с купони за техника! За това и не бързам,просто си ги трупам.А и вече трета година играя и никога не ми се е падала 200 % плевня,но купони за техника от тях ми се падат,по много и в един ден!