Дискусия: "Коледни нощи"

Дискусията в/ъв "Архив на всичко останало" е започната от Кобрелия на 21.12.16.

Скъпи форум потребители,

Ако вие искате да се включите активно във форума и да участвате в дискусиите, или искате да започнете своя собствена тема, първо ще трябва да влезете в играта. Моля, регистрирайте се, ако нямате собствен акаунт. Ние очакваме с нетърпение следващото ви посещение във форума! Играйте тук
  1. Кобрелия

Кобрелия Board Administrator Team Farmerama BG

Здравейте, фермери!

Използвайте темата за споделяне на своите впечатления,
    стратегии и мнения за новото събитие!

Повече информация ЧЗВ

Весела игра и весели празници!
    Екипът на Фармерама

2. pepa551

pepa551 Анализатор

Муши,наша надежда,ти си на ход:);)

lyd_s_motika харесва това.
  3. lati24

lati24 Младши експерт

много звезди нон стоп да стоиш на фермата

4. .water.

.water. Обсебен

Е то във ФакЪ пише за една стая се иска 1175 растение и 120 изкачащи 15 стаи общо това поне е лесно много растение се иска а е 9 часово .И то са празници добре ,че поне е избирателно за колкото има време и се сетиш да влезеш.

nefertiti и Пума~` харесват това.
  5. FrozenKiss

FrozenKiss Познавач

За губене на време става, нещо не ми е много коледно, обаче с тези хиляди бройки....
    Гледам, че се засилиха с бананите, явно скоро, ще въведат нови неща изискващи банани на Острова. Иначе наградите не ме блазнят освен реда...

nefertiti харесва това.
  6. .water.

.water. Обсебен

Да имаше в слухове публикация ,че в първото тримесечие се очакват нововъведения на Бахамата.

nefertiti, Пума~` и FrozenKiss харесват това.
  7. mushnuk

mushnuk Жива легенда

Какво е необходимо:
    17625x коледна звезда, 1800x празнична звезда
    За всяка една стая - 1175х коледна звезда и 120х празнична звезда

Какво можем да спечелим:
    500 x нивото то, 375 x баха-нивото тр то, 1000 x нивото мп, 75x супер тор, 75x мими тор, 75x дървесна тор, 30x супер-храна, 3x парти врътки, 5x обикновени врътки, 1x сандък с инструменти XXL, 1x ябълково-морковено чатни, 1x бяла невинност, 1x Пинки пай, 1x щолен, 1x купон пом. техника (48 ч.), 1x лизенз за търговия за ПиТ, 5x загадъчно дърво Каирнгорм (до круша анжу), 5х загадъчно дърво Итака (до нолина), 2х загадъчен обор Нефрит (до елени), 2х загадъчен обор Гранат (до хипопотами), 2 загадъчен обор Обсидиан (до невестулки), 1 работилница за платна, 1х обор за северни елени оранжев, 1 обор за гъски оранжев, 10 звездички, 5 златни банана, редичка с облачета и 4 цъкалки за нея, стикер

П.П. Хубавото е, че стаите не са свързани, може да се озобка само това, което ни харесва. (Оборът за северни елени със сигурност ще го пропусна xD, имам си достатъчно.) Но при разчистване на всички полета растенията се правят с около
    6 реколти, т.е. 2-3 дни.

Последна редакция: 21.12.16
    nefertiti, *Aleksa*, lati24 и 11 други харесват това.
  8. polina_78

polina_78 Подрастващ автор

Периода на събитието за израстване е съобразено според мен от БП заради празниците, които предстоят. Харесвам куеста, стаите не са свързании. Успех на всички.

nefertiti и маринката74 харесват това.
  9. АлБънди

АлБънди Стажант

Муши, моля те кажи как ги смяташ тези 6 реколти! Аз смятах, смятах 17625 броя засети на около 200 полета * 5 на поле ми се получиха около 18 реколти без да броим необходимите за сеене. Къде бъркам?

nefertiti харесва това.
  10. zygore

zygore Стажант

може би с плодородните полета ,супер тор и специалната тор за +1 брой, с ябълково-морковени чатни за +2 броя или с тиквен мармалад за +1 брой
    такива работи

11. mushnuk

mushnuk Жива легенда

Смятам на всички възможни полета, не само на едно. Грубата сметка е 900 малки поленца, т.е. по 2700 растения на едно бране.
    Предпочитам да разрушкам всички полета, оставям само няколко дървета и менажериите и разсадниците. Този път и манифактурите разкарвам. Деветчасовото зреене на растението не ми пасва за да запазя баха ХХЛ дърветата, заради ползването на чатни или ананасови сладки на един и същи слот. При това положение сея на 5-те полета и се отървавам бързо от растенията на събитието. А изскачащите ще ги мисля след като видя утре какво ще изскочи от обирането на дълги растения и след това от самите растения на събитието. А и също гледам да се вместя в купон за помощна техника за 48 часа.

Последна редакция: 21.12.16
    fermer4o888 харесва това.
  12. AIDA_78

AIDA_78 Главен болярин

Струва ми се, че ги смяташ на големи поленца, Муши ти ги смята за най - малките.

Само ще допълня /и то по - скоро да подчертая!/, че за да има смисъл от всичко това, преди да обереш трябва да си "хапнал" ЯМЧ

маринката74 и mushnuk харесват това.
  13. mushnuk

mushnuk Жива легенда

Някак си ЯМЧ-то го приемам отдавна по подразбиране, без него закъде.

fermer4o888, маринката74 и AIDA_78 харесват това.
  14. AIDA_78

AIDA_78 Главен болярин

Ми то толкова повтаряно, повтаряно, че просто се пропуска. Я в писането, я в четенето...:D

mushnuk харесва това.
  15. KARAKONJO

KARAKONJO Адмирал

Аз нямам и не го ползвам. Имам си само мармалад от тикви.

16. ПЕПЕЛЯШКА

ПЕПЕЛЯШКА Обсебен

Изкачащите ми се виждат доста, но знае ли човек, може да валят като сняг и да ги съберем бързоxD.
    Това ли ти е ника, ще ти пратя няколко да приключиш по бързо.

nefertiti харесва това.
  17. KARAKONJO

KARAKONJO Адмирал

Да, спечелих 1 чатни от камилите и 1 от календара и това е. По принцип купувам по 1-2 бройки преди събитие ама сега е страшно скъпо. Още ме съм стигнал 4 ниво на мармалададжията ама няма и рецептата. Не можах да я спечеля навремето, тогава не знаех за малките поленца и си садих на големи и едва се оправях. Сега ще видя какво ще обера ще махна дървета и обори освен секвоите пък докъдето стигна.

nefertiti харесва това.
  18. tani1980

tani1980 Полубог

Не махай обикновените дървета, ако им стигне времето за обиране утре.По принцип от тях излизат най-много изскачащи.Ако пък всички полета са ти само с дървета още по-добре.

nefertiti харесва това.
  19. KARAKONJO

KARAKONJO Адмирал

А сега няма да махам нищо. На поленцата които имам останали празни насадих гуарана на острова и карамфили ръж и праз на обикновените, имам и малко животинки че събирам за куестове, ще изчакам пък ще видим. Аз махам обори 5 или 10 за да сложа големи полета да наторя и да обера 60/70/80 броя при първо обиране, после разсаждам. Иначе като ползвам тиквения мармалад - събирам от събитието, садя някакво друго растение да се възпоззлвам от мармалада, после пак садя растението на събитието. От скоро с чатнито ползвам и пая на пинки пай.

nefertiti харесва това.
  20. ПЕПЕЛЯШКА

ПЕПЕЛЯШКА Обсебен

Изпълнено, яж и небой се, ще ти стигнe за куеста, успех.

Последна редакция: 22.12.16
    nefertiti харесва това.