Дискусия: Долината на еделвайсите

Discussion in 'Дискусии за играта' started by mushnu4ka, Dec 6, 2022.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
  1. ..koni..

..koni.. Редовен

и при мен стана така, качих дървото на лентата за бързо намиране и от там се получи

Имам въпрос: кога се появява 2тори клиент?

Last edited: Dec 9, 2022
    tanyamery, .TAINNA. and -niksan- like this.
  2. [[Fermerkaa]]

[[Fermerkaa]] Посланик

Така става.
    Благодаря! :)
    Друг проблем - не знам до колко е свързан с еделвайсите, до колкото е глобален - за цялата ферма и бахама. Не отчита изобщо оставащото време за узряване. Трябва да минеш на друго поле и да се върнеш - тогава вече го показва.

.TAINNA. and -niksan- like this.
  3. mushnu4ka

mushnu4ka S-Moderator Team Farmerama BG

Привет,
    От ниво 7 ще има и втори клиент. Но преди това се увеличава броя поръчки на първия. Не открих по-конкретна информация за увеличаването на броя поръчки, казаното е от личен опит, от вчера съм ниво 3 и тази сутрин имах вече 3 поръчки.

4. ..koni..

..koni.. Редовен

благодаря много

mushnu4ka likes this.
  5. fermer4etoo1970

fermer4etoo1970 Адмирал

Стигнах до вишната. Прави се за 30 мин и зрее за 6 часа и 39 минути :sleepy:
    Тази игра е за столетници...

6. milena7004

milena7004 Майстор

Току-що влизам във фермата.Слот който се отваря с ключове.Ключовете ми са спечелени от изпълнение на поръчки при Фьодор Пигуиджън.
    Ако не ме лъже паметта, слота за производство на хумус е търсеният.
    ID:4402021

Last edited by moderator: Dec 9, 2022
  7. .water.

.water. Обсебен

Нещо не ми се получава да си направя вишна уж е отворена ама.....

.TAINNA. likes this.
  8. mushnu4ka

Предадох да надникнат в акаунта ти.
    Приятна вечер!

9. [[Fermerkaa]]

[[Fermerkaa]] Посланик

И иска и много "материали". Сигурно за следващите дървета ще е още по-тегаво.
    Аз да попитам - за да изработиш Вишнево дърво, трябва ли да от Пътя на мъдростта да го отключиш със Значка на овощар 1, т.е. с 11 хил. каменни плодове/шишарки?
    Щото имам материалите, но не мога да го изработя.

.TAINNA. likes this.
  10. mushnu4ka

Трябва значка да направиш, да отвориш руната на вишната и тогава.
    Руната се отваря от пътя на мъдростта (там, където се правят дърветата). Там обаче трябва да избереш "Черешови дървета" и ще откриеш руната на вишната. За всички дървета без първото - алпийската кайсия, ще се процедира по този начин.

Да, трябва.

.TAINNA., tanyamery and [[Fermerkaa]] like this.
  11. milena7004

milena7004 Майстор

Благодаря,лека и на теб.

mushnu4ka likes this.
  12. [[Fermerkaa]]

[[Fermerkaa]] Посланик

Въх, отидоха ми алпийските кайсийки! :cry:
    Следващ проблем: От 6 дървета на 3-то ниво успях само 2 да отсека. Другите 4 иконката за сечене е сива, а другите за торене са "активни". След пореден рефреш всички иконки са сиви.

13. .water.

.water. Обсебен

Я провери дали имаш място за дънери мисля ,че бяха 60 броя .

[[Fermerkaa]] and staneli like this.
  14. mushnu4ka

Надникнах в акаунта ти, 59 дънера имаш в склада. Т.е. нямаш място за повече (точно както пише .water.).
    Произведи основна дървесина от тях, за да си освободиш място. За следващото дърво - вишната, ще трябва доста от нея.

15. staneli

staneli Старши болярин

Вече 2 вишни зреят и на моето поле. :)

В тая ситуация и аз изпаднах днес - опитвах се да отсека дърветата и нищо не ставаше, а се оказа, че дънерите са запълнили склада. Хукнах да произвеждам основна дървесина и се освободи място за тях.
    Замотано, завъртяно, всичко с проба-грешка, ама взех да свиквам.
    Снощи без да искам отключих втори слот за дърветата, временен - за 3 дни. Първо се ядосах, че така тъпо съм изхабила ключовете, ама после започнах дърветата по 2 наведнъж да ги мътя и така....
    Само да докопаме редчетата, пък послеееее xD

пп. Появи ми се Втори клиент - Ирина Адлер с 3 поръчки - само кайсии искаше и една бройка кайсийка не ми стигна, за да изпълня третата поръчка xD
    (на 3-то ниво съм)

Last edited: Dec 10, 2022
  16. [[Fermerkaa]]

[[Fermerkaa]] Посланик

Благодаря ви за съветите! И аз така си мислех, но търсих, търсих не намерих склада, в който пише от кое колко му е максимума.
    Верно много завъртяна работа. :)
    Между другото, проверете си имейлите. Има подаръци от БП!

Last edited: Dec 10, 2022
    staneli likes this.
  17. fermer4etoo1970

fermer4etoo1970 Адмирал

Освен от изпълнение на поръчки, ТО се правят и с рециклиране. 24-часовото според мен е оптималния вариант, необходима е 3000 стойност за 100 ТО. От 40-часовото се правят 400 ТО, но стойността е 68000, което си е живо дране на този етап от играта.

axmara and staneli like this.
  18. mushnu4ka

Този клиент се оказа, че е уикенд-клиент, т.е. само през уикенда ще го има след 3-то ниво. При мен поиска вишни - 1, 2 и 4.

axmara, staneli and ka-linka like this.
  19. gu6i

gu6i Стажант

20. staneli

staneli Старши болярин

Да, да... сложила съм и аз да се джурка, даже отворих и втори слот на рециклирането...

Склада е средната сграда - между дърводелската работилница и дъскорезницата, а под надписа "Капацитет за съхранение" ти показва колко имаш от дадена стока и колко може да се съхранява.

Вишните при мен ги иска за сега само Фьодорчо - 7, 7, клонка, а Иринка и втория път си е на кайсийки.