Дискусия: Долината на еделвайсите

Дискусията в/ъв "Дискусии за играта" е започната от mushnu4ka на 6.12.22.

Скъпи форум потребители,

Ако вие искате да се включите активно във форума и да участвате в дискусиите, или искате да започнете своя собствена тема, първо ще трябва да влезете в играта. Моля, регистрирайте се, ако нямате собствен акаунт. Ние очакваме с нетърпение следващото ви посещение във форума! Играйте тук
 1. .TAINNA.

  .TAINNA. Жива легенда

  При мен е различно. Още 1200 точки до 13 ниво. Следя какво искат клиентите и подсилвам дърветата, от които искат. Бук използвам само за значки 2-ро ниво и за кехлибар, а кехлибара винаги ми е много. Често го намалявам като трия в кошчето заедно с клонките. Заради склада. Бук, 1 брой, с намалено време, бера 3 пъти и си взимам орехите и кехлибара. Намалявам времето на всички дървета, за да са с приблизително еднакво време. Така ги бера едновременно. Значките са ми пет в ниво 1 и седем ниво 2. Жалко, че склада е само за 12. Още малко и ще се отвори Лятно черешово дърво. За неговите руни ще трябват значки. Лесно ще ги направя. Всички дървета са с активирани руни до край според нивото. От самото начало не бързам. Хванах си един ритъм и карам по него :) Докато стигна ниво 20, БП ще са измислили нови нива. Може би животни и птици? ;)
   
  Последна редакция: 19.3.23
  .water. харесва това.
 2. ka-linka

  ka-linka Пазител

  Слънце, точно това написах. Няколко дни не брах бук, защото клиентите не го искат и кехлибарът ми намаля. Отворила съм всички дървета и всички руни към тях, значките ми са 3 към 9 / І и ІІ /, бук не ми трябва. И аз триех кехлибара, но сега си го събирам.
   
  .TAINNA. харесва това.
 3. .TAINNA.

  .TAINNA. Жива легенда

  сега да споделя: от 3 вишни излезнаха 2 кехлибар и 2 клонки :) така че, кехлибара не е само от бук. Не съм се заглеждала до сега. Имам го в изобилие :) Моите клиенти пък искат бук. Затова си го държа даже му намалявам времето. Но искат много кайсии. В една заявка искат две по 96 кайсии. Затова слагам повече от тях. За сега :)
  п.п. Охооо и от Ансу излезнаха 2 кехлибара o_O
   
  *ПчеличкатаМая* и ka-linka харесват това.
 4. buba62

  buba62 Главен болярин

  Нямам проблем с кехлибара, имам достатъчно. Гледам винаги да има място в склада за разни, гледам да не е запълнен повече от 150, въобразила съм си, че ако е по-пълен не падат ключове, обаче може и да не съм права. Когато се наложи трия предимно клонки, но понякога и кехлибар.
  Но почвам да имам проблем със склада за дънери, защото не ми стига времето да правя дървета. Имам неотворени руни за лятното черешово дърво, но май първо ще се заема със склада и после с тях.
  Вече не рециклирам даже в безплатния слот, освен ако не се наложи, както с дънерите днес, но това е по-скоро изключение.
  Приятна игра, фермери!
   
  .TAINNA. и ka-linka харесват това.
 5. DILQNADELI

  DILQNADELI Обсебен

  Аз не знам за кехлибар или клонки има ли проблем, но да не спряха ножиците. От 3 дена може и повече не ми се е паднала нито една, хайде малко барнете тия настройки
   
  ka-linka харесва това.
 6. .TAINNA.

  .TAINNA. Жива легенда

  От всички дървета ми излизат кехлибар и клонки. Вече съм 13 ниво. Отворих Лятно черешово дърво и три от руните му. Остават още две руни и край на развитието му. Сега ми трябва още място да слагам повече дървета, но и така се справям. Въртя ги. Гледам да направя значките за черешата и да има плодове за клиентите. Вече го давам още по-лежерно :)
   
  mimi123123456 и ka-linka харесват това.
 7. DILQNADELI

  DILQNADELI Обсебен

  Ниво 18 съм. Искам да попитам, някой вече минал това ниво. Дали е увеличил капацитета и заслужава ли си, на зелено гориво и другите позволени неща.
   
  Последна редакция: 24.3.23
 8. FARMER-VLAD

  FARMER-VLAD Младши експерт

  Увеличих ги, и без това плодовете няма къде да ги дявам, и значките също. Все някога трябва да ги увеличим.

  Иначе засега е безсмислено. Трябваше да пуснат за увеличение други складове.
   
  DILQNADELI харесва това.
 9. DILQNADELI

  DILQNADELI Обсебен

  Да и аз го направих дори 2 зареждания давам звезди от ниво 3. Ми какво да ги правя имам и събрани и за бук от ниво 19
   
 10. -niksan-

  -niksan- Обсебен

  Стигнах 19 ниво нищо няма за разширение,само за меден бук се предават значки.Сега ще събирам искачащо берач на плодове,за да направя медения бук.
   
  kakata13 и DILQNADELI харесват това.
 11. kazmin_tamara

  kazmin_tamara Активен автор

  Играя и се сещам за един виц - две пияндета си говорят и едното казва "Нещо не съм добре, не ми се пие вече". Другото му казва " оставяш ме сам?", отговор "а не , ще ти правя компания, но да знаеш, че пия с отвращение!". Та за играта - играя, ама с отвръщение. През пет минути това, после онова, търчи от дъскорезница до дърводелска работилница, чакаш още един час и така трябва да достигнеш N бройки, които като умножиш по 21 да ти дадат 11000. За капак сигурно видяхте, че днес Сони през няколко минути дава подаръци,ама трябва да си на някое от старите полета. Зави ми се свят да слизам и се качвам по лифта.
  Не е първоаприлска шега за Сони и затова, че не знам защо играя като не ми харесва.
   
  [[Fermerkaa]], ПЕПЕЛЯШКА, bubolina8 и 3 други харесват това.
 12. DILQNADELI

  DILQNADELI Обсебен

  За какво иде реч, какви са тези точки и за какво.
   
 13. червената_шапчица

  червената_шапчица Главен болярин

  Не е написано точки и е ясно, че не става въпрос за точки, а за стойност - 11000 стойност от плодове се иска за изработката на значка 1, 21 е базовата стойност на алпийската кайсия. ;)

  Хубава вечер на всички!
   
  DILQNADELI харесва това.
 14. Mermaid

  Mermaid Редовен

  Иде реч за първоаприлското Сони, което се явява през минута и през няколко обирания дава малки дарове на четвърти номер даде 3 лало и т. н.
   
  DILQNADELI харесва това.
 15. kazmin_tamara

  kazmin_tamara Активен автор

  С първите 10 ключа отворих слот за вишнево дърво. Някой от по-високите нива моля, да даде съвет със следващите ключове какво е най-добре да се отвори? Сега съм на 4-то ниво. И много благодаря на всички, които са ме разбрали /731/ и още повече благодарности на тези, които са отговорили вместо мен /753 и 754/. Приятна игра на всички!
   
 16. mushnu4ka

  mushnu4ka S-Moderator Team Farmerama BG

  Здравей,
  С ключовете не отваряш слот за конкретно дърво, а просто втори слот. И то временно, в играта се вижда колко часа е активен (има едно червено таймерче, като го посочиш с мишката показва оставащото време). Сам/а решаваш дали в дърводелската работилница или в дъскорезницата. От какъвто повече се нуждаеш в момента. Лично понякога отключвам в дъскорезницата за производство на дъски или хумус, но понякога и в дърводелската работилницата.
  Приятна игра!
   
  Последна редакция: 2.4.23
 17. DILQNADELI

  DILQNADELI Обсебен

  И пак грешка...Поредната!!![​IMG] Но ние сме свикнали вече...[​IMG]
   
  червената_шапчица харесва това.
 18. mushnu4ka

  mushnu4ka S-Moderator Team Farmerama BG

  Инфото за необходимите компоненти за производство на Меден бук е коригирано. Извинявам се за несъответствието.
   
 19. kazmin_tamara

  kazmin_tamara Активен автор

  Благодаря за отговора!
   
  mushnu4ka харесва това.
 20. buba62

  buba62 Главен болярин

  Все още пъпля към ниво 16, но най-сетне успях да отворя всичките руни за дърветата. Останаха ми за подобряване различни капацитети на склада, не са ме спъвали досега и не бяха с приоритет. Бавничко продължавам с моето си темпо.
  Приятна игра, фермери!