Дискусия: Долината на еделвайсите

Дискусията в/ъв "Дискусии за играта" е започната от mushnu4ka на 6.12.22.

Скъпи форум потребители,

Ако вие искате да се включите активно във форума и да участвате в дискусиите, или искате да започнете своя собствена тема, първо ще трябва да влезете в играта. Моля, регистрирайте се, ако нямате собствен акаунт. Ние очакваме с нетърпение следващото ви посещение във форума! Играйте тук
 1. fermer4etoo1970

  fermer4etoo1970 Адмирал

  За 20 часа направи генерален извод, браво! :)
  След 120 часа ще е друго съотношението, но не това имах предвид. За три-четири дена клиент ми е искал шишарки един път. Имам 122 шишарки, две дървета, които още стоят на склад и ножици за още две, които за сега не виждам смисъл да използвам.
   
  .water. харесва това.
 2. DILQNADELI

  DILQNADELI Обсебен

  Но всичко това е в твоята ферма. При всеки един ли е така?
   
 3. лудакрава1

  лудакрава1 Генерал

  А това според теб което правиш не е ли генерален извод.Тук старатегия няма .Не знаеш какво ще ти поиска и кога.Защо не споделиш кое ти иска всеки ден и как понякога не смогваш.При всеки един е различно.Може да иска , може и да не иска.Може да се падне може и да не се падне.Не го ли разбрахте за месец и половина не знам.Кой каквото и да каже все с в контра...
   
  червената_шапчица, DILQNADELI и .TAINNA. харесват това.
 4. fermer4etoo1970

  fermer4etoo1970 Адмирал

  Има стратегия, как да няма, просто трябва да се положат усилия - да се чете и да не се отказва човек да опитва. Има достатъчно играчи, които споделят опит. Постоянство трябва, това е игра-маратон, не е спринтова дисциплина. Удобно е всичко да се обяснява със „случайния принцип“, но той има значение в краткосрочен план. В дългосрочен, колкото и да е случаен, шансовете се изравняват, това се опитвам да обясня. Никой не може да помогне на играч, който при най-малкото затруднение подпуква БП, само защото е решил, че нещо пречи на начина му на игра. В крайна сметка всеки има право да вярва в каквото си иска и да играе както си иска. И при мен не винаги се получава това, което ми се иска, често правя грешки... Падам, ставам, изтупвам се и продължавам.
   
  karzil, .TAINNA., Кобрелия и 2 други харесват това.
 5. DILQNADELI

  DILQNADELI Обсебен

  Две ножици за едно обиране. ( На ръка) От моята камбанария споделям, вслушайте се в съвета на Червената шапчица.
   
 6. В дългосрочен план може и да е така, но в краткосрочния план всичко се определя от "случайния принцип" на БП. И играча, който подпуква БП за този принцип, е в затруднение точно заради БП, защото точно БП в случая с ножиците за европейската лиственица му пречи да си построи дървото. И играча не иска помощ, а споделя!!! Защото е в това положение не заради негова грешка, а заради БП.

  И каква е стратегията, когато Фьодор и Скарлет ти поискат в поръчките си общо 240 кайсии в 22ч.? Ако ги имаш, добре, но ако ги нямаш, нощна смяна ли стоиш?! Или губиш неизпълнявайки ги, защото само от поръчките и рециклирането получаваш АТО?! Или сечеш другите дървета, за да сложиш кайсии и с различните торове да си набавиш плодовете, което е пак стоене по нощите?!

  Не винаги помага ръчното обиране за съжаление. :( Съотношението при изскочилите ножиците след 24 часа при два различни акаунта при всичко останало идентично е вече 6:1. Може би играча не иска да има ножици, не знам. xDxDxD
   
  лудакрава1 и DILQNADELI харесват това.
 7. fermer4etoo1970

  fermer4etoo1970 Адмирал

  Това за краткосрочния и дългосрочния ефект на случайния принцип вече го изяснихме. Не мисля, че има някаква грешка в играта - това са правилата, еднакви са за всички. Надявам се, не си останала с погрешно впечатление, че съм с нещо по-специален за БП от теб, Диляна или някой друг. Отдавна не плащам и стотинка, не играя с темпото, с което го правех преди. Не съм изпадал в положението, което описваш. Според мен, защото придвидливо съм се подготвил и за такива случаи, според теб вината е в БП. Споделям как играя, за да ми се случват нещата, очевидно не ти харесва - няма проблем, няма драма. Въпрос на вкус, както се казва. На мен обаче ми се получава плавна и безпроблемна игра, а на теб не - всеки може да си направи извода. Без да се вкарвам в някакъв денонощен трилър и без да плащам съм с 94000 алпийски точки. За усилията и времето, което влагам, ми стигат, доволен съм. А иначе си имам достатъчно занимания в реалния живот, цъкам по-скоро по навик, когато имам свободно време за губене и със сигурност за удоволствие, а не на живот и смърт. Хубав и усмихнат да е денят ти! :)
   
  .TAINNA., mimi123123456 и Bamze харесват това.
 8. Не знаех, че правилата на играта са на един да излязат 6 ножици за 24 часа, а на друг - 1!!! o_OТова ли е еднаквостта?! ;)Изобщо не те мисля за специален, просто си на "по-щедър" сървър. ;) И това, което е при теб, не означава, че и при друг е така, т.е. не е общовалидно. И аз не съм изпадала в ситуацията, която ти описвам, но я видях при приятел, на когото помагам, когато имам възможност. И как реши, че имам проблем с Еделвайсите?! Такова нещо не съм написала до сега! Къде го прочете? До сега винаги съм изказвала недоволство от недомислената моторика на това поле и къде според мен трябва да има промени, както и Никсъна между другото. Но ти това го приемаш за спам. Нямам право на мнение ли? Или съм споделяла моят начин игра. Не съм била и нощна смяна на Еделвайсите, будилниците не са за мен. xD Аз имам 88000 АТО и какво от това?! Не че не можех да имам повече, но има и по-важни неща за мен в този живот, не си единствения с реален живот! А "падане,изправяне и изтупване" и "на живот и смърт" за игра е неуместно изказване, поне според мен.
  Спокоен остатък от деня!
   
  Последна редакция: 5.3.23
  лудакрава1 харесва това.
 9. staneli

  staneli Старши болярин

  Ами, да споделя и аз..., значи, миналата събота, на 25-ти, съм отворила европейската лиственица и до сега проблеми никакви с прословутите ножици. "Драмата" или по-скоро нетърпението да се паднат веднага, според мен, е в първите 24 часа, после всичко си се случва регулярно. Имам 294 шишарки в склада, даже от тях мисля ползвах и за значки. Клиентите при мен рядко искат от тях и то в скромни количества. Една лиственица имам на полето и даже вече не й слагам тор за скъсяване на времето, а 2 изработени в склада чакат реда си...
  п,п. С 95705 АТО съм. Откакто взех втория ред рециклирам само на 2 слота, винаги на 32 ч. Третия слот съм го пускала няколко пъти, може би 6-7 до сега и то само с дърворезач за 5 лг.
   
  Последна редакция: 5.3.23
 10. fermer4etoo1970

  fermer4etoo1970 Адмирал

  Изхождайки от факта, че нито играя по чужди ферми, нито някой друг освен мен играе в моята, предположих, че за твоята си ферма изказваш мнение, а то за един приятел било... Извинявам се и си посипвам главата с пепел (дано да е уместно, че ако втори път сгафя, няма да мина само с извинение).
  Другия път като се случи нещо подобно във фермата на приятеля ти, изпълни първо поръчката на Фьодор, защото там разполагаш с 8 часа (22 часа е обичайно време за сън), а при Скарлет са 16 (тоест има цели 8 часа за изпълнението й извън нормалните 8 за сън). Сигурен съм обаче, че си напълно наясно какво е най-логично да се направи в подобен случай и нямаше никакъв смисъл да си чешеш пръстите само и само да си в тон с компанията.
  Спокоен да е и твоят остатък!

  ПП Извинявам се и за „неуместното изказване“, дано намериш сили да простиш.
   
  Последна редакция: 5.3.23
  .TAINNA. и [[Fermerkaa]] харесват това.
 11. лудакрава1

  лудакрава1 Генерал

  Ихаааа що за високомерно и арогантно изказване беше това.Това, че някой помага на друг не е нужно да се осмива по тожи начин.Ако на теб тези действия са ти чужди, то много хора си помагат и това се нарича Добротетел. Но явно ти си на друга вълна далеч от тези неща.
   
  scaregrowII и червената_шапчица харесват това.
 12. "Драма" няма, аз коментирах коренно различния случаен принцип на БП според сървъра, на който е даден акаунт. И това, което се случва при един играч, изобщо не е валидно за друг играч. :) Т.е. няма еднаквост, няма равен старт, с който парадира БП. И в основната ферма е така, но там имаш жокери, доколкото при Еделвайсите това е очевадно.

  "Де го чукаш, де се пука" - български израз от десетилетия :D

  П.П. Следващите 8 часа си на работа без възможност за използване на мобилни устройства. А и според членове на екипа, играта не е разработена за използването на такива. И къде е стратегията?! Не ми отговаряй, въпроса ми е риторичен. ;)


   
  Последна редакция: 5.3.23
 13. fermer4etoo1970

  fermer4etoo1970 Адмирал

  Интересно как успя да отсъдиш дали помагам или не, притежавам ли добродетел някаква, на каква вълна съм и далеч ли съм от някакви твои разбирания, без грам да ме познаваш?! Че и етикети ми налепи ... По моите разбирания в конкретната ситуация даже прекалено възпитано се държа, чак не мога да се позная.
  Лека нощ и приятни сънища!

  Риторично или не, възпитанието не ми позволява да те отмина с мълчание...
  Както неведнъж е уточнявано, играта е успешна при хора с известно количество свободно време. Това, че моториката на някого се разминава с тази на БП си е изцяло негов проблем. Кофти, но факт.
  Лека и приятни и на теб!
   
  .TAINNA. харесва това.
 14. mushnu4ka

  mushnu4ka S-Moderator Team Farmerama BG

  [​IMG]
  Срещу нажежаващата се обстановка.
  Приемете го и като предупреждение да се придържате към темата,
  да избягвате словесните битки, взаимните нападки, обидите и всякакви други нарушения на правилата на форума.
  :):):)
   
  mimi123123456, pepa551, .TAINNA. и 2 други харесват това.
 15. DILQNADELI

  DILQNADELI Обсебен

  Какъв беше този твой лед, от тогава до сега, не само ножици няма нито една за протокола, ами и от другите неща не падат. Я сега почерпи с нещо горещо, може да се обърнат нещата.
   
  лудакрава1 харесва това.
 16. mushnu4ka

  mushnu4ka S-Moderator Team Farmerama BG

  [​IMG]
  Дано това свърши работа ;).

  ПП1. При мен днес не се падна ножица, но вчера цели три. Отворих руната на дървото, защото сутринта единият клиент поиска 38 от новите шишарки. Не остана недоволен. Следобед другият клиент поиска 2 пъти по 18. Тази сутрин пак единият поиска...
  Но се справих. Даже вече успях да натрупам някакъв запас. Но и да не бях, щях да си кажа "голям праз", игра е, какво толкова. Не знам дали сте обърнали внимание, че когато нещо липсва в склада, тогава е по-лаком клиентът. Или поне на мен така ми се струва. Иначе вече се трудя за последната руна на новата лиственица, вероятно вдругиден ще съм се справила. И отново минавам в лежерен режим, няма да има за какво да се юркам.

  ПП2. От кой плод имаш най-голям запас в склада? ;)
   
  Последна редакция: 7.3.23
  milena7004 и kakata13 харесват това.
 17. DILQNADELI

  DILQNADELI Обсебен

  [​IMG]
   
 18. Имам следния въпрос: Кога е следващо разширяване на полето след 16- то ниво?
  [​IMG]
  На 18-то ниво?
  [​IMG]
  Или на 23-то?
   
 19. DILQNADELI

  DILQNADELI Обсебен

  Ползвай тази програма отваря изображенията https://postimg.cc/3kH28KzL/9e4c62d5 ...
  Ина все пак някакъв ефект, вместо 2 броя кехлибар :wuerg::wuerg: ми даде 2 броя клонка:wuerg::wuerg::wuerg:, от 18 дървета срамота, грехота е това наказание
   
 20. mushnu4ka

  mushnu4ka S-Moderator Team Farmerama BG

  Здравей, не виждам изображенията ти.
  Но след 16-то ниво раширяване би трябвало да има при достигане на ниво 23, ако няма някаква промяна. Написаното в таблицата с нивата при ниво 18 касаеше някакво евентуално бъдещо развитие на алпийския свят и не трябва да го има, вече е махнато оттам.
  Приятна вечер! Или лека нощ!