Дискусия: Долината на еделвайсите

Discussion in 'Дискусии за играта' started by mushnu4ka, Dec 6, 2022.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
  1. fermer4etoo1970

fermer4etoo1970 Адмирал

Играта е игра, защото не ти определяш правилата (нямам предвид персонално теб). Другото, за което толкова напъвате е производство. Аз лично не се забавлявам блъскайки денонощно, за да произвеждам. Няма да ставам роб на китайците! :)

2. ka-linka

ka-linka Пазител

Това определено не е моята игра. На средата на 14 ниво съм, но произвеждане на поне две дузини дървета на ден, влизане през 20-25-40-..... минути, за да обереш я хумус, я дървесина, я нещо от сорта е твърде ангажиращо за работещи хора. Вземам втория ред и давам "свободно" на алпийските гори и поляни.

3. xari_myri

xari_myri Ветеран

Аз стигнах до 5 ниво най вече заради елена, не знам но на мен това нововъведение ми е адски тъпо и безсмислено

4. червената_шапчица

червената_шапчица Старши болярин

Ясно е, че долината тепърва ще я развиват и по-притеснителното е, че могат да я свържат с фермата, т.е. за евенти да искат продукция и от нея, а не пускането на нещо интересно. Защото интересното, ако или когато го напряват, ще форсираш нещата и пак ще го вземеш бързо.
    А относното информацията ти за еделвайсите, благодаря, и аз съм от тези, които я ползват на наготово!

Last edited by moderator: Mar 1, 2023
    dedoto and лудакрава1 like this.
  5. buba62

buba62 Главен болярин

Снощи най-сетне стигнах до ниво 14. Продължавам към следващото с моето си темпо. Продължавам да рециклирам в 1 слот и да използвам ключовете за отваряне на слот за дървесина или хумус. Все още съм с 10 полета за дървета, много рядко имам повече, за да се налага отварянето на следващите, не са с приоритет при това положение. Имам още руни на бука и ансу кайсията за отваряне, лека полека и тях ще отворя, за никъде не бързам, нямам чак толкова време за играта, особено за долината.
    Честита Баба Марта, фермери!

6. .TAINNA.

.TAINNA. Жива легенда

леко леко и аз с лежерно темпо съм на 2/3 от 11 ниво. Имам 14 полета. На тях разположих 3 вишна, 3 кайсия, 3 бук, 3 лиственица и 2 ансу. Имам достатъчно дънери за дървесина, имам достатъчно плодове за клиентите и за значки. Отворих всички руни на кайсия, вишна, лиственица и бук, а на ансу отворих три руни. Остават още две. Доволна съм. Без препускане, без надпреварване с време и други играчи, без напрежение играя когато мога. Алпите ми имат добър баланс :)

7. FARMER-VLAD

FARMER-VLAD Младши експерт

Какво става с ръчната ножица за клони, за Европейска лиственица - изскача по 1 на 2 дни... Помолете горе да оправят нещата. Отначало имах 2 дървета, после едва събрах за едно. А клиентите искат и от нея.

DILQNADELI likes this.
  8. DILQNADELI

DILQNADELI Господар

Аз съм с една от два дни, немога и едно дърво още да направя, но нали ни и смъмриха че само ние сме се оплаквали спрях и това.

9. fermer4etoo1970

fermer4etoo1970 Адмирал

Подобрете си дървото до Подсилване фазата на растеж, използвайте Изобилие от дървесни плодове, за да увеличите бройките на плодовете и вместо по 75 ще добивате по над 100 шишарки от едно дърво. Ножиците верно се падат сравнително рядко, но пък и клиентите искат рядко шишарки от европейска лиственица. В момента имам 141 шишарки, едно дърво, което даже не съм изкарал от склада и една ножица. Драма няма.

.water. and .TAINNA. like this.
  10. DILQNADELI

DILQNADELI Господар

При теб може и да няма драма но при други има при мен е всичко на мах и не-мога да произведа още първото си дърво защото чакам ножица която така и не идва

11. fermer4etoo1970

fermer4etoo1970 Адмирал

Като гледам постовете ти, в неделя си била на 5000 т от нивото, значи си го достигнала вторник-сряда, може и четвъртък. Знам, че това няма да успокои разтревожената ти душа, но и аз не произведох първото си дърво още първия ден, нито даже втория. Естествено мен мама с късмет ме е родила, а и с БП сме първи дружки, за това тези първи три дни клиентите не ми искаха европейски шишарки. Който както се уреди :)

12. DILQNADELI

DILQNADELI Господар

Добре е че поне един е роден под щастлива звезда. Колкото до моите сметки не ги прави заради мен,

13. fermer4etoo1970

fermer4etoo1970 Адмирал

Опазил ме Господ! Това не го пожелавам на никого.

ka-linka, .TAINNA. and dedoto like this.
  14. DILQNADELI

DILQNADELI Господар

Аааа писна ми!!! Тези ножици, от Китай щяха по-бързо да дойдат. Колко месеца ще ми трябват, да събера 2 броя от тях?

15. mushnuk

mushnuk Жива легенда

Отскоро имам право да отворя европейската лиственица, но още не съм го направила. С това дърво тактиката ми е да отглеждам сега повече дървета с надеждата да събера повече ножици и тогава в някой момент да я отворя. А отглеждайки повече дървета, ще имам повече плодове и ще направя и значките за отключване на руните за новото дърво, защото безидейното трупане на плодове не ми допада и не го правя. Плодове отглеждам за клиентите и за правенето на значки, при рециклирането понякога добавям по някое плодче, но колкото да допълня необходимата стойност, рециклирам на три слота за ст-ст 9500, основно големи инструменти и луксозен хумус. Съхнех и вехнех да не вземе клиентът да ми поиска от новите плодове, а да нямам готовност да ги отгледам с ползването на моментно дърво. Е, вече имам две ножици, т.е. в момента, в който клиентът ми поиска от новите шишарки, ще направя първото дърво и бързо ще отгледам и първите плодове. Но ако клиентът беше поискал и нямах възможнст да му удовлетворя поръчката, ами нямаше да я изпълня, нищо фатално нямаше да се е случило, слънцето в реалния свят пак щеше да изгрее.

.water., milena7004 and .TAINNA. like this.
  16. .TAINNA.

.TAINNA. Жива легенда

Муши какви са тези ножици? Имам 5 вида дървета, с руни до край, ниво близо до 11, добре нахранени клиенти, пет значки 1 и три значки 2, доста плодове, не разбирам за какви ножици се води разговор тук. Може ли малко пояснение?

17. mushnu4ka

mushnu4ka S-Moderator Team Farmerama BG

Здравей,
    Надникни тук:
    https://board-bg.farmerama.com/threads/Долината-на-еделвайсите.23301/#post-208952

.TAINNA. likes this.
  18. DILQNADELI

DILQNADELI Господар

Какво да сея? От кое дърво се пада? и колко време се чака за една ножица? Това сега е грешка така ли да го разбера?[​IMG] [​IMG] [​IMG]

19. mushnu4ka

mushnu4ka S-Moderator Team Farmerama BG

Здравей,
    Складът ти за дървета е пълен, затова не можеш да вземеш готовите дървета.
    Относно падането на ножиците - не е предоставена информация каква е формулата, т.е. от какво се падат, колко често се падат и т.н. Предполагам, че си наясно, че БП държи в тайна този вид информация.
    Приятен ден!

.TAINNA. likes this.
  20. fermer4etoo1970

fermer4etoo1970 Адмирал

Може да е случайно, може и да не е, но до момента при мен най-много ножици се падат от най-обикновена алпийска кайсия. Вчера и днес имам две ножици от нея.

.TAINNA. likes this.