Дискусия: Долината на еделвайсите

Дискусията в/ъв "Дискусии за играта" е започната от mushnu4ka на 6.12.22.

Скъпи форум потребители,

Ако вие искате да се включите активно във форума и да участвате в дискусиите, или искате да започнете своя собствена тема, първо ще трябва да влезете в играта. Моля, регистрирайте се, ако нямате собствен акаунт. Ние очакваме с нетърпение следващото ви посещение във форума! Играйте тук
 1. mushnuk

  mushnuk Жива легенда

  Не сея определено количество дървета от вид, но гледам винаги да имам по 2-3-4 от всички дървета без алпийската кайсия и 6-7-8 от нея. Следя количеството плодове в склада, не трупам прекалено много, по 150-200 от вид и като са повече правя значка. При отварянето на новата вишна имах 10 от необходимите 12 значки за подобряването й. Но и имах подготвена дървесина за първото дърво, него набързо го отгледах с моментно дърво, което къткам за черни дни или спешни ситуации. Но все пак съобразявам какви дървета да имам на полето с това кога ще имам време по-често да ги бера и кога не. Посмъртно по нощите не ставам. Между 10 и полунощ колкото успея и пак в зависимост от възможността по-често или по-рядко да е посещението на алпийския свят.
   
  fermer4etoo1970, [[Fermerkaa]], .TAINNA. и още 1 човек харесват това.
 2. mimi123123456

  mimi123123456 Главен болярин

  Сега съм 11 ниво. Дървесина за бук не ми липсва, слагам за се произвежда на 11 /1 среден и 5 малки дънера/ .
  В момента сложих 5 бука , за да мога да правя значки 2. Вишните са 3, лиственицата -2, ансу -1 / не го предавам за значки докато не горазширя и увелича стойността му/. Кайсиите са ми три , но се чудя дали да не ги увелича, заради производството на дънери. Гледам първо да нахраня клиента , а след това правя значка.
  Всеки ден храня само Скарлет с по един бонбон.
  Засега склада го балансирам , но много скоро ще се озова за положението на Никсън. Качването на нивата е с цел да се облекчи работата, като има по-големи складове.
  Рециклирам големите дънери и средните инструменти.
   
  .TAINNA. харесва това.
 3. DILQNADELI

  DILQNADELI Обсебен

  4000 Точки ме делят от 13 ниво, наложи ми се дори значки да бутам за рециклиране. Вече 2 ри път залагам на 400 точки на стойност 68000 хилки. гледам на полето винаги да имам поне 3 бук, 4 ансу,3 вишна 2-3 лиственица и чак тогава кайсия. Така стратегията ми е по добра, защото с нея си препълвам склада с плодове и трябва да трия. Не жаля дори и качествената дървесина. на слотовете зареждам само на МАХ не събирам обикновенни хумуси, или пък малки комплекти играе се само на мах
   
  mimi123123456 харесва това.
 4. червената_шапчица

  червената_шапчица Велик майстор

  Грубо 2500 АТО ми остават до 13-то ниво въпреки закъснялото ми заиграване с Еделвайсите. Правя рециклиране на 24 часа за 100 АТО. Влагам за него "средна" продукция - инструменти и дънери. На полето са 4 бука, защото плодовете му трябат за Значка 2, 3 вишни, 3 кайсии, 2 ансу и 2 лиственица. Спрявам се с поръчките без особени проблеми. Бонбони давам единствено на Скарлет. До тук всичко е разширено и отворено на макс. Установих, че отварянето на допълнителни слотове води до излишно производство, застой и триене, т.е. подигравка към труда и времето ми. ;) Отварям допълнителни слотове, с ключове, само за рециклиране и производство на дървесина. Трия единствено и регулярно само от Склад - Разни заради ключовете. Разширяването на складовете съм го коментирала в по-преден мой пост - то е от "краката към главата". :cry: Моториката на Еделвайсите е недомислена, и всичко там е подигравка с времето и труда на играчите, влагайки продукция от фермата на безценица. Ясно е, че целта е 15-то ниво и реда, но за 13-то ниво нямам определение >:( - 6 вида дървета на 14 полета, поръчки, значки.... Много, много трябва да мислят и да променят от БП , за да ни задържат на това поле след 15-то ниво.
   
  .TAINNA., DILQNADELI, лудакрава1 и 2 други харесват това.
 5. buba62

  buba62 Главен болярин

  На 11 ниво съм. Вече всички дървета са ми активирани, но имам още руни да правя. Не бързам със значките 2, първо ще отворя руните със значка 1 и после ще се насоча към по-интензивно отглеждане на бук, за да има плодове за значките 2. Все още садя дървета на 10 полета, не виждам смисъл да ги увеличавам, тъй като не успявам постоянно да ги запълвам, вероятно нямам достатъчно време за долината. Но последният уикенд ми даде урок да не правя значки преди уикенда, да имам за него повече плодове, тогава се справих благодарение на торовете, които дава играта, но не ми беше приятно това инфартно положение.
  На първо място поръчките, на второ материал за рециклиране, на трето руните.
   
  mimi123123456 и .TAINNA. харесват това.
 6. -niksan-

  -niksan- Обсебен

  След като склада за значките ти е пълен и то с значка ниво 2 ,предаваш в рециклатора и то на трито слота, склада ти е пълен,дърветата на полето ти са готови за обиране,но не можеш да ги обереш заради малкия склад. Чакаш клиента след 5 или 6 часа да дойде да предадеш малко стока,за да обираш.От 12 ниво и половина ,докато стигна 13 ниво бях така.Сигурно като мина 13 ниво пак ще изпадна в това положение,защото пак ще направя предварително значките за по горните неща да са готови.За какви 150-200 дървета ми говориш.За какви 5 лева ми говориш.Изпадала ли си в това положение ,което по гори ти написах,да нямаш какво да правиш.
   
  Последна редакция: 27.1.23
  .TAINNA. харесва това.
 7. mushnuk

  mushnuk Жива легенда

  Моят склад не е препълнен, не произвеждам излишно, когато нямам нужда от материали за дървета, значки или рециклиране. Просто намалявам темпото. В момента само 2 значки за разширяването на склада за дънери ми трябват, но никак не са спешни, не ми е препълнен. Ще си гледам поръчките и това ми е предостатъчно. Даже съм доволна, че играта е по-малко, че алпийския свят не отнема много от времето ми. За следващите значки ще мисля след ниво 15, чак от ниво 16 ще са необходими някакви, т.е. не са на дневен ред, освен двете за разширяването на склада за дънери.
  Значки никога не съм рециклирала, нито дървета. Основно рециклирам най-големите инструменти и най-големия хумус, понякога добавям някакво плодче. Рециклирала съм и дънери, когато не съм имала достатъчно произведени инструменти и хумус.
  Никакви 150-200 дървета не съм споменавала ;).
   
  mimi123123456, .water., .TAINNA. и още 1 човек харесват това.
 8. -niksan-

  -niksan- Обсебен

  Сутринта направих една значка ниво 1 една значка ниво 2 ,нямам много бук за други значки,дървесината не стига,за направа на бук,трябва да отгледам кайсии. В склада бях под 1100 плодове предадох сутринта на клиента
  сега в момента съм с плодове 1467 след два часа предавам на клиенти и сигурно утре сутринта пак ще бъде 1600,ако не беше ограничението на склада сигурно щях да имам на склад над 15 к плодове.Значките ги подготвям на склад преди да стигна дърво ли или поле за предаване на значки или складове и тем подобни неща.
   
 9. .water.

  .water. Адмирал

  Човек ти ме смайваш твоето май вече граничи с мания това да нямаш какво да правиш в Алпийския свят направо те убива и 1 500 000 плодове да имаш на склад файда няма .Преди време се възмущаваха на Караконджо и му направиха място където да пише на воля мисля ,че трябва да направят и на теб отделна тема за Алпийския свят да пишеш на воля,защото искам да прочета и други играчи ама нямам възможност обсебил си цялата дискусия и единственото което разбирам от това ,което пишеш е какво и колко имаш ,а сопри се малко и дай шанс и на другите да попитат да се похалят .
   
  лудакрава1 харесва това.
 10. -niksan-

  -niksan- Обсебен

  Аз не се хваля искам да имам възможност да си развия склада,не ми трябват някакви туби там над 100к да е.След като имам възможност да произвеждам плодове.Това че искам ,не знам какво те бърка,да не би да ти искам пари.А колкото какво мога да натрупам,ще ти кажа,искам да напълня склада и после една седмица,ще влизам само да предавам плодове на клиентите.
   
  Последна редакция: 28.1.23
  червената_шапчица и .TAINNA. харесват това.
 11. .water.

  .water. Адмирал

  Има съпорт напиши им какви са ти желанията може и да ти ги изпълнят .Не не ми искаш пари искам да прочета какво пишат и другите .Чудех се какви са тия плодове ,които връщат разбрах го ама не от теб доста неща разбрах ама не от теб ,но ми трябва сума ти време докато прескоча твоите писания какво си произвел и колко и какво имаш на склад ,нещо което малцина интересува.От дълго време си в играта и вече трябва да си разбрал ,че твоите лични желания никого него интересуват.Ще се развиваш толкова колкото са решили и разрешават от БП.
   
 12. p_janeta

  p_janeta Велик майстор

  Е water, не си права. Точно тук му е мястото да споделим, какво не ни харесва и какво бихме искали. Нашето недоволство се предава, а дали БП ще направят нещо, е друг въпрос. Стар играч си , трябва да го знаеш това.
  Ако не те интересува мнението на никсан, прескачай го, не го чети. Ако никсан удоволетвори твоето желание, аз ще бъда ощетена. Чета мненията на всички.
  Аз го карам бавно и балансирано. Наближавам 13 ниво. Четейки за проблемите след отварянето му, вероятно ще променя стратегията и ще възприема тази на муши.
   
 13. mushnu4ka

  mushnu4ka S-Moderator Team Farmerama BG

  -niksan-, .water.
  Не се драчете като деца, моля, моля. И без нападки един към друг.
  Всеки има право да си каже мнението, било и досадно за някой друг.
  Никой няма право да казва да другия какво да пише, кога да пише, колко да пише.
  Казвайте си каквото имате за алпийския свят, но не се впускайте в лични разпри, обяснения кой и какво и на кого и под., моля.
   
  milena7004, .TAINNA., -niksan- и още 1 човек харесват това.
 14. -niksan-

  -niksan- Обсебен

  Спомням си когато си казах мнението за един небесен ред и муши докладва и го промениха.
  От моето недеволство ,но искаам да разрешат разширение на склада,но искам тогава ,да кажеш аз бях против това разширение и не искам разширение,ще си карам с 1600 .
  Знам къде се крие злобата ти особено на теб.
   
  .TAINNA. и червената_шапчица харесват това.
 15. червената_шапчица

  червената_шапчица Велик майстор

  Тук си абсолютно прав за желанието си, да, да , ама не, то се определя от БП, т.е. няма да стане. Всичко в този Алпийски свят скача по тоягата БП. Безумията и безмислието са огромни. Но свръхпроизводството води до рециклирането и изхвърлянето на важни придобивки. Намали темпото, ако желаеш. Не виждам смисъл да им плащаш, за да имаш възможност да произвеждаш повече, да влагаш продукция от фермета, за която си влагал труд и време, на безценица, за да я изхвърляш след това, но ти си знаеш и решаваш сам. Защото твърдението, че Еделвайсите не отнемат време не е вярно, отнемат мнооого време, а времето е най-ценното на света. Разбирам целите ти, разбирам, че искаш по-бързо да докопаш реда на 15-то ниво, но по този начин си плюеш на труда и времето, мое мнение. Тук темпото го определят БП, за съжаление. Успех!

  П.П. Да те попитам нещо - като използваш Моментно дърво плодовете начисляват ли се, защото след като го използвам не ми се визуализира обиране, а бройката на плодовете не съм ги засичала?
   
  Последна редакция: 28.1.23
  .TAINNA., -niksan- и лудакрава1 харесват това.
 16. mushnu4ka

  mushnu4ka S-Moderator Team Farmerama BG

  червената_шапчица, при използване на Моментно дърво се начислява съответното количество плодове и евентуално дънери
  за минатата/ите фаза/и на растеж.
   
 17. лудакрава1

  лудакрава1 Посланик

  Добро утро.Добре де , но ако сега си сложил дървото и то е на 1 фаза.Използваш въпросният растеж, какво ще ти се начисли в плевнята от към продукция?
   
  червената_шапчица харесва това.
 18. -niksan-

  -niksan- Обсебен

  Желанието ми е да взема и втория ред.Права си после няма да влагам пари за втори слот.Макар че за един месец не са много пари.Иаз когато съм пускал не съм виждал плодовете ,да се показват,а за склада забравям да провера предварително.
  Трябва да спечелиш плодове от първата фаза.
   
 19. mushnu4ka

  mushnu4ka S-Moderator Team Farmerama BG

  Добър ден,
  Зависи колко пъти ще използваш Моментно дърво. Ако го използваш веднъж, получаваш съответните плодове за първата фаза, ако го използваш два пъти - за първата и за втората. И т.н. Ако го използваш толкова пъти, че минеш всички фази, получаваш и дънерите за последната фаза.
  Приятна игра!
   
 20. червената_шапчица

  червената_шапчица Велик майстор

  Благодаря!